waldekdi 11.09.05, 11:47 Czy ktoś zna formułkę jaką wypowiadają rodzice podczas błogosławieństwa narzeczonych w domu przed wyjazdem do kościoła? Prosze o pomoc ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pati291 Re: Błogosławieństwo 11.09.05, 14:24 Formułka powinna być w książecce do nabożeństwa. Nasi rodzice błogosławią nam słowami od serca. Tak chyba lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Błogosławieństwo 12.09.05, 13:19 też tak uważam, mówią co maja na myśli a nie wyuczają sie na pamięc formułki, to chyba nie o to chodzi, pierwsze słyszę z e w ogóle takie co jest jak ta formułka Odpowiedz Link Zgłoś
larum_krk Re: Błogosławieństwo 12.09.05, 13:47 A ja mam pytanie: kto ma być na błogosławieństwie?? Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Błogosławieństwo 12.09.05, 14:26 Najlepiej tylko rodzice i narzeczeni. Inaczej robi się z tego przedstawienie, bywa zresztą, że kręcone z dublem do kamery. Im intymniej, tym bardziej będzie to błogosławieństwo, a nie obowiązkowy cyrk, który trzeba ścierpieć z zaciśniętymi zębami. Odpowiedz Link Zgłoś
pati291 Re: Błogosławieństwo 12.09.05, 18:32 U nas będą rodzice i świadkowie, jedna ciocia (przyjezdna, która nocuje w domu u mojego przyszłego). Też nie chcę tego całego cyrku. W końcu błogosławieństwa udzielają rodzice dla dzieci i to te osoby powinny być obecne. Odpowiedz Link Zgłoś
waldekdi Re: Błogosławieństwo 13.09.05, 10:47 Dzięki ) też tak uważam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś