Dodaj do ulubionych

wesele w stylu hawajskim

26.09.05, 10:11
Razem z moim narzeczonym mamy ochote zrobić wesele w stylu hawajskim.Nie wiem
czy to dobry pomysł ale nam sie bardzo podoba,najbardziej zalezy nam na sali
udekorowanej kolorowymi kwiatami i mnostwem girlandow.Myslimy takze o
egzotycznych potrawach.prosze o rady i opinie.
Obserwuj wątek
    • karol_ka66 Re: wesele w stylu hawajskim 26.09.05, 10:21
      to ciekawy pomysł, ale musicie zachowac dużą konsekwencję - np. co z Waszymi
      strojami? jaka sala? ustojenie to może troche mało - najlepsza byłaby taka z
      wodą, basenem, palmami itd. ale zdaję cobie sprawę, ze to wszystko moze byc
      bardzo kosztowne; musicie to dobrze przemyśleć i dobrze zorganizować, ale efekt
      moze byc ciekawy!Powodzenia
      • hania80 fantastyczny pomysł:) 28.09.05, 10:35
        ja bylabym jak najbardziej za tym ,co macie w planach.
        tradycyjny ślub w kościele z pełną elegancją a wesele to już mozna poszaleć
        bardzo ciekawy jest pomysł z barkiem i drinki podawane przez barmana no i
        jescze lato do tego gratuluję wam pomysłu i trzymajcie się swoich
        planów.powodzenia!!!!
    • gracuuja Re: wesele w stylu hawajskim 26.09.05, 10:23
      bardzo fajny pomysl... smile
      ogólnie zawsze jestem za oryginalnymi pomysłami... smile

takie zapadają w pamięć i nie są jednymi z wielu... smile

oczywiście termin iście letni, do tego miejsce z dużym ogrodem...
      lekkie napoje, a na dzieńdobry, albo dowidzenia każdy gość dostaje wianek z
      kwaitów na szyję... smile))

no a Ty koniecznie musisz mieć kwiaty we włosach!! smile))
      • kori8 Re: wesele w stylu hawajskim 26.09.05, 10:35
        to sa narazie tylko nasze plany wesele ma sie odbyc w sierpniu mieszkamy nad
        morzem ale myslimy zeby je zrobic w malowniczej okolicy nad jeziorem ,blisko
        lasu,chcemy takze większosc zorganizować sami tzn przystrojenie sali już dzis
        wiem ze moge liczyć na pomoc znajomych,nie wiem tylko czy wszystkim gościom
        takie wesele sie bedzie podobac aha i w zaproszeniach mamy zamiar dodać
        zeby nie przychodzic w ciemnych strojach elegancko i swobodnie chcemy zeby
        wszyscy sie wspaniale bawili do samego rana.Mam jednak watpliwosci bo to
        najwazniejszy dzien w zyciu i nie wiem czy takie wesele nie powinno mieć
        tradycyjnej oprawy?
        • gracuuja Re: wesele w stylu hawajskim 26.09.05, 10:44
          ale to Twój najwspanialszy dzień... i oprawa... ma drugo rzędne znaczenie.. smile
          jeżeli masz ochotę włożyć w to trochę wysiłku i stworzyć trochę inny
          niezapomniany nastrój... i może dzięki temu trochę uciec od tradycji... to
          czemu nie... smile

i bardzo podoba mi się pomysł eleganckich ale swobodnych strojów... smile

no i przyjęcie na świeżym powietrzu... z lampionami... jeju!!! bomba!! smile
          wesele to wesele... smile
          żeby nie wiem co to i tak będzie miało swój weselny charakter smile może być tylko
          bardziej albo mniej oryginalne... smile
          • kori8 Re: wesele w stylu hawajskim 26.09.05, 10:53
            Gracja bardzo dziekuje za pozytywne opinie i poparcie dla naszego pomysłu ja
            mam juz mase podpowiedzi od przyjaciół i mniej wiecej wiem jak to powinno
            wszystko wygladać a co powiesz na to ze by stworzyc barek z alkoholem pod
            słomianym parasolem i zeby barman serwował kolorowe drinki,oczywiscie bedzie
            także tradycyjny alkohol?
            • gracuuja Re: wesele w stylu hawajskim 26.09.05, 10:57
              zaaaaaaaaaaajefasjny pomysł!!!!

a przy tym jeziorku jest jakaś plaża...?? bo hawaje to słońce, piasek... i
              faktycznie kolorowe drinki... pod palmami... smile

pomysł z barkiem pod słomianym parasolem do ogólnego charakteru tego wieczoru
              bardzo mi pasuje!! smile
              u naszych znajomych w normalnej sali na barze przez caly wieczór stały właśnie
              kolorowe drinki... i muszę przyznać.. szły jak swieze bułeczki... smile
              • kori8 Re: wesele w stylu hawajskim 26.09.05, 11:07
                mijsce w ktorym chcemy zorganizowac wesele lezy około 25 km od miasta i tam
                akurat nie ma plazy tylko niedaleko osrodka jest jeziorko i las,rozwazamy takze
                organizacje wesela nad morzem tj. w Ustce ale mysle ze pomysł nad jeziorkiem
                jest lepszy.Sierpien to miesiac wakacyjny i sporo turystów a klimat nad
                jeziorkem jest wspaniały.
    • malen_a Re: wesele w stylu hawajskim 26.09.05, 11:20
      pomysl jest b. fajny, orginalny, ale:
      1.czy za 10, 20 lat nie bedziesz zalowac, ze nie mialas tradycyjnego wesela
      (szczegolnie jak bedziesz na kilkudziesieciu takich)
      2. czy w pewnym momencie nie zrobi sie ze slub nie bedzie po prostu parodia i
      nie bedzie smieszny (w kosciele w strojach hawajskich...?)
      jezeli na obydwa pytania mozesz stanowczo odpowiedziec "nie" to wspaniale i
      zycze swietnej zabawy big_grin
      • kori8 Re: wesele w stylu hawajskim 26.09.05, 11:25
        W kosciele mam zamiar byc ubrana w tradycyjnną sukienke a moj narzyczony w
        garnitur wesele odbedzie sie tradycyjne jednak dojdzie wiele akcentów
        hawajskich po to aby goscie sie wspaniale czuli i żeby atmosfera byla
        niezapomniana a wrecz niebiańska!!!!!!
    • nie.migotka Re: wesele w stylu hawajskim 26.09.05, 12:02
      Ciekawy pomysł smile ale ja bym tak nie zrobiła.
      Kwestia gustu.

Aloha!
      Pozdr.
    • myszmagda Re: wesele w stylu hawajskim 26.09.05, 12:27
      Bardzo fajny pomysł! Jestem zwolenniczką oryginalnych wesel - w końcu to ma być
      Wasz dzień i powinniście go spędzić wyjątkowo, a nie - dla zasady - tak jak
      setki innych par. Podoba mi się pomysł luźnej imprezki - goście pod krawatami,
      stłoczeni przy stołach mogą czuć się trochę nieswojo, a przecież chodzi o
      zabawę! Życzę powodzenia!
      • kori8 Re: wesele w stylu hawajskim 26.09.05, 12:52
        tak naprawde to wesele bedzie dla wszystkich gosci i chcielibysmy zeby
        wszystkim sie podobało nie ma byc to szalona impreza.zdajemy sobie sparawe ze
        nasi goscie beda w róznym wieku muzyka także bedzie różnorodna a wieczorem
        wspanala zabawa duzo świec lampionow na zewnatrz i jak najwiecej zadowolonych i
        usmiechniętych gości.
        • askiem Re: wesele w stylu hawajskim 26.09.05, 12:58
          Uważam, że powinno być to wesele z hawajskim akcentem smile To znaczy:
          tradycyjny ślub w kościele, tradycyjne stroje i nawet tradycyjne jedzenie a
          jako dodatek:
          barek z kolorowymi drinkami (super pomysł!), pełno kwiatów, wystrój, jedzenie w
          tym stylu itd...
          Należy to jakoś rozgraniczyć i nie przesadzać. Nie wiem czy np. starsze osoby
          (babcie, mamy...) będą zachwycone.
          Ogólnie uważam, że pomysł bardzo udany i trafny smile
          • asinia Re: wesele w stylu hawajskim 26.09.05, 13:10
            śietny pomysł!!!! akiedy macie ślub (jaki mkiesiąc)?
            • kori8 Re: wesele w stylu hawajskim 26.09.05, 13:17
              ślub planujemy na sierpień mamy nadzieję ze bedzie dużo sloneczka.nie chodzi
              nam zeby wszystko było perfekcyjne ale zebysmy w tym uroczystym dniu czuli sie
              wyjatkowo a nasi goscie byli zachwyceni i zabawa trwala do rana.
          • kori8 Re: wesele w stylu hawajskim 26.09.05, 13:11
            Askiem doklednie tak ma byc czyli tradycyjny ślub w kosciele zeby tradycji
            stalo sie zadośc a potem wesele z akcentami hawajskimi.najbardziej nastawiamy
            sie na przepiekny wystroj sali i muzykę, reszta moze być tak jak zawsze pozatym
            jak najwiecej owocow w kolorowych misach,bedzie lato i akurat wybór jest duży a
            takze salatki owocowe i jarzynowe ,tak sie sklada ze w naszej rodzinie sa
            wegetarianie.ja wiem ze nam sie uda i wszystkim dziekuję za opinie.
            • askiem Re: wesele w stylu hawajskim 26.09.05, 13:23
              Więc suuuper!
              Życzę powodzonka... w przygotowaniach smile
              • hania80 Re: wesele w stylu hawajskim 28.09.05, 10:40
                aha zapomniałam dużo dużo kwiatów do wystroju,sierpień to miesiąc gdzie duzo
                kwatów kwitnie także drogo was to nie wyniesie i bardzo pasowały by różowe
                piwonie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka