Dodaj do ulubionych

suknia+tusza+tatuaz

IP: *.flashnet.pl / *.atman.pl 19.04.05, 13:53
witam.mam kilka pytan:
po pierwsze mam nadwage, nie wiecie moze gdzie moge dostac rozmiary xxl?
nie chce oczywiscie wygladac jak worek, ale wszedzie rozmiary plasuja sie
od34-38!!! jakas paranoja! nie kazda z nas ma sylwetke modelki, przeciez to
wie kazdy, ale chyba nie krawcowe, ktore szyja do sklepow.
ja najpewniej bede szyc sobie sukienke u sprawdzonej krawcowej, ale chce
gdzies sprawdzic, co bedzie dla mnie najlepsze!.
teraz drugo sprawa.
mam na raminiu piekny tatuaz (konik). nie chce go ukrywac, poniewaz bardzo
jestem do niego przywiazanasmile i jest czescia mnie!
ale jest kwestia tego, czy swoim malunkiem nie bede obrazac kosciola i gosci.
dla niektorych (niestety zdaje sobie sprawe) moze to byc niesmaczne.
myslac tak sobie o tym, powinnam uszanowac uczucia innych ,ale przeciez bez
przesady!
no i tu zastanawiam sie co robic: zakryc ramiona czy zrobic tak jak ja chce.
dla mnie to mocna zagwostka
co o tym myslicie?
czekam na propozycje i z gory bardzo dziekuje za sugestie.

pozdrawiam.
ania
Obserwuj wątek
    • Gość: Karolina Re: suknia+tusza+tatuaz IP: *.chello.pl 19.04.05, 14:07
      Aniu, nie przejmuj sie tak tym tatuazem. Jak sama piszesz, bardzo go lubisz i
      jest czescia Ciebie. Podejrzewam, ze kiedy go robilas, nie zatanawialas sie, co
      na to powie dziadek czy ciocia (a przynajmniej nie mialo to wplywu na Twoja
      decyzje), wiec chyba i teraz nie powinnas, bo to nie ich uroczystosc, tylko
      Twoja. Oczywiscie zarowno gosciom, jak i swiatyni szacunek sie nalezy, wiec
      mozesz pomyslec o jakims szalu/bolerku/plaszczyku/dluzszym i gestszym
      welonie/etoli czy listwie (taki nakladany osobno pasek materialu, poziomo w
      poprzek ramion), ktora moglabys miec na sobie w czasie ceremonii, a potem
      spokojnie zdjac i... hulaj dusza! Dobra krawcowa na pewno pomoze cos
      wykombinowac. Nie sil sie na nic, z czym bedziesz sie czula sztucznie, bo
      bedziesz sie meczyc przez caly Ten Dzien smile
      Co do "wiekszej" sukni niestety nie jestem w stanie Ci nic podpowiedziec, ale
      forumowiczki sa swietne i na pewno cos wymysla!
      Powodzenia! Na pewno Ci sie uda!
      • Gość: ania Re: suknia+tusza+tatuaz IP: *.flashnet.pl / *.atman.pl 19.04.05, 14:14
        Karolinko bardzo dziekuje za dobre slowa.
        masz racje . czym niby sie przejmowac...?

pozdrawiam
        i dobrego dnia
        • Gość: Karolina Re: suknia+tusza+tatuaz IP: *.chello.pl 19.04.05, 14:39
          Tak mi jeszcze przyszlo do glowy - a zagladalas moze na forum Slub i wesele >
          Sklepik? Nie namawiam Cie w zadnym razie do kupna uzywanej sukni, ale z tego co
          widzialam, sporo dziwczyn wystawia tam kreacje w rozmiarach wiekszych niz 40/42.
          Moze one dalyby Ci jakies wskazowki, namiary na sklepy? Chyba warto sprobowac.
          Pozdrawiam!
          • Gość: 34 Re: suknia+tusza+tatuaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 15:20
            Aniu,

Ja miałam dokładnie odwrotny problem - jestem mała, szczupła i niewymiarowa.
            Wszystko na mnie wisiało jak na wieszaku smile Dlatego zdecydowałam się na
            krawcową. Idealnie wszystko uszyła, dopasowała, gdzie trzeba dodała wink
            Moja przyjaciółka nosi rozmiar 44. Tydzień temu brała ślub w pięknej, prostej
            sukni, uszytej przez krawcową. Jej zdaniem było to lepsze rozwiązanie, niż
            bieganie po sklepach.

Co do tatuażu - na Twoim miejscu nie przejmowałabym się tym "co ludzie
            powiedzą". W końcu nie jesteś marynarzem i nie masz (chyba) połowy
            przedramienia wwytatuowanego nagą pięknością? wink))
            Ważniejsze jest to, czy 'rysunek' będzie ładnie komponował się z całością -
            sukienką, fryzurą itd smile
    • Gość: Boo Re: suknia+tusza+tatuaz IP: 217.153.224.* 19.04.05, 15:46
      Aniu, jesli chodzi o kiecke to zgadzam sie z dziewczynami ze warto poszukac
      kiecki z drugiej reki. A jesli chodzi o tatuaż to mam pomysł: cymbeline ma
      takie tatuaże koronki i przykleja sie je na skórę, można w ten sposób super
      ozdobić ciało ale również ukryć różne rzeczy: czasami dziewczyny maja blizny,
      przebarwienia. Więc taka koroneczka moze ówniez przykryć tatuaż zeby nie
      szokowac babci a zarazem wyglada to ślicznie!!
    • byhanya swarovski 19.04.05, 15:53
      moze upieksz swojego konika krysztalakmi od swarovskiego. ma takie
      samoprzylepne "tatuaze"
    • chipsi Re: suknia+tusza+tatuaz 19.04.05, 18:35
      Na tuszę najlepsza krawcowa wink Zresztą w salonie też szyją suknie na wymiar. A
      co do tatuażu, widziałam dziewczynę z pięknym tatuażem na ramieniu własnie (nie
      zasłoniętym materiałem) w sukni slubnej z koronki i... dżinsu! Jakkolwiek to
      brzmi wyglądało rewelacyjnie. Suknia miała tren. Niebieski dżins pasował do
      tatuażu (i stylu bycia) a biała koronka dodawała subtelności, delikatności,
      elegancji.
    • Gość: dordulka Re: suknia+tusza+tatuaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 21:42
      Mam nadzieje, ze nikt sie nei obrazi za wykorzystanie zasobow innego forum smile Pare propozycji w ciut wiekszych rozmiarach:

www.gimbla.pl/forum/pokoje/viewtopic.php?t=19980
      • Gość: ewa Re: suknia+tusza+tatuaz IP: *.zax.pl / *.zax.pl 19.04.05, 23:02
        też mam duży tatuaż...podpowiedziała mi pani w salonie ślubnym i napepimy na to
        gęstą koronkę, która będzie wyglądała jak ozdoba...fajnie wygląda, widziałam na
        zdjęciach jednej panny...ale to też zależy od miejsca gdzie jest tatuaż..mój
        jest na łopatce, kiecka z gorsetem, więc zdecyduję się na taką "ozdobę"..pomyśl
        o tym
        pozdrawiam
    • Gość: Maddalena Re: suknia+tusza+tatuaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 08:51
      Uważam ze nie powinnas się niczym przejować
      W końcu masz konika i troszkę kochanego ciałasmile
      zgrabnie to wszystko dobierzesz i będzie OK
    • dzindzibou Re: suknia+tusza+tatuaz 20.04.05, 14:48
      Nawet ekstremalne rozmiary dostepne sa w salonach Lisa Ferrera
      www.lisaferrera.pl ktore oferuja suknie Demetrios
      (www.demetrios.pl - tam masz tabele rozmiarow) w prawie wszystkich
      rozmiarach. A tatuaz - to w koncu kawalek ciebie - zamiast zakrywaniem lepiej
      zajac sie jakims jego ladnym eksponowaniem smile moze dorysowac cos henna? z tymi
      krysztalkami tez niezly pomysl wink

--
      Suknie ślubne i inne dzindzibouy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka