Dodaj do ulubionych

ILE za ślub ??

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 12:08
Bierzemy z narzeczonym ślub w innej parafii niż ta, z której pochodzimy. W
związku z tym powinniśmy zapłacić za ślub zarówno jednemu jak i drugiemu
proboszczowi. Kłopot w tym ile??? Doradźcie, please!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: JUSTYKA Re: ILE za ślub ?? IP: 62.29.138.* 05.05.05, 13:31
      co łaska... smile

zartuje. oni maja swoj cennik. zapytacie ich.
      • Gość: bidula Re: ILE za ślub ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 15:21
        pochodze z malej miejscowosci i niestety w naszym kosciele nie ma cennika sad
    • Gość: JUSTKA Re: ILE za ślub ?? IP: 62.29.138.* 05.05.05, 15:27
      a czemu trzeba obydwum ksiedzom placic? wydaje mi sie ze placisz temu, ktory Ci
      udziela slubu. a tamten to niby za darmo ma zarobic na tym, ze nic nie robi?
      za co niby tamtemu placic?
      temu co slubu bedzie udzielal to powinno wystarczyc jakies 300 ( skoro jest to
      mala miejscowosc )
    • Gość: malgogaj Re: ILE za ślub ?? IP: *.242.81.adsl.skynet.be 05.05.05, 15:46
      a po co temu drugiemu ksiedzu placic? my tez bierzemy slub w innej parafi ale
      nie zamierzam placic dwa razy. a co do kwoty to u nas ksiadz zwalil mnie z nog
      mowiac nam 500 zl. wydaje mi sie troche duzo....myslalam ze maxymalnie 300 zl
      damy...
      • Gość: ja Re: ILE za ślub ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 05:13
        istnieje cos takiego jak licencja - pozwolenie na udzielenie slubu w innej
        parafii. I tak jak inne dokumenty np metryka chrztu jest i ten dokument platny.
        Ile?? nie wiem, w Warszawie ceny, o ktorych zdazylam sie zorientowac dochodzily
        nawet do 300zl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka