Dodaj do ulubionych

Sukienka opinie

14.01.13, 12:17
Czy ta sukienka nie jest za bardzo wycięta z przodu: stylowi.pl/3082780 ? Bardzo się podoba mojej koleżance ale nie wiem czy ją kupić czy nie, może coś doradzicie?
Obserwuj wątek
    • beatrix-kiddo Re: Sukienka opinie 14.01.13, 12:40
      Sukienka IMHO jest kiczowata, i to naprawdę nie chodzi o wycięcie z przodu...
      • slupikk Re: Sukienka opinie 20.01.13, 14:07
        hehe właściwie o każdej sukience na wesele można powiedzieć, że jest kiczowata wink
        • beatrix-kiddo Re: Sukienka opinie 05.02.13, 12:02
          slupikk napisał:

> hehe właściwie o każdej sukience na wesele można powiedzieć, że jest kiczowata
          > wink

Nie zgadzam się. Uważam, że niektóre sukienki są bardzo ładne i gustowne. Natomiast zalinkowama przez Autorkę wątku jest jak dla mnie koszmarna.
    • pelissa81 Re: Sukienka opinie 14.01.13, 12:56
      A mi się podoba, ale głównie ze względu na natual look modelki. Jeśli koleżanka doda do tego polskie dodatki typu tapirowany kok czy inne buty w szpic, będzie kiczowate (kokardka, asymetria, wycięcie). Dużo zależy od oprawy
      • majowa_kotka Re: Sukienka opinie 16.01.13, 10:13
        Ja na tym zdjęciu widzę buty w szpic wink
        Sukienka jest w ogóle nie w moim typie, nie założyłabym jej - modelka wygląda ładnie, ale chyba w myśl porzekadła "ładnemu we wszystkim ładnie".
    • 5th_element Re: Sukienka opinie 14.01.13, 13:51
      to jest suknia, która nie wybaczy mankamentow figury i jak już tu napisano, nadmiaru dodatków.
    • nana550 [...] 14.01.13, 14:05
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • coswstylunicka Re: Sukienka opinie 14.01.13, 21:58
      Usunąć kokardkę i będzie ok. Do tej sukienki jednak trzeba mieć zjawiskowe nogi i ciekawe buty, czyli większość typowych butów ślubnych odpada.
    • nao-ko Re: Sukienka opinie 14.01.13, 22:43
      Koszmarna. Niech koleżanka założy ja na swój ślub.
    • kwiat_aloesu Re: Sukienka opinie 14.01.13, 22:58
      Znów spam ze stylowi.pl, ile można.
    • hanna26 Re: Sukienka opinie 15.01.13, 10:46
      Kiczowata ohyda.
    • brzuchaczek Re: Sukienka opinie 15.01.13, 11:15
      tandeta i ohyda , i co z tego ze się koleżance podoba Tobie ma się podobać i na Tobie dobrze leżeć
    • ruscello Re: Sukienka opinie 16.01.13, 06:50
      Skoro się nad nią zastanawiasz, to rozumiem, że masz idealne nogi, nie za krótkie, nie za pulchne, nie za chude, nie są bardzo umięsnione, a więc zazdroszczęwink Każdy ma swój gust, więc nie będę Cię odwodzić od sukienki.

W kwestii technicznej - te najwyższe falbany z lewej i prawej strony trzeba delikatnie zszyć ze sobą. Tak, by nie było widać, że są zszyte i by zachowały kształt ze zdjęcia. Sukienka jest zbyt wycięta z przodu. Nie razi mnie takie wycięcie w plenerze czy USC, może w kościele by wyglądała niefajnie. Z tym, że to wycięcie jest na zdjęciu w pozycji stojącej - gdy usiądziesz, sukienka się podsunie, falbany rozjadą na boki. Jest duża szansa, że siedząc pochwalisz się bielizną, a chyba nie o to chodzi?
    • sunflower1987 Re: Sukienka opinie 16.01.13, 16:21
      Najważniejsze, aby sukienka podobała się Tobie, a nie Twojej koleżance. Pamiętaj że wybór sukienki musi iść zawsze w parze z Twoją figurą i sylwetką - czasami coś co ładnie wygląda na zdjęciu fatalnie leży na pannie młodej.

• niuncia28 Re: Sukienka opinie 03.02.13, 20:55
      Szukałam sukienki w bardzo podobnym kroju. Przyznam szczerze że ze wszystkich ktore widzialam ten jest naprawde ciekawy...Jednak po przymierzeniu paru sukien w tym fasonie i obejrzeniu paru zdjec w realu, odeszlam calkowicie od tej mysli. Pani projektantka (znajoma) poinformowala mnie ze zdjecia ktore ogladamy ,szukajac tej jedynej suknii to w wiekszosci fotoshop. Modelki sa wydluzane a talie zwezane. Ja osobiscie nosze rozmiar 36 lub 34(w zaleznosci od firmy) wzrost 172cm i powiem szczerze wygladalam fatalnie a na pewno niezgodnie z moimi oczekiwaniami.Twoja suknia stanowi dla mnie kontrast dla stereotypów... sadTego samego szukam.Wybór jest naprawde trudny.
    • kwiatuszekcom Re: Sukienka opinie 06.02.13, 12:26
      Jeśli nie bardzo wiesz co wybrać, może warto poradzić się specjalisty? Znam jedną agencję ślubną, która ma w ofercie szkolenia z organizacji przyjęć weselnych, moja znajoma jest współwłaścicielką. Dziewczyny zatrudniają stylistkę, która opowiada między innymi jak dobrać suknię do stylu wesela, urody i sylwetki Panny Młodej. Ta agencja to Wedding Atelier, a szczegóły są na facebooku, na ich profilu.
    • beatrix-kiddo Re: Sukienka opinie 13.02.13, 10:13
      Ta zalinkowana przez Ciebie Belissa to też moja bajka, śliczna, delikatna suknia. No ale wiadomo, wszystko kwestia gustu.
    • maraviella Re: Sukienka opinie 14.02.13, 10:21
      Jest git.
    • carpiediem86 Re: Sukienka opinie 18.02.13, 14:00
      ładna, sama mam podobnąsmile
      • amancjuszka Re: Sukienka opinie 20.02.13, 13:25
        Mnie tez sie podoba, akurat figure mam extra i w takiej sukni slicznie wygladam. Niestety tutaj musisz miec naprawde idealna figure do takiej sukni, w bezie mozesz miec krzywe i grube nogi i ukryjesz. Ale sukienka kwestia gustu.
        • frodzionek1 Re: Sukienka opinie 20.02.13, 13:44
          amancjuszka napisała:

> Mnie tez sie podoba, akurat figure mam extra i w takiej sukni slicznie wygladam
          O Bozie bozie, jaki samozachwyt!
          Na pewno we wszystkim wyglądasz świetnie, zwłaszcza ze swoją opalenizną z solarium i tipsami na pół metra smile
          Jesteś cudowna i zachwycająca... (PS., kiedy ma otwarte kosmetyczka?)
          • amancjuszka Re: Sukienka opinie 20.02.13, 14:31
            Akurat samozachwyt jak najbardziej i rozumek tez przez Bozie pobłogosławionybig_grin Tipsow nie mam i na solarke nie chodze, prferuje naturalnosc, ale widze kolego, ze piszesz o swoich doswiadczeniach z kobietami. Radze zmienic spojrzenie na kobiety i przebywac w towarzystwie nie takich wytipsionych czy solarkowych wink oraz udac sie do psychiatry bo kompleks az na kilometr wiejebig_grin
            • frodzionek1 Re: Sukienka opinie 20.02.13, 15:14
              amancjuszka napisała:

> Akurat samozachwyt jak najbardziej i rozumek tez przez Bozie pobłogosławionybig_grin

o rany, pani Doda?! To ja nie mam więcej pytań.
              PS. Nóżki masz śliczne i w tej sukience będą zachwycające (na rogu).
    • ytamina Re: Sukienka opinie 20.02.13, 16:48
      Jak ma ładne nogi i nie boi się, że suknia pokaże za dużo, to fajna smile Choć siebie w takiej bym nie widziała.
      • mojemieszkanie24 Re: Sukienka opinie 28.02.13, 09:59
        Jeżeli zastanawia się czy to TA suknia to widocznie to jeszcze nie jest to...
    • kaga9 Re: Sukienka opinie 28.02.13, 18:05
      Najlepsze są te białe gacie mama size pod przezroczystą sukienką...
    • ardzuna Re: Sukienka opinie 12.04.13, 23:46
      A dla odmiany, można jeszcze zajrzeć na stylowi.pl
    • nabakier Re: Sukienka opinie 13.04.13, 18:50
      Andzia, padłam. Przecież to kicz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka