Dodaj do ulubionych

Obraczki YES

04.03.06, 16:52
No wlasnie, dziewczyny! Ciagle czytam o Kruku, Aparcie itp.A co powiecie na
obraczki YES? Wczesniej ogladalam z Kruka, ale po 2 miesiacach znow na nie
spojzalam i nic mi sie tam nie podobasad A tak jak nie zwracalam uwagi na Yes,
tak teraz przebieram i sie zastanawiamsmileMam juz bizuterie tej firmy i nie
nazekam, ale moze macie jakies doswiadczenia z obraczkami?smilePozdrawiamsmile
Obserwuj wątek
    • misiaczyca1 Re: Obraczki YES 04.03.06, 18:04
      mnie sie bardzo podobaja obrączki model 303.bedzie cała z zółtego złota.
      nie chce białego złote.niepodoba mi sie.
      (teraz to sie robi takie oklepane.
      taki trend bedzie widomo za pare lat kto jest z rocznika 2005,2006 po
      obrączkach.)
      • zaba772 Re: Obraczki YES 04.03.06, 18:50
        No wlasnie model 303 tez wchodzi u nas w gresmileAle nie wiem jak z trwaloscia itp
        tych obraczeksadMoze sie orietujesz??
        • misiaczyca1 Re: Obraczki YES 04.03.06, 18:53
          ale o co chodzi z tą trwałoscią??
          nie bardzo rozumiem??ze moze wypasc środek?? jas bede miec bardzo grube w
          których złotnik bedzie "rył" te wzory.
          wybierz złoto najlepszej próby i po krzyku.
          • zaba772 Re: Obraczki YES 04.03.06, 19:02
            smileTak tez zrobimysmileDzieki za rade i za odzew, bo juz myslalam ze Kruk i Apart
            wybily (z mysli przyszlych mlodych Par) Yessmile
            • misiaczyca1 Re: Obraczki YES 04.03.06, 19:05
              jedna sztuka kosztuje 799 a ja jade do pana który robi obraczki do Apartu.więc
              bede miec dwie za 799.moze i taniej bo mam czesc swojego złota.
              • zaba772 Re: Obraczki YES 04.03.06, 19:27
                wowwww, a jak trafilas do tego Pana?? Niezla mozliwoscsmile Wlasnie te obraczki sa
                troszke drogiesad Ale skoro sa jakies inne opcje, to jeszcze chyba nie
                najgorzejwinkW sumie nad wlasnym zlotem tez myslalam, ale nie wiem jak by to bylo
                z odcieniami itp.
                • misiaczyca1 Re: Obraczki YES 04.03.06, 19:45
                  ja dzis przechodziłam koło złotnika(czyli osobe która robi na zamówinie wyroby
                  bizuteryjne...)
                  powiedział jakie mam na mysli to powiedział,ze zrobi mi takie za 700 zł(jak dla
                  mnie 650 bo na hałso mojego nazwiska jest taniej-maja mama stała klientka ;-
                  ).bez własnego złota

takie rozwiazanie tez jest mozliwe.bo wiadomo 1600 za obraczki to duzo, jak dla
                  mnie.mozna pokazac wzór i pewnie zrobi.poszukaj w swojej miejscowosci.
                  • zaba772 Re: Obraczki YES 04.03.06, 19:54
                    Dzieki bardzo za podsuniecie pomyslusmileObgadalismy to wlasnie z narzeczonym i od
                    poniedzialku robimy "napady" na wszelkie mozliwe zaklady zlotnikowsmile Raz
                    jeszcze przekonalam sie, ze na tym forum mozna znalezc ciekawe rozwiazania na
                    wszelkie sprawysmile Pozdrawiam smile
                    • misiaczyca1 Re: Obraczki YES 04.03.06, 19:56
                      a dlatego,ze jest nas duzo i kazda ma jakies doswiadczenia i pomysły.
                      czasem tez zdziwić sie mozna jakie zwyczaje panuja w innych województwach i
                      spojrzec na sprawe inaczaj.
              • olaimikolaj Re: Obraczki YES 04.03.06, 21:21
                My kupilismy w Aparcie pare za 600 PLN, a w tego pana, ktory robi dla Apart nie
                wierze, bo jestem sasiadka tej firmy i wszystko robia sami, nie zamawiaja u
                zlotnikow.
                • misiaczyca1 Re: Obraczki YES 05.03.06, 11:33
                  mało mnie obchodzi,ze nie wierzysz.ważne ,ze ja wiem i to mi wystarczy.
    • vanilla4 Re: Obraczki YES 04.03.06, 18:32
      Podobają mi się - szczególnie model 404
      www.sklep.yes.com.pl/img/702486a9_large.jpg
    • kokosowa Re: Obraczki YES 04.03.06, 19:37
      kilka dni temu rozpoczęłam taki sam wątek, bo chciałabym sprzedać bony na
      biżuterię YES (także obrączki). bony wygrałam, do niedawna posiadałam bony na
      kwotę 1100 zł, ale że kupiłam sobie ładny komplet, pozostały mi bony na 750 zł.
      chciałam te bony przeznaczyc na zakup obrączek, ale od jakiegoś czasu mamy
      upatrzone obrączki w Aparcie, ceny są podobne, więc dlatego zdecydowałam się
      sprzedać bony.
      bony o wartości 750 zł chętnie sprzedam za 650 zł.
      (jestem z Chorzowa, możliwy dojazd do pobliskich miast)
      • minnie_mouse Re: Obraczki YES 05.03.06, 16:31
        My kupiliśmy w Yes(Poznań). Jeżeli chodzi o zamówienie to nie było problemów i
        zrobione zostały bardzo szybko, bo w niecały tydzień. Również z grawerem nie
        było problemu, a wymyśleliśmy dosć długi.mam nadzieje że beda sie dobrze
        nosiły. A oto one, model 301:
        www.yes.com.pl/obraczki.htm
        • rozmowy_kontrolowane Re: Obraczki YES 05.03.06, 17:10
          Minnie- dla mnie za bardzo wymyślne, ale zależy, co kto lubismile
        • birdka Re: Obraczki YES 05.03.06, 17:22
          my wlasnie wrocilismy z salonu YES(Gdańsk) i zdacydowalismy sie na model 403, z
          tym, że chcemy je całe z żołtego złota ,choc pani nas zapewniała ze one takie
          są!Jednak nam sie wydaje, ze spód jest z białego( na co z reszta wskazuje
          zdjecie). martwię sie troche o ten wzorek jesli bedzie trzeba w przyszlości
          poszerzac obraczki,ale "przyjdzie czas, bedzie rada"!oczywiście ten model jest
          dosyc dorgi-za pare wyjdzie ok.1200zł),na szczeście mamy poleconego jublera,
          ktory zrobi je za 500zl!także jestem zadowolona-bo przynajmniej to mam juz z
          głowy!pozdrawiam
          • zaba772 Re: Obraczki YES 05.03.06, 17:53
            Nasze typy to: 401, 403 i 303, najpierw chcemy je zobaczyc na zywo i potem
            bedziemy kombinowac wlasnie w zakladach zlotniczych, zeby zrobic troszke
            taniejsmileA Wy birdka dajecie po prostu wzor i Wam zrobi, czy On moze robi dla
            YES obraczki??
            • birdka Re: Obraczki YES 06.03.06, 14:31
              dajemy wzór i robismile
    • flo_mama Re: Obraczki YES 05.03.06, 19:29
      Tak na marginesie.... Yes należy do Kruka, po prostu inny produktwink

Pozdrawiam

Mati
      • zaba772 Re: Obraczki YES 05.03.06, 19:42
        oooo, dobrze wiedziecsmileDzieki za poinformowanie, widzisz czlowiek uczy sie cale
        zyciewinkPozdrawiam.
        • mef8 Re: Obraczki YES 05.03.06, 20:00
          a my, po przejściu przez Apart, Kruka i Red Rubi, i stwierdzeniu że wszyscy mają
          te same wzory, obrączki kupiliśmy w Arenie - mieli największy wybór wzorów, a my
          mieliśmy dość oglądania tego samego i wzięliśmy pierwsze które ładnie wyglądały
          na naszych dłoniach. Niestety nie mogę ich pokazać, bo nie ma ich na stronie
          Arenu, a żadna inna firma nie robi pobodnych (uff, co za ulga smile miało być
          łączone białe i żółte złoto, ale w końcu stanęło na tym, że kupiliśmy z białego
          złota ale nie rodowanego więc nie wyglądają ani na żółte, ani na białe. i to
          jest fajne.
          • misiaczyca1 Re: Obraczki YES 06.03.06, 09:18
            model 303 YES ----> CUDO!!
            takie sobie zrobie....pożadne i bez białego złota.
            jak te przymierzyłam to nic innego mi sie juz niepodoba(to tak jak z mezczyna
            jak sie zakocham to nie moge patrzec na reszte..wink )
            • gonio74 Re: Obraczki YES 06.03.06, 14:02
              A naszymi faworytami są 308, tylko, ze kosztują 1000 zł jedna, no i zastanawiam
              się czy nie zrobić takich u złotnika. Tylko strasznie się boję, bo jak nie
              wyjdą identyczne, to co z nimi zrobię. Ja jak ja, ale mój narzeczony nie za
              bardzo chce słyszeć o złotniku. Jeszcze się wacham....
              • misiaczyca1 Re: Obraczki YES 06.03.06, 14:07
                które to sa .opisz je bo niechce mi sie szukać i otwierac kazdą.a jestem
                ciekawa.
                • gonio74 Re: Obraczki YES 08.03.06, 10:01
                  sorki za opóźnienie! To te szerokie z białym złotem w środku i po bokach z
                  żółtym, składające się jakby z trzech kół i ponacinane. Nie wiem czy dobrze
                  wytłumaczyłam, ale inaczej nie potrafię.
    • kati_t Re: Obraczki YES 06.03.06, 14:38
      moje jedyne zastrzeżenie do YES to obsługa! Wyroby mają całkiem fajne, mnie
      wpadł w oko wisiorek w kształcie serduszka myślałam aby coś takie założyć na
      slub.

byłam w LANDZIE w Warszawie Pani strzelała takie minki jak się o cokolwiek
      poprosiło, do tego wyraz twarzy księżniczki która robi łache, powiedziałam
      sobie juz więcej tam nie wejdę - bez łaski ! Kupie tam gdzie mnie obsłużą z
      otwartymi rękami.

• misiaczyca1 Re: Obraczki YES 06.03.06, 14:43
      bardzo fajna jest obsługa w YES i u Kruka w STARYM BROWARZE w Poznaniu.
      przymierzałam bizuterie i bardzo miło.
      polecam.
      • zaba772 Re: Obraczki YES 06.03.06, 16:43
        No niestety, w Polsce czesto tak bywa, ze traktuja Cie zza lady jakby i tak nie
        bylo Cie na nic stac, wiec po co pytasz i wymagasz pokazaniawinkCzesto przez to
        traca klientow, ale to juz ich problemsmile My chcemy zobaczyc nasze modele w
        rzeczywistsci, zobaczyc jak beda wygladac na palcach, a potem siup do zlotnika
        zapytac co i jaksmile
    • dzidzia669 Re: Obraczki YES 06.03.06, 16:45
      My mamy z yes, odebralismy je juz ze 2 mies temu , śliczne są -model
      najprostszy juz nie pamietam symbolusmile grawerowanie było gratis aha i
      wydębiliśmy karte stalego klientasmile Pozdrawiam
      • gonio74 Re: Obraczki YES 08.03.06, 10:04
        A ja napaliłam sie na 308 (jak już wcześniej pisałam), ale podobają mi się też
        303 no i teraz mam problem. Boję się tylko "wchodzenia" brudu w tych 303.
        Najgorzej jak się ma duży wybórsmile))Nasi rodzice mieli jeden model do wyboru i
        było po strawie....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka