Dodaj do ulubionych

MAKIJAZ SAMEMU....TRWALOSC

17.08.05, 14:37
DO MĘZATEK smile jak z trwaloscia makijazu slubnego, ktory robilyscie same?
moze macie jakies wskazowki, rady?
mam mieszane uczucia, chcialabym sie sama umalowac,ale mam mieszana cere i
obawiam sie, ze mi to wszysko splynie.
brrrr, poradzcie, drogie Panie...
Obserwuj wątek
    • emiliag Re: MAKIJAZ SAMEMU....TRWALOSC 17.08.05, 14:55
      Ja też mam zamiar malować się sama, więc teraz inwestuję w kosmetyki, o których
      często po raz pierwszy przeczytałam na tym forum: mam już bazy pod podkład, pod
      cienie, fixator, puder, podkład. Brakuje mi cieni, pomadki, różu i tuszu do
      rzęs. Jestem pewna, że będzie dobrze.
      • agniesia82 Re: MAKIJAZ SAMEMU....TRWALOSC 17.08.05, 18:56
        no tak-ja tez kupilam baze pod podklad Lumene, podklad Lumene - zadnych
        rewelacji... moze jak sie przypudruje, to bedzie lepiej, ale na razie, to sama
        nie wiem..
    • greta18 Re: MAKIJAZ SAMEMU....TRWALOSC 17.08.05, 15:04
      Mnie bedzie malowała wizazystka.
      poweidział szczerze, ze niezaleznie od użytych fixerów i tak się bedę
      błyszczeć, bo mam taką, a nie inną cerę. Poleciła mi foxer - puder i fixer na
      powieki ArtDeco, bo po użyciu fixera w sprayu istnieje duża szansa, ze makijaż
      sie zwarzy.
      • guslawa1 do greta18 17.08.05, 15:12
        jestes z warszawy? ja wpasnie poszukuje wizazystki na 17 wrzesnia.mozesz
        napisac cos o twojej,jakie kosmetyki i ile kosztuje i podaj mi namiar do niej
        na priva.bede bardzo wdzieczna bo mam z tym problem.dzieki
        • greta18 Re: do greta18 17.08.05, 15:45
          Dostałaś?
          wysłałam
        • junioreczek1 Re: Buuu ja tez chce wizażystkę... 19.08.05, 12:33
          ja tez chcę być malowana przez wizażyztkę! mam jednak problem gdzie znajdę
          jakas dobrą w Bartoszycach (warm-maz). Nie mieszkam tam od 6 lat i nie bardzo
          wiem czy jest jakaś. za wszelkie informacje dziekuję. p.s. informacja o doberej
          fryzjerce tez by sie przydala. Wszelkie dodatkowe informacje przyjmę na :
          atram632wp.pl
    • jaga112 Re: MAKIJAZ SAMEMU....TRWALOSC 17.08.05, 15:34
      Po wczorajszej próbie zastanawiam sie nad malowaniem się samej. Miałam pieknie
      umalowane oczy ale na buzi straszną tapete i powyłaziły mi wszystkie zmarchy i
      grudki. Jak sama sie maluje nic takiego nie mam na twarzy. Sama nie wiem!! W
      sumie musiałabym kupic tylko dobry podkład, róz , cienie, bazę i wsjo. Sama sie
      malowac? Kurna, mam mętlik w głowie!!
      • emiliag Re: MAKIJAZ SAMEMU....TRWALOSC 17.08.05, 15:36
        jedyne, co mnie przeraża, to to, że ręce będą mi tak się trzęść z nerwów, że
        nie dam rady się pomalować wink
    • morphea1 Re: MAKIJAZ SAMEMU....TRWALOSC 17.08.05, 15:44
      po 3 próbach z wizażystkami postanowiłam malować się sama- kupiłam bazę pod
      podkład sephory, baze pod cienie Artdeco.Próba była w ub pt- było ok. Po raz
      pierwszy nie miałam wielkich "zmarch" wokół oczu bo każda próbowała usilnie
      napaciać tam tyle podkladu ile to możliwe. Co ciekawe każda miała inny pomysł na
      wersję kolorystyczną - od cięzkeigo złota, który dodał mi 10 lat, po fiolet,
      gdzie spojrzeniem zamrażałam.byłabym zadowolona gdybym się jeszcze zdążyła
      nauczyć robić kreski eye-linerem do czasu ślubu.
      smile
      Co ciekawe jedna próbowała mnie umalować kosmetykami marki rimmel, Yoko i inne,
      mimo ze mówiłyśmy o zupełnie innych kosmetykach jakich miala używać.Efekt
      pięknego oka utrzymał się przez 2 godz a następnie wszytsko się zlało. sad
      Umalowana byłam też kosmetykami z "górnej" półki i rzeczywiście widać efekt-
      niestety pani miała zajętą już godzinę. Więc - maluję sie sama.
      • jaga112 Re: MAKIJAZ SAMEMU....TRWALOSC 17.08.05, 15:58
        ile kosztują te bazy?
        • morphea1 Re: MAKIJAZ SAMEMU....TRWALOSC 17.08.05, 16:08
          ok 43zł?
        • greta18 Re: MAKIJAZ SAMEMU....TRWALOSC 17.08.05, 16:19
          puder 39 zł
          na powieki - 36 zł
          Ceny z Galerii Centrum
          bazy - fixery
      • dakota77 Re: MAKIJAZ SAMEMU....TRWALOSC 18.08.05, 14:33
        Z kreskami eyelinerem nie jest aż tak źle- po pierwsze, oprzyj na czymś łokieć,
        kiedy je robisz, ręka mniej będzie się trzęsła. Po drugie, uchyl lekko usta-
        mówqię poważnie. Kreskę zacznij od wewnętrznego kącika oka i spokojnie
        pociągnij dalej.
        Ja też malowałam się sama, byłam bardzo zadowolona z efektów.
        • dakota77 Re: MAKIJAZ SAMEMU....TRWALOSC 18.08.05, 14:35
          Mie wiem, czemu mój poprzedni post wylądował tutaj, był skierowany do morphei1.
    • pengua Re: MAKIJAZ SAMEMU....TRWALOSC 17.08.05, 21:46
      Chociaz jeszcze nie jestem mezatka (slub dopiero 03.09) to tez sie zastanawiam jak to zrobic,
      zeby makijac sie utrzymal. Bo jak do tej pory to sie trzymalo ramptem 2 godz sad Na razie
      wyprobowalam baze pod podklad (sephora +- 50 zet) i chyba jeszcze musze cos znalesc, zeby
      z powiek sie cien tak strasznie nie sypal. Chyba, ze od razu zaopatrzyc sie w kosmetyki z
      gooornej polki?
    • emiliag Re: MAKIJAZ SAMEMU....TRWALOSC 18.08.05, 08:06
      Dziewczyny, a jakie cienie kupujecie? Bo u mnie robi się strasznie cienko w
      portfelu, czy Inglot jest bardzo badziewiasty?
      • sniezka1 Re: MAKIJAZ SAMEMU....TRWALOSC 18.08.05, 08:50
        Jeżeli położysz bazę pod cienie (ArtDeco, Lumene) to każde cienie są super
        trwałe, a Inglot oferuje naprawdę bogatą paletę kolorów. Ale jeśli bazy nie
        masz, a nie chcesz wydawać na nią dodatkowej kasy, to polecam raczej cienie
        potrójne Bourjois. Są naprawdę niezłe.
        • emiliag Re: MAKIJAZ SAMEMU....TRWALOSC 18.08.05, 08:57
          mam już bazę lumene pod cienie, i właśnie podobają mi się cienie Isa dora
          poczwórne (ale to 56 zł) i inglota potrójne, chyba nr 20, to tylko 13,50. Chyba
          kupię te inglota i przetestuję jak się trzymają na bazie. Dzięki śnieżka za
          radę, bo ja to chyba wpadam w jakiś obłęd przed tym moim ślubem i wydaję
          stanowczo za dużo pieniążków! Czy inni też tak mają??
    • jontos Re: MAKIJAZ SAMEMU....TRWALOSC 18.08.05, 09:04
      Hej,
      ja tez maluję się sama. Mam niezłe doświadczenie, bo nie jestem bardzo młodą
      Panną Młodą (; i doświadczenie z kosmetykami mam.. Mam bazę Sephory i jest ok. Z
      cieni polecam Burjois - długo się trzymają, nie obsypują i nie są ciężkie.
      Niestety nie jestem przekonana do ich różu, wydaje mi się, że szybciej "paruje".
      Moim zdaniem zdecydowanie lepszy róż ma Max Factor.
      Trzymajcie się!
    • envil Re: MAKIJAZ SAMEMU....TRWALOSC 18.08.05, 12:20
      Ja już po ślubie, co prawda nie malowałam się sama, ale zrobiły to za mnie 2
      przyjaciółki, ale własnymi kosmetykamismile. Trochę ich zakupiłam.Po kolei użyłam:
      najpierw zwykły codzienny krem nawilżający nivea, potem maseczka bankietowa
      dermiki, następnie baza pod podkład sephory i korektor też z tej firmy (taki
      jasny z pędzelkiem), dalej zestaw pastelowych cieni do oczu (paleta różów też
      sephory - miałam tam zniżkęsmile) i pojedynczy ciemniejszy cień loreala, tusz
      zwykły maybellin, i mój codzienny puder (ostatnio prasowany inglota)+jedyne
      szaleństwo błyszczyk EL. Wszystko pięknie wyglądało i świetnie się trzymało na
      buzi. Ps. też mam tendencję do błyszczenia, ale nie tak jak lubięsmile, u mnie ten
      zestaw się sprawdził, ale wcześniej miałam darmowy próbny makijaż w sephorze(w
      każdy poniedziałek), a później wypróbowywałyśmy z dziewczynami już ten ślubny
      makijaż. Byłam b. zadowolona, pozdrawiam i życzę powodzenia.
      • aniuta26 Re: MAKIJAZ SAMEMU....TRWALOSC 18.08.05, 15:51
        bardzo podoba mi sie twoj opis makijazu - tym bardziej, ze nie uzylas
        kosmetykow za "kosmiczne pieniadze", a jaki podklad zastosowalas?

An
        • envil Re: MAKIJAZ SAMEMU....TRWALOSC 19.08.05, 07:04
          Aniutko!Nie zastosowałam żadnego, na codzień w ogóle nie używam podkładów,
          próbowałam wczesniej różnych i źle się w nich czułam, nienaturalnie jakoś, więc
          zrezygnowałamsmilei tyle. Ale myślę, że tu też nie ma co szaleć i wystarczy, mieć
          na buzi coś już sprawdzonego.
    • morphea1 Re: MAKIJAZ SAMEMU....TRWALOSC 18.08.05, 20:52
      ja kupilam bazę pod cienie i z niz kazde cienie rewelacyjnie sie trzymaja. Na
      codzien używam IsaDory- moim zdaniem ma najlepsze, ale troche slaby wybor
      kolorów. Więc dokupilam Inglota - 15 zl za 3 kolory i w połączeniu z bazą trzyma
      sie rewelacyjnie!!!
      Poszukuję trwałej szminki- takiej która wytrzyma buziaki po kościele..Może
      jakies pomysły?
      • fioletowa1 Re: MAKIJAZ SAMEMU....TRWALOSC 18.08.05, 21:09
        Wytrzyma buziaki lipfinity max factor.
    • magmaria Re: MAKIJAZ SAMEMU....TRWALOSC 19.08.05, 14:11
      a ja nie planuję zadnego makijażu, bo jestem piękna i bez tego wink)))
      żartuje oczywiście, ale po prostu nigdy się nie malowałam i nie chcę tego dnia
      wyglądać i czuć się tak jakbym szła na bal przebierańców. zastanawiam się tylko
      co zrobić, zeby się nie błyszczeć. moze jednak jakiś podkłado-puder? nie znam
      się na tym zupełnie. będe wdzięczna za rady.pozdrawiam.
      • kaa6 Re: MAKIJAZ SAMEMU....TRWALOSC 19.08.05, 14:36
        Ja malowałam się sama i makijaż całkiem nieźle się trzymał. Najwięcej
        zainwestowałam w podkład - Max Factor color adapt i na policzki i pod oczy
        miałam drugi, z tej samej serii, ale rozświetlający. Przed nałożeniem makijażu
        użyłam maseczki Oczarowanie Dermiki i pod podkład krem Mat-B Dermiki. Potrójne
        cienie z Avonu - odcienie brązów wpadających lekko w brudny róż. Szminka
        Maybelline metallic vapour (o ile się nie mylę tak się nazywała - zależnie od
        kąta padania światła zmieniała odcień z brązu w brudny róż). Do wykończenia
        miałam puder prasowany z Avonu i wszystko naprawdę fajnie się trzymało. Aha,
        mascara rimmel z grzebykiem - ja bardzo ją lubię i wtedy też mnie nie zawiodła.
        W każdym razie czułam się w tym makijażu dobrze, bo nie był zbyt mocny.
        Pozdrawiam wszystkie przyszłe panny młode i życzę powodzeniasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka