789dziecko 25.03.13, 12:22 Tesciowa kupila sukienke na moj slub (cywilny) bardzo podobna do mojej... Co wy byscie z tym zrobily? nie przejmowaly sie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mechantloup Re: Sukienka tesciowej 25.03.13, 13:21 Zmień narzeczonego. Przecież podejrzewasz, że (z powodu sukienki) przyszły mąż pomyli Cię z własną matką. Odpowiedz Link Zgłoś
deszcz.ryb Re: Sukienka tesciowej 25.03.13, 13:24 Albo bym olała, albo bym zrobiła teściowej niespodziankę i w ostatniej chwili wystąpiła w nowej, zupełnie innej i absolutnie oszałamiającej sukience. No i to wszystko zależy od tego, jakie masz stosunki z tą teściową. Ja swoją uwielbiam, i nawet, jakby miała identyczną sukienkę, to by mi to w ogóle nie przeszkadzało, bo wiem, że ona ze mną nie rywalizuje. Ale jeżeli teściowa z tobą rywalizuje także na co dzień, to ja bym się nie martwiła sukienką, tylko ogólnym kształtem waszych rodzinnych relacji i już zawczasu bym przeciwdziałała wtrącaniu się teściowej. Odpowiedz Link Zgłoś
5th_element Re: Sukienka tesciowej 25.03.13, 15:16 albo faux pas albo celowa zlosliwosc. Nie znioslabym czegos takiego choc z drugiej strony to tylko ona robi z siebie kretynke. Moze zatrudnij jej synusia celem uswiadomienia rodzicielki? Odpowiedz Link Zgłoś
5th_element Re: Sukienka tesciowej 25.03.13, 15:26 patrząc na Twoje poprzednie wątki nie sądzę, by kobiecie, której tak nie cierpisz cokolwiek przemówiło do rozumu. wspolczuje Odpowiedz Link Zgłoś
kaga9 Re: Sukienka tesciowej 25.03.13, 16:21 Nie znam Twoich relacji z teściową in spe, ale ogólnie (czyli nie wdając się w dywagacje na temat złośliwości czy dziwaczności teściowej) owszem, nie byłby to dla mnie powód do zmartwień. Ale też obcy jest mi sposób myślenia: "To mój dzień, wszystkie oczy na mnie", co charakteryzuje chyba jednak zdecydowaną większość PM. Podobnie nie miałam problemu z tym, czy ktoś na mój ślub przyjdzie na biało lub czarno i czy będzie wyglądał lepiej ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mojemieszkanie24 Re: Sukienka tesciowej 26.03.13, 09:25 kup inną i nie pokazuj jej (bo jeszcze zechce zmienić w ostatniej chwili). To zwykła złośliwość jeżeli brać pod uwagę to, że wiedziala jak twoja sukienka będzie wyglądać Odpowiedz Link Zgłoś
kreoolka Re: Sukienka tesciowej 26.03.13, 09:53 to zależy od ciebie jeżeli ci to przeszkadza powiedz jej o tym!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
panna.anna39 Re: Sukienka tesciowej 26.03.13, 14:36 Jeśli dotrze do niej to co do niej mówisz to wytłumacz, że to w końcu Twój ślub i Ty powinnaś wyglądać tak, jak pragniesz. Nietaktem z jej strony jest próba dorównania Ci pod względem sukienki i to ona powinna zmienić sukienkę. Ale jeżeli jest typem osoby, do której można mówić, a ona i tak zrobi Ci na złość, to po prostu poszukaj nowej sukienki. Nie chcesz przecież wyglądać jak teściowa. Odpowiedz Link Zgłoś
bukfa Re: Sukienka tesciowej 26.03.13, 16:53 Ja bym zignorowala. Tesciowa sama sobie wystawi swiadectwo sukienka imitujaca panne mloda. A Ty i tak bedziesz pewnie miala bukiet, jakis stroik, itp., wiec pomylka niemozliwa Odpowiedz Link Zgłoś
anna.wasil Młodsza :)i piękna 31.03.13, 23:30 Teściowa się ośmieszy ..i dobrze jej tak Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Młodsza :)i piękna 01.04.13, 09:52 Też tak uważam, teściowa strzeliła sobie w stopę. Warto tylko, żeby synowa zadbała o perfekcyjny makijaż, fryzurę i dodatki, to przez kontrast teściowa będzie wyglądać fatalnie. Nie warto zmieniać kiecki, niech teściowa się ośmiesza. Odpowiedz Link Zgłoś
5th_element Re: Młodsza :)i piękna 03.04.13, 10:16 w sumie fakt. Dzieki tak tandetnej zagrywce jeszcze starzej bedzie wygladac. Poza tym jesli baba pali papierochy i nie tylko takich używek nadużywa to bedzie wygladac i tak wprost szkaradnie. I tej opcji nalezy sie tzymac. Jeszcze autorce poradzilabym jakies 2 tyg wczesniej porzadne zabiegi na twarz by wygladala oszalamiajaco. Do tego swietny makijaz, kwiaty i zbije to tesciowa z nog. Sama chciala. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Sukienka tesciowej 01.04.13, 13:58 Są panie, które zawsze ale to zawsze, niezależnie od okoliczności, MUSZĄ być Nr 1 i robią w tym celu wszystko. Mam kuzynkę, która na ślubach robi konkurencję pannom młodym, albo się przebiera za pannę młodą włączając w to bukiet kwiatów, przychodzi tak ubrana/przebrana by wszystkie oczy były zwrócone na nią (przynajmniej w jej mniemaniu są) a jeśli jej się to nie udaje, to wszczyna afery aby skupić na sobie uwagę. Być może teściowa chce się odmłodzić, upodobnić do panny młodej itp." Nie wiem. Tak czy inaczej - żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
5th_element Re: Sukienka tesciowej 02.04.13, 10:48 albo się przebier > a za pannę młodą włączając w to bukiet kwiatów, przychodzi tak ubrana/przebrana > by wszystkie oczy były zwrócone na nią (przynajmniej w jej mniemaniu są) a jeś > li jej się to nie udaje, to wszczyna afery aby skupić na sobie uwagę. dac jej bilet w jedną stronę do Tworek i po sprawie. Swoją droga nikt z rodziny jeszcze jej solidnie nie opierdzielil? I dalej jest zapraszana? W glowie mi sie nei miesci... Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Sukienka tesciowej 03.04.13, 08:34 No pewnie. Błazen do rozśmieszania gości i w dodatku za darmo... Odpowiedz Link Zgłoś