Dodaj do ulubionych

wybielanie zębów

01.12.06, 17:36
Czy którejś z was przyszło do głowy, aby wybielać zęby przed ślubem? Otóż ja
byłam dziś u mojej zaufanej dentystki i zapytałam o wybielanie. Po pierwsze
usłyszałam - nie radzę. Wybielanie, jak się okazuje, może bardzo osłabić
zęby. Odwapnić, naruszyć szkliwo, doprowadzić nawet do przebarwień [sic!].
Poza tym nieumiejętne stosowanie pasków wybielających ogólnodostępnych może
doprowadzić do poparzeń dziąseł - trzeba bardzo uważać aby paski te nie
stykały się z dziąsłami (czy to jest w ogóle możliwe?)
Jakbym się upierała to oprócz możliwego zaszkodzenia zębom musiałabym jeszcze
wydać mase pieniędzy. Wybielanie w gabinecie dentysty (innego bym się bała)
aby było skuteczne musiałoby pochłonąć ponad 500 zł, może nawet do 1000 zł.
Ja pasuję a te informacje zamieszczam ku przestrodze. Nie ukrywam, że
zapytałam o wybielanie po wiadomej reklamie. Stwierdzam ostatecznie, że nie
mam czarnych zębów a z ich kolorem ecru wink mogę iść do ślubu.
Obserwuj wątek
    • lubna Re: wybielanie zębów 01.12.06, 18:58
      Oj tam! Gadanie smile Moje 3 zaprzyjaxnione (= nie naciągają mnie wink dentystki (mam po jednej w każdej "mojej" miejscowości wink same poleciły bardziej ogólnodostępne paski niż wybielanie u dentysty. Wybielałam sobie już 3 razy (mniej więcej raz na rok), nic mi się nigdy złego nie stało - zęby kilka dni były mocno nadwrażliwe, ale tylko raz mnie to obudziło, a efekty są naprawdę mocno widoczne! Polecam, w Rossmanie Whitestripes, to niecałe 60 zł; kuracja trwa 7 dni, po pół godziny rano i wieczorem. smile Nie ma się co bać. Ja na pewno zastosuję ten sposób. Nie wiem, jak ma to parzyć dziąsła, myślę, że takie gadanie ma Cię zawiść do dentysty, gdzie wydasz 10 razy więcej pieniędzy smile Do przebarwień nie wiem, jak miałoby to prowadzić - jest ostrzeżenie, że może, ale na krótką chwilkę. Różnica sprzed i po u mnie była ogromna, nie wiedziałam, że takie miałam ECRU wink)))
      • nives1 Re: wybielanie zębów 01.12.06, 22:59
        Ja muszę moje najpierw połatać zanim pomyślę o wybieleniu mojego ECRU ;P - ale kiedyś dentystka mi powiedziała że rzeczywiście paski nie są takie złe - tylko trzeba ich używać rozsądnie i zgodnie z instrukcją
        • krzysia2 Re: wybielanie zębów 02.12.06, 15:15
          Ja sobie wybielałam kilka lat temu u dentysty. Płaciłam 700zł, ale warto było,
          bo efekt był niesamowity.Przed ślubem juz raczej nie będę wybielać, bo moje
          zęby nadal są białe po tamtym wybielaniu (może już nie takie jak na początku,
          ale na pewno lepsze niż przed wybielaniem). Mój dentysta mówił mi wtedy, ze ta
          metoda nie ingeruje w szkliwo i nie ma żadnych skutkó uboznych, w
          przeciwieństwie do metod dostępnych w sklepach czy aptekach.
          • greene3 Re: wybielanie zębów 03.12.06, 16:46
            Hmm, sama nie wiem w takim razie.
            Dentystka na pewno nie chce mnie naciągać na wybielanie u siebie, bo to też
            odradza. Może spróbuję whitestrips, bo faktycznie są mniej groźne od
            dentystycznego (roztwór 5 % a nie 10 % jak u dentystki - tak mi przynajmniej
            mówiła), ale sama nie wiem. Mam zęby poantybiotykowe, więc wybielanie jest
            wskazane, ale czy to coś da. Nie wiem - jest jeszcze trochę czasu na
            rozważania. A do mojej dentystki mam ogromne zaufanie i rozumiem jej dewizę -
            po pierwsze zdrowe zęby - estetyka powinna być na dalszym planie.
            • lubna Re: wybielanie zębów 03.12.06, 19:27
              Moje zęby też kiedyś własnie po antybiotykach sciemniały i po whitestrips rozjaśniały bardzo widocznie - i takie teraz mam białe śliczne smile Kaw dużo nie pijam, ale czerwone winko uwielbiam, więc to też swoje robiło. Rozjaśniło mi więc zęby pociemnione od wnętrza (antybio) i od zewnętrza (napój bogów wink
              • greene3 Re: wybielanie zębów 03.12.06, 19:31
                Oj, coraz bardziej się przekonuję - i żadnych skutków ubocznych, nagłego
                kruszenia szkliwa, próchnicy czy nadwrażlliwości dziąseł??
                • lubna Re: wybielanie zębów 03.12.06, 19:37
                  Żadnych skutków ubocznych. Sam tydzień wybielania nie jest przyjemny, to ma taki niefajny, hm posmak; ja w ogóle mam wrażliwe zeby, więc podczas wybielania pobolewały, były wrażliwsze, raz się od tego obudziłam (za pierwszym razem, dość dawno temu, z 3 lata), co pół roku sprawdzam zęby, zawsze jakiś ubytek mały mi się znajdzie, także raz na rok nowa plombka się zdarza, ale tak miałam zawsze, a i tak nie na tych przednich zębach*, a w tych nieszczęsnych ósemkach, którymi z resztą dziąsła sobie przegryzam i chyba te ósemki wyrwę po prostu w chwili wzmożonej odwagi wink))

*No własnie, paski wybielają przednie zęby, mi sięgały hm chyba do czwórek.
                  • greene3 Re: wybielanie zębów 03.12.06, 19:40
                    No coraz lepiej - ja też mam przody zdrowiutkie
                    A ósemki już zaczęłam wyrywać. Pierwszej już się pozbyłam. Ale mi w ogóle nie
                    wyrosły, zablokowały się o kości i powodowały przemieszczanie innych zębów.
                    Jedź na ul. Dojazd do szpitala MSW - wspaniała atmosfera w gabinecie, fachowość
                    wręcz niesamowita i - ważne!!! - wszystko na NFZ czyli za darmo. Wystarczy
                    mieć ważną książeczkę i lekarz musi stwierdzić, że faktycznie są wskazania.
                    • greene3 Re: wybielanie zębów 03.12.06, 19:41
                      A wracając do wybielania - chyba się zdecyduję, tylko nie wiem czy teraz te
                      paski żeby wypróbować czy lepiej latem - ślub w sierpniu
                      • lubna Re: wybielanie zębów 03.12.06, 20:01
                        Minimalny czas odstępu to pół roku, o ile dobrze pamiętam, więc możesz wypróbować teraz, zdążysz smile Ja sobie wybielanie funduję 2 tyg przed ślubem smile I może teraz, bo lubię, tylko wtedy niecałe pół roku bęzie, no ALE wink
                        • greene3 Re: wybielanie zębów 03.12.06, 20:10
                          No to jutro kupuję, a jak coś nie wyjdzie to mam czas na wstawienie nowych
                          ząbków hehe
                          • oliwka_24 Re: wybielanie zębów 14.06.07, 15:18
                            Czy poddając się wybielaniu zębów metodą nakładkową należy wcześniej
                            powymieniać stare <ale dobre jeszcze> algamatowe plomby?
      • ewciababy Re: wybielanie zębów 15.06.17, 12:43
        Potwierdzam, że Piękny Uśmiech to dobry adres, jeszcze mam do nich telefon 509 180 160. Mąż zafundował mi zabieg choć trudno to nazwać zabiegiem
    • mariposa Re: wybielanie zębów 14.06.07, 17:55
      no wlasnie dziewczyny, jak poszlo wybielanie?

m.
      • nenakon Re: wybielanie zębów 23.06.07, 10:03
        Ja skonczyłam wybielac paskami 2 tyg. temu. Jestem zadowolona bardzo. Z zebow
        zniknal osad i sa naprawde biale. Kuracja trwala 7 dni, z czego przez dwa
        mialam dosc nieprzyjemne uczucie, ale kupilam sobie zel i paste na
        nadwrazliwosc i troche pomoglo. Nie zaluje wcale, mam ladne, biale zeby, choc
        sukienke eckrusmile
    • rybeczka_8989 Re: wybielanie zębów 24.03.16, 19:43
      Mi udało się bezpiecznie wybielić zęby w domu dzięki metodzie Martuni. Warto poczytać o tej metodzie w google
    • zoska_1980 Re: wybielanie zębów 29.07.16, 12:22
      Ja wybielałam zęby przed ślubem w gabinecie - jestem bardzo zadowolona było warto bo na zdjęciach uśmiech wygląda super - jak chcesz to zadzwoń i sprawdź co Ci powiedzą w moim gabinecie: tel.509 180 160
    • aniaania888 Re: wybielanie zębów 07.08.16, 19:10
      Ja również wybielałam zęby przed ślubem w studio wybielania zębów w Poznaniu i uważam, że nie dość że efekt jest tak niesamowity to jeszcze jest to bezbolesne a moje zęby są w tak dobrej kondycji jak przed wybielaniem.Ale to na pewno dlatego że jest tam stosowany żel który nie niszczy szkliwa i nie zawiera nadtlenku wodoru. W sumie trzeba chyba samemu zobaczyć ten efekt żeby się przekonać jak bardzo warto. Ja osobiście bardzo polecam salon przy ulicy Piekary 12
      • zacierpoeta Re: wybielanie zębów 08.08.16, 22:59
        Studio "Piękny Uśmiech" przy ulicy Piekary 12 w Poznaniu faktycznie jest godne polecenia. Moja żona korzystała i przyznam, że efekt jest niesamowity. Sam się zastanawiam czy nie skorzystać bo zabieg jest szybki i niedrogi. Dodam, że Studio "Piękny Uśmiech" ma stronę internetową gdzie można znaleźć informacje na temat zabiegów:www.piekny-uśmiech.pl.
    • mlodaszpulka Re: wybielanie zębów 02.02.17, 16:42
      ja z początku też wybielanie się bałam,jednak w końcu się przełamałam i za namową koleżanki zamówiłam w necie na spółkę wybielacz dr martin schwarz home comfort,starczyło nam na dwa użycia,zauważyłyśmy efekt,dlatego zamówiłyśmy kolejne opakowanie,efekt bieli utrzymuje się od 2 miesięcy
    • marika1122 Re: wybielanie zębów 20.03.17, 19:05
      gabinethigieny.com/oferta/wybielanie/ tutaj masz namiar na gabinet, który zajmuje się wybielaniem zębów
    • krygielfranek Re: wybielanie zębów 21.03.17, 16:45
      Ja za 900zł w jednym z gabinetów w Poznaniu wybielałem metodą Dr Martina Schwarza.Minął rok i nadal z bieli jestem zadowolony.
    • reptile0000 Re: wybielanie zębów 15.06.17, 01:41
      Sam osobiście robiłem w Poznaniu wybielanie parę dni temu w gabinecie wybielania zębów Piękny Uśmiech i jestem mega zadowolony ! bezboleśnie i w pełni profesjonalnie, szczerze mogę polecić ! tutaj podrzucam zainteresowanym kontakt:
      www.piekny-usmiech.pl lub tel. 509 180 160
      • ewciababy Re: wybielanie zębów 15.06.17, 12:15
        O masz, a ja nie zauważyłam że o tym samym piszesz I jak było?
    • ewciababy Re: wybielanie zębów 15.06.17, 12:11
      Hejka. Ja tam wolę wybielanie laserowe. Po pierwsze nie boli, po drugie nie grozi żadnym powikłaniem po trzecie nie muszę stosować specjalnej diety tzw. białej, a ja bez kawusi nie egzystujęsmile Myślę o wybraniu się gabinetu Piękny Uśmiech znalazłam ich tu www.piekny-usmiech.pl/ Jeżeli któraś już była to prszę o infosmile
    • chrzanela Re: wybielanie zębów 24.06.17, 12:43
      Wcześniej z mężem wybielaliśmy Opalasence 16.Niestety za duży ból temu towarzysyzl.Teraz na tych samych szczękach wybielamy wybeialczem dr martin schwarz expert 20.Nieba a ziemia.Zero dyskomfortu.A efekt taki sam.
    • milenamuszka Re: wybielanie zębów 16.05.19, 09:04
      mi tez sie schwarz sprawdził z tym ze 38%
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka