mala_kasia1 02.11.05, 18:53 czy któraś z was organizowała lub bawiła się tam na weselu? Szukam inf dotyczących ceny za osobę, oraz na ile osób można zorganizować tam wesele( w moim przypadku 150) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
an20 Re: villa foksal 02.11.05, 22:06 ten temat sie przewijala w wakacje i sporo osob z forum mialo tam swoje przyjecia, musisz poszukac przez wyszukiwarke bo niepamietam dokladnie tych postow. Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: villa foksal 03.11.05, 10:35 ja chcialam tam zorganizowac przyjecie i wtedy powiedziano mi cene cos ponad 50 Euro/osoba+alkohol.Nie mam za to pojęcia ile osob tam sie zmiesci.Proponuję wejsc na ich strone www.restauracjavillafoksal.pl,tam jest kontak mailowy. Odpowiedz Link Zgłoś
reja33 Re: villa foksal 03.11.05, 11:33 Planowałam tam zorganizowanie przyjęcia, ale w końcu zrezygnowałam. Lokal bardzo elegancki, ale wg mnie na ok. 80-90 osób. Cena wynosiła w zależności od menu co najmniej 4 tys. Euro za całe przyjęcie, przy czym za każdą osobę powyżej 80 trzeba dopłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka81 byłam tam na weselu 03.11.05, 16:36 lokal bardzo elegancki z wystroju i na tym niestety koniec. Byłam gościem na weselu w sierpniu. Slub był na 16, wiec byliśmy tam ok 18. Kelnerki cały czas chodziły i rozlewały napoje lub alkohol. I na tym własciwie koniec. Po dobrej godzinie pojawiły się przekąski. Ale to był przerost formy nad treścią. Finezyjnie pozawijane, ułozone, ale żeby smakowo poruszały, to nie powiem. Dokładnie o godz 22,10 wniesiono (z trudem i przerwami) pierwszy ciepły posiłek. Ciepły, to tez za dużo powiedziany, bo rosół był chłodny. Na szczęście krem z pieczarek, był ciepły. Goście byli już nieźle wkurzeni, bo wszyscy się już zdażyli wstawić. Z trudnościami podawano też drugie danie. Było jakies mięso z grzybami, niestety sos grzybowy był tak sztuczny, że nie dało się go zjeść. I później pojawiły się na szwedzkich stołach ciasteczka. Znowu przerost formy nad treścią. Np. truskawka, kazda z osobna maczana w lukrze i malowana czekoladą. Z poślizgiem 2 godz. wystawiono w ogrodzie grilla, niestety ja już nie doczekałam. Obsługa, jakby była przyzwyczajona do takego obrotu sprawy, kompletnie nie przejmowała się skargami goście na brak "obiadu". I niestety nie jest to kwestia skąpstwa państwa młodych. Jeśli ktoś się decyduje na wesele w tym lokalu, to ma tez pieniądze na jedzenie. Wiem ile starań Młodzi włożyli w to wesele. I większość weselników wychodziła z tym samym rozgoryczeniem. Że Młodzi sie tak starali, a tak ich wycyckali. Na zdjęciach widać na stołach tylko kieliszki. Nawet talerzy nie ma. Nie polecam, Oni wywalili te pieniądze w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka81 Re: byłam tam na weselu 03.11.05, 16:44 zapomniałam dodać, ze łazienki mają dość niski standard, jeśli brać pod uwagę wygląd całego lokalu. W meskiej sa dwie kabiny, wiec byl problem jak jeden z gości zajął na dłużej jedną z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
adrian4u Re: villa foksal 03.11.05, 17:46 Byłem w tym lokalu i rozmawiałem z managerem. Oto, czego się dowiedziałem: 1. maksymalnie wejdzie tam sto osób, ale osobiście tego nie widzę. 2. ceny mentu - od 100 do 200pln/osoba 3. przeglądałem menu - interesujące 4. obsługa - max uprzejma 5. nie widziałem kelnerek w akcji to tyle - znikam A Odpowiedz Link Zgłoś