Dodaj do ulubionych

kto za kim w Kosciele?-swiadkowa i swiadek

21.07.05, 21:18
Hejka. Wychodze za maz w sierpniu, ale juz teraz ogladajac zdjecia w necie
zaczelam sie niezle zastanawiac. Powiedzcie mi prosze kto idzie za kim? Czy
za panna mloda-swiadek, a za panem ml-swiadk, czy na odwrot. Spotkalam sie z
dwiema wersjami, wiec jestem trocku zmieszana
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: kto za kim w Kosciele?-swiadkowa i swiadek 22.07.05, 08:58
      Ja spotkalam sie tylko z opcja pan mlody - za nim swiadek, panna mloda - za nia
      swiadkowa.
      • annajustyna Re: kto za kim w Kosciele?-swiadkowa i swiadek 22.07.05, 09:00
        Ale slyszalam tez, ze tak naprawde swiadkowa swiadkuje panu mlodemu, a swiadek
        pannie mlodej. I tak bedzie u nas: ja mam swiadka (moj brat cioteczny),
        narzeczony ma swiadkowa (jego siostra). Ale beda stali u nas "normalnie".
        • aniaostapiuk Re: do AnnyJustyny 22.07.05, 09:31
          czyli swiadkowa za mlodym,a swiadek za mloda? Bo juz sie pogubilam jak u
          ciebi8e bedzie? Ja mam za swiadkowa swoja siostre, a kuzyn jest mojego
          narzeczonego. Z jednej strony siostrzyczka moglaby poprawiac mi suknie, ale z
          drugiej ladnie wyglada takie pomieszanie plci, sama nie wiem. Widzialam
          wczesniej na forum zdjecie twojej sukni, b. ladna, kiedy masz slub? Wszystko
          juz dopiete na ostatni guzik?
          • annajustyna Re: do AnnyJustyny 22.07.05, 09:53
            Slub 3 wrzesnia. Juz prawie wszystko zalatwione, tylko ze suknie przymierzam
            dopiero tydzen przed slubem. Troche sie boje, ze tak na styku. Swiadkowa bedzie
            stala za mna. Ale moj swiadek tez na wszelki wypadek bedzie mial przykazane, ze
            jakby sie ona zagapila, to on ma poprawiac moje welony (bede miala 2, jeden 3-
            metrowy).Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka