Dodaj do ulubionych

Warszawa-Torty

23.07.05, 18:44
Ślub za dwa tygodnie a my kompletnie zapomnieliśmy o tak drobnym szczególe
jak tort weselny. Przypomniało nam się dzisiaj i poszliśmy do pobliskiej
cukierni gdzie robią całkiem dobre torty ale, o zgrozo cena za kilogram to 50
zł. Czy to jest normalna cena na Warszawę? A jeśli nie to proszę o namiary na
tańszą, może już przez Was sprawdzoną cukiernię.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • leeloo26 Re: Warszawa-Torty 23.07.05, 18:50
      ceny zaczynaja sie od 30zl/kg.

1kg jest na +/- 8 osob.
      Nam ostatnio zaproponowano tort za 20zl za osobe, czyli ok. 160zl/kg.
      Przysiedlismy na takie info....

My tez poszukujemy dobrej cukierni, ktora zrobi taki tort jak my chcemy- prstu,
      elegancki, a do tego po prostu smaczny.
      • rozalia29 Re: Warszawa-Torty 23.07.05, 18:54
        Tort za 160 zł za kilogram? Żenadka. To chyba usiany diamentami. A która to
        cukiernia specjalizuje się w cukiernictwie jubilerskim? Wam też zostało tak
        mało czasu jak nam? smilesmilesmile
        • leeloo26 Re: Warszawa-Torty 23.07.05, 19:34
          nam +2 tygodnie, ale to wcale nie tak duzo.
          My pomyslelismy,z emoze ten tort jest na zlotych plytkach rozdawany...
          • rozalia29 Re: Warszawa-Torty 23.07.05, 19:40
            he he,a zamiast rodzynek są rubiny. Zawsze to lepiej złamać sobie ząb na
            rubinie a nie na marnym orzeszku.
            • boberek76 Re: Warszawa-Torty 23.07.05, 19:49
              niezła cenka hi hi. Ja polecam na Gołkowskiej 35 zł/kg łądne, tanie i smaczne.
              My tam też zamawiamy na za tydzień smile
              • rozalia29 Re: Warszawa-Torty 24.07.05, 14:38
                Dzięki, znajdę sobie tą Gołkowską ma mapie i się wybiorę w przyszłym tygodniu.
                A swoją drogą to obrzydliwe, że na hasło- ślubne, ceny rosną nawet za rzeczy,
                które tak na codzień są tanie. smilesmilesmile
                • boberek76 Re: Warszawa-Torty 24.07.05, 17:20
                  zgadzam się z Tobą, tragdeia. Nie wiedziałam, że to takie magiczne słowo smile
                  Pozdrawiam
              • victormajerczak Re: Warszawa-Torty 04.08.13, 12:44
                Z wyprzedzeniem co najmniej 2 tygodnie mogę ze szczerym sercem polecic słodki stół i muffinki na www.slodkimuffin.pl. Korzystałam z oferty 4 razy, zawsze na większe imprezy, w tym na ślub siostry.
                • agrafis Re: Warszawa-Torty 23.04.14, 21:45
                  www.facebook.com/pages/Torty-Okoliczno%C5%9Bciowe-Agrafis/218546804827707?ref=hl
                  polecam moja strone. przyjmuj etylko indywidualne zamowinia, nie posiadam cukierni, przyjmuje tylko kilka zamowien na weekend, gdyz torty i cala dekoracje robie sama.kazdy moj tort jset dopieszczony przeze mnie, do kazdego zamowienia podchodze indywidualnie
                  mam w swojej karierze torty do filmow, reklam oraz programow tv oraz gazet. zapraszam serdecznie. torty pyszne lekkie, malo slodkie.
                  pozdraiwma
                  agnieszka
    • domi_mikolka Re: Warszawa-Torty 25.07.05, 09:51
      my zdecydowaliśmy się ostatecznie na taki tort za 50zł/kg( i nie jest to wcale
      taka wygórowana cena jak na Warszawę...), ale tylko dlatego, że bardzo nam
      zależało na bardzo eleganckiej produkcjismile - tort jest dekorowany żywymi
      kwiatami a do tego przepyszny. jednak są cukiernie tańsze, a również bardzo
      smaczne. spróbujcie na ul. Noakowskiego - torty w cenie 27 albo 28zł/kg, ładnie
      udekorowane owockami i dobre, nie są makabrycznie słodkie. na Noakowskiego są
      dwie cukiernie, ta, którą polecam, jest dalej od placu Politechniki.
      • leeloo26 Re: Warszawa-Torty 25.07.05, 10:01
        BARDZO, BARDZO prosze- podaj namiar na swoja cukiernie. Nam tez zalezy na torcie
        elegancko wykonanym, z zywymi kwiatami, a do tego pysznym. Cena 50zl/kg przy
        naszych wymaganiach wydaje nam sie rozsadna.
        • domi_mikolka Re: Warszawa-Torty 25.07.05, 10:15
          właściwie to coś to jest kawiarnia "Nowy Świat" i jest na rogu Nowego Światu i
          Świętokrzyskiej. jak wejdziesz to od razu powiedz, że chciałabyś się dowiedzieć
          o torty weselne, to wtedy Ci zawołają kogoś kto się tym zajmuje. nie wiem czy
          nie oszukałam z tą ceną, bo zdaje się, że tort weselny kosztuje 60zł/kg a za
          50zł kupowaliśmy tort na próbę, ale taki jak na wesele. ja dokładnie
          powiedziałam co chcę - tzn. żadnych kontrastów na torcie, wszystko eleganckie i
          stonowane - no i tak dostałamsmile jesli chodzi o smaki, to gość powiedział, że
          mogą zrobić każdy, my próbowaliśmy klasycznego owocowego z bitą śmietaną - w
          życiu takiego pysznego nie jadłam.
    • sitasia Re: Warszawa-Torty 25.07.05, 10:39
      Witam
      My zamówilismy włsnie tort za 37/kg wraz z dowozem na miejsce do Zegrza.
      Cukiernia braci Stykowskich na Starym Miescie na przeciw Katedry, tam gdzie
      lody i nieraz kolejka.
      Pozdrawiam
      K
      • rozalia29 Re: Warszawa-Torty 25.07.05, 13:16
        Jesteście skarbnicą informacji, pilnie notuję każdy namiar. Wielkie
        dzięki.smilesmilesmile
      • pkownacki Re: Warszawa-Torty 25.07.05, 13:19
        a gdzie w Zegrzu robicie wesele??
    • monjan Re: Warszawa-Torty 25.07.05, 13:31
      kurcze, jakie horrendalne ceny w Wa-wie...ja za swój tort płaciłam w lublinie
      18zł/kg, zywe kwiaty kupiłam sama, ale mi go przystroili i dowiezli.
      drozyzna...powodzenia!
    • yskyerka Re: Warszawa-Torty 25.07.05, 19:37
      My zamawialiśmy tutaj: www.petryka.pl/torty.htm
      Cena to też 50 zł/kg, ale za to można sobie wymyślić dowolny kształt i
      kolor. smile No i bezpłatnie przywiozą na miejsce o takiej porze, jak wam pasuje.
    • angel_karolcia Re: Warszawa-Torty 08.08.13, 12:28
      zależy,co to za tort, ale cena nie jest wygórowana.
      myśmy w zeszłym roku płacili 70 zł/kg za przepyszny tort angielski w fioletowej masie cukrowej z żywymi kwiatami. tort przepyszny, z 11 kg prawie nic nie zostało
      polecam www.tortmarzen.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka