Dodaj do ulubionych

WKRUK UWAGA BŁAGAM!!!

11.12.05, 00:24
Błagam nie KRUK! Jestem 1,5roku po weselu i oddałem do reklamacji. Zgadnijcie co
zrobili? ZGUBILI JE!!! pozniej probwali wmówić, że te które nam wreczaja to
nasze ale po moich
naciskach ustapili! Zrobili takie jak mielismy i w ramach przeprosin chcieli dać
pudełko, które nazywali szkatułką z napisam WKRUK!!! Badziewia nie wziąłem, a
obraczki mam ale juz nie ślubne! Unikajcie KRUKA!
Czekaliśmy na nie 2 miesiace.
Kruk zgubił nam obraczki!
wiecej szpil9@o2.pl
Obserwuj wątek
    • katarzyna_zd Re: WKRUK UWAGA BŁAGAM!!! 28.12.05, 11:53
      nie wierze, kazdy na kazdego moze napisac, nie polecam, uwazajcie itp . a jak
      slowa wpsomnianego KRUKA beda sie mialy do Twoich, Ty jestes jako pokrzywdzona,
      a ja mysle, ze jak sie ma glowe na karku to samemu zlatwia sie sprawe a nie wyle
      wazali na forum.
      • szpila9 Re: WKRUK UWAGA BŁAGAM!!! 27.01.06, 15:09
        Piszę o tym bo niestety może to spotkać innych i chce ich przed tym uchronić!
        Może dla Ciebie obrączki nie mają takiego znaczenia i to że ktoś Ci je zgubi,
        ale dla mnie mają!
        A pisząc że człowiek załatwia to sam to proszę spróbuj załatwić coś w Kruku,
        jego centrali lub u niego samego!!!Ja już do niego pisałem i odpowiedział raz a
        póxniej cisza!!! Tak szanują Klientów!!!Więc nie pisz mi proszętakich bzdur!
        • dorota9620 Re: WKRUK UWAGA BŁAGAM!!! 27.01.06, 15:41
          Wystarczy przejść się do jednego z salonów Kruka...Ja byłam, przyjemność
          wątpliwa..A ignorancję kobiet tam pracujących można przyrównać, do sprzedawczyń
          z lat 60...I dla odmiany salon Apartsmile ludzi dużo, a sprzedawczyni pokazuje mi
          wszystko to co chcę zobaczyć..I nie przeszkadza jej, że w końcu nic nie kupuję,
          tylko mówię, że muszę się zastanowić...
          Jestem za tym aby pisać o takich sprawach, bo beznadziejną obsługę trzeba
          zwalczać wszystkimi możliwymi sposobami!!!!!
          • mamma320 Re: WKRUK UWAGA BŁAGAM!!! 27.01.06, 15:48
            My też mieliśmy wątpliwą przyjemność rozmowy z "miłą" panią w Kruku. Jak
            powiedziałam, że obrączki mi się podobają ale niestety na palcu mojego M
            obrączka ta wygląda poprostu źle, pani stwierdziła "A czy to ważne jak wygląda u
            młodego i tak pewnie nie będzie nosił", może to miał być żart ale nie wyszedł ...
          • vanilla4 Re: WKRUK UWAGA BŁAGAM!!! 27.01.06, 16:54
            ja natomiast mam inne doświadczenia z Apartem - kobieta obsługiwała nas tak
            jakbym jej krzywdę zrobiła pytaniem o obrączki. Kiedy zapytałam o matowe i o to
            czy się nie zcierają - odpowiedziała urażonym głosem - że przeciez nie muszę
            kupować matowych ...
          • zenekmil nie do konca sie zgadzam :) 28.01.06, 10:42
            ja mam raczej pozytywne zdanie o KRUKU a wrecz negatywne o _jednym_ aparcie ... w kruku szybko (3 dni) dokonali redukcji rozmiawu , gdzie pani w aparcie na ta sama czynnsoc przewidziala 3 tygodnie (ze niby pierscionek musza wpierw sprawdzic itd)... takze nie mozna generalizowac smile i nie mozna mowic ze calej sieci nalezy unikac smile
        • rozmowy_kontrolowane Re: W.Kruk 04.03.06, 06:52
          pila9 napisał:
          > A pisząc że człowiek załatwia to sam to proszę spróbuj załatwić coś w Kruku,
          > jego centrali lub u niego samego!!!Ja już do niego pisałem i odpowiedział raz
          a
          >
          > póxniej cisza!!! Tak szanują Klientów!!!Więc nie pisz mi proszętakich bzdur!

Załatwiałam coś w salonie Kruka. Tak dobrej obsługi dawno nie zauważyłam.
          Pełen profesjonalizm.
    • malgoszac Re: WKRUK UWAGA BŁAGAM!!! 27.01.06, 15:44
      ja w Aparcie tez nie bylam dobrze obsluzona. Chcizlam narzeczonemu kupic
      zegarek na gwiazdke....nikt ale to nikt sie mna nie zainteresowal...no to
      wydalam kase gdzie indziej...
    • asik81 Re: WKRUK UWAGA BŁAGAM!!! 27.01.06, 17:06
      My zamówiliśmy w red rubin.Mam nadzieję że będzie w porządku teraz czekamy na
      odbiór.Pani była bardzo sympatyczna, doradzała,byliśmy tam trzy razy w ciągu
      jednego dnia,myślę,że dzięki jej zaangażowaniu się zdecydowaliśmy.Miło kupować
      w miejscu,gdzie ktoś się tobą interesuje i doradza.
    • asik81 Re: WKRUK UWAGA BŁAGAM!!! 27.01.06, 17:10
      Szukaliśmy pierścionka zaręczynowego najpierw w Kruku wWola parku,ale pani
      powiedziała,że mam nietypowy rozmiar palca I ONI NIC TU NIE MAJĄ TAKIEGO
      DLAMNIE.Wysłała nas na pl.Konstytucji i tam zaskoczenie,proszę sobie wybrać
      który,zaraz poszukamy w innych filiach ,bez problemu sprowadzili do
      siebie,zmienili rozmiar i jest ok.Pani wWola parku chyba mniej zależało na
      zadowoleniu klientów.
      • agnieszkaa16 Re: WKRUK UWAGA BŁAGAM!!! 27.01.06, 21:24
        Ja uważam że nie chodzi o to jaki to salon ale o obsługe, My bylismy dzis w
        Kruku i bylo bardzo miło, natomiast w Aparcie panie byly tam nie mile ze az
        mialam im zwrocic uwage. szkoda ze obrączki podobaja nam sie własnie z Apartu,
        ale po prostu chyba pojedziemy do innego salonu
    • ra81 Re: WKRUK UWAGA BŁAGAM!!! 28.01.06, 12:48
      Salonow Kruka, Aparta, Yes i innych duzych firm jubilerskich jest w kraju po
      kilkadziesiat. Pani w Kruku w Bydgoszczy moze byc najmilsza osoba w branzy, a
      Pani z Kruka z Katowicach moze byc wstretna leniwa ekspedientka z filmow Barei.
      To samo dotyczy innych firm. Jesli kobieta w Zarze na Marszalkowskiej jest
      niemila, to znaczy, ze ta w Zarze w Promenadzie tez jest okropna i dlatego nie
      nalezy tam kupowac?
      Korzystam z forum bardzo czesto i znalazlam tu wiele cennych informacji. Nie
      lubie jednak takiego siania paniki bez podawania konkretnych danych. Owszem,
      nalezy ostrzegac przed nierzetelnymi firmami, ale moze w troche bardziej
      wiarygodny sposob.
      A tak to wyglada na jakis czarny pr. Aha i nie rozumiem, dlaczego autor BLAGA
      nas, zeby nie wybierac Kruka. Czyzby mu az tak na tym zalezalo?
      • ra81 Re: WKRUK UWAGA BŁAGAM!!! 28.01.06, 12:50
        Hej kolezko! ile razy wklejasz caly czas ten sam post? popatrzcie tutaj:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=33311186&a=33311186
      • szpila9 Re: WKRUK UWAGA BŁAGAM!!! 23.02.06, 19:04
        NIe zależy mi na czarny PR. Ale przecież nikogo nie zmuszam do niekupowania w
        Kruku! Kupujcie tylko jak później spotka Was to co mnie to nie miejcie
        pretensji i nie piszcie że robięczarny PR! Jak ktoś chce niech napisze na
        szpil9@o2.pl to prześlę reklamacje jakie pisałem do WKRUKA i do niego samego
        również. Wyraził w mailu ubolewanie, obiecał odpowiedź a tu proszę odpowiedzi
        zero!!! od 2 miesięcy - a napisał że jest zbulwersowany. Tak więc kończąc ten
        wątek. KUPUJCIE W KRUKU! ale później bierzcie za to sami odpowiedzialność i nie
        miejcie pretensji że nie ostrzegałem! Pozdrawiam!
    • mhania Re: WKRUK UWAGA BŁAGAM!!! 28.01.06, 12:49
      smile))

dokładnie
      • gonio74 Re: kruk 24.02.06, 21:45
        Zgadzam sie z tym, że to od ludzi tylko zależy jakość obsługi. A że ktoś chce
        sie podzielić swoimi spostrzeżeniami to chyba nic złego? Przeciez nie musisz
        tego czytać i włączać się do rozmowy. Ja też tak często robię jak wątek jest do
        bani i nic dla nikogo nie wnosi. Ale tu ktoś mówi o namacalnym problemie. A co
        do Kruka to chyba dużo osób ma pecha, bo ja w kazdym salonie widziałam śliczne
        lalunie, które sa tam chyba tylko dla ozdoby, a nie dla klienta. Jak się
        zraziłam do jednego salonu, to poszłam do drugiego, bo chciałam wierzyć, że
        miałam pecha personalnego. No i w tym drugim pani i owszem była powściągliwie
        miła i mawet zaczęła pokazywać nam obrączki, ale jak weszło dwóch obwieszonych
        złotem, ślicznych i zadbanych chłopczyków, to pani nas ostentacyjnie zostawiła
        i z wywieszonym językiem zajęła się tamtymi. Tak więc same widzicie, że i w
        Kruku panie potrafią byc miłe, trzeba tylko odpowiednio wyglądać, a chołota
        niech kupuje u konkurencji... sorki za tą chołotę, ale właśnie tak sie
        poczułam.
        • gonio74 Re: kruk 24.02.06, 21:51
          A i jeszce jedno, niech to nie zabrzmi jak reklama, ale my kupujemy w YESie,
          chodzimy tak dwa razy w miesiącu, bo ciągle coś innego nam się podoba, a pani
          jest zawsze radosna i uśmiechnięta. Po tym jak potraktowali nas w Kruku,
          myślała na poczatku, że to jakiś podstępsmile))(paranoja)ale okazuje się, że tak
          jest za każdym razem,kiedy ją nawiedzamy! Potem poszłam do innego salonu YESa,
          a tam pan był jeszcze milszy, więc może to coś znaczy i firma stawia na
          klienta, a nie na śliczną i lodowatą obsługę!Az mi się zimno zrobiło na sama
          myśl, brrrrr
        • ra81 Re: kruk 25.02.06, 14:31
          Napisalam, ze pod wzgledem "kontroli konsumenckiej" forum spelnia wazna role i
          zamieszczanie takich informacji na forum ma sens.
          Wydal mi sie jednak dziwny ton listu, a sposob (lacznie ze slownictwem "nie
          kupujcie w kruku BLAGAM", "kupujecie na wlasna odpowiedzialnosc", etc) w jaki
          list zostal napisany sprawil, ze autor dla mnie jest malo wiarygodny. Dla
          kontrastu i przykladu - wiarygodnie zaprezentowala swoj problem z panem
          filmowcem np. irish_girl.
          Ot, tyle, to moja opinia. A to, że wątki można czytać i nie komentować wiem
          doskonale i regularnie ignoruje watki typu "w kturym miesioncu biezecie
          slob?!!!!". Nie widze jednak powodu, zeby nie wyrazac swojej opinii w tych
          sprawach, ktore mnie wydaja sie istotne, nawet jesli opinia ta nie jest zgodna
          z ogolnym nurtem. Tutto.

tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10722;105/st/20060826/e/slub+malpizonkow/dt/6/k/ec37/event.png" border="0" alt="tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10722;105/st/20060826/e/slub+malpizonkow/dt/6/k/ec37/event.png">
    • elkam80 Re: WKRUK UWAGA BŁAGAM!!! 24.02.06, 22:44
      Wszystko zależy na kogo się trafi.
      Ja nie narzekam. Mój pierścionek zaręczynowy jest właśnie od Kruka.
      Mam go już 1.5 roku i nic się z nim nie dzieje (poza lekkim zabrudzeniem,
      ale to normalne). Kiedy poszliśmy z narzeczonym oglądać obrączki
      PAN był bardzo miły, nie stanowiło dla niego żadnego problemu poświęcenie
      nam czasu, odpowiedzenie na wiele pytań, pokazanie każdego modelu który wpadł
      w oko. Może zwyczajnie mieliście pecha.
      Pozdrawiam.

_________
      mój suwaczek
      • littlekinia Re: Kruk 04.03.06, 12:19
        dokładnie,
        mój pierścionek (od Kruka) co prawda już dwa razy pękł, ale podejrzewam, że
        dlatego,że był
        zmniejszany. Naprawa trwała za każdym razem nie dłużej niż dwa tygodnie, miła
        pani zawsze do mnie dzwoniła jak mogłam już przyjść odebrać. Żadnych problemów.
        no i dostałam rabat na zakup obrączek.
        • beksa99 Re: Kruk 04.03.06, 20:22
          My odebraliśmy obrączki.Są piękne, taki jakie były i póki cojest wszystko
          dobrze.Obsługa w Krakowie - Galeria Kaziemierz była bardzo przyjemna.
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka