Dodaj do ulubionych

Bydgoszcz - makijażystka? kogo polecacie?

27.07.05, 10:35
Mam problem ze znalezieniem profesjonalnej mikijażystki, 1 próbny makijaż
miałam i niestety nie byłam zadowolona, perłowe białe cienie to nie dla mnie,
wolę cos stonowanego w beżu i brązie, nie wiem do kogo udeżyć, a termin juz
się zbliża - 12 sierpnia!
Obserwuj wątek
    • salsa11 Re: Bydgoszcz - makijażystka? kogo polecacie? 27.07.05, 12:47
      słuchaj, z doświadczenia wiem, że na forum to się prawie nic nie dowiesz o
      Bydgoszczy - nikt tu z tego miasta nie zagląda. Byłam na próbnym makijażu u
      Jowity z Sephory (GEANT w poniedziałki) i naprawdę super maluje, słuszałam tez
      dobre opinie o makijażystce z Długiej (tak w stronę Kredensu) ma studio takie
      po schodkach do góry. To tyle - powodzenia, ps a u kogo byłaś na 1 próbie?
      • kaska7702 Re: Bydgoszcz - makijażystka? kogo polecacie? 27.07.05, 14:02
        dzieki salsa za podpowiedź, spróbuję tam zajrzeć, pierwszy makijaż robiła mi
        znajoma znajomej z Torunia, widać że dziewczyna znała sie na tym, natomiast
        miałam sporo uwag i całość nie wyszła za dobrze, wygladałam jak z krainy
        sniegu, niby dobry krem Lancome, podkład HR, ale świeciłam sie po 2
        godzinach....już nawet zastanawiam się czy na ślub nie uzyć swojego podkładu,
        Revlonu ColorStay - polecam dla osób z cerą przedłuszczająca się i z
        przebarwieniami, ładnie pokrywa, nie jest cięzki i nie spływa po kilku
        godzinach, naprawde wiele przetestowałam i chyba jednak ten nadaje sie
        najlepiej smilepozdrawiam
        • karo_s Re: Bydgoszcz - makijażystka? kogo polecacie? 27.07.05, 15:38
          Dziewczyny witam, ja tez mieszkam w naszej kochanej Bydgoszczy-obecnie szukam
          tak jak wy dobrej kosmetyczki i nadal fryzjera. Nie byłam jeszcze na żadnej
          próbie a slub 20 sierpnia.
          Fryzjera już macie???? nie wiem gdzie iść? Koło mnie na gdańskiej otwieraja nowy
          salon joanny zaremby- nie wiem czy czekac na otwarcie czy nie??
          Pozdrawiam serdecznie
          • kaska7702 Re: Bydgoszcz - makijażystka? kogo polecacie? 28.07.05, 10:50
            wczoraj byłam na próbnej fryzurze u babki, która pracuje w salonie na Gdańskiej
            na przeciwko MC Donalda (polecono mi ja, sama bym tam nigdy nie trafiła)i musze
            Wam powiedzieć, że całkiem, całkiem. Wczesniej byłam na Błoniu i niestety nie
            podobało mi się. Tu było zdecydowanie lepiej. Babka ma na imię Renia i
            specjalizuje sie w kokach,za próbny wzieła 70 zł.
        • karo_s Pytanie do kaska7702??? 27.07.05, 23:48
          Używasz Revlon Colorstay czy Revlon;Colorstay Natural;
          • kaska7702 Re: Pytanie do kaska7702??? 28.07.05, 10:26
            Revlon;Colorstay Natural; 04 sand beige
            • karo_s Re: Pytanie do kaska7702??? 28.07.05, 15:31
              Dzięki serdecznie!!! dzis okazało się ze na próbny makijaż moge przyjsc dopiero
              13 sierpnia tydzien przed ślubem nie wiem czy nie jest to z poźno.Szukam też
              dobrych kosmetyków dla cery miesznej, również tusz, szminkę itd.MOże masz jakieś
              sprawdzone????Aha a gdzie najlepiej je kupic w Bygoszczy??/
              • kaska7702 Re: Pytanie do kaska7702??? 03.08.05, 16:06
                co do tuszu do rzęs, najbardziej służy mi MaxFactor Calorie 2000 z uwagi na to
                ze mam mało rzęs wink teraz mam tusz Loreala i tez jest ok, co do kremu:
                ostatnio uzywam Vichy, jest ok, ale nie powala, niestety jeszcze nie znalazłam
                kremu idealnego do mojej cery, który mogłabym smiało polecić, jesli chodzi o
                wczesniej opisywany podkład, to w tej chwili jest cięzko dostępny, ostatnio
                całą Bydg. przeorałam zeby go znależć, jedynie w Daglasie w Galerii Pomorskiej
                prowadzą sprzedaż kosmetyków marki Revlon (i tu sie okazalo ze nie mają mojego
                koloru ;-( w efekcie kupiłam przy okazji w Wawie)
    • mimi764 Re: Bydgoszcz - makijażystka? kogo polecacie? 27.07.05, 15:45
      Zajrzyj an forum wizaz.strona:www.wizaz.pl tam oglaszaja sie wizazystki, moze
      znajdziesz kogos z Bygdoszczy.
      • salsa11 Re: Bydgoszcz - makijażystka? kogo polecacie? 27.07.05, 16:09
        ja mam ślub w Nakle i tam fryzjerkę, ale cosik słyszałam o kimś z Bydg. jak
        tylko się dowiem to napiszę, a z makijażem to jest tak, ze czasami lepiej samej
        to zrobić, ale chyba wszystkie marzymy, żeby choć raz oddać się ręce
        specjalisty - a ten dzień jest idealny.... więc szukać szukać, a czasu już nie
        ma zbyt wiele..............
        • salsa11 Re: Bydgoszcz - makijażystka? kogo polecacie? 27.07.05, 18:01
          mam te namiary : to Pani fryzjerka Julia - 501-552-550, ścinała moją siostrę i
          jest super, powodzonka!
          • monikaz80 Re: Bydgoszcz - makijażystka? kogo polecacie? 27.07.05, 21:48
            czesc dziewczyny, ja tez jestem z Bydgoszczy,slub mam dopiero w pazdzierniku
            wiec jeszcze specjalnie nie rozgladalam sie za makijazystka, ale wstepnie
            myslalam ze moze makijaz zrobie w Studio Urody i Wizazu - H.Dolecka ale teraz
            to juz w sumie nie wiem.Wiem ze salon ten podobno nie stosuje fixatorow -
            utrwalaczy i nie wiem czy w zwiazku z tym jest bardzo trwaly, choc panie
            twierdza ze tak. Natomiast kolezanka polecila mi salon fryzjerski i kosmetyczny
            w Osielsku ul Szosa Gdanska, ona od czasu do czasu robi tam makijaz i jest
            bardzo zadowolona. Ladnie czesza tez na Dlugiej po schodkach do gory po tej
            stronie co Kredens i na Jana Kazimierza.Nad salonem na Dlugiej jest kosmetyczka
            i moze o tej wlasnie pisala Salsa.
            • aagatha Re: Bydgoszcz - makijażystka? kogo polecacie? 28.07.05, 08:30
              tez jestem z Bydgoszczy i z cala odpowiedzialnoscia polecam fryzjera za Asem
              przy Chodkiewicza. Zaklad prowadzi pani Aldona wraz z synem. Bede sie tam
              czesala do slubu-bylam juz na kilku probach i naprawde jestem zadowolona.
              Zapytajcie tam o kosmetyczkesmile)
              • grzechota Re: Bydgoszcz - makijażystka? kogo polecacie? 28.07.05, 10:44
                Hej,
                Ja jestem już po, też polacano mi p. Aldonę przy Asie i byłam u niej na 4
                fryzurach próbnych-całe szczęście że gratisowych... (nie byłam zadowolona z
                usługi i pani, która ma trochę wygórowane miemanie o sobie -co mnie b.drażniło)
                no i 2 tyg przed szukałam w panice fryzjera. I wylądowałam w salonie na
                Gdańskiej zaraz za McDonaldem (w podwórzu). Babki tam się mną zajęły-fryzura
                próbna i ostateczna po 60 zł,make-up 55zł, pazurki 100zł. Bez latania w dniu
                ślubu z miejsca na miejsce, wszystko w 1 m-cu (bez paniki a to podstawa w tym
                dniu). Warto-polecam
                A
                • kaska7702 Re: Bydgoszcz - makijażystka? kogo polecacie? 28.07.05, 10:54
                  a ode mnie wzięła 70 ;-( ale tez prawdopodobnie tam zrobię sobie makijaż,
                  wszystko w jednym miejscu, nie będzie latania, a jesli chodzi o paznokcie to
                  polecam Piotra na Bartodziejach, specjalizuje sie w akrylach, na to nakłada
                  jeszcze zel, płytke robi b. cinką co wygląda w miarę naturalnie wink
                  • grzechota Re: Bydgoszcz - makijażystka? kogo polecacie? 28.07.05, 12:15
                    tylko chyba nie o tym samym salonie myślimy...
                    bo mój jest po tej samej str co McDonald, zaraz za nim w bramie po lewej str.
                    (kosmetyczka, fryzjer, pazurki w 1-nym)
                    • kaska7702 Re: Bydgoszcz - makijażystka? kogo polecacie? 28.07.05, 14:10
                      sorry, strasznie jestem roztrzepana..
                      • salsa11 Re: Bydgoszcz - makijażystka? kogo polecacie? 28.07.05, 14:17
                        o matko, jestem na forum od kilku miesięcy i nie widziałam jeszcze aż tylu osób
                        z Bydgoszczy! hmmmm, no tak, ale teraz to już za późno żebym was o coś pytała,
                        bo wszystko mam z grubsza pozałatwiane.... ale ale - wiecie, gdzie jest giełada
                        kwiatkowa w B-szczy i gdzie kupić fajne balony????
                        • aagatha Re: Bydgoszcz - makijażystka? kogo polecacie? 28.07.05, 15:12
                          fajne balony dostaniesz w hurtowni AlphaDan na Szajnochy jest tam tez duzy
                          wybor artykulow do dekoracji slubnych
                          • karo_s Do grzechota 28.07.05, 15:45
                            grzechota jest na bardzo intensywnym szukaniu kosmetyczki i fryzjerki-czy tu na
                            gdańskiej było ok-makijaż całą noc wytrzymał??jakich kosmtyków używają??
                            • grzechota Re: Do grzechota 28.07.05, 18:37
                              Make-up poprawiałm coś koło północy, ale u mnie było wielkie szaleństwo na
                              parkiecie od 19:00 smile
                              Ale włosy to przeżyły wszystko w idealnym stanie.
                              Dziewczyny nie ma co szaleć, m-c przed byłam też na próbnym make-upu u znanej w
                              Bydg wizażystki - Joanny Nawrockiej przyjmuje przy Mostowej -100zł, ale czy
                              duża różnica... prócz ceny...
                          • salsa11 Re: Bydgoszcz - makijażystka? kogo polecacie? 25.11.05, 16:27
                            ja juz 3 miesiące po slubie, i a propos makijażystki to odradzam Studio Moniki
                            Przybylskiej. Ta Pani nie widzi chociażby, że nie roztrała dobre podkładu na
                            żuchwie, więc miałam białą szyją a buzię różową, to tylko mała próbka. Także
                            wszędzie, tylko nie tam!!!!!!!!
                        • kaska7702 kwiaty 28.07.05, 17:18
                          o giełdzie kwiatowej nie słyszalam, jakas hurtownia kwiatów jest podobno przy
                          Łuczniczce na Toruńskiej. Ja wiazankę prawdopodobnie zamówię przy PKS-ie na
                          Jagiellońskiej, kumpela mi poleciła, wiazanka faktycznie była przepiekna, nie
                          wiem niestety jak cenowo, jutro prowdopodobnie tam pojadę i się dowiem.
                          Słyszalam jeszcze duzo dobrego o kwiaciarni przy LOI, na placu wolnosci.
                          Co do balonów, ja sobie odpuszczam, jakoś źle mi sie kojarzą, ale widziałam
                          kiedyś punkt przy Gdańskiej, pomiędzy Mickiewicza a Zamoyskiego
                          • karo_s Podróż poślubna?? 29.07.05, 09:45
                            Gdzie jedziecie lub gdzie byłyście w podróży poslubnej??? Jakie biuro z
                            Bydgoszczy możecie polecić????
                            • salsa11 Re: Podróż poślubna?? 29.07.05, 12:05
                              hej, właśnie mnie wystawiła moja pani od makijazu.... cóż, musi wyjechać... to
                              chyba muszę szukać dalej... albo sama? tylko to więcej kasy - bo trzeba dokupić
                              kosmetyków! Zobaczymy. My mieszkamy w Wawie i kupiliśmy wycieczkę w Scan
                              Holiday - przez internet, to renomowane biuro i nie chcieliśmy ryzykować,
                              chociaż podobno dość drogie. Jedziemy, co ja mówię, LECIMY na tydz do
                              Tunezji!!!!!!!!!! Balony są ok, ale tylko girlandysmile))
                              • martulka13 salsa11 03.08.05, 08:51
                                salsa11!!

my tez w Wawie - slub w Bydg.- dopiero w maju 2006 ale juz zastanawiam sie, jak
                                na odleglosc pozalatwiac wszystkie sprawy.. na razie probujemy robic rozeznanie
                                co do lokalu, co doprowadza mnie do pasji, bo nie podjelismy jeszcze decyzji,
                                co do formywink)

pozdrawiam - jezeli mozesz napisz jak Wy sobie ze wszystkim poradzilisciewink
                                • salsa11 Re: salsa11 03.08.05, 12:21
                                  Hej, otóż przygotowania zaczęliśmy od lokalu i od rezerwacji daty i godz w
                                  kościele (lokal - u mnie w domu) a kościół w Nakle. U księdza dowiesz się co
                                  pokolei. Na odległość jest naprawdę trudno (tym bardziej, że oboje pochodzimy z
                                  różnych stron Polski). Mi największą przyjemność sprawiało szukanie i
                                  przymierzanie sukien - miałam ich na sobie chyba z 50 sztuk - zdecyowałam się
                                  na wypożyczenie w Bydgoszczy smile Na szczęście jakoś da się to wszystko
                                  poukładać. Z czasem nabiera się wprawy smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka