Dodaj do ulubionych

buty - koszmar !!!!!

06.07.05, 20:52
Mam suknię koloru jesne ecru a jedyne fajne buty jakie znalazłam - bardzo
wygodne i ładne - są BIAŁE. Czy białe buty pasują do sukni ecru?. Zaznaczam,
że to jest jasne ecru. Inna sprawa, że wcale nie mogę znaleźć odpowiednich
butów, bo są albo białe, albo klasyczne ecru (czyli ciemniejsze od mojej
sukni). Proszę pomóżcie... A może znacie jakieś dobrze zaopatrzone sklepy w
Warszawie? I drugie pytanie: czy kupujecie buty w szpic, czy z okrągłym
noskiem.
Zgóry dziekuje za radę i słowa pokrzepienia.
Obserwuj wątek
    • krysia_laska Re: buty - koszmar !!!!! 06.07.05, 21:12
      Białe buty pasują tylko do białej sukni, już chyba lepsze będą ciemniejsze od
      sukni (byle nie za bardzo). I nie z okrągłym noskiem! Najlepszy byłby nie jakiś
      strasznie przesadny szpic, ewentualnie buty ze ściętym noskiem.
      • leeloo26 Re: buty - koszmar !!!!! 06.07.05, 21:22
        A czemu nie z okraglym?
    • morphea1 Re: buty - koszmar !!!!! 06.07.05, 22:27
      rozpaczliwie szukam butów z okrągłym noskiem, białych na beżowej podeszwie- w
      Łodzi tylko jedne za 350 zlsad(((((((((((((((
    • fioletowa1 Re: buty - koszmar !!!!! 06.07.05, 22:38
      Takie znalazłam w sklepie netowym
      bialebuty.com.pl/index.php?m=page&s=1tcjnx31ncjrx97dokoi4c7y50ex4svc&id=4014
      bialebuty.com.pl/index.php?m=ass&s=1tcjnx31ncjrx97dokoi4c7y50ex4svc&id_ass=24759
      bialebuty.com.pl/index.php?m=ass&s=1tcjnx31ncjrx97dokoi4c7y50ex4svc&id_ass=31770
      bialebuty.com.pl/index.php?m=ass&s=1tcjnx31ncjrx97dokoi4c7y50ex4svc&id_ass=31775
      • morphea1 Re: buty - koszmar !!!!! 06.07.05, 22:53
        moj faworyt- model 13 www.elizabeth-obuwie.pl/
    • rejka Re: buty - koszmar !!!!! 06.07.05, 23:01
      Moja suknia tez jest w kolorze jasnego ecr, nie bialy i nie typowy ecr.
      W salonie poradzono mi kupic buty jasniejsze niz sukienka, bo w przeciwnym
      wypadku beda sie wydawaly brudne. (Jak mierzylam buty w typowym kolorze ecru i
      przykladalam do nich srawek materialu, to faktycznie wydawaly sie byc brude).
      Koniec koncow kupilam biale. .
      Buty widac na jednym zdjeciu, kidy lekko unioslam suknie i pasowaly idealnie.
      Kup jasniejsze, chocby i biale.
      • fioletowa1 Re: buty - koszmar !!!!! 06.07.05, 23:23
        No a ja chyba będę miała buty nieco ciemniejsze od sukienki.....
      • vessper Re: buty - koszmar !!!!! 06.07.05, 23:28
        Rejka,
        baaardzo dziękuję. Twój liścik uradował mnie niezmiernie! Białe buty, o których
        pisałam bardzo mi sie podobaja a, co najważniejsze są bardzo, bardzo wygodne -
        jest to dla mnie istotne, ponieważ nie mogę chodzić na wysokich obcasach,
        wytrzymuję max pare godzin. Butki mają 5 cm obcas a pierwszy raz zdarzyło mi
        sie, że przymierzyłam nowe buty i okazały sie idealne - są mięcitkie i nigdzie
        nie ściskaja.
        Dziekuję smile
      • viinga Re: buty - koszmar !!!!! 07.07.05, 08:10
        Mnie natomiast panie w salonie powiedziały na odwrót- buty mogą być
        ciemniejsze, ale nie białe- kolor ecru przy czymś białym wygląda jak brudny.
        Wówczas sukienka przy butach bedzie wyglądała jak uzywana i stara. ja miałam
        cimniejsze buty od sukienki- w sumie na wielu zdjęciach je widać, ale różnicy w
        kolorze między nimi w ogóle. Natomiast miałam białą halke- na jednym zdjęciu
        mąż podnosi mnie do góry i ja widać- no i wyglądało to fatalnie, naszczęście
        halke widac żadziej niz buty. Tak ze ja białych nie polecam
        • monjan Re: buty - koszmar !!!!! 07.07.05, 10:15
          ja tez o tym słyszałam! do białej sukni tylko białe, a do ecru -ecru lub ciemniejsze
          nigdy na odwrót, chyba że chcesz byc awangardową Panną Młodą!
          szpic!
      • annajustyna Re: buty - koszmar !!!!! 11.07.05, 11:36
        Panie w zakladzie, gdzie szyje suknie, poradzily mi: buty nie moga byc
        absolutnie jasniejsze od sukni, co najwyzej ciemniejsze do 2 tonow. Najgorsze
        co mozna zrobic, to kupic biale buty do kremowej sukni. Beda "swiecic".
    • magdalena188 Re: buty - koszmar !!!!! 07.07.05, 00:07
      czesc,
      ja mam suknie jasne ecru i szukalam butow dokladnie w tym odcieniu, znalazlam
      bardzo zblizone firmy Rylko, oni maja duzy wybor to tam poszukaj.
      no i z czubkiem, nie lubie zaokregloncy jak w latach 60 tych wiec niewybralam
      takich'zyze powodzenia
    • pepperann Re: buty - koszmar !!!!! 07.07.05, 08:35
      Mialam podobny problem - sukienka nie snieznobiala, ale buty ecru wygladaly
      przy niej jak zolte.

W koncu znalazlam bardzo fajne i niedrogie jasniutenkie ecru, firma Sagan, w
      Warszawie w sklepie Giudi w Galerii Mokotow. Moze tam zajrzysz?

Wydaje mi sie, ze juz lepiej ciemniejsze buty niz razaco biale przy zlamanej
      bieli sukienki.
      • yves4 Re: buty - koszmar !!!!! 07.07.05, 09:19
        A próbowałaś w Kazarze?? wybór duży i już za 300 zł dostaniesz ładne butki. ja
        mam suknie w kolorze toffi, bardzo się mieni, więc z butami był problem, ale
        tam znalazłam, niewysokie, przód ni to okrąły ni to szpic, pełna pięta i super
        wygodne.
        • salsa11 Re: buty - koszmar !!!!! 07.07.05, 10:27
          ja uważam, że 300 zł za buty na 3 razy to bardzo drogo...
          • monjan Re: buty - koszmar !!!!! 07.07.05, 10:29
            ja tez tak uwazam...
            buty na 1 raz...ja za swoje zaplacilam 130zl i nie zaluje
            i tak sa teraz takie zniszczone...nie zamierzam juz ich nosic
    • gusiaka Re: buty - koszmar !!!!! 07.07.05, 12:26
      Dziewczyny ja mam różową suknie, nie sądziłam, że będę miała taki problem z
      butami. Najlepiej pasują różowo-pudrowe i do tego zamszowe buty. Ale jak na
      złość wszystkie co znalazłam są z jakimiś okropnymi dodatkami, kwiatem lub czymś
      innym na przedzie. Może znacie jakieś sklepy gdzie mogłabym coś przyzwoitego
      znaleźć, bo mi już brakuje pomysłów.
    • paula.anna Re: buty - koszmar !!!!! 07.07.05, 13:31
      moim zdaniem ciemniejsze pasują, białe nie. ja też mam jasne ecru i kupiłam
      sobie ciemniejsze buty. pocieszam się, że właściwie nie będzie ich widać spod
      sukienki, są niewiele ciemniejsze, za to skórzane i porządne i będę je mogła
      nosić po ślubie. tym się kierowałam i nie mam zamiaru szukać butów w idealnie
      dobranym do sukni kolorze smile
      • paula.anna jeszcze o "noskach" 07.07.05, 13:47
        zapomniałam jeszcze o kształcie "noska". nie lubię zarówno bardzo wąskich jak i
        zupełnie okrągłych, te drugie wydają mi się mniej eleganckie. więc mam lekko
        wydłużony i ścięty "nosek"
    • agniesia82 Re: buty - koszmar !!!!! 10.07.05, 17:11
      rany, wiec nie tylko ja mam taki problem...
      moja suknia tez ecur, wiec biale odpadaja, a jak juz znalazlam zblizony odcien
      to... mialy brazawa podeszwe!!!
      litosci, co za glab takie buciory na rynek wypuszcza?? zeby to jeszcze jasny
      odcien bezu miala ta podeszwa, ale co wy!! braz jak cholera.
      zna ktos jakies slkepy w wawie?
      • jasti1978 Re: buty - koszmar !!!!! 10.07.05, 18:34
        Nałaziłam się po Warszawie jak głupia, nic nie się nie podobało ale ja miałam
        problem bo szukałam jak najniższego obcasu.I kupiłam koniec końców na Chmielnej
        w bramie, tuż za budką ze słynnymi zapiekankami jest sklepik firmowy La Marka.
        Polska firma, buty "różne", bardzo dziwna pani sprzedawczyni, usłyszałam, że
        nudzę i że niezły cyrk użądzam mierząc i mierząc, nie chciała dać paragonu, bo
        nie ma szans że sierozkleją a jak się rozklejąto nawet po jej śmierci mi
        przyjmą na słowo ( a nad nią napis: bez paragonu reklamacji nie uznajemy" smile))
        Moje mają niski obcasik 3 cm, zakrytą piętę, czub dla mnie nieszczęsny bo nie
        mam ani jednej pary z takim czubkiem, chodzę w okrągłych, ale do sukni
        stylistka powiedziała tylko w czub więc posłuchałam... Są w kolorze perłowym,
        jasne ecru z zakładką kremową. Bardzo ładne i eleganckie za 150 zł. smile
        • monjan Re: buty - koszmar !!!!! 11.07.05, 11:49
          rany! tez bylam w tym sklepie-sprzedawczyni okropna!!juz mialam kupc tam buty i
          dac im zarobic,ale po jej dąsaniu i fochach po prostu z tamtad wyszłam i nie
          wróciłam
          przedpotopowy stosunek do klienta...
          na szczęście znalazłam ładne buty w Krakowie na Floriańskiej
      • lulu20 Re: buty - koszmar !!!!! 11.07.05, 12:05
        Zobacz w Cymbeline. (Chyba jest tez w Wawie?)
        Maja tam ladne buty ecru -b. jasne, duzy wybor, również piekne z koronkami,
        chcociaz ja w koncu kupilam cale z gladkiej skorki, bo chce je wykorzystac do
        sukienek latem. I sa rozne wyskości obcasow.
        Nie maja brazowej podeszwy, tylko dosc drogie jak na slubne: 280zl..
        Ale jak pochodze w nich wiecej niz raz, to cena tez robi sie "mniejsza" smile
    • doniaszymczyk Re: buty - koszmar !!!!! 12.07.05, 14:53
      Hej! A ja mam do sukienki koloru śmietankowego srebrne sandałki na wysokim
      obcasie! I, szczerze mówiąc, wcale mi to nie przeszkadza! Sukienka jest długa i
      wszystko zakryje. Podstawa to to, żeby buty były jak najbardziej wygodne! W
      końcu całą noc trzeba w nich wytrzymaC! Zresztą z nr nogo 42 i tak nie mam
      wyboru - ubieram takie buty, jakie są! Więc głowa do góry i nie przejmuj się
      białymi butami do sukienki ecru!
      Jeszcze jeden pomysł - mozna buty okleić kawałkiem materiału z sukienki,
      perełkami czy koronką - zapytaj w salonie ślubnym!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka