IP: *.tvgawex.pl 09.03.05, 20:35
Witam ,wiem że ten temat już sie pojawiał ale mam pytanie,wesele mamy na ok.
90 osób,na drugi dzień poprawiny i niewiemy ile kupić alkoholu! Mówi się że
powinno być flaszka na osobę ale z poprawinami to pewnie więcej.Pomóżcie
,proszę.Może ktoś miał podobnie i może sie podzielić doświadczeniem. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • marmar1906 Re: alkohol 10.03.05, 12:35
      nie kupuj wiecej - po pierwsze na poprawinach prawie nikt juz tyle nie pije (bo
      niedlugo powrot do domu), po drugie te pol litra na ososbe to jest tak
      obliczone z zapasem (na wszystkich weselach o jakich slyszalam/bylam zostawalo
      tyle wodki ze mieli co pic jeszcze dlugo), po tzrecie jesli kupicie jeszcze
      wino/piwo, goscie wypija mniej wodki
      • Gość: agulka Re: alkohol IP: *.tvgawex.pl 10.03.05, 13:12
        Dzięki,też tak myślałam,a pozatym chcemy kupić jeszcze wino,więc powinno
        wystarczyć.Pozdrawiam.
    • ulakoszula Re: alkohol 10.03.05, 13:26
      Na 50 osób kupujemy:
      100 butelek wina
      3 skrzynki wódki
      3 skrzynki piwa
      kilka alkoholi kolorowych, do drinków

Nasi goście piją głównie wino.
    • beautiful_joanna Re: alkohol 10.03.05, 16:12
      Moze moja wypowiedz sie wyda zupelnie nie na miejscu, ale czemu na weselach
      musi byc alkohol?? Czy ludzie do dobrej zabawy potrzebuja koniecznie
      procentow?????
      Ja jak bede wychodzic za maz, to nie bedzie nic takiego......
      Wg mnie na weselu nie powinno byc go ani grama....... and mililitra....
      • kajetano Re: alkohol 10.03.05, 16:21
        mozna rowniez wesele bez jedzenia muzyki i gosci prawda?? wiem ze jest mnostwo
        argumentow za tym zeby nie dostaraczac alkoholu, bo sie upija bo narozrabiaja
        itd. ale z drugiej strony nie musisz takich osob zaprawszac bo jesli tej wodki
        czy wina nie bedzie to pojda do najblizszego sklepu wypija na szybko pol litra
        drugie pol przyniasa pod pazucha i wtedy to dopiero bedzie wstyd. lepiej juz
        miec to pod kontrola.
        • chipsi Re: alkohol 10.03.05, 21:35
          No tak, jeszcze nikogo nie obgadali za to że np na weselu było mało ciasta, ale juz jak zabrakło (lub nie było) wódki to ...sami wiecie. Poza tym każdy wybiera czy chce pić czy nie. Chyba nie mozna tego dorosłym ludziom narzucać. To że jest na stole nie znaczy ze musze go pic, a to że go nie ma nieznaczy że się nie upije...A jak ktos ma narobic na weselu bydła to mu alkochol nie potrzebny.
          • Gość: Julio Re: alkohol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 21:38
            Święte słowa...wszystko jest dla ludzi ale z umiarem..choc nie przecze, ze
            slyszalem o bezalkoholowych imprezzach weselnych podczas, ktorych byla super
            zabawa do rana
      • Gość: vilemo Re: alkohol IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 11.03.05, 09:58
        Kolega, który ma zespół muzyczny grał na bezalkoholowym weselu i mówił, że
        goście wychodzili napić się na dwór własny alkohol, więc uważam, że lepiej jest
        go gościom podać, a kto nie chce to nie będzie pił.
    • zonka5 Re: alkohol 10.03.05, 21:47
      teraz na weselach panuje większa kultura..jak na eleganckim przyjęciu..nie ma
      już takiej mody na picie..na moim weselu poszło bardzo mało alkoholu - byliśmy
      w wielkim szoku!!!!wszyscy sie fajnie bawili!!!! Bardzo duzym powodzeniem
      cieszył się swojski advokat!! Na poprawinach też mało kto pił...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka