pusiaczkowa1 27.01.06, 16:23 pytam z ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnrek Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 27.01.06, 16:23 Ja i narzeczony. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: agnerek, ale ze swojej kasy? 27.01.06, 16:25 Nie mamy rodziców, nikt nam nic nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
pusiaczkowa1 Re: agnerek, ale ze swojej kasy? 27.01.06, 16:28 ok rozumiem, pytam z ciekawości ponieważ w moim domu się nie przelewa, rodzice mi wyprawiają skromne przyjęcie tyle że patrzę na suknie ślubne i mnie powala z nóg, ponieważ wszystko co jest do wypożyczenia jest jak dla mnie tandetne a na kupno za 3 tyś po prostu mnie nie stać. Już mnie zaczyna ta suknia denerwować, choć myślałam że łatwo z nią dam sobie rady. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: agnerek, ale ze swojej kasy? 27.01.06, 16:31 Nawet, gdybyśmy mieli rodziców, to i tak byśmy się finansowali sami, bo lepiej od nich zarabiamy. Kiedyś oni oszczędzali na nasze kształcenie, teraz czas odciąć pępowinę i stanąć na nogi.Dzisiaj nikomu się nie przelewa, dlatego też trzeba zrobić skromniej - obiad w domu dla najbliższych i sukienka odkupiona od kogoś. To też jest forma organizowania wesela nie gorsza od innych. Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: agnerek, ale ze swojej kasy? 27.01.06, 16:33 wszystko sami /na pół/ koszty wesela, fotografa, kamery, wódki na pół - lub każdy za swoich gości (wychodzi praktycznie na to samo). zaproszenia na pół. obrączki na pół. młody - ubranie dla siebie. ja ubranie dla siebie + makijaż, fryzjer itp. może odrobinę pomoże moja mama. Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: agnerek, ale ze swojej kasy? 27.01.06, 16:57 A z czyjej? Ja tam nie mam dostępu do innej, niż nasza Odpowiedz Link Zgłoś
adzi25 Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 27.01.06, 16:24 Moi rodzice za wesele( za gości z mojej strony), ja za swoją sukienkę +dodatki, fotografa i mam nadz że za zespół.Narzeczony u siebie za wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
styska5 Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 27.01.06, 16:25 My placimy sami Tylko za kamerzyste moja mama, bo to jej wymysl Odpowiedz Link Zgłoś
asik81 Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 27.01.06, 16:26 My płacimy za wszystko sami Odpowiedz Link Zgłoś
monia76 Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 27.01.06, 16:26 za gosci z mojej strony place w 70% ja, a reszta moi rodzice (nalegali...), za gosci ze strony mojego narzeczonego - jego rodzice. za oprawe placimy wspolnie, zas za alkohol - moj narzeczony. Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 27.01.06, 16:33 my zapraszamy-my płacimy, choć rodzice bardzo się wczuwają w całą organizację i na pewno będą chcieli za to i tamto zapłacić...cóż...chyba nie im nie odmówimy Odpowiedz Link Zgłoś
asik81 Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 27.01.06, 16:41 Nasi pewnie też by chcieli zapłacić,ale nie mają z czego.Tak się zastanawiam gdzie Wy musicie pracować i ile zarabiać,że robicie wesela po 100 osób i za 150 zł za osobę albo i więcej.Może dla mnie by się jakaś posadka znalazła.Zazdroszę Wam dziewczyny,bo my co miesiąc odkładamy. Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 27.01.06, 16:42 my odkładamy od dawna. co prawda miało być na mieszkanie, ale najpierw na wesele. i robimy na max 60 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
asik81 Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 27.01.06, 16:45 No my tak samo,najpierw miał być tylko cywilny i jakiś obiad,potem stanęło na kościelnym,bo mojemu się wesela zachciało no i tak teraz sobie zbieramy grosik do grosika,no ale czego się nie robi,przecież to tylko raz w życiu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 27.01.06, 16:46 Jsne, że tak. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 27.01.06, 16:43 A my to nie odkładamy? W podróż poślubną nie jedziemy, albo tylko nan tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 27.01.06, 17:00 każdy z nas odkłada (choć nie narzekamy na zbyt niskie zarobki) poza pracą naszą codzienną staramy się też zarabiać gdzie indziej-nie po to nas Bozia umysłami obdarzyła, żebyśmy założyli ręce i nic nie robili wesele to spory wydatek-nas będzie kosztowało ponad 25.000, nie licząc naszych strojów i podróży poślubnej a robimy tylko na 70 osób Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 27.01.06, 17:01 U nas podobnie na 60 osób. Trudno, raz się żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 27.01.06, 17:11 u nas podobnie cenowo. szukam tanich zaproszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
asik81 Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 27.01.06, 16:48 Nie ma co rodziców obciążać,bo po co mają kredyty brać żeby później spłacać latami za szaleństwa jednej nocy Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 27.01.06, 16:49 Może warto zmniejszyć ilość gości, zrezygnować na przykład z droższego zespołu czy z drogich zaproszeń? Zaprosić fajnych ludzi i dobrze się bawić. Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 27.01.06, 16:53 Problem w tym, że jeśli rezygnować, to właśnie z tych "fajnych", bo są goście, których zaprosić trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 27.01.06, 16:54 A ja wzięłam przykład z moich znajomych - tylko rodzeńswto, rodzice, babcie i bliskie sercu ciotki. Reszta to znajomi. Jak się ktoś obrazi, to znaczy, że nam dobrze nie życzy. Odpowiedz Link Zgłoś
asik81 Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 27.01.06, 16:53 Tak też i wszystko staramy się załatwiać żeby było jak najtaniej,co się uda to po znajomości.Gości będziemy mieć koło 70 osób jeśli wsyzscy przyjadą,bardziej już się zawężyć listy nie da.Masz rację żeby zaciskać pasa gdzie się da,ale z drugiej strony to jedyna taka uroczystość w życiu i chciałoby się mieć wszystko tak jak sie wymarzyło. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 27.01.06, 16:55 Jasne, ale czy kieckę za 10 tysięcy czy za 1000 pln kupisz, to niczego nie zmienia, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
asik81 Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 27.01.06, 16:58 Pewnie ,że tak akurat kiecka nie ma jakiegoś szczególnego znaczenia,choć przeglądając niektóre na tym forum zaczynam mieć wątpliwości bo moja jest za niecałe 1800 zł,a tu takie piękne oglądam cudeńka.Ale co tam kiecka nie jest najważniejsza,ważne żeby zabawa sie udała i żeby było co wspominać na stare lata,a i tak za kilka lat wszystkie te kiecki odejdą do lamusa. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 27.01.06, 17:00 Zżółknie w szafie, mole ją wpierdzielą na obiad i taki będzie jej los. Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 27.01.06, 17:01 ja sobie włąsnie wypatrzyłąm kieckę le spose di gio za 3.000 euro zakochałąm się w niej i serce mnie boli, że nie mogę jej mieć jadę zaraz do krawcowej...kto wie? może będzie umiałą ją skopiować...oby Odpowiedz Link Zgłoś
ann_jazon Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 27.01.06, 17:18 Sami zarabiamy na nasz ślub, ubranka ślubne, obrączki i obiadek po ślubie - czyli na wszystko. Zarobione pieniądze są zawsze nasze wspólne, we "wspólnej skarpecie", nie ma - twoje/moje więc wszystko na spółę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wegeta23 Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 28.01.06, 10:47 za jedzenie, i salę ok 10tyś moja mama, Ja- dekoracje, zaproszenia swoje ciuchy, a młody za wódke, napoje, swoje ciuchy, samochód, kamerzysta, fotograf, i orkiestra Odpowiedz Link Zgłoś
giwera123 Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 28.01.06, 11:27 obie strony równo wszystko po pół Odpowiedz Link Zgłoś
an20 Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 28.01.06, 11:34 Sami sobie za wszystko placilismy Zrobilismy takie przyjecie na jakie bylo nas stac, nie wyobrazam sobie obciazac tym naszych rodzicow, w koncu jestesmy doroslymi i odpowiedzialnymi ludzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
b.londynka Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 28.01.06, 11:49 Placilismy sami, bo bylo nas na to stac. Moi rodzice bardzo chcieli sie wlaczyc, wiec mnie "ubrali". A poza tym mama miala frajde, bo wybierala i przebierala wszystko razem ze mna, niewiele wydajac <sukienka wypozyczona>. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_of_avalon Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 28.01.06, 12:19 Płacimy za wszystko sami - drugi rok juz na ten cel oszczędzamy ;PP W sumie za ta kase moglibyśmy miec samochód... ale po co?? Wesele fajniejsze!!! Acha - jedynie za sukienkę tatuś mi się uparł, że zapłaci... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
dania77 Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 28.01.06, 13:13 za wszystko sami... nawet nie chcę niczyjej pomocy.... ja się uparłam na przyjęcie a mój chłopaczek narzeka, że to mnóstwo pieniędzy, ale co tam... mi nie szkoda, a on by wolał, skromniej i pojechać gdzieś daleko w podróż poślubną... Odpowiedz Link Zgłoś
chenoa1 Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 28.01.06, 13:54 u nas moi rodzice. i nawet nie chca slyszec ze moglobybyc inaczej, obrazaja sie od razu, twierdzac ze zbierali na wesele dla jedynaczki. mamy farta wiec ze nie musimy sie o to martwic i mozemy zostawic kase na inne rzeczy i podroz poslubna. Odpowiedz Link Zgłoś
m.dmowska Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 28.01.06, 22:25 u mnie tez rodzice, obie strony placa za siebie. od mojej strony bedzie ok 80osob i nikogo nie da sie wyeliminowac-koszmar.od narzeczonego ok 50. wiec chyba jest sprawiedliwie. gdybym miala sobie sama robic wesele, zrobilabym pewnie jakies przyjecie w domu, bo mamy duza dzialke. ale skoro rodzicow na to stac i chca wyprawic, to czemu nie? staram sie obcinac koszty, ale oni uparli sie na wesele poza miastem, w czyms co jest rekonstrukcja wiejskiego dworku - przynajmniej plener na miejscu. zreszta - ja dopiero koncze studia, narzeczony dopiero rok studiuje... to niby skad mielibysmy wziac pieniadze... Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczyca1 Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 29.01.06, 14:29 Witajcie.Czytałam sumiennie wypowiedzi i wreszcie postanowiłam napisac swoje zdanie. Jesteśmy oboje dorosłymi ludzmi.Studiujemy,pracujemy. W moim przypadku jest 80 osob z czego 20 jest moich gosci.heheheh dzielimy sie kosztami na pół. Jezeli ktos tak jak my chce wyprawic wesele za swoje pieniedze to jak najbardziej.A jezeli ktos skorzysta z pomocy rodziców to swietnie.Nie podobaja mi sie wypowiedzi niektorych,ze to "zenada",jakas nie dojrzałosc czy cos w tym rodzaju.Nasze mamy (oboje mamy tylko mamy )bardzo chca sie dołożyc bo tu syn najmłodszy a tu córka "prawie" jedynaczka to nie sprawie im przykrosci NIE BO NIE-zosiasamosia. Z kolei uważam,ze jezeli ktoś od początku do końca liczy na sponsoring rodzicow to coś tu jest nie tak. Jakis wkład wlasny musi być wg.mnie. Wyobrażam sobie ze potem beda taki osoby prosily o dodatek na mieszkani bądz urządzenie...itd . . . . Osoby ktore uważaja,ze one i TYLKO ONE sa przykladnie to sa w błędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
m.dmowska Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 29.01.06, 14:40 Nie zgadzam się z Tobą. Ja np. nie chciałam wesela w takim miejscu, w jakim urządzają rodzice, bo tam jest po prostu drogo: 130zł/os. i to po rodzinie, to wg mnie nie jest tanio. Zapłacimy sobie za kamerzystę, fotografa, plener i wynajęty samochód, pewnie dorzucę się do sukienki, bo na całą po prostu mnie nie stać. Kończę studia, nie pracuję (do tej pory studia raczej mi nie pozwalały na pracę), a 400zł stypendium świata nie zwojuję. Zresztą - od końca liceum w wakacje pracuję, więc moi rodzice w sumie złotówki nie włożyli w ubranie mnie, czy wakacje, czy też kosmetyki. Więć skoro to oni się uparli, żeby wesele było w takim miejscu- to ich sprawa, jeśli ich na to stać. A mieszkanie? Całe szczęście mamy, gdzie mieszkać, a wyremontujemy za swoje piniądze, pomału (nie wszytsko od razu), bo wtedy szanuje sie to, a rodzice nie stawiają ci warunków i nie próbują po swojemu urządzić ci gdniazdka. W moim przypadku - ślub jest dla nas, a wesele - dla rodziców, bo to oni się muszą pokazać...Niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
mike2005 Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 31.01.06, 01:06 m.dmowska napisała: > Kończę studia, nie pracuję (do tej pory studia raczej mi nie pozwalały na > pracę), a 400zł stypendium świata nie zwojuję. A nie możesz zaczekać, aż zaczniesz zarabiać przyzwoite pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
bu69 kure**ki róz 29.01.06, 18:48 misiaczyca1 napisała: > Jezeli ktos tak jak my chce wyprawic wesele za swoje pieniedze to jak > najbardziej.A jezeli ktos skorzysta z pomocy rodziców to swietnie. I MASZ RACJE DZIEWCZYNO.WOLNA AMERYKANKA,RÓB JAK CI WYGODNIE. Nie podobaja > mi sie wypowiedzi niektorych,ze to "zenada",jakas nie dojrzałosc czy cos w tym > rodzaju. Zenada to rozwydrzona,rózowa laseczka co ma bogatego tatusia i sie mądruje ze jaki to wstyd,ze tatus daje...chce pokazac jaka jest samodzielna. >> Wyobrażam sobie ze potem beda taki osoby prosily o dodatek na mieszkani bądz > urządzenie...itd laseczka w rózowym sweterki i plastikowymi paznokciami bedzie mieszkał u tatusia.a mąz jej bedzie u tatusia owego pracował.zeby im chleba i soli nie zabrakło( moze raczej rózowego lakieru do paznokci) . > Osoby ktore uważaja,ze one i TYLKO ONE sa przykladnie to sa w błędzie. znów masz racje dziewczyno.(skąd jestes moze oddychamy tym samy powietrzem,ze mamy te same poglady?) Odpowiedz Link Zgłoś
mef8 a my 29.01.06, 19:30 nie chcieliśmy wesela, wesele jest ponieważ nasi rodzice się upierali, że musi być. Jest więc. Oni płacą za wesele, my za stroje, obrączki, zaproszenia, zespół i naszą podróż poślubną. Nie mam z tego powodu kaca. Odpowiedz Link Zgłoś
m.dmowska Re: a my 29.01.06, 19:45 To tak jak my. My tez nie mamy specjalnych wyrzutów sumienia... ps. za podróż poślubną też płacimy sobie sami Odpowiedz Link Zgłoś
parsnip Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 29.01.06, 23:13 Sami, mamy od dawna wspólne pieniądze, więc nie będzie żadnego dzielenia po pół . Odpowiedz Link Zgłoś
mjakminia Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 29.01.06, 23:16 U nas kaszty dzielimy mniej więcej na 3 częśći tzn. rodzice nasi 2/3, my 1/3. To chyba sprawiedliwy podział. Do tego każdy płaci za swoich gości. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 30.01.06, 15:40 U nas nasi rodzice chcą zapłacic. Zbieramy i tak pieniążki, ale moja mama mi wczoraj powiedziała, że musimy i nikt mi nie będzie żałował suknie za 2000 i nieczego nie wypomniał. Powiedziała, że taki jest obwiązek rodziców. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
parsnip Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 30.01.06, 15:50 Nasi rodzice również wyrazili chęć wyprawienia nam wesela, ale prawde mówiąc znajdujemy ogromną przyjemność w samodzielnym sfinansowaniu uroczystości . Takze nie jest tak, że osoby samodzielnie placące za ślub i gości "muszą". A żeby nie odbierać im radości dawania, wybierzemy się w zasponsorowaną przez nich podróż poślubną . Odpowiedz Link Zgłoś
monia816 Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 02.02.06, 11:55 U nas jest tak, ze moi i mojego narzeczonego rodzice dają nam po 7 tys., i my tymi pieniędzmi żonglujemy, starczy z tego na sale, na gości, tort, ciasto,fotograf dj. Alkohol, obraczki ubrania i inne wydatki pokrywamy sami. Sami chcielismy zrobic skromne przyjęcie, ale rodzice z obu stron chca wesele wieksze, Chcę, wiec sie doplacaja, a my nie chcemy im robic przykrości. Nie maja zbyt duzo pieniędzy, ale dla nich to przyjemnosc, więc nie chce im jej odmawiać. A swoich wspólnych pieniedzy jescze nie mamy, bo sie za krótko znamy niecałe pół roku, ale chcemy sie juz pobrać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mike2005 ? 31.01.06, 01:00 lady_of_avalon napisała: > Płacimy za wszystko sami - drugi rok juz na ten cel oszczędzamy ;PP W sumie za > ta kase moglibyśmy miec samochód... ale po co?? Wesele fajniejsze!!! Zdzieracie buty, żeby odłożyć na wesele? Odpowiedz Link Zgłoś
polkap2006 Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 02.02.06, 22:15 Nawet jesli rodzice chcą wam dać kasę to nie wiem czy warto je przyjmować. Potem któraś mama oprotestuje ślub bez welonu albo wybór sali weselnej i bedzie to najlepszy powód na kłótnię w rodzinie. Nażeczony zacznie bronic rodziców, nażeczona wręcz przeciwnie i juz po związku. UWAŻAJCIE !!! Pozdrawiam Paweł www.forum.spa-prestige.pl Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 do polkap2006 02.02.06, 22:38 U nas z pewnością tak nie będzie. A na pewno NaRZeczony będzie bronił mnie i ja podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ladnapanna Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 03.02.06, 08:28 a my nic nie ustalaliśmy w sprawie płatności między sobą niby były jakies rozmowy ze na pół ale to ja o tym wspomniałam,gdy ustaliłam liste gosci ze swojej strony...rodzina narzeczonego jest dosyc majetna wiec on ponosi większośc kosztów, ja mam swoje odłozone pieniądze na wymarzoną suknię i na moich gości (ok.50 osób),ale nie wiem czy będę musiała wydawać an gości, obraczki teść zobowiązał sie nam sprawić extra w prezencie slubnym, i póki co narzeczony płaci wszystkie zaliczki...moja mama upiera sie ze mam wszystko dzielic na pół, ale narzeczony nie chce o tym słyszec, wie, ze dla mnie i moich rodziców byłoby to zbytnie obciązenie i zależy mu na tym żebym sie tym nie przejmowała...za podróż poslubną na pewno zapłacimy sobie sami, co roku wyjzdzamy na zagraniczne wycieczki i zawsze tak jest... Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczyca1 Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 03.02.06, 08:38 wszystko rozumiem.popieram ale...zeby potem nie było ze oni co to wypominają.D Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczyca1 Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 03.02.06, 08:41 wszystko rozumiem.popieram ale...zeby potem nie było ze "oni" co to wypominają.Dojdzie do sprzeczki i może wyjsc "szydło z worka".Owszem jest to wygodne jezeli on za to płaci ale zebys nie żałowała(czego oczywiscie Ci nie życze) Odpowiedz Link Zgłoś
ladnapanna Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 03.02.06, 12:33 misiaczyca1 napisała: > wszystko rozumiem.popieram ale...zeby potem nie było ze "oni" co to > wypominają.Dojdzie do sprzeczki i może wyjsc "szydło z worka".Owszem jest to > wygodne jezeli on za to płaci ale zebys nie żałowała(czego oczywiscie Ci nie > życze) co racja to racja, zawsze tak moze byc ze ktos komus cos wypomni podczas sprzeczki, ale niestety nie da sie pewnych rzeczy uniknąć w zyciu każdemu z nas...tak naprawdę każdemu można cos wypomniec, ze poświecił za duzo czasu komus, ze nie był wart spędzonych lat, ze on miał przed slubem to a ty tatmto, wiesz...wszystko jest sprawą względną,a ja i tak cały czas mu zaznaczam, ze mam na ten cel pieniądze i on o tym wie, jak zostaną to będzie to mój wkład na naszą wspólną przyszłość) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiapol Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 03.02.06, 09:52 my sami, rodzice byli chętni pomóc, ale nam się troszkę lepiej powodzi finansowo niż im, dlatego nie przyjęliśmy tej propozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka2006 Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 03.02.06, 11:33 Dziewczyny! Pomóżcie! Jestem dziennikarką. Przeczytałam wasze posty i szukam fajnych par lub babek, ktore własnie przygotowują się do slubu i wszystkich rzeczy z tym związanych wydatki, kto, ca co placi, ile kosztuje ślub i wesele, kogo nalezy zaposic. Przygotowuje materiał na ten temat i szukam osob, ktore niedlugo bedą ślubowały i są w tym szalenstwie przygotowan jak i par, ktore uwazają, że wydatek na wesele to rzecz zbedna i szkoda pieniedzy. Prosze dajcie jakies namiary na siebie.Może byc na mail gazetowy.Temat czy boicie sie ślubu Odpowiedz Link Zgłoś
robsyl Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 03.02.06, 11:45 BIOIMY SIE SLUBU I WESELA Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka2006 Re: kto u was płaci za wyprawienie ślubu i wesela 03.02.06, 11:52 Strach jest, ja już jestem po))))ale chcielibyście o tym pogadac ze mną. A kiedy ślub i jak duży) Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka2006 Re: doszedł mail?? 03.02.06, 12:10 nie doszedł niestety...może wysli jeszce raz Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl pól na pół 03.02.06, 13:28 za moich gosci rodzice (uparli sie ja nie mialam nic do gadania) od str meza placa jego rodzice...ja kupie sobie sukienke, a reszta : auto kamerzysta fotograf DJ i inne dodatki=my sami zaplacimy. taka juz u mnie tradycja rodzinna ze rodzice placa po polowie za swoich gosci i juz... Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczyca1 Re: pól na pół 03.02.06, 14:18 ja mam 20 gosci a on 60 i dlatego on postanowił zapłacic 70% za gosci wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś