Dodaj do ulubionych

prezent od kruka

IP: *.smart.polish / *.polish-airports.com 30.06.04, 17:51
o co chodzi ? jak sie kupi obraczki w kruku mozna dostac jakis prezent owiany
tajemnica - czy ktos z was cos rzeczywsicie dostal czy to jakies bzdury ?

maja

nie zeby to decydowalo ze tam kupie obraczki, po prostu jestem ciekawa
Obserwuj wątek
    • wioolinka Re: prezent od kruka 30.06.04, 18:16
      Podobno tym prezentem jest ramka na zdjęcie!
    • Gość: Gabrysia Re: prezent od kruka IP: *.ix.p.lodz.pl 30.06.04, 20:51
      potwierdzam ramkasmile) a juz sie spodziewalam....smile))
      • Gość: maja Re: prezent od kruka IP: *.smart.polish / *.polish-airports.com 01.07.04, 14:26
        smile
        oryginalnie,

wole ladna ramke niz np srebrny lancuszek,w ktorym i tak bym nie chodzila,

a ladna chociaz ?

maja
    • anusia29 Re: prezent od kruka 01.07.04, 14:56
      Heh, to w Arenie, gdzie tydzień temu kupiłam obrączki grawerują gratis +
      dozywotnio gratis oferują zmneijszanie i zwiększanie i odświeżanie. prezentem
      zas jest złoty łańcuszek - delikatny i ładny.
      Chyba najlepsza oferta jaką spotkałam
      a
      • aniaw77 Re: prezent od kruka 01.07.04, 15:16
        Napisz proszę gdzie to jest.
        Czy to w Warszawie?
      • Gość: maja Re: prezent od kruka IP: *.aster.pl 01.07.04, 20:35
        do anusi 29
        HEH !

w kruku tez za darmo grawerują, i tez zmniejszaja i zwiekszaja dozywotnio, a do
        tego maja podobno zloto lepszej jakosci niz w arenie, mi tam i tak nie zlalezy
        na zadnych dodatkach - nie to decyduje o wyborze - lecz same obraczki, a moim
        zdaniem najladniejsze sa w kruku, moze nie najtansze ale za to zloto 14
        karatowe a biale zloto to nie sciema czyli rodowanie ale polerowanie, wiec sie
        tak nie madrzyj

• Gość: anusia29 Re: prezent od kruka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 22:47
          Ja się nie mądrzę. Pisze tylko co ja zrobiłam i co za to dostałam. No ale każdy
          odbiera tak jak mu pasuje smile
          1. I tu i tu (kruk vs. Aren) złoto jest 14 K
          2. Białe złoto jest ZAWSZE rodowane (dlatego jest białe)
          3. Jeśli Tobie bardzoej podobają się w Kruku - OK. Twój wybór. Dal mnie są zbyt
          pretensjonalne. Ale to rzecz gustu i wrażliwości.
          4. Aren jest w Warszawie (al Jerozolimskie, Centrum Wileńska). Czy gdzieś
          jeszcze - nie wiem.

Ja kupiłam wzór klasyczny, z żółtego złota. Szer 3,7. daliśmy za nie 370 PLN
          (już za obie). Nic wielkiego, ale to w końcu obrączka. Moi rodzice mieli bardzo
          wymyslny, robiony na zamówienie wróz. Piekny, ale efekt był taki, że tata,
          oprócz slubu,nie nosił swojej obrączki. Była za ozdobna jak dla mężczyzny.
          Prawdę powiedziawsze to nie wyglądała jak obrączka tylko zmutowany
          pierścionek ;0
          No, teraz to sie powymądrzałam wink))
          • sunday Re: prezent od kruka 01.07.04, 23:15
            W Kruku też są proste. Takie właśnie chcieliśmy i takie zamówiliśmy
            - proste, bez żadnych ozdóbek, z białego złota.

wszystkiego dobrego! smile
            Luki
          • Gość: rysio Re: prezent od kruka IP: *.aster.pl 04.07.04, 20:28
            otóż wcale białe złoto nie musi być rodowane, może być właśńie polerowane !
            • Gość: maja i rysio Re: prezent od kruka IP: *.com / *.u.mcnet.pl 06.07.04, 08:53
              maja i rysio to ta sama osoba pracownik kruka smile
          • Gość: Lucia Re: prezent od kruka IP: *.kom / *.kom-net.pl 04.07.04, 23:45
            Biale zloto nie zawsze jest rodowane! ja mam pierscionek zareczynowy ze zlota rodowanego, jest gladki i wyglada jak srebrny. ale obraczki kupilismy z bialego zlota tylko piaskowanego, sa matowe. Tak wiec sa przynajmniej 2 sposoby obrobki bialego zlota i chyba nie ma potrzeby zebys sie upierala przy czyms czego do konca nie sprawdzilas, ze "biale zloto jest ZAWSZE rodowane".
            • anusia29 białe złoto 05.07.04, 10:55
              Polerowane białe złoto też zawiera rod i tez matowieje z czasem i wymaga
              odświeżania (aczkolwiek rzadziej niż tylko powlekane). Złoto w czystej postaci
              jest żółte. Ale w czystej nie nadaje się na biżuterię bo jest za miękkie.
              Dodaje się więc rózne metale, żeby uzyskac pożądaną twardość i kolor. Tak
              naprawdę nawet bżuteria z najbardziej "zlotego" złota nie jest w 100% złota
              (stąd karaty).
              Wiem, bo mam w rodzinie jubilera.
        • ola_la_la Re: prezent od kruka 06.07.04, 09:53
          Gość portalu: maja napisał(a):

> do anusi 29
          > HEH !
          >
          > w kruku tez za darmo grawerują, i tez zmniejszaja i zwiekszaja dozywotnio, a
          do
          >
          > tego maja podobno zloto lepszej jakosci niz w arenie, mi tam i tak nie
          zlalezy
          > na zadnych dodatkach - nie to decyduje o wyborze - lecz same obraczki, a moim
          > zdaniem najladniejsze sa w kruku, moze nie najtansze ale za to zloto 14
          > karatowe a biale zloto to nie sciema czyli rodowanie ale polerowanie, wiec
          sie
          >
          > tak nie madrzyj

"Złoto lepszej jakości" - to kwestia próby Kochana. Wybierasz 585 albo 375 albo
          750 (ale tej nie polecam bo będą za miękkie) i wszędzie masz to samo złoto smile
    • Gość: Gabrysia Re: prezent od kruka IP: *.ix.p.lodz.pl 01.07.04, 17:39
      Srebrna ,ładna.Grawer jest do 30 znakow gratis.
      • Gość: kawaler Re: prezent od kruka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 15:13
        A więcej i tak się nie mieści :p i ne mają znaków "+" i"=" sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka