malikowna 02.08.04, 08:53 Szukam fajnych utworów na ślub koscielny. Kto zna cos fajnego i moze polecic. Czekam, we wrzesniu mam ślub!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mic Re: Utworki na Ślub IP: *.aster.pl 02.08.04, 19:44 To jest temat nawet na dłuższą rozmowę. Ważne pytania: 1. W którym kościele (a konkretnie na jakim instrumencie). 2. Wielkość i stan techniczny organów. 3. Czy ktoś ma występować oprócz organisty. 4. Co lubisz (dopiero tutaj w kolejności). Jestem organistą. Chętnie pomogę. Polecam dyskusję na tym forum pt. "Jakie utwory zagrać w kościele". Labia pisze tam ze znajomością tematu. Na razie nie muszę jej powtarzać. Ostatni wpis był 27.07. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
malikowna Re: Utworki na Ślub 03.08.04, 08:56 cZEŚĆ DZIĘKI ZA ODPOWIEDŹ . śLUB JEST ZA kRAKOWEM W lISZKACH, MOŻE ZNASZ PRZEZ PRZYPADEK. sTANU ORGANÓW NIE ZNAM , BO JESZCZE NIE ROZMAWIAŁAM Z ORGANISTĄ(CZY JUŻ POWINNAM?)mAJĄ BYĆ RÓWNIEŻ SKRZYPCE WYNAJEŁAM DZIEWCZYNĘ . pODOBA MI SIĘ AVE MARIA ( BACHA). cZY TO MOŻE BYĆ NA WEJŚCIE? dALSZYCH POMYSŁÓW NIE MAM GDZIE MOZNA CZEGOŚ POSŁUCHAĆ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: Utworki na Ślub IP: *.aster.pl 03.08.04, 12:13 Zorientuj się jaki poziom reprezentuje miejscowy organista (czy ci odpowiada). Gdy już zdecydujesz, to idź szybko do niego, albo równie szybko szukaj innego. Organista też najlepiej wie, co da się zagrać na tych organach. Możesz z nim rozmawiać, ale jeśli poszukasz innego, to i tamtego możesz się poradzić. Możliwe, że zna instrument, ew. zawsze może przyjechać na próbę i obejrzeć organy. Przy okazji zaprezentuje ci, co potrafi. Będziesz wtedy mogła posłuchać różnych jego propozycji. Repertuar ustalcie wspólnie: Ty, organista i skrzypaczka (zagra pewnie coś jeszcze oprócz Ave Maria). Ave Maria najlepiej wykonywać na ofiarowanie (po modlitwie powszechnej), ale jeśli życzysz sobie na wejście, to tak będzie. To twój ślub. Im lepszego organistę znajdziesz, tym więcej przedstawi ci ciekawych propozycji. Także im szybciej, tym lepiej, bo dasz mu więcej czasu na przygotowanie. Nie wszystko da się zrobić z dnia na dzień. Ja mieszkam w Warszawie i nie znam organów w Uszkach. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dzenifer Re: Utworki na Ślub 02.08.04, 22:19 Sprobuj tutaj: www.musicaenbodas.com/elegir.php strona jest po hisz, ale mozesz wybrac miedzy np szescioma wersjami "ave maria". ja rowniez szykuje sie do slubu i ta strona mi pomoze w wyborze. acha! mozna wybierac miedzy slubem cywilnym i koscielnym, ten link jest do utworow na koscielny. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś