lewacz1 16.02.06, 10:02 czy u was tez będzie "chłopskie jadło" czy płaci sie za to osobno? co wchodzi w jego skład? jaki alkohol? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia76 Re: chłopskie jadło 16.02.06, 10:35 tak, planujemy zrobic tzw. wiejski stol. robimy go we wlasnym zakresie, nei zamawiamy od resturacji (ale wiem, ze u nich kosztuje od 300 do 1000 zl). alkohol - oczywiscie bimber Odpowiedz Link Zgłoś
lady_of_avalon Re: chłopskie jadło 16.02.06, 11:29 Wiejski stół nam proponują - za dodatkową opłatą 700 zł. Jednak mam miesznae uczucia co do niego, bo na ostatnim weselu na którym byłam stał tuż obok sali tanecznej i straszne śmierdział.... ;PPP Chyab zamiast tego weźmiemy pieczonego prosiaka w tej samej cenie... Odpowiedz Link Zgłoś
an20 Re: chłopskie jadło 16.02.06, 12:29 to zalezy od gosci niektorzy lubia takie klimaty jak - wiejski stol i zjadaja to co tam jest a inni nie. U znajomej na weselu byl podany pieczony swiniak i pieczone szynki, swiniaczka wlasciwie nikt nie prosil a szynki wszystkie zjedzono. Takze nie ma na to reguly Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: chłopskie jadło 16.02.06, 13:52 U nas w restauracji nie proponują wiejskiego stołu, ale my go zamówimy w innej restauracji albo firmie cateringowej. Na pewno będzie szynka z kością, ogórki kiszone, smalec, wijski chleb, siwucha, jakies ciasto drożdżowe i do tego fajne dekoracje np wózek z chleba i takie tam. Na kilku weselach, na których byłam były takie stoły i cieszyły się sporym powodzeniem. Dla gości to zawsze coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś