Dodaj do ulubionych

Wydatki na ślub

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 08:38
jak podzielić z przyszłym "panem młodym" wydatki na ślub? Jak to jest
przyjęte: za co płaci ON a za co płacę JA?
Czy mogę zaproponować mojemu przyszłemu, że wydatki podzielimy po połowie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Agnieszka Re: Wydatki na ślub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 08:47
      My właśnie tak zrobiliśmy - ustaliliśmy, że niezależnie od tego co ile będzie
      kosztowało i czyich gości będzie więcej - wydatki dzielimy po połowie. W
      praktyce ustaliliśmy sumę, której mamy nie przekroczyć, oszczacowaliśmy wydatki
      poszczególne, a potem ja płaciłam, on płacił a ja prowadziłam rachunki (tzn.
      nie wyciągaliśmy z kieszceni 50% kwoty do zapłacenia w danym momencie, tylko
      rozliczaliśmy się globalnie). Udało się, już jesteśmy po i ani razu nie było
      sprzeczki o kasę. Myślę, że płacenie po równo to najlepszy pomysł. Życzę
      powodzenia!
      • Gość: ewa Re: Wydatki na ślub IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.09.04, 13:08
        my najpierw wyliczylismy ile nam wyjdzie, placilismy roznie, ale poniewaz juz
        mieszkalismy wczesniej razem, bylismy przyzwyczajeni do rozliczania z
        opoznianiem, a po slubie stwierdzilismy, ze wlasciwie to bez sensu, zeby kazdy
        sobie i teraz kasa jest wspolna
        • Gość: agnieszka Re: Wydatki na ślub IP: *.waw.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 08:51
          my jesteśmy właśnie na etapie uwspólniania kasy po ślubie - też nam było łatwo
          się wspólnie rozliczać - bo mieszkamy razem i jesteśmy również przyzyczajeni
          • Gość: Aneta Re: Wydatki na ślub IP: 81.15.254.* 04.09.04, 18:54
            My już przed ślubem mieszkaliśmy razem, jednak to rodzice robili nam wesele,
            więc nasze rachunki wyglądały tak, że każdy płacił za swoich gości a takie
            rzeczy jak ślub, orkiestra itp dziel;iliśmy po połowie. Mój mąż jedynie całość
            płacił za obrączki i moją wiązankę.
            • Gość: kursantka Re: Wydatki na ślub IP: *.autocom.pl 07.09.04, 21:41
              Na stronie www.firmyweselne.pl znalazłam artykuł Kto za co płaci Kalkulator
              Młodej Pary i Terminarz myślę że sie Wam przyda a zdrowy rozsądek wystarczy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka