magdary 03.08.05, 08:19 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2852575.html straszne. mój koscioł.. we wrześniu miałam tam brać ślub.. nie mam gdzie wziąć ślubu.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwia7773 Re: pożar u Dominikanów 03.08.05, 08:55 Załamka ja mam tam ślub 27 sierpnia zaraz się popłaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: pożar u Dominikanów 03.08.05, 08:57 A moze - skoro szybko rozpoczeto akcje - mozna bedzie uzywac kosciola za 2-3 tygodnie??? Odpowiedz Link Zgłoś
greta18 Re: pożar u Dominikanów 03.08.05, 08:59 Dziewczynki - gwoli pocieszenia - naprawdę mozna jeszcze znaleźć inny kościół - jak już pisałam z powodów osobistych musiałam właśnie szukac koscioła na 27.08 i... znalazłam! I to wcale nie byle jaki, bo ten piękny, stary na Chłodnej w W-wie!! Będzie dobrze! G. Odpowiedz Link Zgłoś
dafni Re: pożar u Dominikanów 03.08.05, 09:00 Słuchajcie a może zniszczenia nie są bardzo poważne. W tym artykule piszą tylko o dachu. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: pożar u Dominikanów 03.08.05, 09:00 A poza tym wydaje mi sie, ze w tak wyjatkowej sytuacji, to dominikanie sami cos wymysla... Odpowiedz Link Zgłoś
magdary Re: pożar u Dominikanów 03.08.05, 09:07 moj R. pojechał tam od razu dziś. jest ściągnięty dach, nie wiadomo czy nie zostały naruszone konstrukcje. poszycie jest nadpalone. Rozmawiał z o.Mirkiem Pilśniakiem proboszczem, który powiedział, że jeśli komisje wszystkie pozwolą to uruchomią kościół w następną niedzielę. wygląda na to, że to tylko tak grożnie wyglądało bo strop też jest betonowy i tylko trochę wody przeleciało do środka. ufffff co za ulga.. Odpowiedz Link Zgłoś