Dodaj do ulubionych

Gazetowe fanty

29.06.07, 22:52
Kupiłem sobie dzisiaj GW. Z powodu dołączenia doń filmu "Rozwód po włosku".
W domu ze zdumieniem odkryłem, że w gazecie jest jeszcze coś. Otóż w
zafoliowanym dodatku telewizyjnym, znalazłem jednorazową golarkę marki
Wilkinson. Z trzema ruchomymi ostrzami, z dwoma nawilżającymi paskami,
nasączonymi olejkiem z jojoby i wyciągiem z aloesu. Sprzęt jest wyposażony w
gumowaną, ergonomiczną rączkę, a wszystko to dla mojego komfortu i wygody. Nie
pozostało mi nic innego, jak dokładnie się ogolić. Ani razu się nie zaciąłem,
moja delikatna cera nie doznała żadnego uszczerbku. Słowem - cudo.
W związku z tym mam do wydawców różnych dzienników i tygodników prośbę:
czy mogliby Szanowni Państwo dokładać do swoich wydawnictw również mydło,
konserwy mięsne i rybne, napoje gazowane i nie, od czasu do czasu paczkę fajek
i browarka, jakieś koszulki, spodnie (mogą być wycieruchy), bokserki,
skarpety, zegarki albo jeszcze lepiej komórki, bo w nich też sprawdzę czas, a
przy okazji z kimś się bedę mógł skontaktować, pieczywo i kluski śląskie,
sery, dżemy i masło do smarowania, talerz grochówki lub pomidorowej, raz na
rok nieprzechodzony telewizor, co dwa lata lodówkę, dużo częściej książki i
okulary do czytania, rzadziej możecie załączyć jakąś bryczkę. Może być z
niewielkim przebiegiem. Oczekuję od państwa, że utrzymacie na dotychczasowym
poziomie ceny swoich periodyków. Ze swojej strony zapewniam, że gotów jestem
do systematycznego zakupu tak wzbogaconej codziennej oraz cotygodniowej prasy.
Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • aaa202 Spam? 29.06.07, 22:57
      Ja kupuję kobiece pisma tylko ze względu na próbki kremów i szamponów, które w
      nich są, a które są podstawą mojej pielęgnacji w mym tułaczym życiu.
      • big_news Re: Spam? 29.06.07, 23:05
        Słowo daję, że to nie spam!
        Zostałem tylko nieco zaskoczony faktem, że za niecałe sześć złotych stałem się
        posiadaczem (na zawsze) b. dobrego filmu w normalnym pudełku oraz (na o wiele
        krócej, ale przecież też) jednorazówki do golenia, która zresztą wbrew nazwie
        posłuży mi kilka razy. Jeżeli to wszystko się komuś opłaci, to czemu nie miałby
        iść jeszcze dalej? Ja tam ufam, że gazetowych speców stać na wiele i zaskoczą
        nas jeszcze wielokrotnie swoją inwencją. Kilka drobynych przykładów na to czego
        bym po nich oczekiwał, już dałem. Teraz niech inni coś "gazeciarzom" podpowiedzą.

Aha, rzuciły mi się w oczy w jakimś kiosku, dołączone do kobiecego pisemka
        japonki. Może by tak GW "wydała" któregoś dnia sandały męskie? Interesuje mnie
        rozmiar 42.
        • longeta Re: Spam? 29.06.07, 23:09
          big_news napisał:> rozmiar 42

Hymm,trochę małe,jak na biga;-)
          • big_news Re: Spam? 29.06.07, 23:11
            Gdybyś nie wiedział, to informuję Cię, że "wielkość" faceta mierzy się nosem nie
            stopą;)
        • aaa202 Użytkuję doskonałe japonki 29.06.07, 23:09
          z Twojego Stylu. Rozmiar uniwersalny. Mam 41 i oblecą, pięta nie wystaje.
          Idealne pod prysznic w hotelach.
          • big_news Re: Użytkuję doskonałe japonki 29.06.07, 23:13
            No właśnie!
            Coraz częściej nasz męski ród jest gorzej, od Waszego niewieściego, traktowany.
            Wam kapcie, torebki, kosmetyki i inne cudeńka dokładają. Czekam w takim razie na
            swoje zamówienia. Jak nie, to udam się..., no właśnie? Gdzie ja mam się udać po
            sprawiedliwość?!
            • aaa202 W kobiecych pismach 29.06.07, 23:15
              wystepują również próbki męskich kosmetyków. Nie kupuj CKM tylko Panią.
              • big_news Re: W kobiecych pismach 29.06.07, 23:18
                hehehe
                A jak Ci powiem, że CKM-u (tak jak i Pani) też nie kupuję? To pewnie wyjdzie, że
                z kosmetykami jestem zupełnie na bakier:)
                • aaa202 No nie, przecież piszesz, że się ogoliłeś. 29.06.07, 23:24
                  To już sporo.

Ponoć prawdziwego mężczyznę czuć stajnią.
                  (Jak nie można stajnią, to niech będzie obora, lub chlew, trudno.)
                  • big_news Re: No nie, przecież piszesz, że się ogoliłeś. 29.06.07, 23:32
                    Prawdziwego faceta czuć nie tyle stajnią, co koniem. A do tego jeszcze alkoholem
                    i tytoniem. Stąd mój apel do wydawców o fajki, piwo i konia. Co prawda pisałem o
                    mechanicznych, no, ale mamy przecież XXI wiek, jakby nie było.
                    A oskrobać mogłem się przecież na sucho. Bez żadnych pianek i innego mydła. Prawda?
            • graz.ka Re: Użytkuję doskonałe japonki 30.06.07, 07:39
              big_news napisał:

> Gdzie ja mam się udać po sprawiedliwość?! <

Jakieś pismo męskie? Przyrodniczo-samochodowe?
        • nakole Perfidny podstęp... 29.06.07, 23:17
          ...chcą Ciebie i innych omamić i zniewolić, podrzucając różne kąski.
          Nie daj się!
          ;-D
          • big_news Re: Perfidny podstęp... 29.06.07, 23:19
            No nie wiem, czy dam radę. Jak dorzucą to, o co proszę, to mają moją duszę jak
            nic!;)
            • nakole Re: Perfidny podstęp... 29.06.07, 23:33
              Już Cię mają. Ogoliłeś się....
              • big_news Re: Perfidny podstęp... 29.06.07, 23:38
                Bo ja wiem? Nie chcę wyjść na tego co nie lubi pewnej nacji, ale oni chyba się
                golą z rzadka, więc nie bardzo z tego akurat powodu mnie dopadli;)
                • nakole Re: Perfidny podstęp... 30.06.07, 00:15
                  ?
    • miejskie_narty Re: Gazetowe fanty 29.06.07, 23:04
      > Kupiłem sobie dzisiaj GW. Z powodu dołączenia doń filmu "Rozwód po włosku".

Nie będę już może kwestionował prawdziwości powyższego zastrzeżenia, a ograniczę się jedynie do wyrażenia zdumienia, że dla jakiegoś filmu tak świadomy człowiek jak Ty, zdecydował się wesprzeć głównego wroga IV PR prawie pięcioma złociszami?!

Czy ten post to z powodów wyrzutów sumienia skrobnąłeś?;-)
      • big_news Re: Gazetowe fanty 29.06.07, 23:09
        Nie błysnąłeś specjalnie inwencją. Podobnego rodzaju zarzuty spotykają mnie dość
        często i... i nic sobie z nich nie robię:)
        A faktycznie to było sześć, a nie pięć złotych. Czyli jeszcze gorzej. Ale, czy
        nie wydaje Ci się, że mimo wszystko, dzięki tym dodatkom, jakoś nie za mocno
        dałem zarobić Agorze? Bo ja jestem przekonany, że gdybym chciał te fanty nabyć z
        osobna, to wydałbym spoooro więcej.
        • aaa202 Film się tnie 29.06.07, 23:13
          darmo (komputer firmowy, płyta również), jednorazówka warta... zyla? chyba nie
          więcej. Zaś co do reszty to nie mam zdania. Nie czytam gazet i nie wiem, czy
          warte są jakichkolwiek pieniędzy.
          • big_news Re: Film się tnie 29.06.07, 23:16
            Za moment wyjdzie, że w tej GW to wszystko za darmo mają. Jakoś nie wierzę;)
        • nett1980 Re: Gazetowe fanty 30.06.07, 01:11
          Alez wlasnie o to chodzi- duzo sie dowiedzialam o najnowszej, reklamowanej w
          mediach maszynce do golenia .Ech czlowieku troche starszej daty ...
          • big_news Re: Gazetowe fanty 30.06.07, 08:30
            A wiesz, opanowała mnie przemożna chęć zakupu dzisiaj całego kartonu
            Wilkinsonów. I jeszcze soku Fortuna. I jakiegoś dezodorantu. I lodów którejś tam
            firmy. I samochodu. A właściwie to samochodów! Różnych. 3 i 5-drzwiowych, z
            klimą i bez. I wycieczki zagraniczne mnie kuszą. Jeszcze jak! Polecę z rana
            załatwić sobie pobyty w kilku miejscach naraz. O tak! Reklamy mają na moje życie
            przemożny wpływ. Chodzę za nimi jak po sznurku!
            Ech, wszystkowiedzący człowieku...
            • nett1980 Re: Gazetowe fanty 30.06.07, 11:38
              "Z trzema ruchomymi ostrzami, z dwoma nawilżającymi paskami,
              nasączonymi olejkiem z jojoby i wyciągiem z aloesu. Sprzęt jest wyposażony w
              gumowaną, ergonomiczną rączkę, a wszystko to dla mojego komfortu i wygody. Nie
              pozostało mi nic innego, jak dokładnie się ogolić. Ani razu się nie zaciąłem,
              moja delikatna cera nie doznała żadnego uszczerbku. Słowem - cudo."
              Hmmm a co to ma byc? Oj chyba nie doceniasz sily podswiadomosci , niestety ,
              sila reklam to nie jest wymysl oszolomow z PO , czy takich osob jak ja .
      • aaa202 "Niecałe sześć" dał 29.06.07, 23:11
        A wroga trzeba poznać, by móc go zwalczać.
        • big_news Re: "Niecałe sześć" dał 29.06.07, 23:14
          Rozgryzłaś mnie. Jak amen w pacierzu!
    • czy.jest.na.sali.lekarz Re: Gazetowe fanty 29.06.07, 23:05
      big_news napisał:

> Kupiłem sobie dzisiaj GW.

A gdziE ideE? sPRzedaŁEś jE za MastROianNiego!
      • big_news Re: Gazetowe fanty 29.06.07, 23:15
        Cóż. Nie ma ludzi idealnych;)
    • aaa202 Przy okazji zaapeluję: 29.06.07, 23:22
      Kto ma "Jabłka Adama" z Przekroju sprzed dwóch tygodni i nie potrzebuje - niech
      mi da. W zamian otrzyma dobre słowo.
      • big_news Re: Przy okazji zaapeluję: 29.06.07, 23:35
        Z Przekroju nie mam. Mam swoje. Na dodatek tylko jedno. Więc nie oddam. Nawet za
        bardzo dobre słowo.
        • brite Re: Przy okazji zaapeluję: 30.06.07, 10:25
          > Mam swoje

Nie swoje, tylko Adama.
          • big_news Re: Przy okazji zaapeluję: 30.06.07, 10:44
            Upieram się, że ono jest moje. I wcale nie pozornie, tylko najzupełniej
            rzeczywiście, bo Adam jest w tej sytuacji fasadowy;)
    • nett1980 Re: Gazetowe fanty 30.06.07, 01:08
      W okolicach weekendu warto tez do Rossmana wejsc , ja dzis dostalam 3 probki
      szamponu w ladnym etui i nawet nic nie musialam kupowac ...
    • graz.ka Torby sprzedawane z gazetami bywają fajne n/t 30.06.07, 07:42

• rozmowy_kontrolowane Re: Torby sprzedawane z gazetami bywają fajne n/t 30.06.07, 08:47
        O, to to, graz.ka! Jakiś czas temu kupiłam damskiego szmatławca z przecudowną,
        pojemną czerwoną torbą, która mi służy wiernie. Mam w niej bałagan nieziemski,
        ale kiedy trzeba coś znaleźć, natychmiast to odnajduję, bo taka duża:) No i do
        bojówek pasuje.
        • nett1980 Re: Torby sprzedawane z gazetami bywają fajne n/t 30.06.07, 11:35
          O czerwona torba ! A hulajnoga sie zmiesci , pilka itp?Ja tez szukam ,ale
          udalo mi sie wczoraj szalowa fotograficzna kupic ,tyle ze mala i szara .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka