Dodaj do ulubionych

jakie kolory? Pomoc potrzebna

14.10.11, 22:10
Dziewczyny, potrzebuje waszej rady. Juz jestem po cwyilnym i moge zabrac sie za organizacje koscielnego + wesela.
Od jakiegos czasu zagladam na forum i rozne blogi w poszukiwaniu inspiracji i mialam tysiace pomyslow w glowie ale wszystko rozbilo sie o moja sale....

Jakie proponujecie kolory? Wolalabym nie brazowy i nie pomaranczowy- na reszte sie zgadzam...
jakies propozycje? Bo ja troche jestem w kropce...
https://www.mice.pl/pliki/obiekty/monopolwro/galeria/rest.jpg
Obserwuj wątek
    • tivee Re: jakie kolory? Pomoc potrzebna 15.10.11, 14:59
      Patrząc na to zdjęcie w pierwszym momencie mam skojarzenie z takimi kolorami jak złoty i bordo lub mocny czerowny, może też jakiś świeży odcień zieleni, kremowy, ecri.
      Wydaje mi się, że w takiej sali, jesli ma się taką możliwośc to nie należy przesadzac z dodatkami bo juz sama robi wrażenie.
      • nat10 Re: jakie kolory? Pomoc potrzebna 15.10.11, 15:19
        Dla mnie też złoty byłby fajny.Złoty plus jakiś ecru.
    • malinowabeza Re: jakie kolory? Pomoc potrzebna 17.10.11, 11:31
      Ja zawsze jestem za tym, żeby wyciągać kolory z wnętrza. Zdjęcie jest kiepskie, ale chyba postawiłabym na szarość tych zasłon plus stare złoto, a to wszystko na kremowym tle obrusów. Taka nietuzinkowa, ale elegancka kombinacja.
      • malinowabeza Re: jakie kolory? Pomoc potrzebna 17.10.11, 12:15
        A na marginesie - wnętrze jest piękne, zwijamy się z zazdrości smile
      • dedukcja_watsonie Re: jakie kolory? Pomoc potrzebna 17.10.11, 20:48
        zdjecie faktycznie kiepskie ale najlepsze jakie znalazlam- znalazlam jeszcze jedno w innym swietle..
        https://bi.gazeta.pl/im/8/6510/z6510738X.jpg

a na zywo sala wyglada jeszcze inaczej smile i ciesze sie ze sie podoba- nie chce jej wlasnie spieprzyc jakims niepotrzebnym kiczem smile

• eeeeewka Re: jakie kolory? Pomoc potrzebna 17.10.11, 18:21
      rzeczywiście piękne wnętrze. Ale lampy to wzięli z jakiejś innej bajki bo do tych kolumn nijak się mają.
    • dedukcja_watsonie Re: jakie kolory? Pomoc potrzebna 17.10.11, 20:43
      dzieki dziewczyny.
      Wlasnie tez kombinuje w storne starego zlotego- chcoiaz chce uniknac efektu slubu ksiezniczki. Z tego tez wzgledu nie planujemy przesadzac z dekoracja sali.

Powli myslimy nad zaproszeniami i ...sukienkami dla druhen smile stad te rozwazania o kolorach.

Czyli druhny na zloto?
      Pomaranczowy jest malo wdzieczny- znalazlam w sieci taka kombinacje.
      Myslicie ze to za duzo dobrego bedzie?
      https://www.inspiredbride.net/wp-content/uploads/2010/10/06.jpg
      • elka2712 Re: jakie kolory? Pomoc potrzebna 17.10.11, 21:13
        a może zamiast banalnego złota ożyw to wnętrze pomarańczem/ takim od cantadeskii/ z odrobiną zieleni
      • tivee Re: jakie kolory? Pomoc potrzebna 17.10.11, 22:39
        Po tym drugim zdjęciu jestem za tym aby to był jakiś ciepły kolor, bo sala z tej perspektywy wygląda dośc chłodno (biały, czarny).
        Jeśli nie chcesz pomarańczowego to może łososiowy, brzoskwiniowy, rudy. To też zależy od tego jakie dekoracje, kwiaty na stoły planujesz. Te kolory dobrze komponują się ze złotym.
        Za ze ślubem księżniczki to kojarzy mi się bardziej cukierkowy i majtkowy róż a jesli już złoto to takie błyszczące i w dużej ilości.

Piszesz, że planujesz ubrac druhny w sukienki w kolorze przewodnim. Może popatrz też pod tym kontem, czy każdej z nich będzie pasował wybrany kolor. Nie każdemu jest we wszytkim do twarzy, a nikt nie chciałby wyglądac na ślubie swojej koleżanki źle, szczególnie, że nie ma wpływu, w tym przypadku w co się ubiera. Nie piszę tego, żebyś zrezygnowała z tego pomysłu, ale wydaje mi się, że ogólnie druhnom jest miło gdy się uwzględni takie rzeczy.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka