Dodaj do ulubionych

Chłopska Chata - Gdańsk

19.01.06, 13:06
Hej smile Wpadłam na pomysł zrobienia tam przyjęcia weselnego. Rozmawiałam z
szefem kuchni i facet jest konkretny, a cena 65 zł/osobę, a żarcia dużo, z
deserem, napojami, szampanem i - jak to określił - "po kielichu od szefa".
Kumpela tam była też niedawno na takim przyjęciu i mówiła, że smacznie, dużo
i fajny klimat. Macie jakieś doświadczenie z tą knajpą?
Obserwuj wątek
    • ciemnanocka Re: Chłopska Chata - Gdańsk 19.01.06, 13:08
      a gdzie ona dokladnie jest?
      • ann_jazon Re: Chłopska Chata - Gdańsk 19.01.06, 13:11
        Ta w Gdańsku jest na Placu Zebrań Ludowych. Druga jest pomiędzy Żabianką a
        Sopotem na przelotówce z Gdańska do Gdyni, ale ja wybrałam tą na Placu.
        www.gospoda.trojmiasto.pl/
        • olkao Re: Chłopska Chata - Gdańsk 19.01.06, 17:19
          To mnie zaskoczyłaś... Dość niska cena - chodzi o całonocne weselicho?
          Byłam kilka razy w tej knajpie między Żabianką a Sopotem - m.in.na panieńskim
          koleżanki i było... drogo i niezbyt smaczniesad
          Ale jeśli chodzi o sam styl i klimat knajpy - myślę, że może być fajnie!
          • ann_jazon Re: Chłopska Chata - Gdańsk 20.01.06, 08:31
            hej smile chodzi mi o tą chatę na Placu Zebrań Ludowych. To nie za wesele cena,
            ale za przyjęcie weselne na jakieś 3-4 godziny (robię dla ok. 20 osób).
            Rozmawiałam z szefem kuchni i zaproponował takie coś jak: na początek zupa,
            potem na półmiskach podane jakieś 3 dania z karty, ziemniaczki, do tego jakieś
            jeszcze tam małe "pierdółki" na zakąski, kawa, herbata, sok, coś słodkiego na
            deser. Moja kumpela tam była na takim przyjęciu weselnym i mówiła, że nieźle to
            wszystko wyglądało i smakowało, no i było tego dużo. Co do jakości jedzenia - z
            tym różnie też bywa, bo czasem jest mniam mniam, a czasem masz ochotę odstawić
            wszystko. Mam nadzieję, że jak juz wszystko jest umówione na konkretny dzień i
            godzinę, to i z przygotowaniem postarają sie jak należy. Pozdrowionka
            • olkao Re: Chłopska Chata - Gdańsk 22.01.06, 19:29
              W takim razie życzę udanej biesiady weselnejsmile
              Ja też jako zwolenniczka "swojskich klimatów" wybrałam na swoje wesele chatę w
              stylu "folkowym"wink czyli góralską - a konkretnie Harnasia w oklicy Opery
              Leśnej w Sopociesmile Tylko, że u nas będzie chyba duuużo więcej osób...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka