Dodaj do ulubionych

czy powinnam ją zaprosic????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 18:06
planuje slub na wrzesien 2005 i jestem na etapie robienia listy gości.
czy myslicie ze powinnam zaprosic koleżanke, u której na urodzinach poznałam
mojego przyszłego meza.
dodam kilka szczegółow:
1. nie jest to moja bliska kolezanka, raczej znajoma, z którą od zakonczenia
studiów nie miałam kontaktu
2. nie czuje wiekszej sympatii z jej strony, nawet nie odesłała mi zyczen
swiatecznych w tym roku
3. mój przyszły mąż nie był zaproszony przez nią tylko przez druga
solenizantke, wiec nie jest ona nasza wspólna znajoma

mi nawet nie przyszło do głowy, ze powinnam ja zaprosic, ale moja
przyjaciółka, która sie z nia czasami widuje, powiedziała mi, ze tamta liczy,
że ja zaprosze, bo: TO DZIEKI NIEJ JESTESMY RAZEM.
troche mnie to smieszy, bo wiem, ze gdyby wiedziała, ze tak sie skonczy nasza
znajomosc to napewno nie zaprosiłaby mnie na te swoje urodziny.

prosze o wasze opinie.
pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • minerwamcg Re: czy powinnam ją zaprosic???? 03.01.05, 18:26
      Nie jesteście razem DZEKI NIEJ, tylko dzięki sobie nawzajem. I naprawdę nie masz
      wobec tej koleżanki żadnych obowiązków, zwłaszcza, że jej na podtrzymywaniu
      znajomości z Tobą zupełnie nie zależy. Jeżeli chcesz, możesz ją zaprosić - ale
      jeżeli nie chcesz, gafy nie będzie. Oczywiście wyłacznie na ślub - bo chyba nie
      oczekuje, że będzie zaproszona take na wesele??
    • dafni Re: czy powinnam ją zaprosic???? 03.01.05, 21:29
      Popieram.
      I cieszę się, że swojego narzeczonego poznałam na jego impreziesmile
    • Gość: ania.de Re: czy powinnam ją zaprosic???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 07:00
      przecież to nie ma sensu. zapraszasz tych, których chcesz a nie tych, którzy
      chcieliby. ona po prostu liczy na imprezkę. nie masz powodu by ja zapraszac.
    • amalita Re: czy powinnam ją zaprosic???? 04.01.05, 09:17
      Na slub i ewentualnie wesele powinno sie zapraszac bliskich i serdecznych nam
      ludzi. Takich, co nam dobrze zycza i ciesza sie naszym szczesciem. Z tego co
      piszesz, ta kolezanka ani nie jest Wam bliska, ani specjalnie dobrze Wam nie
      zyczy. I dodatkowo nie wiedziec czemu uzurpuje sobie prawo swatki.
      Czarodziejska? czy co? Nic jej nie zawdzieczacie. Olej ja, bo Ci jeszcze
      zepsuje slub glupia gadka, jak to dzieki niej jestescie razem, co jest totalna
      bzdura.

Pozdrawiam.
      • Gość: ewa Re: czy powinnam ją zaprosic???? IP: *.in-addr.btopenworld.com 04.01.05, 12:56
        Amalita masz racje, co za sens zapraszac kogos, z kim sie nie utrzymuje kontaktu
        na codzien ani nie lubi? To Twoj slub i to Ty z narzeczonym powinniscie
        decydowac o tym, kto na nim bedzie, zawsze sie znajda tacy, ktorzy by chcieli
        nie wiadomo dlaczego. Ja mialam podobna sytuacje z kuzynka mojego meza, ktora
        wcale nie jest mu zbyt bliska, probowala wymusic na nim zaproszenie jej
        chlopaka, ktorego on na oczy nie widzial, a nawet nie wiedzial, jak ma na imie,
        a impreze robilismy skromna bez osob towarzyszacych, ktorych nie znalismy, na
        szczescie kuzynka sie nie pojawila i dobrze, a na codzien tez z nia nie mamy
        zadnego kontaktu.
    • Gość: gwiazdeczka Re: czy powinnam ją zaprosic???? IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 04.01.05, 12:05
      wiadomo, że zrobisz tak jak TY będziesz chciała. ja marze o kościele pełnym
      gości więc bym zaprosiła, tyle ja mojego narzeczonego przez internet poznałamwink
      powodzenia
      • klg777 Re: czy powinnam ją zaprosic???? 04.01.05, 12:53
        to w zależności gdzie go poznałaś możesz zaprosić wszystkich ludzi z
        (*niepotrzebne skreślić): gadu gadu, irca, czata, forum, wirtualnego miasta,
        skrzynki mailowej ;D
        i jak nic kościół będzie pełen gości smile))
        • Gość: gwiazdeczka Re: czy powinnam ją zaprosic???? IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 04.01.05, 13:10
          haha
          o tym nie pomyślałam,
          Na gg złożył mi życzenia imieninowe, więc nikt nie pośredniczyłwink

pozdrawiam
          • Gość: marta Re: czy powinnam ją zaprosic???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 14:41
            dzieki za wszystkie odpowiedzi.
            spytałam o opinie, bo juz sama zaczełam sie zastanawiac nad tym od momentu gdy
            moja mama stwierdziła, ze chyba wypada ja zaprosic. ale moja mama
            prawdopodobnie zaprosiłaby wszystkich których zna big_grin
            a i bez niej u mnie na weselu bedzie wielu gosci, bo od narzeczonego 120
            osób, ode mnie 60 no i + dzieci, wiec całkiem sporo.
            pozdrawiam
    • aniaw77 Re: czy powinnam ją zaprosic???? 04.01.05, 14:50
      Witam.

Ja uważam, że nie powinnaś jej zapraszać ani na slub i tymbardziej na wesele.
      Ja miałam podobną sytuację, kolezanka, która uważa, że nas ze sobą poznała też
      liczyła, że zaprosimy ją na nasze wesele, dostała zaposzenie do koscioła i nie
      przyszła.
      Jest to moja koleżanka, ale jedna z wielu z naszego towarzystwa, którei tak już
      się rozpadło....
      Nie zapraszalismy tych ludzi, bo mamy bardzo duże rodziny i nie mieliśmy nie
      wiadomo jakich środków na wesele, za ktore sami płaciliśmy.
      Na TĘ imprezę przez rok odkładaliśmy pieniżaki, ale naszym zdaniem wesele to
      przede wszystkim rodzinna impreza a nie dla kolegów i koleżankek.
      Zaprosilismy tylko najbliższych przyjacół.
      Dodam, że tę koleżankę zaprosiłam na panieński i nie przyszła bo nie
      zaprosilismy jej na wesele a na panieński powinno zapraszać się tylko osoby,
      ktore będą na weselu.
      Ja mam na ten temat inne zdanie, ale cóż dopiero właśnie w takich sytuacjach
      poznaje się prawdziwych przyjacół i dobrych znajomych jak się cieszą z Twojego
      szczęścia.

Nie przejmuj się tą koleżanką, to jest Wasze święto i macie być wśród ludzi,
      którzy życzą Wam szczęścia a nie przyjdą na impreze i to niekiedy za darmo.....

Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego na Nowej Drodze Życia,

Ania

PS. dzisiaj mija 4 miesiące od mojego ślubu (też wrzesień)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka