Dodaj do ulubionych

toczki - wolaki - know how

17.01.12, 11:27
Cześć!
mam pytanie do wszystkich PM które zdecydowały sie na toczki/woalki/fiubdziu na głowie smile

Szykuje się do zakupy czegos takiego, bede skazana na portale internetowe więc nie zobacze "dzieła" aż do momentu gdy listonosz zapuka dwa razy wink

pytania: jak wrażenia po noszeniu czegoś takiego? Łatwo dało się zamontowac i wymontować? Trzymało się? Na co zwrócić uwagę przy wyborze (sposób zapięcia etc).
Będę bardzo wdzięczna za kazdą podpowiedź.
Obserwuj wątek
    • 5th_element Re: toczki - wolaki - know how 17.01.12, 12:02
      ja kupiłam to:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ge/cg/vecv/wxsSc1AJ7ar8vaMqAX.jpg

i trzyma sie cudnie. Ponieważ był zakupiony do poprzedniej koncepcji ubioru, przefarbuję go i bede nosić do futerka. Uwielbiam go wręcz (oczywiście bez woalki)
      • w_miare_obyczajnaa Re: toczki - wolaki - know how 17.01.12, 12:08
        Hej Fift smile
        czad! jak to sie trzyma, czy możesz pokazac lub przeinstruowac mnie jak się takie cuda montuje?
        oczywiście ostatecznie namęczy się nad toczkiem moja fryzjerka ale wolałabym zobaczyć jak wyglądają dobre i złe zapiecią/upięcia tak żeby potem nie zaliczyć wtopy pod tytułem kupiłam badziew na allegro czy ebayu.
        • 5th_element Re: toczki - wolaki - know how 17.01.12, 13:45
          tot ma gumke z tyłu i się nią zahacza albo pod włosami jak sie ma ich wiele albo spinkami - wsuwkami. Ale tn i bez spinek sie w miare trzyma. Chodzi o to ze jest uformowany do głowy. Dekielek ma i obręb sie miekko wokol glowy uklada. ten jest z lat 50 wlasnie i jeszcze wtedy modystek bylo wiele. Na goraco uformowany do glowy jest.
          Wlasnie widze na Allegro cos o nazwie "piekny elegancki toczek slubny" i imo bedzie sie lepiej ukladal niz "toczek slubny z woalka bialy". Ten ostatni to pasek materialu przyszyty rowno do owalu bedacego "denkiem" toczka, co czyni z niego turecka czapke (z historii jestem kiepska ale mi sie to z jakims tureckim folklorem kojarzy wlasnie ) podczas gdy ten pierwszy boczek ma formowany do glowy - z tylu jest wyzszy niz z przodu. Porownaj sobie .smile
    • zia86 Re: toczki - wolaki - know how 17.01.12, 13:13
      Bardzo dobre pytanie. smile Też będę mieć woalkę albo inne kukuryku, tylko, że mnie będzie robiła Kati, może ona się wypowie jak to powinno wyglądać?
      • 5th_element Re: toczki - wolaki - know how 17.01.12, 13:36
        czekaj, czekaj, to szykuje sie jakas impreza nowa? smile
      • kati_p Re: toczki - wolaki - know how 17.01.12, 21:55
        Woalka powinna być na nie za dużym grzebyku, wygodne są mocowania na spince typu krokodyl smile
        Jeśli chodzi o modelowanie woalki, to dobra fryzjerka poradzi sobie z pomocą wsuwek.
        Polecam zakupy w Polskich sklepach, bo jest taniej i można oddać w ciągu 10 dni, jeśli kupujemy od legalnie działającej firmy.
        • w_miare_obyczajnaa Kati! 18.01.12, 14:52
          dzieki za cynk! Chetnie też zgarne namiary do polskich firm, może być na priva smile
          • kati_p Re: Kati! 18.01.12, 18:22
            Biała Magia wink
            HeArt Accessories- bardzo polecam ich kwiaty, będą u mnie dostępne w butiku niedługo. HeArt robią też kwiaty do sukienek Anny Kary, a to chyba o czymś świadczy smile
    • pamoz Re: toczki - wolaki - know how 17.01.12, 13:42
      Przede wszystkim, jaka sukienka do tego?
      • w_miare_obyczajnaa Re: toczki - wolaki - know how 17.01.12, 14:20
        To jest kolejne good question, obecnie tworze wizje smile
        wizja opiera sie na sukience krótkiej ale nie stylizowanej na fifties czy sixties a nowoczesnej prostocie, cos a`la Tobbi Hannah Bridal - co wyjdzie - to sie okaze.
        Toczek/woalka/fiubdziu więc nie moze byc ani glamourowate, ani stylizwane, szukam czegos arcy prostego co się da zamontowac na śliskich, prostych, dziadowskich kłakach jakie posiadam smile
        • 5th_element Re: toczki - wolaki - know how 17.01.12, 14:24
          sliskie proste dziadowskie na specjalne okazje da rade podtapirować i napakowac w tot o lakier.
          • 5th_element Re: toczki - wolaki - know how 17.01.12, 14:29
            bajer te Tobbi Hannah. MiSie podoba cos takiego
            www.tobihannah.co.uk/index.php?page=35&category=6&image=178
            ale u nas nie uswiadczysz. Jak juz bedziesz miala koncept sukni bedzie latwiej dobrac.
            • w_miare_obyczajnaa Re: toczki - wolaki - know how 17.01.12, 15:03
              No wlasnie, to jest jedyne miejsce gdzie znalazłam coś, co gdybym miała 995 funciaków, spełniłoby moje marzenia o sukni ślubnej. Ponieważ wybór sukni ślubnej w Polsce jest jaki jest to zostało szycie czegoś podobnego.
              Koncept się kreuje, w przysżłym tygodniu powinnam mniej więcej wiedziec co i jak, dzieki za wsparcie!
          • w_miare_obyczajnaa Re: toczki - wolaki - know how 17.01.12, 15:05
            tak sie skonczy, będzie łubudu.
            albo spiąc to cholerstwo w koczka zgrabnego i nie udawac, że ma sie ich więcej i że same sie tak podniosły i skręciły smile
            • 5th_element Re: toczki - wolaki - know how 17.01.12, 15:47
              fryzjerki maja takie pukle sztucznych wlosow do wlozenia w kok i on sie wydaje wtedy wiekszy. Jesli mozesz zrobic z nich koka to juz nie sa dziadowskie, serio.
              • w_miare_obyczajnaa Re: toczki - wolaki - know how 17.01.12, 16:01
                będzie sie dziąło, już to zapowiadam smile
                myśle, że do toczków i woalek najlepiej pasują takie wylizane fryzury, fryz a`la Adele chyba odpada?
              • zia86 Re: toczki - wolaki - know how 17.01.12, 17:04
                Zgadzam się. smile Włosy zawsze można doczepić, ja też miałam doczepiane, choć swoich aż tak mało nie mam. wink
                Ja myślę, że najbezpieczniejszym zamocowaniem jest opaska ale nie do wszystkiego da się dodać opaskę.
        • 5th_element Re: toczki - wolaki - know how 17.01.12, 14:37
          u tego sprzedawcy masz naprawde bajeranckie imo
          tinyurl.com/toczki-na-Etsy
          • sposobuzycia Re: toczki - wolaki - know how 17.01.12, 16:25
            Ja miałam takie coś:
            www.garnek.pl/majorka
            trzymało się super, na szpilkach do włosów.
          • w_miare_obyczajnaa Re: toczki - wolaki - know how 17.01.12, 21:35
            piękne i wypaśne ale cena morduje smile
            planuje nie wydać na fiubzdzizu więcej niż stówkę, ciekawe czy się uda, boje się trochę tych allegrowych, wiesz, że to badziewiasto wygląda na żywca.
            • sposobuzycia Re: toczki - wolaki - know how 18.01.12, 04:51
              Ja kupilam w salonie tam gdzie suknie za 40 zl. Jedna z dziewczyn sama robila woalke. Zapytaj moze zrobi dla Ciebie w tej cenie.
    • bukfa Re: toczki - wolaki - know how 17.01.12, 20:32
      Ja mialam wlasnie takie woalkowe fiu bzdziu smile Trzymalo sie dobrze, choc tez mam sliskie i proste wlosy - ale ja je mialam uplecione w warkocz dopierany i upiete w koczek, wiec ozdoba (na spince) byla bardzo latwa do wpiecia. Fotki:

www.flickr.com/photos/73861520@N08/6653364491/in/set-72157628766113369
      www.flickr.com/photos/73861520@N08/6655228569/in/photostream
      www.flickr.com/photos/73861520@N08/6653331261/in/photostream
      • zia86 Re: toczki - wolaki - know how 17.01.12, 21:28
        Śliczne miałaś to fiu bzdziu. smile
        • bukfa Re: toczki - wolaki - know how 17.01.12, 21:47
          zia86 napisała:

> Śliczne miałaś to fiu bzdziu. smile

Dzieki smile

• agniesiek Re: toczki - wolaki - know how 18.01.12, 10:13
      Miałam woalkę - była przymocowana przyszytym grzebykiem i oprócz tego chyba wsuwkami. Założył mi ją rano fryzjer i trzymała się do kolejnego rana, kiedy skończyliśmy imprezę. Mogłam ją sobie odginać znad oczu w razie potrzeby.
      • agniesiek Re: toczki - wolaki - know how 18.01.12, 10:19
        Aha, moja woalka wyglądała tak:
        https://lh5.googleusercontent.com/-5WYaPseqmqg/TvzucncOeHI/AAAAAAAANaA/bbTc4KnPEcw/s1024/Gorski11-2474.jpg
        Robiłam ją sama. O tym, jakie mocowanie zastosować poradził mi fryzjer.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka