Dodaj do ulubionych

villa foksal

02.11.05, 18:53
czy któraś z was organizowała lub bawiła się tam na weselu? Szukam inf
dotyczących ceny za osobę, oraz na ile osób można zorganizować tam wesele( w
moim przypadku 150)
Obserwuj wątek
    • an20 Re: villa foksal 02.11.05, 22:06
      ten temat sie przewijala w wakacje i sporo osob z forum mialo tam swoje
      przyjecia, musisz poszukac przez wyszukiwarke bo niepamietam dokladnie tych postow.
    • lamciad Re: villa foksal 03.11.05, 10:35
      ja chcialam tam zorganizowac przyjecie i wtedy powiedziano mi cene cos ponad 50
      Euro/osoba+alkohol.Nie mam za to pojęcia ile osob tam sie zmiesci.Proponuję
      wejsc na ich strone www.restauracjavillafoksal.pl,tam jest kontak mailowy.
    • reja33 Re: villa foksal 03.11.05, 11:33
      Planowałam tam zorganizowanie przyjęcia, ale w końcu zrezygnowałam. Lokal bardzo
      elegancki, ale wg mnie na ok. 80-90 osób. Cena wynosiła w zależności od menu co
      najmniej 4 tys. Euro za całe przyjęcie, przy czym za każdą osobę powyżej 80
      trzeba dopłacać.
    • szyszka81 byłam tam na weselu 03.11.05, 16:36
      lokal bardzo elegancki z wystroju i na tym niestety koniec. Byłam gościem na
      weselu w sierpniu. Slub był na 16, wiec byliśmy tam ok 18. Kelnerki cały czas
      chodziły i rozlewały napoje lub alkohol. I na tym własciwie koniec. Po dobrej
      godzinie pojawiły się przekąski. Ale to był przerost formy nad treścią.
      Finezyjnie pozawijane, ułozone, ale żeby smakowo poruszały, to nie powiem.
      Dokładnie o godz 22,10 wniesiono (z trudem i przerwami) pierwszy ciepły
      posiłek. Ciepły, to tez za dużo powiedziany, bo rosół był chłodny. Na szczęście
      krem z pieczarek, był ciepły. Goście byli już nieźle wkurzeni, bo wszyscy się
      już zdażyli wstawić. Z trudnościami podawano też drugie danie. Było jakies
      mięso z grzybami, niestety sos grzybowy był tak sztuczny, że nie dało się go
      zjeść. I później pojawiły się na szwedzkich stołach ciasteczka. Znowu przerost
      formy nad treścią. Np. truskawka, kazda z osobna maczana w lukrze i malowana
      czekoladą. Z poślizgiem 2 godz. wystawiono w ogrodzie grilla, niestety ja już
      nie doczekałam. Obsługa, jakby była przyzwyczajona do takego obrotu sprawy,
      kompletnie nie przejmowała się skargami goście na brak "obiadu".
      I niestety nie jest to kwestia skąpstwa państwa młodych. Jeśli ktoś się
      decyduje na wesele w tym lokalu, to ma tez pieniądze na jedzenie. Wiem ile
      starań Młodzi włożyli w to wesele. I większość weselników wychodziła z tym
      samym rozgoryczeniem. Że Młodzi sie tak starali, a tak ich wycyckali. Na
      zdjęciach widać na stołach tylko kieliszki. Nawet talerzy nie ma.
      Nie polecam, Oni wywalili te pieniądze w błoto.
      • szyszka81 Re: byłam tam na weselu 03.11.05, 16:44
        zapomniałam dodać, ze łazienki mają dość niski standard, jeśli brać pod uwagę
        wygląd całego lokalu. W meskiej sa dwie kabiny, wiec byl problem jak jeden z
        gości zajął na dłużej jedną z nich.
    • adrian4u Re: villa foksal 03.11.05, 17:46
      Byłem w tym lokalu i rozmawiałem z managerem. Oto, czego się dowiedziałem:

1. maksymalnie wejdzie tam sto osób, ale osobiście tego nie widzę.
      2. ceny mentu - od 100 do 200pln/osoba
      3. przeglądałem menu - interesujące
      4. obsługa - max uprzejma
      5. nie widziałem kelnerek w akcji

to tyle - znikamsmile

A
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka