Dodaj do ulubionych

PRONUPTIA:)

01.01.06, 18:32
Czy znacie moze jakies inne stronki tej firmy niz ta glowna?? Bo chcialabym
zobaczyc wszystkie suknie, a niestety na tej glownej stronce kilku brakujesad
Obserwuj wątek
    • arcx Re: PRONUPTIA:) 02.01.06, 10:49
      www.pronuptia-polska.pl/

• vanilla4 Re: PRONUPTIA:) 02.01.06, 15:36
      ta z tego co wiem jest najpełniejsza i najobszerniejsza jeśli chodzi o ich kolekcję:

www.pronuptia.co.uk/
      • zaba772 Re: PRONUPTIA:) 02.01.06, 20:33
        dzieki dziewczyny! Teraz siedze, przegladam i mam zawroty glowysmile A moze ktoras
        z Was orietuje sie, czy suknie z tej firmy maja jakies "metki" z nazwami
        przyszyte?
        • dalloway Re: PRONUPTIA:) 03.01.06, 00:13
          Jesli chodzi Ci o nazwy modeli, to raczej nie - choc czasem jest napis na metce
          z ceną (takiej na zyłce, nie wszywanej). Metka firmowa jest.
          Ja się zawiodłam bardzo na Pronuptii i nikomu nie polecam - szkoda czasu na ten
          sklep. Jakość tkanin i poziom szycia są naprawdę niskie. Ja znalazłam sobie tam
          piękną suknię, ale miała z tyłu zamek wszyty krzywo i zmarszczony na całej
          długości. Własnym oczom nie mogłam uwierzyć - ta suknia kosztowała 4100, a byle
          bluzka na rynku jest uszyta lepiej, albo w najgorszym wypadku - tak samo.
          Myslałam, że ceny do czegoś zobowiązują - tak jak np. w wypadku Pronovias -
          fasony mogą się podobać lub nie, ale szycie jest porządne i tkaniny też raczej
          z górnej półki. Później dowiedziałam się, że Pronuptia szyje w Chinach i to
          wszystko wyjaśnia. A w końcu kupiłam suknię villais - i tam oczywiście uroda
          fasonów tez jest dyskusyjna, bo każdy lubi co innego, ale poziom krawiecki
          rzuca na kolana.
          Także generalnie nie rób sobie zbyt wielkich nadziei, bo ja szłam do Pronuptii
          po spełnienie marzenia o sukni marzeń z legendarnej firmy, a tylko nabrałam
          niesmaku.
          • ardzuna Re: PRONUPTIA:) 12.01.06, 16:46
            Generalnie po rzuceniu okiem na ich stronę uważam, ze większosć polskich firm
            sukienkowych absolutnie nie musi mieć kompleksów ani na punkcie fasonów, ani
            jakości szycia. Kupujący też nie muszą mieć kompleksów i wybierać Pronuptii dla
            nazwy; zresztą mam wrażenie, ze na Zachodzie to raczej trzeciorzędna firma mody
            ślubnej.
          • mam6lat Re: PRONUPTIA:) 13.01.06, 22:21
            nie zgadzam sie - swietna jakosc i perfekcyjne szycie
            nie suknię, ale garnitur i gobelinową kamizelkę kupilismy na nasz slub,
            4 lata temu
            przed 2 laty garnitur odsprzedała - w stanie idealnym - jakość!
            przeszedl kolejny slub,
            a młodzi zaprzyjaznieni z mami przyznali si e , ze przed rokiem odsprzedali
            kolejnym......
            na każdym ślubie goscie zauważali urode i jakosc stroju
            3 sluby, ale jakosc gwarantuje idealny wygląd kreacji PRONUPTIA
            podejzewam, ze oryginalnej Pronuptii nie dotykałaś.... ;/
            • dalloway Re: PRONUPTIA:) 13.01.06, 23:00
              Chyba, że w salonie firmowym w Blue City sprzedają podróby - to rzeczywiście
              nie dotykałam. Dostałam nawet maila z Francji, że rzeczywiście szyją w Chinach -
              no przperaszam, ale to mówi samo za siebie. Być może parę lat temu było
              zupełnie inaczej, a poza tym akurat graniturów nie oglądałam. Będę się upierać
              przy swoim, bo uważam, że zamek krzywo wszyty w sukni za pona 4 tysiące to jest
              skandal i złodziejstwo. Jak ktoś nie dowierza to proponuję przejśc się do
              dalonu i obejrzeć model Fontaineblau - przypuszczam, że jeszcze wisi ten sam
              egzemplarz. Nie wspominając o tym, że nie ma tam szycia na wymiar i dla osoby
              wysokiej to jest problem - co prawda są bardzo długie, ale tylko frajer
              uwierzy, że to załatwia sprawę, bo przy mocneo dopasowanej górze zbyt wysoko
              wypada talia (i/albo co gorsza końcówki fiszbin od gorsetowej góry) i zaburzają
              sie proporcje sylwetki.
              • lady_of_avalon Re: PRONUPTIA:) 14.01.06, 10:23
                Dokładnie z tego powodu - sprowadzania sukni w danym rozmiarze bez szycia na
                miarę, zrezygnowałam z zakupu w tym salonie, chociaz suknia była prześliczna.
                Także jak nie macie standardowych kształtów i wzrostu to nie ma po co tam iśc..
              • mam6lat Re: PRONUPTIA:) 14.01.06, 13:06
                oj aj sie nie upieram, ze podróba
                widocznie miałaś wyjątkowego pecha sad
                a wogóle to już 5 lat temu...jak ten czas leci,
                wtedy to tylko z katalogu można było sprowadzic z Francji.....
                zresztą ten garnitur nadal mają w katalogach - bo pewnie uznany i lubiany fason
                pierwsze "ogladanie garnituru" to były ochi i achi
                ze tak ślicznie, dokładnie..itd
                dlatego Proinuptia kojaży mi się z najwyzsza jakoscia
                pozdr!
                a suknie uszyłam u krawcowej..i wszyscy też sie zachwycali,bo była super
    • kiwigirl Re: PRONUPTIA:) 03.01.06, 09:55
      czy to oni sa w blue city? widziałam pokaz "na otwarcie" i było kikla różnych
      firm które sa w tym salonie. kilka innych których w ogóle nie kojarzę... czy ten
      salon w ogóle ma jakąś stronke?
      • dalloway Re: PRONUPTIA:) 03.01.06, 10:06
        Są w Blue City i nie mają strony, gdyż jak mi wyjaśniła pani ekspedientka "nie
        czują takiej potrzeby". Oprócz Pronuptii sprzedają jeszcze Inn Love i Priam -
        to jest jedna grupa (koncern), mniej więcej taki myk jak Pronovias-La Sposa-
        St.Patrick itd.
        • kiwigirl Re: PRONUPTIA:) 03.01.06, 10:08
          O! dzięki! pamiętałam coś z LOVE ale tylko tyle smile czy wiecie jakie ceny mają
          te ich suknie - jaki to mniej wiecej przedział?
          • dalloway Re: PRONUPTIA:) 12.01.06, 22:21
            Ja oglądałam od 2 z ogonem do 5 z ogonem (tysięcy) - nie wiem, czy to jest cała
            rozpiętosc cen, pewnie nie. Niestety nie znalazłam ani jednej jedwabnej, może
            byłam w złym czasie.
    • patipomoz Re: PRONUPTIA:) 12.01.06, 16:30
      ja Pronuptię polecam bardzo; suknia pozostawiła niezapomniane wrażenia, poza
      tym czułam się w niej idealnie. jakość znakomita,leciusieńka, jedwabna,
      przetańczyłam całą noc i nie czułam, że mam ją na sobie. w przeciwieństwie do
      podobnej sukni Cymbeline, w której (tylko mierząc w salonie) czułam się bardzo
      skrepowana.
      • zaba772 Re: PRONUPTIA:) 12.01.06, 16:56
        Ja juz tez sie zdecydowalamsmileSuknia firmy PRONUPTIA podbila moje serce i teraz
        pozostaje tylko trzymac figuresmile
        • lady_of_avalon Re: PRONUPTIA:) 12.01.06, 22:10
          Na która się zdecydowałaś??? ja też jednej omal nie kupiłam tongue_outP
          • zaba772 Re: PRONUPTIA:) 13.01.06, 15:49
            Wiesz co? Ja swoja odkupilam od szwagierki mojej siostry, nawet nie wiem jaka
            nazwa dokladnie, ale przejzalam wiele stron i najblizsza mojej jest clematis ze
            stronki www.pronuptia-polska.pl/suknie.html tylko moja ma malutkimi
            perelkami wyszywane przejscie z gorsetu na dol suknismile Ale szycie jest
            identyczne jak tejsmile Jest przepiekna jak dla mnie i strasznie sie z niej
            cieszesmile))
            • lady_of_avalon Re: PRONUPTIA:) 13.01.06, 21:38
              Czy nie chodzi o tą w której ślub brała Edyta Górniak??? Z takim ślicznym
              trenem haftowanym??? Bo ta mi się z kolei strasznie podobała. Ale nie
              zaryzykowałam zamawiania tam sukienki, bo nie są szyte na miarę tylko
              sprowadzane w danym rozmiarze, co przy moim wyskoim wzroście mogłoby
              spowodowac, ze sukienka nie dałaby się potem nijak dopasowac...
    • vanilla4 Re: PRONUPTIA:) 13.01.06, 21:40
      też swego czasu była zakochana w sukni Pronuptii. Niestety ceny zwalila mnie z
      nóg i z bólem serca musiałam pożegnac się z tym modelem... Wydaje mi się, że te
      suknie o niebo przewyższają cymbelinki
      • lady_of_avalon Re: PRONUPTIA:) 13.01.06, 22:17
        Na pewno sa bardziej elganckie smile Cymbelinki przypomina polskie farage - czyli
        taki mocno teatralny styl, z fiu-bździu z kazdej możliwej strony ;PP
        • zaba772 Re: PRONUPTIA:) 14.01.06, 15:33
          Ehhh tak, to chyba bedzie tasmile No wlasnie ja sie ciesze, bo mialam to
          szczescie, ze suknia po szwagierce mojej siostry byla idealnie dopasowana na
          mnie, a cena jak wiadomo w rodzinie...dlatego nawet sie nie zastanawialamsmileMoim
          zdaniem jakosc jest super, wygladem przewyzsza wiele innych, ja czuje sie w
          niej wyjatkowo i to chyba najwazniejszesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka