Dodaj do ulubionych

pierwszy taniec

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 00:19
mam poważny problem.może to głupie, ale ja i mój narzeczony niezbyt potrafimy
tańczyć.a wiadomo, że wesele to państwo młodzi zaczynają od "samotnego"
tańca.bardzo się tego boję.prosze powiedzcie mi jak wam to wyszło lub jak się
do tego przygotowujecie.bo ja jestem przerażona.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: pierwszy taniec IP: *.chello.pl 04.12.04, 02:17
      Najlepiej wybierzcie coś stonowanego co można zatańczyć na raz lub na dwa...
      Takie bardziej do kołysania się niż do "fachowego" tańczenia. My wybraliśmy
      Denisa Rusosa "Forever and ewer" (przepraszam za ew błedy ort ale nie znam
      tytułu pisanego).
      Mieliśmy ten sam problem - dyskotekowo to potrafimy, ale tak publicznie do tego
      samotnie na parkiecie taniec przytulaniec? Okazało się, że wybór był bardzo
      dobry. Nie dość, że super się nam tańczyło to i gościom się podobało.
      Aha - my nie próbowaliśmy tego tańczyć przed weselem, poszliśmy na żywioł.
      Pozdrawiam
      gość
    • Gość: azzie Re: pierwszy taniec IP: *.c153.petrotel.pl 04.12.04, 10:38
      Mieliśmy podobny problem, z tą różnicą, że to mój ślubny nie potrafił tańczyć.
      Wybrałam więc wolny taniec do piosenki Lionela Ritchie i Diany Ross "My endless
      love", piosenka wolna jak żółw. Ćwiczyliśmy trochę w domu, ale nie
      przejmowaliśmy się nieudolnością tańca. Na parkiecie kulaliśmy się ze 2 minuty,
      odfajkowaliśmy swoje, potem zmiana muzyki na szybką i goście ruszyli w tany.
      • owiesia24 Re: pierwszy taniec 05.12.04, 17:00
        A ja polecam walca.Nauczycie sie w jeden dzien-wystarczy ze ktos pokaze wam
        kroki.Prościutkie a wygląda przepieknie,no i pasuje do wielu "slubnych"
        pieknych piosenek.np.wielka miłosc-Krajewskiego-cudo!!
        • adrian4u Walc, walc, walc:):):) 05.12.04, 21:48
          i są walce, które wcale nie są szybkie i można pięknie zatańczyć nawet bez
          specjalnych przygotowańsmile
          a poza tym - nie patrzcie na innych - zawsze możecie zatańczyć coś do
          przytulenia się, coś co lubiciesmilesmilesmile
          był niedawno tu taki wątek, a walce i inne rzeczy to już regularnie wysyłam do
          kilku przyszłych panien młodych na tym forumsmile

jak chcesz, pomogę ci cuś ślicznego - niekoniecznie walca - wybraćsmile

posdrawiam i uszy do górysmilesmilesmile

Adrian
          adrian4u@interia.pl
          • Gość: smart Re: pierwszy taniec bez stresu IP: *.retsat1.com.pl 05.12.04, 22:25
            Nie przejmujcie się tak bardzo pierwszym tańcem. My się przejmowaliścy (czyt. -
            ja wink - nawet zaciągnęłam mojego biednego przyszłego męża na zajęcia
            indywidualne. Po półtorej godziny próbowania obu (walca wiedeńskiego i
            angielskiego) stwierdził, że nie ma mowy - musiałby rok ćwiczyć żeby się
            nauczyć (a propos opinii, że to jest łatwe - a wcale nie jest z nami tak źle).
            W końcu wybraliśmy "Unchained melody" z filmu "Duch". Kroki ćwiczyliśmy w
            piątkową noc przed weselem wink I się udało, bo to utwór do którego wystarczy się
            trochę pokiwać.

powodzenia
            smart
            • adrian4u Re: pierwszy taniec bez stresu 05.12.04, 22:30
              Smart,
              Masz racjęsmile
              "a kto ma rację ten stawia kolację" ..skecz - kabaret starszych panów(?) smilesmile:smile

ale faakt - nic na siłę - to Wasz taniec, pamiętajcie o tymsmile

Adrian
              adrian4u@interia.pl
    • Gość: Kasia Re: pierwszy taniec IP: *.ii / *.is.net.pl 06.12.04, 08:43
      Oj jak ja Was rozumiem! Faceci chyba tak mają, że tańczyć nie potrafią. Myśmy
      mieli piosenkę Cranberries "Carry on" Spokojna i krótka! Nie było źle! Później
      było dużo tańców w kółku i węży, no i rozkręciliśmy się na całego! POZDRAWIAM!
      • adrian4u Re: pierwszy taniec 07.12.04, 19:05
        a ja potrafięsmile
        i nawet w parzesmilesmile
        i szybkie teżsmilesmilesmile
        ...i wcale nie powiem, że czasem nawet lepiej niż niejedna dziewczyna...

buźka,

Adrian
        adrian4u@interia.pl
    • Gość: Ulka Re: pierwszy taniec IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 07.12.04, 17:30
      Mam ten sam problem, nboje sie ze ten taniec moze okazac sie totalna kalpa.
      Dlatego chyba pocwiczymy. Do piosenki Krajewskiego Wielka Milosc. smile
      Pozdrawiam i powodzenia.
      • adrian4u Re: pierwszy taniec 07.12.04, 19:04
        Rany Boskie, tylko nie to!!! słychaj, dopłacę ci nawet, byście tańczyli przy
        czymś fajniejszymsmilesmilesmile
        Ula, nie bierz takiego smęta, to już lepiej "Jeśli tylko chcesz" Kukiza i Jana
        Bo....

pozdrawiam,

Adrian
      • Gość: Monika Re: pierwszy taniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 13:14
        Uważam że ten kawałek jest piękny, ale przebrzmiały. Polecam kilka innych
        1. Mojej jedyne marzenie - A Jantar
        2. Taka miłość - M. Bajor
        3. Cisza jak ta - Budka Suflera
        4. Kocham Cię - Chłopcy z Placu Broni ( lekkie przytulanie i stąpanie wystarczy)
        5. Kochanek - Maanam ( trochę z żartem, poza tym piękne i romantyczne)
        Przyjdź do mnie rano
        Tam gdzie rosną róże
        Słońce jeszcze zaspane
        Przyjdź to mnie obudzisz

Przyjdź do mnie w południe
        Gdy słońce stoi w zenicie
        Zobaczysz mnie w całej pełni
        Zobaczysz w całym rozkwicie

Przyjdź do mnie o zmierzchu
        Przyjdź o zachodzie słońca
        Wtedy pachnę najpiękniej
        I nie umieram z gorąca

Przyjdź do mnie w nocy
        Z za siedmiu gór i mórz
        Kocham gdy mnie dotykasz
        Choć nie dotyka się róż

Patrzysz na mnie patrzysz
        I spokój mi burzysz
        Kocham gdy dotykasz
        Choć nie dotyka się róży
      • Gość: marta Re: pierwszy taniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 12:18
        mój narzeczony bardzo chce piosenke zespołu Kancelaria "Zabiorę cię"...właśnie
        tam......
    • Gość: Ramelov Re: pierwszy taniec IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 07.12.04, 23:37
      Moim zdaniem idealnym tańcem na pierwszy taniec jest walc angielski. Mozna się
      go dośc szybko nauczyć. Ja osobiście polecam "Cavatinę" z filmu "Łowca jeleni"
      tylko że w specjalnej wersji z sekcją rytmiczną. W oryginale kawałek jest
      zagrany tylko na gitarze akustycznej i trudno do niego tańczyć. Słyszałem
      ostatnio świetną wersję właśnie z sekcją rytmiczną - w takiej wersji staje się
      nisamowicie łatwy do tańczenia. Ewentualnie jak będzie orkiestra to mozę zagrać
      te walc odpowiednio.
      A tak przy okazji, "Unchained Melody" pojawiło się jedynie na ściece
      filmu "Duch". Jest to natomiast kawałek pochodzący z lat 50. Po raz pierwszy
      pojawił się w filmie o tytule własnie "Unchained", o którym szybko zapomniano,
      natomiast ten utwór stal się jednym z klasyków muzyki rozrywkowej XX wieku.
      Najbardziej znanymi jego wykonawcami byli Righteous Brothers.
      • Gość: asia do Adrian4u :) IP: *.isi.net.pl / *.isi.net.pl 06.01.05, 12:57
        Adrianie, moze Ty znasz tytuły piosenki gdzie słowa sa:
        Tylko w Tobie wisze sens.....bedziesz moim aniołem.... niestety sa to tylko
        słowa wyrwane z kontekstu, nawet nie wiem czy są one dobre, wiem jedno że takie
        wyrazy tam padają. Jezeli będziesz znał dziękuje za pomoc
        pozdrawiam asia smile
      • Gość: Martel Re: pierwszy taniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 16:39
        niezlym walcem angieslkim jest "when I need you" zarowno w wykonaniu oryginalnym
        Leo Sayera czy tez Roda Stewarda czy Celine Dion..i raz dwa trzy raz dwa trzywink
        • Gość: Beata Re: pierwszy taniec IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 06.01.05, 20:00
          Give me forever-John Tesh, James Ingram- jak zdarta płyta będę powtarzać ze
          tylko to na pierwszy taniec
          I slowa o ślubie.
          ....With this ring, I'm bound
          And I'll promise I'll never let you down.
          To family and friends and the Lord above.
          I'll swear I'll be true to you,
          And give you my love.

Won't you give me forever to show
          all of the love I have here for you.
          And give me my reason for living
          To love you, I love you, I do.
          Da się w walcu zatańczyć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka