asek5 15.02.06, 22:10 Jakie buty wybieracie do slubu? Chodzi mi o fason czy naski sa zaokraglone czy w szpic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twitti Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 15.02.06, 22:16 obowiazkowo w szpic - moim zdaniem wygladaja bardziej elegancko Odpowiedz Link Zgłoś
niemamloginu2 Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 15.02.06, 22:39 też się nad tym zastanawiałam. Zalezy , które względy przeważą - estetyczne czy wygoda. ładniej prezentują się te w szpic - ale za to wydłużają stopę i powodują, ze zawadzasz o suknię - podobno. Jest wyjście jak z welonem - do kościoła długi a na wesele krótszy, to z butami też do kościoła i do zdjęć w szpic a na zabawę zaokrąglone. Chyba i tak dużo wydatków na to wszystko...duzo za dużo Odpowiedz Link Zgłoś
aiwon Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 15.02.06, 22:42 Ja kupuje w szpic ! Ponieważ suknie mam ecru buty tez kupie ecru porzadne ze skory abym je mogla potem wykorzystac! Szpic jest nadal modny !!!!!!! Nie to ładne co ładne tylko co sie komu podoba ))) Odpowiedz Link Zgłoś
ciemnanocka Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 15.02.06, 23:22 A mi sie wydaje, ze to wszystko zalezy od sylwetki. Osoba szczupla lepiej wyglada w szpic, ale kuleczka z butami w szpic wyglada fatalnie Ja jestem wielka kula, tako z tych najwiekszych i w szpic wygladam okropnie mi sie podobaja takie: glinki.com/?l=ou4zh4 lub takie glinki.com/?l=i2zsp5 Odpowiedz Link Zgłoś
celina.j Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 16.02.06, 09:26 glinki.com/?l=i2zsp5 te są właśnie takie jakie chciałam, wiesz może gdzie można je kupić?? Będę bardzo wdzięczna za namiar Odpowiedz Link Zgłoś
karogo Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 16.02.06, 09:50 ja tez, ja tez!!! ja zdecydowanie szukam z zaokraglonymi noskami. szpic mi sie nie podoba, a poza tym na mojej dlugiej stopie wyglada okropnie Odpowiedz Link Zgłoś
pstro2 Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 16.02.06, 10:22 i ja! jeśli o mnie chodzi, nie ma mowy o szpicu! tylko zaokrąglone noski! Macie jekiś namiar na te buciki w wawie?? Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 16.02.06, 08:50 teoretycznie teraz jest moga na okragle noski, ale co z tego jak i tak co druga dziewczyna chodzi w szpicach! okragle noski kojarza mi sie z kapciami i do sukni mi jakos nie pasuja... ale przeciez to kazda z nas ma rozne upodobania Odpowiedz Link Zgłoś
malgoszac Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 15.02.06, 23:44 no nie wiem...szpic raczej nie jest modny. Juz w zeszlym roku wiele kolekcji bylo zaokraglonych. Ja raczej wybiore zaokraglone, bo sa wygodniejsze i generalnie wygladaja ladniej-subtelniej. Te ze szpicem powoduja ze z rozmiaru 38 robi CI sie noga 42 i wcale to fajnie nie wyglada... Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 15.02.06, 23:51 Wlasnie tez sie tak zastanawiam co to z tymi butami,ponoc wlasnie teraz zaokraglone wchodz pelna para do mody,ale to chyba nie chodzi o mode tylko o to w czym czlowiek sie najlepiej czuje i w czym ma przetanczyc cala noc,wiec wybierzcie to co dla was jest najlepsze i najwygodniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
efdurka Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 16.02.06, 00:51 Buty w szpic są tandetne. Nadają się dla solariowych, różowych panienek z miniaturowymi torebeczkami. Może i były modne, ale na pewno już nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak123 Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 16.02.06, 08:07 Mimo wszystko w szpicu noga wygląda elegancko w sukience ślubnej. (Też się opierałam i chciałam zaokrąglone ale dopiero na nodze widać różnicę) Odpowiedz Link Zgłoś
ann_jazon Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 16.02.06, 08:15 Ja już buty kupiłam. Na wysokim obcasie, bo w takich tylko chodzę, ze skórki, raczej klasyczne, czyli bardziej w szpic, ale ze ściętymi noskami. Nie powiększają stopy i wyglądają bardzo elegancko i delikatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_migotka Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 16.02.06, 09:11 a tam, i tak nikt nie będzie widział pod sukienką... ja mam zamiar kupić nawygodniejsze buty świata, okrągłe czy w szpic - whatever. byleby białe były, skórzane albo z materiału (byle nie plastik) i eleganckie (nie to że jakieś paskudztwo kupię, nie nie) Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 16.02.06, 09:14 tak szczerze mowiac duzo zalezy od sukienki! musza do niej pasowac! zwlaszcza kolor i material! reszta to szczegol! Odpowiedz Link Zgłoś
miss_migotka Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 16.02.06, 09:16 dokładnie i wygodne być muszą Odpowiedz Link Zgłoś
pantarejka Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 17.02.06, 10:51 Myślę podobnie. Buty ślubne mają być wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 16.02.06, 09:18 a mi pani w sklepie powiedziała, ze raczej dziewczyny wybieraja buty w szpic ponieważ takie z zaokraglonymi noskami optycznie pomniejszaja stope, a przy sukni slubnej jest to niewskazane, bo wyglada sie nieproporcjonalnie. ja sie z tym zgadzam ale jak komus podobaja sie zaokraglone to czemu nie! Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 16.02.06, 09:19 ja mam nr 36, moja mama 35 szpice u nas wskazane Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 16.02.06, 09:38 taaaaaaak szczególnie przy rozmiarze 40 czy 41 szpice wygladają subtelnie!!! ja mam stopy jak kajaki w butach w szpic do tego cisną jak głupie. sory i tak mam duże stópki wiec buty jeszcze je wydłuzajace to nieporozumienie. A szpice faktycznie wychodza z mody, wszystkie nowe kolekcje sa zaokrąglone lub krótsze ścięte. Ale szczerze - co to kogo obchodzi. but ma być wygodny i tyle, przeceiz i tak praktycznie go nie widać spod sukni - ważne by był biały i walił po oczas soczystą czerwienią np. jak sie suknia troszke odchyli, chociaż... niby czemu nie Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 16.02.06, 09:41 ładne sa takie czubki wydluzone ale sciete na koncu (przynajmnie j mi sie podobaja).. ni to szpic ni kwadrat, ale takie delikatniejsze okragle mam jedne do dreptania do pracy i jakos do suknie nie okraglych nie widze Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 16.02.06, 10:02 oczywiście miało być" "NIE walił po oczach soczystą czerwienią " )) Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 16.02.06, 09:45 W szpic są właśnie bardzo nieleganckie, a ulica nosi. Ja nie lubię zaokrąglonych, kupię sobie z kwadratowym zwężanym nosiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 16.02.06, 11:25 Buty w szpic sa niemodne juz od zeszlej wiosny, ale ze tyle tego naprodukowali to beda jeszcze latami sprzedawac. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 16.02.06, 11:27 Wczoraj widziałam taką dziewczyne - buty miała jak krasnal z noskami w szpic i jeszcze podwiniętymi do góry. Oczywiście, noski pozdzierane niemiłosiernie.Koszmarnie to wyglądało,niestety, po butach widać klasę człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_of_avalon TYLKO ZAOKRĄGLONE :)) 16.02.06, 11:37 Szpice mi się zupełnie nie podobają i kojarzą z wyżelowanym dresiarami... ;PPP Niestety nie zgodze się z tymi,które pisza że szpice wychodzą z mody, bo oblazłam pół warszawy w poszukiwaniu butów z okragłym noskiem i 90% wszytskich butów było ze szpicem - czyli takie sie sprzedają... A w miejscach typu KDt nawet pół pary z okragłym czubkiem nie uswiadczysz... Także dziewczyny, które szukają okraglych nosków będa miec duze problemy, bo póki co szpice rządzą... I kwestia praktyczna - czytałam ostatnio, że szpic łatwo zahacza się o długą suknię i mozna ją w ten sposób nawet podrzeć... Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: TYLKO ZAOKRĄGLONE :)) 17.02.06, 10:04 lady_of_avalon napisała: > Także dziewczyny, które > szukają okraglych nosków będa miec duze problemy, bo póki co szpice rządzą... > Wiem cos o tym. Co ja sie w zeszłym roku za tym nachodziłam! I jeszcze pani w sklepie z duzym wyborem plastikowych slubnych bucików próbowała mi wmówić, że zaokrąglone czubki są takie retro... Znalazłam wreszcie takie buty Ryłki, tyle że zdecydowanie ciemne ecru Odpowiedz Link Zgłoś
malgoszac Re: TYLKO ZAOKRĄGLONE :)) 17.02.06, 19:50 hmmm to co sie akurat w PL sprzedaje czesto nie ma nic wspolnego z tym co sie nosi na swiecie (w moim rozumieniu 'modne') dla mnie szpice - tak jak Tobie - to moda dresiarska... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.marta ANI TAKIE ANI TAKIE 16.02.06, 11:55 A ja miałam sandałki; cieniutka podeszwa, dwa paseczki i szpileczka. I musiałam nieźle się natrudzić, żeby coś takiego dostać. W sklepach obuwniczych już było "po sezonie sandałkowym" (sierpień!) a w sklepach z butami ślubnymi - typowe pełne buty ślubne, jakie można spotkać wszędzie (a mi się nie podobają) Odpowiedz Link Zgłoś
caricare Re: ANI TAKIE ANI TAKIE 16.02.06, 19:58 Hej joanna.marta, kupiłaś buty do ślubu o jakich ja myślę... Zastanawiam się tylko jak wyglądają nogi w takich sandałkach z odkrytymi piętami i palcami gdy założy się rajstopy/pończochy? Miałaś gołe nogi czy założyłaś rajstopy/pończochy? A jeśli założyłaś to jakie- białe, cieliste, grube czy kabaretki? Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.marta Re: ANI TAKIE ANI TAKIE 17.02.06, 09:27 Miałam białe pończoszki, ale tu trzeba na pewne rzeczy zwrócić uwagę. Kupiłam białe, ale bardzo cieniutkie (są różne), żeby mocno się rozciągały. Poza tym trzeba wyszukać takie, które nie mają wzmocnienia na palce, tak jak to jest w większości przy rajstopach; są po prostu takie cieciutkie wszędzie. Miałam sandałki zawiązywane na rzemyki, które sięgały prawie do kolan i wszystko wyglądało fajnie. Po prostu mi się podobało. Było nietypowo, ale ja się dobrze czułam. I potem jeszcze mogłam moje sandałki ubrać do normalnego ubioru, bo te typowo ślubne to nijak się mają do zwykłego stroju. Też Cię pozdrawiam. A kiedy ślub? Odpowiedz Link Zgłoś
caricare Re: ANI TAKIE ANI TAKIE 17.02.06, 10:02 Hej! Ślub 16.09.06 więc jeszcze trochę czasu mam! Jak tylko wejdą letnie butki do sprzedaży to szukam lekkich sandałków białych! Dzięki za rade w sprawie pończoch, przyda się na pewno! Mam nadzieję że będzie tego dnia ciepło, a nawet jeśli nie, to emocje mnie rozgrzeją na pewno!! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.marta Re: ANI TAKIE ANI TAKIE 17.02.06, 11:24 Ja też miałam ślub we wrześniu 11.09.2004 była przepiękna pogoda zdjęcia robione w plenerze wręcz przesycone słońcem i tak było do ślubu jak wyszliśmy z kościoła (a nawet część gości uporała się z życzeniami) zaczęło padać ale wtedy to już mogło Odpowiedz Link Zgłoś
caricare Re: ANI TAKIE ANI TAKIE 17.02.06, 15:47 Dzięki za odpowiedż We wrześniu pogoda potrafi być cudowna! Gorzej jeśli akurat w tym roku będzie deszczowo i zimno! No ale kupując buty nie będę wiedzieć jaka będzie pogoda więc optymistycznie zakładam że będzie ciepło i słonecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
magalak Re: ANI TAKIE ANI TAKIE 18.02.06, 19:56 W szpic nie, ponieważ nie chcę mieć halluksów, zaokrąglone natomiast na naszym rynku nie są zachwycające, więc... pozostają sandałki . Odpowiedz Link Zgłoś
gaga_tek81 Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 16.02.06, 13:42 Generalnie w modzie są teraz buty o zaokrąglonych noskach.Jeśli chcesz być trendy to moim zdaniem powinnaś takie wybrać,noga przy nich wygląda bardzo zgrabnie.Szpice już się całkowicie "przejadły".Niby rządzą w naszych sklepach,ale to tylko dlatego,że za granicą nie ma już na nie popytu. Odpowiedz Link Zgłoś
annanaba Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 16.02.06, 14:00 wiecie moda chyba jest mało istotna, ważna jest wygoda i dobrz samopoczucie, może być ważna w sytuacji, gdzieś za jakieś 50 lat gdy będziemy chciały powiedzić naszym wnukom "widzisz wnusiu kiedyś były modne takie buty", o ile moda nie akurat nie powróci. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 17.02.06, 15:18 Zaczne od tego, że nie zawsze słucham co maja do powiedzenia Panie w sklepie. Bywa, ze chca "upchnąc" taki a nie inny towar. Zapewne jednak beda w szpic. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia336 Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 17.02.06, 18:16 ja wybrałam w szpic gdyz najbardziej pasuja do mnie Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_klapsiara Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 17.02.06, 19:46 To zależy od sukienki. Jedyne wyjście przymierzać. Chociaż nie wie, czy jest to wykonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
nieztejbajki "moje" buty 18.02.06, 17:13 bialebuty.com.pl/index.php?m=ass&s=702tm260bzchkxf95ekgv4voofo51plq&id_ass=36035 Takie chcę kupić. Czy któraś z was kupowała z tej strony??? Odpowiedz Link Zgłoś
pdkis 37-47 18.02.06, 23:11 jeśli masz stopę o rozmiarze do 40-stki buty z czubkami wyszczuplą ją i wydłużą, jesli masz nogę powyżej 40 polecam zaokrąglone noski noga się optycznie zmniejszy i nie będzie wyglądać jak narta Odpowiedz Link Zgłoś
malgoszac Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 18.02.06, 23:45 Mam pytanie do tych z Was, ktore kupowaly buty GROWIKAR - nie widze dokladnie na zdjeciach: Czy one maja plastikowy obcas? czy oblozony skora? Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: BUTY zaokraglone czy w szpic? 18.02.06, 23:47 to zalezy jakie byty mojasz pilka byla plastikowa,ale nie kupowalam zaokraglonych bucikow Odpowiedz Link Zgłoś