Gość: Moniszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 08:38 jak podzielić z przyszłym "panem młodym" wydatki na ślub? Jak to jest przyjęte: za co płaci ON a za co płacę JA? Czy mogę zaproponować mojemu przyszłemu, że wydatki podzielimy po połowie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agnieszka Re: Wydatki na ślub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 08:47 My właśnie tak zrobiliśmy - ustaliliśmy, że niezależnie od tego co ile będzie kosztowało i czyich gości będzie więcej - wydatki dzielimy po połowie. W praktyce ustaliliśmy sumę, której mamy nie przekroczyć, oszczacowaliśmy wydatki poszczególne, a potem ja płaciłam, on płacił a ja prowadziłam rachunki (tzn. nie wyciągaliśmy z kieszceni 50% kwoty do zapłacenia w danym momencie, tylko rozliczaliśmy się globalnie). Udało się, już jesteśmy po i ani razu nie było sprzeczki o kasę. Myślę, że płacenie po równo to najlepszy pomysł. Życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Wydatki na ślub IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.09.04, 13:08 my najpierw wyliczylismy ile nam wyjdzie, placilismy roznie, ale poniewaz juz mieszkalismy wczesniej razem, bylismy przyzwyczajeni do rozliczania z opoznianiem, a po slubie stwierdzilismy, ze wlasciwie to bez sensu, zeby kazdy sobie i teraz kasa jest wspolna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Wydatki na ślub IP: *.waw.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 08:51 my jesteśmy właśnie na etapie uwspólniania kasy po ślubie - też nam było łatwo się wspólnie rozliczać - bo mieszkamy razem i jesteśmy również przyzyczajeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Wydatki na ślub IP: 81.15.254.* 04.09.04, 18:54 My już przed ślubem mieszkaliśmy razem, jednak to rodzice robili nam wesele, więc nasze rachunki wyglądały tak, że każdy płacił za swoich gości a takie rzeczy jak ślub, orkiestra itp dziel;iliśmy po połowie. Mój mąż jedynie całość płacił za obrączki i moją wiązankę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursantka Re: Wydatki na ślub IP: *.autocom.pl 07.09.04, 21:41 Na stronie www.firmyweselne.pl znalazłam artykuł Kto za co płaci Kalkulator Młodej Pary i Terminarz myślę że sie Wam przyda a zdrowy rozsądek wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś