zaba772 01.01.06, 18:32 Czy znacie moze jakies inne stronki tej firmy niz ta glowna?? Bo chcialabym zobaczyc wszystkie suknie, a niestety na tej glownej stronce kilku brakuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vanilla4 Re: PRONUPTIA:) 02.01.06, 15:36 ta z tego co wiem jest najpełniejsza i najobszerniejsza jeśli chodzi o ich kolekcję: www.pronuptia.co.uk/ Odpowiedz Link Zgłoś
zaba772 Re: PRONUPTIA:) 02.01.06, 20:33 dzieki dziewczyny! Teraz siedze, przegladam i mam zawroty glowy A moze ktoras z Was orietuje sie, czy suknie z tej firmy maja jakies "metki" z nazwami przyszyte? Odpowiedz Link Zgłoś
dalloway Re: PRONUPTIA:) 03.01.06, 00:13 Jesli chodzi Ci o nazwy modeli, to raczej nie - choc czasem jest napis na metce z ceną (takiej na zyłce, nie wszywanej). Metka firmowa jest. Ja się zawiodłam bardzo na Pronuptii i nikomu nie polecam - szkoda czasu na ten sklep. Jakość tkanin i poziom szycia są naprawdę niskie. Ja znalazłam sobie tam piękną suknię, ale miała z tyłu zamek wszyty krzywo i zmarszczony na całej długości. Własnym oczom nie mogłam uwierzyć - ta suknia kosztowała 4100, a byle bluzka na rynku jest uszyta lepiej, albo w najgorszym wypadku - tak samo. Myslałam, że ceny do czegoś zobowiązują - tak jak np. w wypadku Pronovias - fasony mogą się podobać lub nie, ale szycie jest porządne i tkaniny też raczej z górnej półki. Później dowiedziałam się, że Pronuptia szyje w Chinach i to wszystko wyjaśnia. A w końcu kupiłam suknię villais - i tam oczywiście uroda fasonów tez jest dyskusyjna, bo każdy lubi co innego, ale poziom krawiecki rzuca na kolana. Także generalnie nie rób sobie zbyt wielkich nadziei, bo ja szłam do Pronuptii po spełnienie marzenia o sukni marzeń z legendarnej firmy, a tylko nabrałam niesmaku. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: PRONUPTIA:) 12.01.06, 16:46 Generalnie po rzuceniu okiem na ich stronę uważam, ze większosć polskich firm sukienkowych absolutnie nie musi mieć kompleksów ani na punkcie fasonów, ani jakości szycia. Kupujący też nie muszą mieć kompleksów i wybierać Pronuptii dla nazwy; zresztą mam wrażenie, ze na Zachodzie to raczej trzeciorzędna firma mody ślubnej. Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: PRONUPTIA:) 13.01.06, 22:21 nie zgadzam sie - swietna jakosc i perfekcyjne szycie nie suknię, ale garnitur i gobelinową kamizelkę kupilismy na nasz slub, 4 lata temu przed 2 laty garnitur odsprzedała - w stanie idealnym - jakość! przeszedl kolejny slub, a młodzi zaprzyjaznieni z mami przyznali si e , ze przed rokiem odsprzedali kolejnym...... na każdym ślubie goscie zauważali urode i jakosc stroju 3 sluby, ale jakosc gwarantuje idealny wygląd kreacji PRONUPTIA podejzewam, ze oryginalnej Pronuptii nie dotykałaś.... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
dalloway Re: PRONUPTIA:) 13.01.06, 23:00 Chyba, że w salonie firmowym w Blue City sprzedają podróby - to rzeczywiście nie dotykałam. Dostałam nawet maila z Francji, że rzeczywiście szyją w Chinach - no przperaszam, ale to mówi samo za siebie. Być może parę lat temu było zupełnie inaczej, a poza tym akurat graniturów nie oglądałam. Będę się upierać przy swoim, bo uważam, że zamek krzywo wszyty w sukni za pona 4 tysiące to jest skandal i złodziejstwo. Jak ktoś nie dowierza to proponuję przejśc się do dalonu i obejrzeć model Fontaineblau - przypuszczam, że jeszcze wisi ten sam egzemplarz. Nie wspominając o tym, że nie ma tam szycia na wymiar i dla osoby wysokiej to jest problem - co prawda są bardzo długie, ale tylko frajer uwierzy, że to załatwia sprawę, bo przy mocneo dopasowanej górze zbyt wysoko wypada talia (i/albo co gorsza końcówki fiszbin od gorsetowej góry) i zaburzają sie proporcje sylwetki. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_of_avalon Re: PRONUPTIA:) 14.01.06, 10:23 Dokładnie z tego powodu - sprowadzania sukni w danym rozmiarze bez szycia na miarę, zrezygnowałam z zakupu w tym salonie, chociaz suknia była prześliczna. Także jak nie macie standardowych kształtów i wzrostu to nie ma po co tam iśc.. Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: PRONUPTIA:) 14.01.06, 13:06 oj aj sie nie upieram, ze podróba widocznie miałaś wyjątkowego pecha a wogóle to już 5 lat temu...jak ten czas leci, wtedy to tylko z katalogu można było sprowadzic z Francji..... zresztą ten garnitur nadal mają w katalogach - bo pewnie uznany i lubiany fason pierwsze "ogladanie garnituru" to były ochi i achi ze tak ślicznie, dokładnie..itd dlatego Proinuptia kojaży mi się z najwyzsza jakoscia pozdr! a suknie uszyłam u krawcowej..i wszyscy też sie zachwycali,bo była super Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: PRONUPTIA:) 03.01.06, 09:55 czy to oni sa w blue city? widziałam pokaz "na otwarcie" i było kikla różnych firm które sa w tym salonie. kilka innych których w ogóle nie kojarzę... czy ten salon w ogóle ma jakąś stronke? Odpowiedz Link Zgłoś
dalloway Re: PRONUPTIA:) 03.01.06, 10:06 Są w Blue City i nie mają strony, gdyż jak mi wyjaśniła pani ekspedientka "nie czują takiej potrzeby". Oprócz Pronuptii sprzedają jeszcze Inn Love i Priam - to jest jedna grupa (koncern), mniej więcej taki myk jak Pronovias-La Sposa- St.Patrick itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: PRONUPTIA:) 03.01.06, 10:08 O! dzięki! pamiętałam coś z LOVE ale tylko tyle czy wiecie jakie ceny mają te ich suknie - jaki to mniej wiecej przedział? Odpowiedz Link Zgłoś
dalloway Re: PRONUPTIA:) 12.01.06, 22:21 Ja oglądałam od 2 z ogonem do 5 z ogonem (tysięcy) - nie wiem, czy to jest cała rozpiętosc cen, pewnie nie. Niestety nie znalazłam ani jednej jedwabnej, może byłam w złym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
patipomoz Re: PRONUPTIA:) 12.01.06, 16:30 ja Pronuptię polecam bardzo; suknia pozostawiła niezapomniane wrażenia, poza tym czułam się w niej idealnie. jakość znakomita,leciusieńka, jedwabna, przetańczyłam całą noc i nie czułam, że mam ją na sobie. w przeciwieństwie do podobnej sukni Cymbeline, w której (tylko mierząc w salonie) czułam się bardzo skrepowana. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba772 Re: PRONUPTIA:) 12.01.06, 16:56 Ja juz tez sie zdecydowalamSuknia firmy PRONUPTIA podbila moje serce i teraz pozostaje tylko trzymac figure Odpowiedz Link Zgłoś
lady_of_avalon Re: PRONUPTIA:) 12.01.06, 22:10 Na która się zdecydowałaś??? ja też jednej omal nie kupiłam P Odpowiedz Link Zgłoś
zaba772 Re: PRONUPTIA:) 13.01.06, 15:49 Wiesz co? Ja swoja odkupilam od szwagierki mojej siostry, nawet nie wiem jaka nazwa dokladnie, ale przejzalam wiele stron i najblizsza mojej jest clematis ze stronki www.pronuptia-polska.pl/suknie.html tylko moja ma malutkimi perelkami wyszywane przejscie z gorsetu na dol sukni Ale szycie jest identyczne jak tej Jest przepiekna jak dla mnie i strasznie sie z niej ciesze)) Odpowiedz Link Zgłoś
lady_of_avalon Re: PRONUPTIA:) 13.01.06, 21:38 Czy nie chodzi o tą w której ślub brała Edyta Górniak??? Z takim ślicznym trenem haftowanym??? Bo ta mi się z kolei strasznie podobała. Ale nie zaryzykowałam zamawiania tam sukienki, bo nie są szyte na miarę tylko sprowadzane w danym rozmiarze, co przy moim wyskoim wzroście mogłoby spowodowac, ze sukienka nie dałaby się potem nijak dopasowac... Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla4 Re: PRONUPTIA:) 13.01.06, 21:40 też swego czasu była zakochana w sukni Pronuptii. Niestety ceny zwalila mnie z nóg i z bólem serca musiałam pożegnac się z tym modelem... Wydaje mi się, że te suknie o niebo przewyższają cymbelinki Odpowiedz Link Zgłoś
lady_of_avalon Re: PRONUPTIA:) 13.01.06, 22:17 Na pewno sa bardziej elganckie Cymbelinki przypomina polskie farage - czyli taki mocno teatralny styl, z fiu-bździu z kazdej możliwej strony ;PP Odpowiedz Link Zgłoś
zaba772 Re: PRONUPTIA:) 14.01.06, 15:33 Ehhh tak, to chyba bedzie ta No wlasnie ja sie ciesze, bo mialam to szczescie, ze suknia po szwagierce mojej siostry byla idealnie dopasowana na mnie, a cena jak wiadomo w rodzinie...dlatego nawet sie nie zastanawialamMoim zdaniem jakosc jest super, wygladem przewyzsza wiele innych, ja czuje sie w niej wyjatkowo i to chyba najwazniejsze Odpowiedz Link Zgłoś