IP: *.example.net / 62.111.216.* 23.04.05, 14:18
skoro jest tak wiele przeciwniczek i przeciwnikow kiczu, szczegolnie
weselnego, proponuje przygotowac wspolnymi silami przewodnik pt:

"jak w sposob niekiczowaty zmienic stan cywilny"

zapraszam do wymieniania elementow, ktore nie sa prosto z remizy...

1.plaski tort
Obserwuj wątek
    • dafni Re: ANTYKICZ 23.04.05, 14:23
      Ktoś tu kiedyś fajnie napisał o torcie płaskim, że taki to można sobie na
      urodziny zrobićsmile Dla mnie płaski tort nie jest symbolem elegancji weselnej.
      Największym antykiczem jest dla mnie para zakochanych ludzi, którzy wedle
      swojego gustu i możliwości urządzają przyjęcie weselne.

Absolutnym kiczem jest natomiast zmanierowanie.

Pozdrawiam
      • Gość: labura(ura bura) Re: ANTYKICZ IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 23.04.05, 16:16
        to znaczy że jak nie mam ful kasy , bo rodzice mi nie pomogą , bo ich nie stac ,
        to mam nie robić żadnego przyjęcia własnymi siłami tak!!!!!!!!???????
        a tort pietrowy to własnie kicz,
        najpierw sprawdźcie w słowniku co oznacza słowo kicz!
        żeby potem dyskutować.
        • dafni Do labura(ura bura) 23.04.05, 19:12
          A gdzie ja Ci napisałam, o kasie? Źle mnie zrozumiałaś. Nie mam nic przeciwko
          pomocy rodziców. Sama z niej korzystamsmile
          I nie denerwuj się tak, bo to szkodzi urodziesmile

PS. W słowniku pod hasłem "kicz" nie znalazłam nic o piętrowym torcie weselnymsmile
          ani nic, co do takowego mogłoby się odnosić. Chyba, że zamierzasz dyskutować o
          wyrobach cukierniczych w kategoriach wartości artystycznych.

Pozdrawiam gorąco
          • Gość: labura(ura bura) Re: Do labura(ura bura) IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 24.04.05, 11:48
            tobie pomoga rodzice , ale mi nie bo mam tylko mame która ma małą rente,
            a ty napisałaś że kiczem jest urządzanie przyjęcia własnymi siłami i według
            własnego gustu,
            więc dobrze zrozumiałam,
            bo ja tak właśnie urządzam własnymi siłami i według własnego gustu- co według
            ciebie jest kiczem,
            skad mozesz wiedziec jaki ktoś ma gust?
            ja naprzykład na codzień zajmuje się dekoracjami itp.- pracuje na dodatek na
            stanowisku kierowniczym,
            a takie ogólen określanie , że jak robie coś własnymi siłami to jest kicz- to
            gruba przesada,
            a tak wogóle to sie nie denerwuje , tylko prubuje zrozumieć o co ci chodzi?
            • ailija Re: Do labura(ura bura) 24.04.05, 13:19
              Dafni napisała:
              "Największym antykiczem jest dla mnie para zakochanych ludzi, którzy wedle
              swojego gustu i możliwości urządzają przyjęcie weselne."
              Przeczytaj uważnie: ANTYKICZEM !
              • Gość: labura Re: Do labura(ura bura) IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 24.04.05, 13:43
                ok.nie przeczytałam uważnie,
                ale czy sie robi własnymi siłami czy nie , niektórych elementó które nazywacie
                kiczem nie da sie uniknąć.
            • Gość: Myszka Re: Do labura(ura bura) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 19:39
              "a tak w ogóle to sie nie denerwuje, tylko prubuje zrozumieć o co ci chodzi?"

Nastepnym razem, jak bedziesz chciala sprobowac zrozumiec o co komus chodzi, to
              jednak przeczytaj tekst uwaznie. To najlepszy sposob na zrozumienie o co
              chodzi. smile

• byhanya najblizej idealu 23.04.05, 14:24
      sa sluby krolewske (za wyjatkiem charles'a)
      ale pisze NAJBLIZEJ
      zywe i tylko zywe kwiaty!!!!
    • Gość: Myszka Re: ANTYKICZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 16:07
      Zawsze myslalam, ze pietra w torcie wynikaja z potrzeby obdzielenia nim b.
      duzej ilosci osob. Bo chyba z plaskiego nie wykroisz 80 kawalkow?? Moze sie
      myle.
      • mysz1978 Re: ANTYKICZ 23.04.05, 16:18
        Faktycznie tort pietrowy moze i wynika z tego, ze trzeba obdzielic zazwyczaj
        sporo osob. Alternatywa jest kilka tortow (takich samych lub roznych bo nie
        kazdy lubi taki sam smak).
        Kwiaty - jak juz musza byc sztuczne to niech beda przynajmniej dobrego gatunku -
        spotkalam sie z takimi ktore NAPRAWDE wygladaly jak prawdziwe smile
        Muzyka weselna - co tu mozna zrobic to nie wiem... Faktycznie nawet jak nie
        jest to typowe disco - polo, to wykonanie jest tak marne ze i tak wychodzi to
        koszmarnie. Dlatego ja preferuje plyty CD smile
        Zabawy weselne - bez komentarza smile)))
        • adrian4u Re: ANTYKICZ 23.04.05, 16:27
          hiehiehiesmile

co do muzyki - w pełni się zgadzamsmile
          co do zabaw - wiesz - co kraj to obyczajsmile Część mojej rodziny, rodzin
          znajomych, rodziny mojej ukochanej (niestety) ex pochodzi ze wsi tudzież małych
          mieścin - i uwierz - widziałem na własne oczy i uczestniczyłem - zabawy z
          jajeczkiem, kolankami, podtextami itp - były na chyba każdym weselu. Ludzie
          młodzi i starsi się doskonale bawili i nikt nie kręcił nosem, że żenuasmile Mój
          braciszek był na weselu, gdzie jedną z zabaw oczepinowych był konkurs punktowy -
          za zdjęcie elementu garderoby po 2 punkty, za majtaski lub staniczek - 15. I
          było tak, że koleś pożyczał koszulę od Swiadka coby swoje 4 literki okryć (nic
          nie miał na sobie), a jedna dziewczynka również nie była bardziej okryta - i to
          młodzi ludzie tak szalelismilesmilesmilesmile
          A osobiście coraz częściej spotykam się z zastrzeżeniem, by jednak takich zabaw
          nie prowadzić, ale żeby zabawy były, więc są, ale inksze - ale o tym pisałem
          już w innym wątkusmile

buziak sobotni,

Adrian
          (i zasuwam puszczać muzyczkę dla ping-pongistówwink
      • Gość: aga Re: ANTYKICZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 16:54
        ja miałam 100 osób i płaski tort i była aż nadto!
        • Gość: AD Pewnie to było wesele kanarków? IP: *.csk.pl 24.04.05, 20:22
          Albo strasznie duży prostokąt !!!!
    • ozana1 Re: ANTYKICZ 23.04.05, 17:13
      tort 'typu brama"
      www.korona.infowm.pl/main.php?fid=34&pg=5
      koszmar

ozanasmile
      Jeżeli cokolwiek warto na świecie czynić,
      to tylko jedno-miłować.
      Jan Paweł II
      • byhanya Re: ANTYKICZ 23.04.05, 17:59
        jak juz to juz nie tam jakies pol na pol
        www.korona.infowm.pl/main.php?fid=34&pg=6
        trzeci od lewej w dolnym rzedzie
    • ailija Re: ANTYKICZ 24.04.05, 13:15
      Gość portalu: * napisał(a):
      > 1.plaski tort

A jesli mam wesele na 90 osób, to:
      - każdemu dać po 1/8 kawałka,
      - zrobić kilka płaskich tortów,
      - zrobić jeden płaski tort o średnicy 2 metrów?
      • minerwamcg Re: ANTYKICZ 24.04.05, 16:03
        Większością tych tortów pokazywanych na zdjęciach nie nakarmiłabyś 90 osób,
        mimo, że piętrowe smile IMHO niezłym wyjściem jest zrobienie kilku płaskich tortów
        i ustawienie na paterach jeden nad drugim - robi się z tego jeden niby-piętrowy
        (i wcale niekoniecznie na najwyższym muszą być całujące się gołąbki czy młoda
        para), który można normalnie pokroić nie robiąc z dolnej warstwy pobojowiska.
        • byhanya Re: ANTYKICZ 24.04.05, 19:30
          co powiesz na ten
          hcandersen.mine.nu/bryllup_kronprinseparret.asp?menu=Kronprinsparrets%20kage
          coprawna z figorkami na szczycie ale ok
          sa tez inne
          hcandersen.mine.nu/Bryllup_bryllupskager_alexandra.asp?menu=Alexandra
          hcandersen.mine.nu/Bryllup_bryllupskager_klassisk.asp?menu=Klassisk
          hcandersen.mine.nu/Bryllup_bryllupskager_mary.asp?menu=Mary
          hcandersen.mine.nu/Bryllup_bryllupskager_krinoline.asp?menu=Krinoline
          • magjanic Re: ANTYKICZ 24.04.05, 20:19
            Krinoline jest bardzo ładny
        • Gość: Myszka Re: ANTYKICZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 19:44
          Leee, a ja wlasnie na taki mowie "pietrowy".... sad Chyba sie musze nieco
          doksztalcic w terminologii. A robi sie jeszcze takie, co kazda warstwe kladzie
          sie bezposrednio na poprzednia? To chyba strasznie niepraktyczne. Jak to sie
          potem kroi?
          • byhanya Re: ANTYKICZ 24.04.05, 19:52
            ale wlasnie tu chodzilo o pietrowy na 90 osob.

dodam jeszcze inna mniejsze
            www.bryllup-bryllupskager.dk/bryllupskage.htm
            • Gość: Katta Re: ANTYKICZ IP: *.chello.pl 24.04.05, 20:37
              hihi fajne smile
              podobala mi sie Myszka Mini w skuni slubnej wink

a tak z innej beczki...
              moze mi ktos wyjasnic jak to jest, kiedy jest tort pietrowy (ale nie taki
              kladziony jeden na drugim) tylko taki z "kolumienkami"... Jak to jest zrobione,
              ze sie jeden kawalek w drugi nie zapada pod ciezarem ??? Te "kolumienki" leca
              przez wszystie warstwy az do dolu czy jak ???
              • Gość: Triss Re: ANTYKICZ IP: *.lodz.dialog.net.pl 27.04.05, 10:32
                Te pietrowe torty z "kolumienkami" sa po prostu robione na specjalnych
                stelazach.
                Pozdrawiam smile
    • magjanic Re: ANTYKICZ 24.04.05, 19:05
      A ja uważam (kto się ze mną zgodzi???), że piętrowy tort wcale nie musi być
      kiczowaty o ile na ostatnim piętrze nie stoi plastykowa tandetka
      • Gość: vinga Re: ANTYKICZ IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 25.04.05, 09:29
        Ja się z toba zgadzam.
        Dodam jeszcze że u nas często zamawiają torty w kształcie podkowy większy
        mniejszy .., i ustawiają na paterach jeden nad drugim. Super się kroi!!
        • Gość: ania Re: ANTYKICZ IP: *.aster.pl 25.04.05, 20:29
          a ja miałam piętrowy-na stelazu, dół był prostąkątny(przeznaczony czesc na
          pokrojenie a czesć na zawiezienie po weselu dziadkom i babciom, którzy ze
          wzgledu to na odległosc to na stan zdrowia nie mogli przyjechać. Dwie pozostałe
          warstwy to koła, ale na samej górze była figurka młodej pary z porcelany-
          dostałam ją jeszcze kiedyś, jakieś 3 lata wcześniej od mamy, kiedy jeszcze nie
          myślałam nawet o slubie, taką samą mama kupiła wtedy mojej siostrze młodszej i
          ciut inną sobie(mama takie cudeńka kolekcjonuje)(para młoda, a pod spodem
          dzwonek)Natomiast nie chciałam żadnych fajerwerków, ani nic takiego, miało być
          skromniej ale ładnie
          I niech se mówią ze to kicz, ale to moja decyzja i ..tongue_out -mój kicz..hihihi
      • amoniaaa Re: ANTYKICZ 27.04.05, 08:52
        Ja też tak uważam. Same zobaczcie np. ten tort:

serwisy.gazeta.pl/czasopisma/1786092,52424,1880153.html?x=5
        Nie uważam że jest kiczowaty. Oglądałam już chyba wszystkie możliwe torty
        świata w necie i ja raczej jednak taki będę mieć (piętrowy).
    • Gość: Elastyna Re: ANTYKICZ IP: 217.153.224.* 27.04.05, 10:38
      Dla mnie arcy antykiczem są świeze kwiaty we włosach, piękne końskie ogony bądź
      rozpuszczone włosy zamiast super hiper kiczowatyh sztywnych nalakierowanych i
      misternie upinanych konstrukcji zawanych kokami. Co wy na to?? Mozna zrobic
      cudną fryzurę, romantyczna i naturalną (włosy na grube wałki, leciutko
      podpięte, jakiś świezy kwiat) zamiast tych tandetnych koczków ze sztucznymi
      ozdobami!!
      • magjanic Re: ANTYKICZ 27.04.05, 10:54
        Ja też tak uważam. A już niewybaczalnym grzechem są koczki jeśli dziewczyna ma
        naturalnie błyszczące i zdrowe włosy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka