Dodaj do ulubionych

suknie Agnes

26.06.05, 10:53
dziewczyny, która z was będzie miała suknie z polskiej firmy Agnes? ja mam
zamówioną taką www.suknieagnes.pl/kolekcje/kol1-4-2.htm, ale jak
wszytskim mówię, że będe iała polską, a nie francuską, hiszpańską czy jeszcze
jakąś inną ze znanych firm to kobitki robią wielkie oczy .... i co wy na to?
Obserwuj wątek
    • asiarus Re: suknie Agnes 26.06.05, 10:54
      chyba źle mi się wkleiło - spróbuję jeszcze raz
      www.suknieagnes.pl/kolekcje/kol1-4-2.htm
      • pysia80 Re: suknie Agnes 26.06.05, 11:03
        Suknie są niesamowite, naprawdę piękne. Myślę że naprawdę warto "dać zarobić"
        swoim. Ja też zdecydowałam się na polską suknię.
        • vanilla4 Re: suknie Agnes 26.06.05, 20:54
          Też będę miała polską, ale nie zauważyłam, żeby to kogos bulwersowało..
      • sakerloff Re: suknie Agnes 27.06.05, 09:16
        suknie jest przepiekna!!! olej glupie komentarze! ja tez bede miec Agneswink) i
        uwazam ze sa cudne. moja to:www.suknieagnes.pl/kolekcje/k5/kol5-4-5.htm
        tyle ze w kolorze ecruwink)
        pozdrawiam i gratuluje wyboru!!
        iga
    • annasi23 Re: suknie Agnes 26.06.05, 13:02
      Popieram! Teraz Polska! Polskie suknie są bardzo ładne i nie odbiegają jakością
      od innych. Ja wprawdzie będę miała francuską, ale długo upierałam się przy
      polskiej, miałam już nawet upatrzoną. Wychodziłam z założenia że suknie
      polskich producentów są równie piękne, co zagraniczne, a mniej powydziwiane, no
      i z reguły tańsze. Przerażała mnie przy tym perspektywa trzymiesięcznego
      czekania aż sprowadzi się suknię i fakt że możliwość ewentualnych poprawek jest
      dość ograniczona. No ale jak przyszło co do czego, to okazało się że ta jedna
      jedyna jest zupełnie inna niż zaplanowałam.
      A suknie Agnes są bardzo ładne!
      • pudoszka Re: suknie Agnes 26.06.05, 14:20
        annasi23 napisała:

> Popieram! Teraz Polska! Polskie suknie są bardzo ładne i nie odbiegają jakością
        > od innych. Ja wprawdzie będę miała francuską, ale długo upierałam się przy
        > polskiej,

Jeśli masz sukienkę Cymbeline, to one są szyte w Raszynie smile) Czyli bardziej
        polska ta sukienka niż francuska smile
        • annasi23 Re: suknie Agnes 26.06.05, 14:49
          > Jeśli masz sukienkę Cymbeline, to one są szyte w Raszynie smile) Czyli bardziej
          > polska ta sukienka niż francuska smile

No to świetnie, wyszło na moje!
    • ardzuna Re: suknie Agnes 26.06.05, 13:40
      Ja też mam polską suknię, i też mam doświadczenia takie, że np. Villais (dużo
      droższy) miał koronki dużo brzydsze (takie plastikowe) od np. Elizabeth Konin.
      Różnica w jakości była OLBRZYMIA, w cenie - jakoś sie dziwnie składa - tez, ale
      wcale nie ta gorsza sukienka była tańsza, tylko odwrotnie. Myslę, że osoby,
      które wybierają suknie francuskie czy hiszpańskie _tylko_ po to, żeby były
      francuskie czy hiszpańskie, cierpią na jakis kompleks niższości i bardzo im
      wspólczuję. Są firmy zagraniczne, których popularności na polskim rynku w ogóle
      nie rozumiem - prawie żadnej z sukienek niektórych z nich (np. Sincerity) nie
      zalożyłabym na siebie za żadne pieniądze. No, ale są gusta i guściki. Oczwiście
      polskie firmy też bywają różne, ale są takie, które mają naprawdę imponujące i
      doskonałej jakości kiecki.
      • jaga112 Re: suknie Agnes 27.06.05, 12:55
        Ja czuje się odrobinę urażona Twoją opinią. Mam śliczną hiszpańska sukienkę,
        właśnie taką o jakiej marzyłam. W firmie Agnes gdzie mierzyłam kiecki jak i w
        innych polskich salonach nie znalazłam takiej sukni. Dlatego ze kupiłam
        hiszpańską sukienkę na ktorą mnie stac i czy mam kompleks niższości i potrzebę
        dowartościowania się? W takim razie Twoją opinię możnaby przełożyć na codzienne
        życie. Masz buty Nike czy Sofixy? Kupujesz tusz Rimmel a nie Bell? Pewnie tak
        więc może tez masz kompleksy chcac sie dowartosciowac markowymi produktami.
        Prosze nie oceniaj. Skoro masz takie zdanie można by się pokusic o wysnucie
        głupich wniosków ze skoro tak krytykujesz zagraniczne sukienki to pewnie nie
        stac Cie na nie i tłumaczysz w ten sposób swoj wybór. Ja bym nigdy nie napisała
        czegoś takiego ze ktos kto wybiera droga sukienkę i tak leczy swoje kompleksy.
        Nie oceniaj cudzych wyborów albo licz sie z tym ze ktos bedzie oceniał Ciebie.
        Mi zrobiło się przykro po Twoim poście.
    • zygzaczencja Re: suknie Agnes 26.06.05, 14:36
      Hej! Ja tez bede miec suknie polskiej firmy "AGNES". Moja to
      www.suknieagnes.pl/kolekcje/k2/kol2-3-5.htm.Pozdrawiam
      • zygzaczencja Re: suknie Agnes 26.06.05, 14:38
        a raczej www.suknieagnes.pl/kolekcje/k2/kol2-3-5.htm

wink
    • aldialdi Re: suknie Agnes 27.06.05, 09:39
      Agnes ma piekne suknie. Twoja tez jest śliczna. Zresztą wielu polskiech
      producentów i projektantów ma bardzo piękne suknie. Zgadzam się, że większosci
      z tych francuskich czy hiszpańskich nie założylabym na siebie za nic. Poprostu
      nie podobają mi sie za nic. Tez mam polską suknie, szyje ja jaknajbardziej
      polska projektantka, slaon jak najbardziej polski i wcale nie czuję się z tego
      powodu żle smile
    • malgogaj Re: suknie Agnes 27.06.05, 09:46
      tylko powiem ze firma Agnes to jedna z bardziej znanych firm w polsce. Ja sie
      zdecydowalam na gotowa suknie,bo nie mam zbyt wiele czasu zeby jezdzic na
      przymiarki. ale sukienki sa piekne, choc nie wszystkie mi sie podobaja.
    • monikaa13 Re: suknie Agnes 27.06.05, 12:26
      chyb ażartujesz, czym wy się dziewczyny w ogóle przejmujecie, Agnes to naprawdę
      solidna i dobra firma, która szyje bardzo ładne sukienki, a twoj ajest naprawdę
      bardzo ładna i tak sobie myślę, że tak naprawdę mało osób ma prawdziwe
      hiszpańskie czy francuskie sukienki, tylko tak myślą ze takie mają
      • jaga112 Re: suknie Agnes 27.06.05, 13:00
        Ale czy to ważne skąd pochodzi suknia? Liczy się krój i model. Jeśli
        jest "włoska" a tak naprawde szyta we Włochach to co mnie to interesuje? Ja
        kupuję konkretny model a to czy szyły ją włoskie, chińskie czy polskie ręce nie
        ma znaczenia. No chyba ze dla kogoś ma. Większość zagranicznych sukienek jest
        szyta zupełnie w innym kraju niz nam sie wydaje. Pronovias podobno jest szyty
        na Tajwanie.
      • salsa11 Re: suknie Agnes 27.06.05, 13:04
        hej, ja mierzyłam chyba z 50 sukien smile)) i polskie i włoskie i francuskie i
        hiszpańskie - osobiście uważam, że hiszpańskie są najlepsze (najwyższa jakość
        materiałów i wykonania) ale, niestety nie na moją kieszeń - zdecydowałam się na
        polską Sposabellę - bardzo oryginalną i jak na razie jestem zadowolona z
        wyboru - chociaż zawsze (tak mi się wydaje) znajdzie się taka, która bardziej
        się podoba - ale co tam!
        • aldialdi Re: suknie Agnes 27.06.05, 13:37
          O tu się akurat nie zgodzę. "Nasze" suknie już w niczym nie odbiegają tym
          nazwijmy to zagranicznym, ani jakością materiałów, ani jakośćia koronek ani
          wykonaniem. Niestety w niektórych przypadkach wręcz przeciwnie. Mamy coraz
          lepsze materiały, bo nie oszukujmy sie tez w większości sporwadzane. A
          przekonałam się sama że niejednokrotnie np koronka nasza była stokroć lepsza
          niż hiszpańska.
          Jak dla mnie jeszcze jedna rzecz przemawia na naszą rodzimą produkcja.
          Większośc tych firm obcych firmy tylko "w gębie" szyje we Francji, Hiszpani
          itp. Cymbeline szyje w Polsce, Pronovais na Tajwanie (tez to slyszałam) i
          pewnie inni tez.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka