Dodaj do ulubionych

Maciejowa Chata- Miłocin

11.02.09, 10:20
Witam, w 2010 r. mamy wesele w Maciejowej Chacie w Miłocinie, jest to nowy lokal, bo powstał chyba jesienią 2007, i mało osób o nim pisze, czy macie jakieś informacje odnośnie jedzenia, obsługi i ogólnie wrażeń z tego miejsca, a może był już ktoś tam na weselu?
Obserwuj wątek
    • wesolewesele Re: Maciejowa Chata- Miłocin 15.02.09, 11:57
      Organizacja Wesel LUBLIN
      Pomoc w organizacji Wesela i Ślubu.
      Szybko, tanio, bezstresowo. LUBLIN

www.WesoleWesele.pl
      • polaccos Re: Maciejowa Chata- Miłocin 17.02.09, 14:03
        Czy ciebie, durniu, Bog opuscil??? Spamujesz non stop, mam nadzieje, ze z twoich uslug nikt nie skorzysta, a swoja droga zglosilem ten fakt do kogo trzeba.
        • wideofilm Re: Maciejowa Chata- Miłocin 17.02.09, 19:10
          Dobrze zrobiłeś, tylko opiekunka tego forum nic nie robi. A swoją
          drogą możesz być spokojny,że z usług tego typu firm jako pośredników
          nikt nie korzysta.
    • polityka6 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 18.02.09, 12:00
      a już myślałam, że ktoś mi w końcu odpisze coś na temat mojego postu :(
      • wideofilm Re: Maciejowa Chata- Miłocin 18.02.09, 17:25
        No właśnie, zawidłaś się chyba na tym forum, bo zamiast konkretna
        odpowiedź na konkretne pytanie, to niestety trzeba przywoływać do
        porządku niektórych użytkowników.Wg mojej wiedzy nie słyszałem skarg
        na temat Maciejowej Chaty, Są tam nie tylko wesela ale również
        imprezy firmowe. Ładnie weszli na rynek więc jest napewno dobrze.No
        niestety dojdą Ci koszty przewozu gości.
        • polityka6 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 19.02.09, 23:34
          Dziękuję za odpowiedz :) Tak spodziewałam się że trzeba będzie zamawiać
          transport, choć w sumie teraz to ludzie zamawiają busiki nawet jak robią wesela
          w Zemborzycach czy w Dominowie :] Pozdrawiam
          • wideofilm Re: Maciejowa Chata- Miłocin 20.02.09, 11:04
            Tylko pamiętaj,że wynajęcie busika kosztuje nikiedy drożej od
            normalnego autobusu- może to dziwne, ale tak jest.
            • polityka6 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 20.02.09, 15:34
              no to rzeczywiście dziwne, a orientujesz się może jakie są przykładowe ceny
              wynajmu>? myślę że z Kościoła to będzie trzeba zamówić autobus bo więcej ludzi
              się zabierze, ale z domu weselnego to już zakładam że sporo osób jakoś sobie
              transport załatwi, więc myślałam o busach, tak żeby może koło 1-2.00 nad ranem i
              drugi 3.00-4.00.
    • narzeczona25 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 01.04.09, 22:14
      Hej, ja rowniez mam wesele w Maciejowej Chacie w 2010 r.
      Dolaczam sie do prsby kolezanki(kolegi) (polityka6) o udzielenie nam jakichkolwiek informacji na temat tego lokalu.
      Bede wdzieczna.
      Ps. Polityka6-masz jakis pomysl na ubranie tego lokalu?;-)
      Pozdrawiam
      • polityka6 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 15.04.09, 14:18
        jako takiego planu ubrania sali jeszcze nie mam, kontaktowałam się już wprawdzie
        z jedną firmą zajmującą się kompleksową obsługą wesel i jakiś pomysł jest, ale
        jeszcze nic sprecyzowanego. A co Tobie powiedziała właścicielka że trzeba własny
        ubiór sali szykować? Z tego co ja pamiętam to mówiła że wesela są co tydzień
        więc jak ktoś chce może przyjechać zobaczyć jaki był wystrój tydzień przed
        weselem i ewentualnie coś pozmieniać. Mi się wydaje że zostają te balony z
        przyjęć weselnych poprzednich a resztę to trzeba we własnym zakresie. Ja na
        pewno będę chciała zmienić przybranie miejsca państwa młodych bo przeciez zaraz
        za nimi jest bar, więc chciałabym to jakoś zasłonić, no i na pewno nie zielone i
        żółte balony! nie podoba mi się też za bardzo ta żółta ściana, ale nie wiem czy
        uda się to jakoś przysłonić. Z tego co się orientowałam to wystrój sali ( razem
        z miejscem dla pary młodej ) kosztuje ok. 800zł. A Ty narzeczona25 masz jakieś
        informacje? A w ogóle w jakim miesiącu masz tam ślub w 2010? Słyszałaś coś może
        że właścicielka MCH planuje zakup pokrowców na krzesła w tym roku? Mi się coś
        takiego obiło o uszy :)
        • narzeczona25 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 03.05.09, 22:20
          wiesz-ja tez wlasnie zastanawiam sie jak ubrac miejsce za para mloda, ten bar przeciez trzeba jakos zakryc. Kompletnie nie mam na to koncepcji :-(
          A jesli chodzi o zakup pokrowcow na krzesla to szczerze mowiac nic o tym nie slyszalam, ciekawe czy to prawda. Skad masz taka wiadomosc? Jak cos bedziesz wiedziala na ten temat to daj znac - bede wdzieczna ;-)
          Poza tym tez jestem ciekawa jakie tam jest jedzenie. Jesli ktos cos wie to obie (ja i polityka6) prosimy o jakies wskazowki ;-)
          Pozdrawiam
    • ankaekg Re: Maciejowa Chata- Miłocin 08.04.09, 20:14
      Witam,miałam przyjemnosc byc na weselu w roli zespołu,ja to wesele zapamietam na
      zawsze ,...z róznych powodow,jak najbardziej polecam to miejsce,,ma swój urok
      bez wetpienia.Pozdrawiam goraco.Anka
      • polityka6 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 15.04.09, 14:19
        ankaekg napisała:

> Witam,miałam przyjemnosc byc na weselu w roli zespołu,ja to wesele zapamietam n
        > a
        > zawsze ,...z róznych powodow,jak najbardziej polecam to miejsce,,ma swój urok
        > bez wetpienia.Pozdrawiam goraco.Anka

A co najbardziej CI się podobało? Jak obsługa,jedzenie?
        • quickshot Re: Maciejowa Chata- Miłocin 18.05.09, 11:48
          Miałem tam wesele jako pan młody rok temu:)
          Sala duża, przestronna, wiele ustronnych miejsc. Baardzo zwiększa to komfort.
          Naprawdę polecam. Jedzenie smakowało.
          Dla mnie przede wszystkim cały rozkład sali i wystrój jest naprawdę fajny.
          Bałem się tej kamiennej podłogi na początku, ale okazała się zdatna do pląsów.
          Fajna scena na podwyższeniu.(Śpiewałem kilka kawałków dla mojej żony).
          P.S. Zupełnie z innej beczki polecam zajrzeć na stronę: www.quickshot.ecom.net
          Wybacz odrobinkę prywaty:)
          • agula3005 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 20.05.09, 08:53
            a jaki jest koszt za os ??? jesli ktos wie to prosze pisac , a jesli
            nie to jaki był rok temu quickshot ?????
            • polityka6 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 20.05.09, 23:36
              Dziękuję za odpowiedzi. Agula3005 w tym roku cena od osoby to 100zł, my mamy
              wesele w lipcu w przyszłym roku i cena jest ta sama, jednak zawsze zaznacza się
              w umowie że cena może się zwiększyć do 40%, więc optymalnie powiedziała nam
              właścicielka że będzie to koszt do 120-130zł za osobę. Jednak w tym roku też
              miało być drożej, ale nie jest, więc obstawiam że my w lipcu 2010 będziemy
              płacili 110zł albo 120zł od osoby. Rok temu też chyba było 100zł z tego co mi
              wiadomo.
              • agula3005 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 21.05.09, 08:08
                dzięki:))
    • czeresniabezpestki Re: Maciejowa Chata- Miłocin 27.05.09, 19:59
      Hej!
      Ja też mam tam wesele w 2010:)
      Salę mam zamówioną już dawno.
      Byłam tam ostatnio, aby sobie przypomnieć jak tam jest.
      Trochę się zawiodłam:(
      W łazienkach brudno!!!, deski podrywane- może dlatego, że było właśnie po komunii?
      Jedzonko nawet smaczne, ale długo czeka się...
      Za to panie kelnerki miłe- może będą na naszych weselach:)
      Pozdrawiam:)
      • polityka6 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 16.06.09, 13:37
        my byliśmy w MCH w styczniu jeszcze przed zamówieniem lokalu na wesele żeby
        zobaczyć czy dobre jedzenie mają. Więc długo na nie czekać nie było trzeba
        chociaż i tylko 3 stoły wtedy były zajęte, a i do łazienek zajrzałam i ładnie
        było, więc może rzeczywiście teraz jacyś goście nie umieli się zachować. Jak
        byłam tam w styczniu to tylko zdziwiło mnie że żadnej muzyki nie było i w tej
        wielkiej sali było strasznie ponuro, więc odniosłam zupełnie inne wrażenie niż
        za pierwszym razem kiedy lokal nas zachwycił. Mam pytanie czy zamawiacie wystrój
        sali u jakiejś firmy? macie jakieś namiary na kogoś kto już tam coś robił i
        fajnie to wyszło? Chyba muszę się wybrać w którąś sobotę zobaczyć lokal jak jest
        ubrany na wesele.
        • czeresniabezpestki Re: Maciejowa Chata- Miłocin 22.06.09, 11:56
          A smakowało Wam jedzenie?
          A może słyszeliście , jak jest z jedzeniem na weselu ( czy smaczne, czy duże
          porcje)?
          Odniosłam takie same wrażenie jak Ty. Za pierwszym razem lokal nas zachwycił, za
          drugim wydał mi się ciemny, ponury:(
          Niby sala ładna, nowa, fajnie te antresole są zrobione, ale ta ciemność trochę
          psuje efekt. Na zdjęciach ze strony Maciejowej ładniej wygląda ta sala, bo jest
          jaśniejsza
          Jeszcze zastanawiamy się nad wystrojem.
          Denerwuje mnie to, że za młodą parą jest niezasłonięty niczym bar, głupio to
          wygląda- tłem dla pary młodej butelki z alkoholem:( (przynajmniej tak jest to
          pokazane na zdjęciach na stronie Maciejowej)
          I my się musimy tam wybrać w jakąś sobotę podpatrzeć.
          Sala jest w ludowym stylu, więc chyba głupio wyglądałoby super eleganckie
          przystrojenie.
          My na razie myśleliśmy nad wielką ilością świeczek i kwiatów, poustawianych na
          całej sali, w różnych miejscach.
          Pozdrawiam:)
          • polityka6 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 22.06.09, 14:04
            Jedzenie było niezłe- takie domowe, ale właśnie zależy mi na opinii ludzi którzy
            byli tam na weselu, bo to różnie bywa, każdy ma inne odczucia. Mi tez się nie
            podoba to że za parą młodą jest bar. My myśleliśmy o takiej dekoracji z
            materiału i światełek,- jakby ścianie, żeby zakryć bar, i to chyba zrobimy, tak
            samo chcemy kwiaty na stole przed młodą parą. A co do wystroju sali to właśnie
            ze względu że nie jest ona elegancka, wystawna, to taka też musi być dekoracja,
            ja myślałam nad kilkoma materiałami upiętymi przy górze i balonami przy tych
            kwietnikach, w formie winogron ale raczej żeby było ich mniej niż więcej. Sala
            jasna jest kiedy jest widno i wszystkie okna, drzwi są pootwierane, a wieczorem
            to chyba jest to oświetlenie górne i boczne na ścianach i ja będę też chciała
            jeszcze świece na stołach, no i pewnie orkiestra będzie miała swoje światła to
            może nie będzie tak źle. A słyszałaś coś może o tym że ogród ma być w tym roku
            już przez właścicielkę zrobiony? Mi zależy żeby to wszystko ładnie wyglądało, a
            zwłaszcza że jeśli będzie ładnie to goście będą chcieli wyjść na zewnątrz,
            usiąść. No i jeszcze mam pytanie do Ciebie czy słyszałaś że w tym roku
            właścicielka planuje zakup pokrowców na krzesła? My tak słyszeliśmy, ale jak
            będzie to się okaże. Pozdrawiam
            • czeresniabezpestki Re: Maciejowa Chata- Miłocin 22.06.09, 17:57
              O pokrowcach na krzesła nie słyszałam. W sumie krzesła tam nie są takie złe. Z
              tego co pamiętam jasne, drewniane, więc pasują:), ale jak coś ładnego zakupią to
              też dobrze:)
              Przecież tam jest ogród!! z altanką, skalniakiem( czy jak to się nazywa;-), z
              trawką, z krzesełkami żeby usiąść.
              To ma być jeszcze jakiś???
              Nam nawet powiedzieli, że państwo młodzi i goście wchodzą właśnie od strony
              ogrodu, a nie od frontu:)
            • czeresniabezpestki Re: Maciejowa Chata- Miłocin 22.06.09, 18:08
              Fajnie byłoby gdyby stronka Maciejowej była częściej aktualizowana. Właścicielka
              mogłaby też powrzucać zdjęcia z wystrojem sali z różnych odbywających się tam
              wesel...A może oni mają już coś , żeby zasłonić ten bar ??? Trzeba będzie popytać:)
              • polityka6 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 23.06.09, 10:58
                Jak my zamawialiśmy salę, ogród nie był jeszcze skończony, ale właścicielka
                zapewniała że będzie na pewno do naszego wesela zrobiony, bo ktoś zażyczył sobie
                wesele właśnie w ogrodzie w MCH więc mają to zrobić. Ja uważam że pokrowce na
                krzesła muszą być bo przy udekorowanym stole zupełnie inaczej to wygląda. A
                wątpię szczerze żeby coś na zasłonięcie baru było kupowane przez właścicielkę,
                bo dekoracja sali leży w gestii państwa młodych. Też żałuję że nie ma więcej
                zdjęć na stronie MCH i menu- które jest cały czas w budowie. P.S Nam
                właścicielka mówiła że wchodzimy od strony parkingu- ale z boku, a nie tym
                wejściem od frontu.
    • bianeczkaa Re: Maciejowa Chata- Miłocin 24.08.09, 22:35
      Znam opinie kilkunastu osób które tam były na weselach:
      -długo się czeka na jedzenie
      -okropna obsługa, strasznie się opierniczają i nie wiedzą co maja robić
      -niedobre jedzenie, co sama stwierdziłam, zajechałam tam kiedyś wracajac z
      Nałęczowa, zamówiłam barszcz czerwony a dostałam jakieś popłuczyny, jakby ktoś z
      jednej porcji zrobił 5 :/
      -na dodatek jest tam brudno i śmierdzi! pomieszczenie nie jest chyba
      wentylowane, a stoły myte brudą wodą, bo aż czuć zapach starej prześmierdnientej
      ścierki, fuuuuu! nigdy bym tam nie zrobiła wesela W zeszłym roku cena była chyba
      90 zł osoba a na przyszły jest już 160! zgroza!
      • polityka6 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 01.10.09, 22:19
        dziękuję za opinie, mam tam wesele w przyszłym roku więc cena nie wynosi 160zł,
        a co do jedzenia i stołów też zgodzić się nie mogę, bo byłam tam specjalnie
        zjeść i obejrzeć lokal żeby zadecydować czy zamawiać. No ale oczywiście każdy
        może miec inne zdanie, niemniej jednak dziękuję :)
        • zadowoleni33 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 19.11.09, 18:56
          ja mam wesele w 2010r i kilka dni temu dzwoniłam do MCh cena wynosi 120 - 130 zł.
          byłam na weselu u koleżanki i było wszystko ok
          zastanawiam się czy my o tej samej knajpie mówimy MCh w Miłocinie?????
          W toaletach są swiece zapachowe i jest czysto !
          • bianeczkaa Re: Maciejowa Chata- Miłocin 07.01.10, 18:10
            Tam, mówimy o tej samej sali. Duża, drewniana, z drewnianą babą przed. Nie wiem,
            może ja źle trafiłam, ale to wystarczyło żeby mnie całkowicie zniechęcić :/ Moja
            koleżanka robi w tym roku i ma 140 z możliwością podniesienia ceny do 160 :/
            Może to zależy od tego co się chce. Gdybym opierała swoje słowa tylko na tym co
            ktoś mi powiedział, to mogłabym mieć wątpliwości, ale byłam tam i było strasznie :(
    • www.studio-aranzacji.pl Re: Maciejowa Chata- Miłocin 08.12.09, 12:14
      robiliśmy kilka razy wystrój tej sali i z technicznego punktu widzenia, sala
      jest troche wysoka, co może powodować wrażenia ze jest moze zbyt obszerna i malo
      ciepła, ale to tylko wrazenie. Gdy stosuje sie troche dekoracji na sali, sala
      naprawde wydaje sie cieplejsze, a atmosfera jest specyficzna ze względu na
      rustykalny charakter sali. Ogólnie zawsze było czysto i obsługa też bez
      zarzutów, zawsze pomocna i nie robiąca problemów, wiec sala raczej godna polecenia.
    • weselnikweselnik Re: Maciejowa Chata- Miłocin 28.12.09, 14:15
      2009...lokal ładny, czysto, dobre jedzenie, duże menu, przystępna cena, miła Szefowa Dorota. Minus co do obsługi.
    • kudlaty7287 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 06.02.10, 20:24
      Witam serdecznie. Chciałem podzielić się ogólnymi wrażeniami dotyczącymi
      zajazdu Maciejowa Chata. Opinię swoja opieram TYLKO i
      WYŁĄCZNIE na podstawie mojego pobytu na ,,balu Sylwestrowym" Chciałem zaznaczyć
      iż daleki jestem od krytykowania i marudzenia tego typu imprez ale w tym wypadku
      chciałem opisać kilka moich spostrzeżeń.Gospodarze imprezy w cenie biletu
      zapewnili alkohol (jedna butelka na parę ) nasza grupa przyjaciół miła swoje
      trunki tak więc oryginalne butelki stały nieotwierane. W pewnej godzinie imprezy
      w trakcie tańca gdy nie byliśmy przy stole alkohol ten został zebrany ze stołów.
      Ciasta wystarczyło tylko dla pierwszych szczęśliwców. Przy podawanym czerwonym
      barszczu nie doniesiono pasztecików dopiero interwencja spowodowała ich
      doniesienie. Dodatki typu ogórek, pomidor itp (i tak w znikomych ilościach)po
      zniknięciu z talerzyków nie zostały już doniesione. Kwestią gustu jest
      oczywiście rodzaj muzyki ale największe przeboje zespołu sylwestrowego to - Bal
      na sto par i -Chałupy welcome to... Spostrzeżenia mojego kolegi z poprzedniego
      balu sylwestrowego były podobne z wyjątkiem obficie zastawionego
      ,,prominentnego" stołu przy którym siedział. Od kilkunastu lat uczestniczę w
      tego typu balach i z żalem muszę przyznać iż ten był najsłabszy.
      • szalonaxxl Re: Maciejowa Chata- Miłocin 22.02.10, 10:46
        Witam serdecznie. Ja mam zupełnie inne odczucia co do Maciejowej Chaty.
        Miałam tam swoje wesele we wrześniu i było naprawde super mogę z czystym sumieniem polecić ten lokal a na sylwestra byli tam moi teściowie z przyjaciułmi i też byli bardzo zadowoleni. Co prawda siedzieli na tym większym balkonie ( trochę na początku im to nie pasowało)ale mówili że jedzenia jak i na naszym weselu było pod dostatkiem. Nikt żadnej wódki nie zbierał i prawdę powiedziawszy w to że kelnerzy ją zbierali nie wierze. Może zabrali ją ludzie z innego stołu. Wiem jak na naszym weselu sprawa wódki była pilnowana i tak jak nam powiedzieli w lokalu taki starszy Pan że ta wódka jest strasznie nie wdzięcznym tematem do pilnowania i roznoszenia przez ich obsługę bo każdemu się wydaje że wódka jest strasznym rarytasem a butelka wódki kosztuje ok 20 zł i nikt przez takie głupie 20zł nie chce szarpać sobie opinii ani tym bardziej stracić pracy.
        Mogła bym pisać i chwalić Maciejową jeszcze długo ale wiem jedno moje wesele było świetne i to właśnie za sprawą tego miejśca i obsługi!
        No a co do zespołu rzecz gusty moi teściowie jak i ich przyjaciele wybierają się w przyszłym roku więc też są chyba zadowoleni:)
    • czeresniabezpestki Re: Maciejowa Chata- Miłocin 07.02.10, 16:50
      Zdenerwował mnie ten ostatni wpis:( Tzn dobrze, że osoba pode mną podzieliła się
      wrażeniami z balu (dzięki:-)ale boję się teraz o moje wesele. Jak tam tak
      szczędzą na jedzeniu, to może być lipa:( Kurczę:( Płaci się tyle kasy...:( Nie
      powinni tak robić, bo będą mieć złą opinię:( sami sobie szkodzą:( Ale się
      zdenerwowałam:(
      • calineczka87 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 21.02.10, 12:59
        mam pytanie na ile osób robicie wesele w maciejowej???bo własciciele konczą drugą sale na ok 170 osob i nie wiem czy jak ja planuje na ponad 150 to nie za duza bedzie ta sala która jest teraz czyli ta główna??może ktoś był tam na weselu o podobnej liczbie i moze podpowiedziec czy jak wszyscy goscie porozchodzą sie po kątach to czy nie bedzie bardzo pusto??aha i co wy na to ze w jednym dniu beda tam dwa wesela??bardzo to zly pomysl??
      • szalonaxxl Re: Maciejowa Chata- Miłocin 22.02.10, 10:54
        Spokojnie nasze wesele naprawdę było extra niczego nie brakowało jestem pewna że
        na waszym też będzie wszystkiego pod dostatkiem. Trochę poznałam właścicieli i
        wiem że wszystko będzie dopilnowane. Moi( niektórzy) goście wygłupili się i
        dali ciała ale dzięki obsłudze nawet nikt tego nie zauważył (całe szczęście).
        życze wszystkiego najlepszego i udanej zabawy:)
    • maagda-85 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 07.03.10, 14:32
      a ja jestem za tym miejscem- bawiłam sie tam w zeszłym roku -obsługa
      była miła , jedzonko smaczne. ogólnie oki
    • renata3458 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 07.03.10, 18:00
      sympatyczny lokal- z tego co sie orientuje smaczne jedzonko mila
      obsluga.
    • czeresniabezpestki Re: Maciejowa Chata- Miłocin 17.03.10, 21:37
      Kurcze, ostatnio dowiedziałam się od znajomej, która bawiła się tam na weselu,
      że na krzesłach były pokrowce- okropne, jak ze starych szmatek
      :( każdy inny i podobno państwo młodzi niezabardzo dogadywali się z właścicielką:(
      Czy ktoś może będąc na weselu lub sylwku zwrócił uwagę na krzesła i te
      nieszczęsne pokrowce i może się wypowiedzieć???
      Dziękujemy za te ostatnie pozytywne opinie. Trochę nas uspokoiły.
      • polityka6 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 18.03.10, 17:38
        Szczerze mówiąc wiem od właścicielki że pokrowce zostały kupione w tym roku,
        więc nie wydaje mi się żeby były jakieś beznadziejne, podobno są w odcieniu
        starego złota, ale wątpię żeby kupili byle co, także się nie martw.

A jeśli chodzi o to że tam powstaje nowa sala to pierwsze słyszę, wprawdzie
        dobudowali trochę kuchnię, ale gdzie ta sala na 170 osób miałaby stanąć? Nie
        bardzo to widzę...
        • wideofilm Re: Maciejowa Chata- Miłocin 18.03.10, 19:07
          Polityka 6: tam jest dość spora ta działka i możliwości są.
          • calineczka87 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 19.03.10, 09:55
            obok wejscia do starej sali jest wejscie na ta nową sale wchodzi sie po schodach
            na gore i zapowiada się naprawde bardzo dobrze.a co do pokrowcow to ja slyszalam
            ze mozna wynająć od wlascicieli ale jakie sa to nie wiem czy biale czy zlote. a
            czy ktoś ma jakiś pomysł na fajną dekorację tylko prosze nie ze
            słoneczników....może coś bardziej oryginalnego :-)albo namiary na firme u ktorej
            sie dowiadywal cos na ten temat odnośnie kosztów itp. będe wdzięczna
            • polityka6 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 21.03.10, 19:14
              aż musze pojechać któregoś razu obejrzeć :) zamiast nowej sali mogliby
              zainwestować w kilka pokoi hotelowych, sama bardzo chętnie bym na dzień ślubu i
              najstępny wynajęła pokój i moja rodzina także, zamiast jechac do Nałęczowa -
              choć stamtąd to tylko 4km :).
              A co do pokrowców to właścicielka nie mówiła że mają być one dodatkowo płatne.
              Jedynym "ukrytym" kosztem jest opłata 100zł ZAIKSowi...
    • czeresniabezpestki Re: Maciejowa Chata- Miłocin 19.03.10, 21:19
      Czyli się płaci dodatkowo za te pokrowce????????
      Moi znajomi mówili, że były pstrokate nie złote ,a byli na weselu w MCH w tym roku

• dawi.dof Re: Maciejowa Chata- Miłocin 21.03.10, 21:01
        widzę że opinie do lokalu podzielone ale co do tego tematu miałem tam swoje wesele co prawda dawno bo w listopadzie 2007 roku ale impreza była rewelka, co do obsługi i jedzenia żadnych zastrzeżeń a wręcz byliśmy zachwyceni miło i kompleksowo, żadnych problemów z dogadaniem się z właścicielką (bardzo miła i konkretna osoba), fak faktem że lokal wtedy był nowy bo otwarcie było gdzieś koło kwietnia 2007, ale byłem na imprezce w listopadzie 2009 u brata i nie miałem odczucia że coś jest nie tak jak dla mnie lokal godny polecenia!! co do ubioru sali to wynajęliśmy salon-balon i było ok! co do kapeli to mieliśmy kapelę od Artura Czabana (jeden z jego składów) i rozkręcili extra imprezkę!! podsumowując nam się podobało i jesteśmy straszliwie zadowoleni z przyjęcia jakie nam przygotowali w Maciejowej.....
        • polityka6 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 11.04.10, 22:03
          Witajcie, byłam ostatnio w MC i potwierdzę to co pisał już ktoś o tym że
          właścicielka wybudowała obok drugą salę weselną, ponoć obie sale nie mają mieć
          ze sobą żadnego połączenia, wejścia mają być z różnych stron, nowa sala nie
          będzie miała ogrodu, ale ma mieścić podobną liczbę osób. Nie widzieliśmy jej w
          środku. Co do pokrowców o których już tutaj pisaliśmy to bardzo negatywnie
          jestem zaskoczona ponieważ od roku właścicielka mówiła że pokrowce będą
          zakupione i będą w cenie podanej za osobę ( dodam że w tym roku jest to 120zł, w
          ubiegłym było 100zł ) no i owszem pokrowce zakupione są, ale trzeba dopłacić 5zł
          dodatkowo do każdego za jego pranie... no więc przy liczbie 150 gości trzeba
          dopłacić sobie 750zł za same pokrowce. Dla mnie to jakiś horror, nie dość że o
          te pokrowce ciągle dopytywałam i otrzymywałam takie odpowiedzi które są zupełnie
          sprzeczne z tym co teraz twierdzi właścicielka to jeszcze powstała druga sala, o
          której nie mieliśmy pojęcia- nikt nas nie uprzedził o takich planach 1,5 roku
          temu, a poza tym przy wyborze sali kierowaliśmy się też tym żeby było jedno
          wesele. Wprawdzie nie wiemy jeszcze czy akurat w dniu naszego wesela jakieś
          jeszcze będzie obok, ale sama wizja tego jest dla mnie nie do zniesienia. Jestem
          zawiedziona postawą właścicielki...
          • polityka6 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 11.04.10, 22:14
            aha mam jeszcze pytanie do osób które organizują wesele w MC w tym roku czy
            rozmawialiście z jakąś firmą dekoratorską w spr dekoracji i jaki mniej więcej
            byłby tego koszt. My jeszcze nie mamy nic zaklepane i trochę się martwię że może
            być późno na klepniecie dekoracji, ale obym się myliła. Z góry dziękuję za
            wszystkie odpowiedzi.
            • calineczka87 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 15.04.10, 14:28
              witam.. dowiadywałam się o dekoracje w dwoch najbardziej znanych studiach
              dekoracji w lublinie i cena jest podobna ok 800 zl za dekoracje lokalu, zalezy
              oczywiście czy z samych balonów czy także dodatek materialu ma być bo jesli ktoś
              chce dekoracje wyłącznie z kwiatów żywych to obawiam sie ze bedzie to znacznie
              więcej niż 800 zl. sama myśle czy robić jakiś bukiet z żywych kwiatow który stał
              by przed parą młodą...po doliczeniu dekoracji i tych nieszczęsnych pokrowców to
              wychodzi pare groszy nie powiem....coś powinno być w cenie bo raczej większość
              lokali ma jakąś stałą dekorację która nie wymaga większych środków
              finansowych....a ta nowa sala to slyszałam ze na 150 osob ma być nie więcej a
              stara podobno 300 moze pomieścić...napiszcie kiedy wy macie wesele w MCH to moze
              będzie można podpatrzeć wasze przygotowania...pozdrawiam
              • juzniedlugojuzniedlugo Re: Maciejowa Chata- Miłocin 15.04.10, 23:08
                Witam:)
                My mamy w Maciejowej Chacie w tę sobotę wesele - 17.04 :-)
                Jak na razie to nie mamy żadnych zastrzeżeń.
                Właścicielką jest bardzo sympatyczna , młoda dziewczyna - zupełnie nie rozumiem
                wpisów negatywnych na jej temat. My jesteśmy bardzo zadowoleni ze współpracy z
                nią - mądrze doradza, podpowiada i ma naprawdę dużo cierpliwości do nas;-) - bo
                my trochę problematyczni jesteśmy;-))
                Jeżeli chodzi o dekoracje ( jeżeli to kogoś obchodzi;-) to my robimy we własnym
                zakresie - tematyka wiosenna. Zakupiliśmy zieloną organzę (to taki cieniutki
                materiał) , którą położymy na białe obrusy, trochę pomarszczymy . Poprosiliśmy o
                zielone sałatkowe świece na stół i takie same serwetki. Zakupiliśmy "pół
                pola"(hehe) żonkili, które porozkładamy po sali w bukietach . Przed państwem
                młodym będziemy mieli wiązankę, która będzie zwisała , taką bardziej płaską z
                żonkili i białych tulipanów. Zakupiliśmy też takie grube świece i podstawki na
                nie( zielone) , które porozkładają panie po całej sali. Bar przykrywamy też we
                własnym zakresie - bo to co oni oferują to niezbyt ładne:( Robimy takie niby
                okno-z własnych materiałów- tzn firan i zasłon.
                Jeżeli chodzi o pokrowce to my nie zamówiliśmy ich w końcu. Stwierdziliśmy, że
                za te 800 zł, które musielibyśmy wydać, to wolimy sobie coś do domu kupić .
                Wydaje mi się , że cena za pokrowiec jaki podaje właścicielka nie jest duża - bo
                płaci się tylko za pranie (te 5zł). Mój tata z ciekawości spytał się w pralni
                ile wzięliby za upranie takiego pokrowca - to zaśpiewali - 15 zł!
                Tu jest chyba kwestia taka czy komuś szkoda czy nie wydać tysiaka na pokrowce-
                nam szkoda:)

Co do ogrodu- bo o nim też chyba była mowa - to jest:) z bardzo ładną , dużą
                altaną - raj dla palaczy-hehe:)
                Wchodzi się po przyjeździe od str ogrodu .

Uf, ale się opisałam:)
                Życzę wszystkim wspaniałych, niezapomnianych wesel!
                • polityka6 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 20.04.10, 16:58
                  Co do właścicielki to nic do niej nie miałam do chwili kiedy się nie
                  dowiedziałam że powstała nowa sala i że będziemy musieli płacić za pokrowce
                  sami. Na początku wydała się bardzo miła i konkretna i taka chyba jest, jednak
                  pewne niedomówienia i po prostu - nie wspomnienie o pewnych tak ważnych rzeczach
                  uważam za niesprawiedliwe, zwłaszcza, że jak już pisalam chyba nam zależało na
                  innym terminie, ale z braku miejsc zdecydowaliśmy się na ten co mamy. też
                  dowiadywałam się w ABC Party o koszt dekoracji- ok 800 zł - trochę sporo -
                  zwłaszcza że nie chcemy jakiś materiałów na sufit itp. A koszt pokrowców jest
                  podobny w całym Lublinie ( 5zł za przyjechanie, nałożenie, zabranie o dowolnej
                  godzinie i prania )więc musi się to i tak opłacać skoro wypożyczają. Mi szkoda
                  tych pieniędzy na pokrowce, ale jak się w niedziele wybrałam do MC to zdębiałam
                  na widok koloru obicia krzeseł :( a jeśli chodzi o ogród to bardzo ładnie
                  wygląda, mogliby tylko lepiej skosić trawę :)
                  • calineczka87 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 22.04.10, 22:45
                    polityka6 a ty pisałaś że masz w 2010 roku a jakiś bardziej przybliżony termin możesz podać??chociaż miesiąc :-)bo ja planuję wybrać się w tym okresie wakacujnym kiedy najwięcej wesel ma się odbywać i zobaczyć na własne oczy jak to się odbywa...mam tylko nadzieję że będzie takie coś możliwe tzn. że ktoś mnie tam wpuści oczywiscie nie na wesele ale jeszcze przed przyjazdem gości :-)pozdrawiam i mam nadzieję że pojawią się niebawem jakieś nowe wieści!!!!
                    • polityka6 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 28.04.10, 23:48
                      wybacz nie chciałabym publicznie podawać daty :) jak chcesz obejrzeć co i jak to
                      proponuję Ci pojechać sobie do MC którejś soboty o godzinie 13-14 wtedy już
                      część jedzenia jest na stołach, można obejrzeć dekorację i ewentualnie podpytać
                      o szczegóły. My tak zrobiliśmy stąd mam najnowsze wiadomości.Calineczkaa Ty
                      kiedy masz ślub? W tym czy w przyszłym roku? Ja nie nastawiam się że będzie źle,
                      w ręcz przeciwnie myślę że wszystko będzie pięknie, szkoda mi tylko
                      niepotrzebnych nerwów i niedomówień, które można sobie było oszczędzić :)
                      • calineczka87 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 30.04.10, 10:16
                        ja mam w przyszłym roku dopiero ale odkąd zarezerwowałam tam to wszystkie fora
                        czytam i szukam czegoś nowego na każdy temat który dotyczy tego lokalu....lista
                        pytań do właścicielki co jakiś czas się powiększa a ostatnio kolega który
                        obsługuje wesela uświadomił mi o co jeszcze muszę zapytać a na co nigdy bym sama
                        nie wpadła!!!ja planuje wybrać się kilka razy nawet ale to bliżej wakacji i tego
                        okresu kiedy najwięcej wesel się odbywa...największy dylemat mam z pokrowcami i
                        dekoracją sali bo jeśli bedzie i jedno i drugie to 1500zl taka przyjemność jest
                        watra i właśnie muszę zobaczyć i zastanowić się czy warto( bo ja nie biorę pod
                        uwagę tego że sama zrobie dekoracje)no i jeszcze jeden dylemat z tą nową salą
                        mam- bo ja mam duża tzn. starą zarezerwowaną- bardzo bym chciała żeby nie było
                        dwóch wesel w jednym dniu ale to jest chyba marzenie tylko mało realne do
                        spełnienia...ale tak jak ty myśle pozytywnie i podbudowują mnie dobre opinie o
                        tym miejscu znajomych..pozdrawiam i życzę wytrwałości
    • beskate Re: Maciejowa Chata- Miłocin 25.05.10, 09:34
      Moje wrażenia jako kamerzysty z tego miejsca są naprawdę bardzo dobre, wiele
      ciekawych ujęć i możliwości. Jedzenie bardzo dobre. Sala duża z wieloma
      miejscami ustronnymi. Możliwości dla fotografa i kamerzysty wprost
      nieograniczone przy odpowiednim wykorzystaniu przestrzeni. Na naszej stronie w
      galerii znajduje się kilka fotek z tego miejsca, zrobionych podczas wesela.
      Zapraszam.
      • kamolajda Re: Maciejowa Chata- Miłocin 15.06.10, 08:15
        Ja jestem już po weselu!!!!!!!!!!! w Maciejowej Chacie!
        dekoracji nie zamawiałam, tylko było tło zrobione przez obsługe a rodzice zawiesili nasz obrazek jak przyjechali przed nami. Przyznam szczerze że po przeczytaniu kilku opinii miałam trochę stracha ale na wszelki wypadek nic ani rodzicom ani mojemu przyszłemu nie mówiłam:-) to ja wybrałam ten lokal, pomimo odległości jaka dzieli kościół od lokalu. Pierwszy raz byłam w Maciejowej na weselu mojej przyjaciółki półtora roku temu - było super pod każdym względem. O tym że powstaje nowa sala dowiedziałam się ze strony Maciejowej, przez jakiś czas był komunikat. Dzwoniłam i rozmawiałam z właścicielką no i według niej miało być wszystko Ok. Uspokoiła mnie, ale przyznam szczerze że jeszcze trochę o tym myślałam. Natomiast dzisiaj już wiem że miała racje. Przyznam szczerze że nasi goście nie mieli pojęcia że są dwa wesela jednocześnie, ja też nikogo nie widziałam i nie słyszałam. Jedzenie, obsługa, orkiestra no i ogród było super. Naprawdę możecie spać spokojnie( ja miałam trochę stresu, żeby wszystko wypadło dobrze)z czystym sumieniem mogę polecić lokal. A w sierpniu bawię się u kolegi męża też w Maciejowej:)
        • polityka6 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 23.06.10, 11:05
          Cieszę się, że masz dobre wspomnienia z wesela w Maciejowej :) Z ciekawości
          przejrzałam po raz kolejny stronę internetową maciejowej, ale nigdzie nie
          dopatrzyłam się komunikatu, że powstaje nowa sala... w sumie trochę się dziwię,
          że strona w ogóle nie jest aktualizowana, skąd potencjalni klienci mają wiedzieć
          że są dwie sale, menu ciągle w opracowaniu, szkoda, bo już sama strona mogłaby
          zachęcać. W u mnie na szczęście ma nie być drugiego wesela,widziałam dwa
          tygodnie temu chyba właśnie jadąc do Nałęczowa na lody- dwa wesela w maciejowej,
          z jednej stronie jedni goście- drudzy z drugiej, jak jedna para wjeżdzała
          limuzyną to gościom z drugiego wesela szczęki opadły... wolałabym uniknąć
          takiego widoku na swoim weselu :)
          • wideofilm Re: Maciejowa Chata- Miłocin 23.06.10, 12:08
            cytat: jak jedna para wjeżdzała
            limuzyną to gościom z drugiego wesela szczęki opadły... wolałabym
            uniknąć takiego widoku na swoim weselu :)
            A czego tu zazdrościć? Limuzyna na naszych drogach to już nic
            szczególnego. Ale fakt faktem, dla mnie limuzyna i wynajmowanie i
            płacenie za to słonych pieniędzy to napewno głupota. A żałuje się na
            dobrego fotografa czy kamerzystę.
            • polityka6 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 24.06.10, 17:58
              no niby normalny widok, ale jednak dla niektórych gości weselnych był to widok
              co najmniej niecodzienny i taka była ich reakcja, a limuzyna kosztuje
              rzeczywiście dużo, my mieliśmy miec możliwość załatwienia po znajomości za 600
              zł, ale ja wolałam przeznaczyć te pieniądze na coś innego :)
              • calineczka87 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 12.07.10, 22:57
                witam po raz kolejny mam prośbę do tych którzy byli na weselu w Maciejowej najlepiej jako para młoda napiszcie coś więcej!!!PROSZĘ!!czy te dwa wesela naprawdę nie kolidowały ze sobą i czy dwie sałatki proponowane w menu wystarczają??aha i najważniejsze czy nie jest gorąco w tej staraj dużej sali w takie upały jak teraz???bo ta sprawa martwi mnie trochę??
                • calineczka87 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 26.07.10, 22:03
                  czy ktoś miał wesele w Maciejowej w te upały które były ostatnimi
                  czasy???słyszałam bardzo złe wieści od jednej z osób że koszmarny upał był
                  wewnątrz budynku na starej sali na której nie ma klimatyzacji!!!!oby właściciele
                  zareagowali na to i założyli klime na tej dużej sali bo jeśli naprawde tak
                  gorąco jest to całe wesele legnie w gruzach przez to!!proszę jeśli ktoś będzie
                  wiedział coś na ten temat napiszcie.pozdrawiam
                  • wideofilm Re: Maciejowa Chata- Miłocin 26.07.10, 22:22
                    Albo wprost spytaj właściela lokalu jak tam wygląda sprawa
                    klimatyzacji. Po za tym widzisz, w wielu tych nowych lokalach
                    położonych w takich małych mieścinach właściele lokalu mają
                    ograniczenia ze strony energetyki. Przeważnie dostają moc użyteczną
                    wielkości 35 kW.Jak na tego typu lokal to jest wielkie g...o. A
                    przecież kuchnia pracuje na prąd, potem oświetlenie sali,barek,
                    chłodziarki, zespół muzyczny, ekipa filmowa i się nazbiera.Jeden
                    klimatyzator może nawet pociągnać i do 3 kW mocy.Takich urządzeń na
                    salę trzeba przynajmniej 4. Więc rachunek mocy chyba widzisz.
                    W takim razie pada pytanie, dlaczego restaurator nie może dostać
                    większego przydziału mocy? Ano dlatego,że np w danej miejscowości
                    brak mocy wystarczającej, i energetyka za zwiększenie mocy
                    dostarczonej karze sobie słono płacić.Niekiedy nawet wymusza na
                    takim restauratorze budowę nowej linii i postawienia
                    transformatora. / przykład - Firlejowskie Sioło koło Wólki
                    Rozwadowskiej/.I tu powstaje konflikt interesów.
    • p.9 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 16.09.10, 13:20
      nie polecam nikomu obsługa arogancka. Podają przeterminowane napoje nawet 2 lata po terminie przydatności. Na drugi dzień zamiast na wesele to z dziećmi na pogotowie trzeba jechać . BEEEEEEEEEEEEEEE.
      • calineczka87 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 20.09.10, 20:10
        a można wiedzieć dokładniej czym się dzieci zatruły??piciem czy coś do jedzenia było nie tak??
        • polityka6 Re: Maciejowa Chata- Miłocin 16.11.10, 15:44
          to ja się wypowiem, bo miałam tam wesele w najbardziej upalny dzień tego lata. Była masakra - 39 stopni, zorganizowaliśmy wentylatory w liczbie 8 sztuk na dużej sali i niestety nic nie dawały, ruszały jedynie powietrze, ludzie płynęli, zabierali sobie wentylatory, szybko się spili, mało tańczyli bo się po prostu nie dało i co za tym idzie szybko się zabrali. Wesele ja uważam jednak za bardzo udane bo to przecież był nasz dzień pomimo tego, że po odtańczeniu dwóch piosenek każdy był cały mokry i schodził z parkietu. Jeśli chodzi o napoje to chyba jakiś żart że niby właścicielka sali je zapewnia. Jeśli się dzieci potruły napojami to zawdzięczają to tylko i wyłącznie parze młodej bo oni mają obowiązek zakupu na własną rękę napoi, alkoholu, ciast, tortu i owoców. Polecam bardzo gorąco obsługę lokalu - latali tu i tam, każdy jedzenie szybko dostał, mili, uprzejmi, pomocni. Super. Jedzenie też bardzo smaczne - wszyscy goście chwalili. Mnóstwo wszystkiego zostało po weselu. Na takie upały niestety nie ma innej opcji jak sala z klimą. W dniu naszego wesela nie było wesela na sali obok więc nie napiszę jak to wyglądało. Ogólnie bardzo polecam lokal, ale nie na lipiec- sierpień bo jest po prostu nie do wytrzymania...jeśli właściciele nie pomyślą o klimie na dużej sali to wesele może być mało udane bo większość gości spędzi je na zewnątrz...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka