Dodaj do ulubionych

Gdzie niedrogie brylanty w Warszawie?

21.04.05, 09:34
Chodzi o zakup pierścionka zaręczynowego... najlepiej nie droższego niż 300
złotych. Polecicie coś?
Obserwuj wątek
    • Gość: mikolka Re: Gdzie niedrogie brylanty w Warszawie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 09:42
      mój pierścionek z trzema brylantami kosztował w zeszłym roku 420 zł, kupiliśmy
      go w sklepie Schubert w pasażu przy Tesco na Górczewskiej, oni mają też coś
      takiego co się nazywa złote tygodnie i wtedy jest zniżka na pierścionki. wydaje
      mi się, że mają też swój sklep w Reducie.
      • sinella Re: Gdzie niedrogie brylanty w Warszawie? 21.04.05, 10:08
        no to rzeczywiście niezła cena. bo chodzi mi o coś nie droższego niż 400
        złotych. dzięki.
        • Gość: mikolka Re: Gdzie niedrogie brylanty w Warszawie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:32
          brylanty nie są gigantyczne, ale widać je gołym okiemsmile no i pięknie odbijają
          światło, jak to brylanty...
    • dafni Re: Gdzie niedrogie brylanty w Warszawie? 21.04.05, 11:07
      W Galerii mokotów - Apart. Mają chyba ostatnio jakieś przeceny.
    • ulakoszula Re: Gdzie niedrogie brylanty w Warszawie? 21.04.05, 11:18
      Najtaniej jest zrobić pierścionek na zamówienie u złotnika. Małe brylanciki są bardzo tanie, kosztują dosłowne grosze. Cennik diamentów znajduje sie tu:
      a.j.diament.org/cennik.html wartości z tabeli należy jeszcze przeliczyć, bo są w dolarach i należy uwzględnić wagę diamentu. Ten złotnik jest w Warszawie przy ul. Waliców.
      • sinella Re: Gdzie niedrogie brylanty w Warszawie? 21.04.05, 13:25
        no ale czy to są niskie ceny? mam nadzieje że źle czytam tą tabele, bo według
        tego co ja rozumiem najmniejsze brylanty są po 300 dolarów...?
        • ulakoszula Re: Gdzie niedrogie brylanty w Warszawie? 21.04.05, 17:51
          Trzeba mnożyć tak:
          masa kamienia × cena wg odpowiedniej tabeli × średni kurs NBP
          np. 0,02 ct x 200 x 3,30 = 13,20 zł
          • byhanya Re: Gdzie niedrogie brylanty w Warszawie? 21.04.05, 23:10
            ulakoszula napisała:

> Trzeba mnożyć tak:
            > masa kamienia × cena wg odpowiedniej tabeli × średni kurs NBP
            > np. 0,02 ct x 200 x 3,30 = 13,20 zł
            0,02 p2 czyli piké drugiej klasy jest brudne - widoczne golym okiem
            Klasa I J to sa juz przyzolcone brylanty... tez widac z daleka

trzecia rzecz 200 x 3,30 = 660 a nie 13,20 zl

wedlug mnie skandalicznie drogie!!!!!
            • ulakoszula Re: Gdzie niedrogie brylanty w Warszawie? 22.04.05, 09:03
              Wejdź na podaną przeze mnie stronę interrnetową i tam masz dokładnie wytłumaczone jak się liczy cenę. Trzeba uwzględnić masę kamienia. Stąd cena nie jest taka wielka. A jak mi nie wierzysz, to idź do tego sklepu i sama sie przekonaj jakie są ceny. Oczywiście mają tam brylanty w cenie 40000zł, ale ich rozmiar jest dość okazały.
              • byhanya Re: Gdzie niedrogie brylanty w Warszawie? 22.04.05, 09:10
                cytat z tejze strony
                Mnożyć:
                masa kamienia × cena wg odpowiedniej tabeli × średni kurs NBP
                na przykład: 0,25 ct × 800 × 3,30 = 660 zł
                • ulakoszula Re: Gdzie niedrogie brylanty w Warszawie? 22.04.05, 09:18
                  Diament 0,25 ct jest dość duzy wiec 660zł to nie tak drogo. W pierścionkach za 300 zł znajdują się przeważnie diamenty 0,02 ct o których pisałam.
                  • byhanya sorry ulakoszula. 22.04.05, 09:22
                    masz racje zapomnialam przemnozyc to przez wage kamienia.
                    • ulakoszula :-) 22.04.05, 09:24
                      Jak nie będę miała co zrobić z kasą to namówię męża na jakieś
                      diamentowe cudo smile
                      • byhanya Re: :-) 22.04.05, 09:26
                        chyba sie tam troche zaopatrze. ciekawa jestem jaka firma dostarcza im te
                        kamienie. i jakiej jakosci jest szlif.
                        • ulakoszula Re: :-) 22.04.05, 09:30
                          Robiłam tam obrączki i w ciągu 3 tygodni właściciele kilka razy jeździli na targi kamieni szlachetnych, między innymi do Krakowa i Holandii. Myślę, że możesz zamówic wszystko co chcesz, to tylko kwestia ceny. Mają też bardzo stare pierścionki z diamentami, o ponad stuletnim szlifie. Warto zobaczyć.
    • Gość: Karolka Re: Gdzie niedrogie brylanty w Warszawie? IP: *.chello.pl 21.04.05, 14:34
      Sprobuj w ARENie. Maja teraz od 30 do 50% znizki na brylanty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka