aleks2539 07.03.06, 20:46 Może tak małe podforum utworzymy drogie dziewczyny. Bo chwilami mam wrażaenie że wszystkie panny z Warszawy. są jakieś torunianki, bydgoszczanki i okolice Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malika4 Re: Toruń 07.03.06, 21:17 a może by tak zmienić tytuł wątku na Toruń i Bydgoszcz? (ech, ta odwieczna rywalizacja...) nareszcie! bardzo się cieszę, że ktoś się odezwał z tego regionu podbijałam wątek o targach ślubnych w bydgoszczy, ale nie było dużego zainteresowania; pozdrawiam) Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: Toruń 07.03.06, 21:24 ja tam żadnej rywalizacji nie czuję. Tym bardziej że całe życie (prawie) mieszkałam w Chełmży więc to tak pomiędzy. Ja prowadziałam wątek o forum toruńskim ale też małe zainteresowanie. kiedy slub? Odpowiedz Link Zgłoś
malika4 Re: Toruń 07.03.06, 21:31 to dobrze, bo swoją drogą choć pomieszkuję w Bydgoszczy, jestem związana z Toruniem szalenie pozytywnie) a ślub 09.09.2006 w bydg, a jak u Ciebie? jak przygotowania? Odpowiedz Link Zgłoś
arikiel Re: Toruń 08.03.06, 09:16 Ja jestem z Torunia, ale pracuje pomiędzy Toruniem a Bydgoszczą więc też jestem pośrodku ślub 24.06., niby to jeszcze tyle czasu, a mam wrażenie, że z niczym nie zdążymy, choć z grubsza większość rzeczy już dograna, niestety nieco inaczej niż było to w planach, ale musieliśmy uwzgędnić zdanie rodziców... w jakim kościele bierzecie ślub i ile płacicie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marsha_wj >>>efektowna suknia ślubna 34-36/160<<<TORUN 16.03.06, 11:58 Suknia jest naprawdę niepowtarzalna, oryginalna ze względu na niespotykany krój dekoltu. Suknia była szyta na miarę – rozmiar to 34/36, powinna pasować na wzrost ok. 156–165 - w zależności od wysokości obcasa. Suknia została kupiona w renomowanym salonie mody ślubnej w Toruniu. Sukienka jest dwuczęściowa, model „linia A” – składa się z gorsetu wiązanego na szyi i spódnicy warstwowej. Suknia uszyta jest z organzy – materiał jest niezwykle lekki, przez co suknia jest bardzo wygodna; nie gniecie się, a co najważniejsze pięknie się układa dodając sukni efektownej zwiewności. Spódnica jest bardzo oryginalna. Zakłada się ją na oddzielną halkę na kole – formująca ją fiszbina jest giętka i elastyczna - suknia ładnie układa się podczas tańca i cały czas utrzymuje nienaganny kształt. Halka jest na tzw. małym kole – dzięki temu suknia ma bardzo elegancki fason w linii A. Ma niewielki podpinany tren. Niespotykany Gorset - jest delikatnie zdobiony koronką i koralikami. Wiązany jest na szyi za pomocą subtelnej tasiemki wykonanej z ozdobnej koronki. Tasiemka może swobodnie opadać na plecy, co dodaje sukni uroku. Przód gorsetu jest kryty zdobionym tiulem z koronką, – mimo iż dekolt częściowo jest zakryty, to suknia ładnie go eksponuje oraz podkreśla kształt ramion i pleców. Ponadto, daje bardzo dekoracyjny efekt. Gorset ma charakter biżuteryjny – na dekolt nie jest już potrzebna żadna biżuteria, sam w sobie jest już wystarczająca ozdobą. Tył gorsetu jest mniej więcej do połowy pleców odkryty. Gorset zapinany jest z tylu na bardzo wąski, kryty suwak – jest niewidoczny. Suknia ma bardzo delikatny odcień ecru, jest w zasadzie biała, ale o ciepłym odcieniu (nie jest „sino” biała). Sprawia to, że efektowne wykończenia spódnicy są widoczne a kształt całej sukni staje się jeszcze bardziej wyeksponowany. Poza tym kolor ten pięknie prezentuje się przy każdym rodzaju oświetlenia .Kolor ten pasuje do każdej karnacji i koloru włosów. Suknia jest bardzo wygodna – jest lekka, nie obciąża bioder. Dla zainteresowanych pań istnieje możliwość obejrzenia/ ewentualnego przymierzenia sukni na miejscu (Toruń) Chętnie odpowiem na wszelkie pytania, prześlę zdjęcia itp Kontakt: marsha2003@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
novia.m Re: Toruń 07.03.06, 21:53 Ja jestem ze środka Mieszkam między Toruniem a Bydgoszczą i z zarówno z jednym, jak i drugim miastem mam miłe wspomnienia A ślub dopiero w przyszłym roku... Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: Toruń 07.03.06, 22:20 ja ślub mam w tym roku. 5 sierpnia Mam: sale, kościół, auto, kamerzyste, fotografa, zespół no i koncepcję na sukienkę. Byłam dziś oglądać. A w piątek idę z rodzicami aby uzyskać akceptację. Sukienkę kupuję w Toruniu, do Bydgoszczy nie chce mi się jechać, a jak u was? Odpowiedz Link Zgłoś
malika4 Re: Toruń 07.03.06, 23:25 zazdroszcze tej koncepcji sukienki - u mnie wyglada to tak, ze wybieram pomiedzy dwoma diametralnie roznymi krojami i nie wiem czym sie kierowaca na razie zaczelismy z Kochaniem nauki, wczoraj udalo nam sie zalatwic zespol (ostatni dzwonek!),reszta podstawowych rzeczy tez jesttylko ta sukienka... niedlugo wybieram sie do Torunia, gdyz w bydgoszczy nie ma specjalnego wyboru (przynajmniej dla mnie - mam specyficzne warunki fizyczne)czyt.1,60 czyli nie wszedzie moge wybierac jesli chciałabym wypożyczyć) może podrzucicie adresy salonów w Toruniu? bo Toruń znam, ale jakoś nigdy nie spacerowałam po nim w tym celu dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: Toruń 08.03.06, 08:55 U mnie nic innego nie wchodziło w grę, u góry jestem w miarę drobna a większy dół super maskuje ta duża spódnica. Mogę Ci jedynie powiedzieć że po sukienkę chodzę z moją przyjciółką która ślubuje dwa tygodnie po mnie i ma 158 cm wzrostu i rozmiar 36/38. I wiesz co? Będzie miała identyczny krój sukinki, tzn na dole spódnica (ciut mniejsza) u góry gorset na ramiączkach ale te ramiączka opadają jej na ramiona. I powiem Ci że wcale tego 158 nie widać, wygląda super. Jeżeli chodzi o zakup sukienki to musisz iść po porstu na szeroką, ustać koło pomnika Mikołaja Kopernika, i: *cofnąć się w stronę teatralnego - masz dwa salony na Szewskiej * wrócić do pomnika i iść w stronę Empiku - masz salony po swojej lewej stronie, musisz wchodzić w każdą uliczkę, są mało oznakowane. Z tego co pamiętam jest na wielkich garbarach (dwa Veronika i Cymbeline), no i na Strumykowej - super salon z super kieckami i panią która na pewno Ci doradzi Powodzenia i napisz jak było!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malika4 Re: Toruń 08.03.06, 11:09 dzięki jak tylko się wybiorę, dam znać; mam nadzieję, że nastąpi to niedługo bo zaczynam się lekko denerwować... we wszystkim jestem bardzo niezdecydowana, tutaj jednak wiem, ze nie mogę sobie na to pozwolić czas goni a panie sprzedawczynie w salonach straszą że już późno) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aga199 Re: Toruń 08.03.06, 20:17 wiatam,jestem z torunia i slub biore 16.04.06 wszystko juz przygotowane,sukienka juz sie szyje w salonie,pierwsza przymiarke mam 3.04.jesli macie jakies pytania chetnie pomoge,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marsha_wj Re: Toruń 16.03.06, 11:50 moze zainteresuje Cię moja sukienka? Suknia jest naprawdę niepowtarzalna, oryginalna ze względu na niespotykany krój dekoltu. Suknia była szyta na miarę – rozmiar to 34/36, powinna pasować na wzrost ok. 156–165 - w zależności od wysokości obcasa. Suknia została kupiona w renomowanym salonie mody ślubnej w Toruniu. Sukienka jest dwuczęściowa, model „linia A” – składa się z gorsetu wiązanego na szyi i spódnicy warstwowej. Suknia uszyta jest z organzy – materiał jest niezwykle lekki, przez co suknia jest bardzo wygodna; nie gniecie się, a co najważniejsze pięknie się układa dodając sukni efektownej zwiewności. Spódnica jest bardzo oryginalna. Zakłada się ją na oddzielną halkę na kole – formująca ją fiszbina jest giętka i elastyczna - suknia ładnie układa się podczas tańca i cały czas utrzymuje nienaganny kształt. Halka jest na tzw. małym kole – dzięki temu suknia ma bardzo elegancki fason w linii A. Ma niewielki podpinany tren. Niespotykany Gorset - jest delikatnie zdobiony koronką i koralikami. Wiązany jest na szyi za pomocą subtelnej tasiemki wykonanej z ozdobnej koronki. Tasiemka może swobodnie opadać na plecy, co dodaje sukni uroku. Przód gorsetu jest kryty zdobionym tiulem z koronką, – mimo iż dekolt częściowo jest zakryty, to suknia ładnie go eksponuje oraz podkreśla kształt ramion i pleców. Ponadto, daje bardzo dekoracyjny efekt. Gorset ma charakter biżuteryjny – na dekolt nie jest już potrzebna żadna biżuteria, sam w sobie jest już wystarczająca ozdobą. Tył gorsetu jest mniej więcej do połowy pleców odkryty. Gorset zapinany jest z tylu na bardzo wąski, kryty suwak – jest niewidoczny. Suknia ma bardzo delikatny odcień ecru, jest w zasadzie biała, ale o ciepłym odcieniu (nie jest „sino” biała). Sprawia to, że efektowne wykończenia spódnicy są widoczne a kształt całej sukni staje się jeszcze bardziej wyeksponowany. Poza tym kolor ten pięknie prezentuje się przy każdym rodzaju oświetlenia .Kolor ten pasuje do każdej karnacji i koloru włosów. Suknia jest bardzo wygodna – jest lekka, nie obciąża bioder. Dla zainteresowanych pań istnieje możliwość obejrzenia/ ewentualnego przymierzenia sukni na miejscu (Toruń) Chętnie odpowiem na wszelkie pytania, prześlę zdjęcia itp Kontakt: marsha2003@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalami Re: Toruń 08.03.06, 11:11 a ja pomieszkuję w Gańsku, bo tu studiuję, ale w Toruniu biorę ślub - 15.08 załatwione sporo spraw, chociaż nie wszystkie szycie sukienki zamówiłam w salonie "verona" na Małych Garbarach a ślub biorę na Podgórzu, u franciszkanów, bo to moja nowa parafia pozdrawiam wszystkie toruńsko-bydgoskie czy bydgosko-toruńskie panny młode Odpowiedz Link Zgłoś
agaban12 Re: Toruń 08.03.06, 11:27 Cześć, ja równiez jestem z Torunia. Ślub 24 czerwca w Kościele Garnizonowym. Jesteśmy w trakcie nauk przedmałżeńskich. Sukienka i buty już są, niestety przyszły Pan Młody jest kompletnie nieubrany No i oczywiście przed nami wszystkie formalności związane z protokołami, licencjami itp. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
arikiel Re: Toruń 08.03.06, 12:16 Ja tez mam ślub 24 czerwca w parafii ojców Paulinów, sukienki jeszcze nie mam, sama chcę wymyśleć, jak ma wyglądać i uszyć w jakimś salonie, ale garnitur dla ukochanego już znaleźliśmy - rewelacyjny. Licencja to wypytywanie o wszystko, taki test i to wcale nie są fajne i wygodne pytania... Ale dla Tego Dnia to warto Aga Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: Toruń 08.03.06, 12:57 evamalami a dostałaś zniżke w Veronie? bo na targach dawali takie kuponiki na 10% upustu Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalami Re: Toruń 08.03.06, 15:23 zamówiłam sukienkę przed targami i nie dostałam zniżki dobiłaś mnie trochę, bo dopiero doszłam do siebie po tym, jak zamówiłam sukienkę za cały 1500zł, podczas kiedy planowałam wydać góra 1200 ogólnie to mi troche smutno że tyle kaski i w dodatku nie dostałam na przykład welonu albo rękawiczek no, zeszli mi 50 złotych - z 1550 ale i tak jestem zadowolona ze zamówiłam właśnie tam i własnie tą sukienkę, będzie śliczna i będę wyglądać dobrze) Odpowiedz Link Zgłoś
jachuw Re: Toruń 10.03.06, 12:12 Uważaj na Paulinów, niezłe mamy przejścia - biorą 200 pln a ostatnio zażądali... naszych świadectw maturalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalami Re: Toruń 10.03.06, 14:41 czyżby mój "ulubiony" proboszcz Krzysztof rzeczywiście był tak dziwny jak mi sie wydawało? wychowałam sie na skarpie, więc paulinów w liceum odiwedzałąm chętnie i często - ale odkąd Krzysztof awansował troszkę zrobiło się mniej sympatycznie - takie przynajmniej mam wrażenie a może to tylko taka moja do niego awersja... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ladybird4 Re: Toruń 08.03.06, 13:30 ja tez torun a gdzie bedziecie kupowac buty? bo mam wrazenie ze bez wyprawy do poznania czy warszawy sie nie obejdzie... no i gdzie tu szukac jakis dodatkow do wpiecia we wlosy? potrzebuje kolor foletowy. byla w pasmanterii na kopernika ale nic nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
ladybird4 Re: Toruń 08.03.06, 13:33 i wiecie czego jeszcze bardzo potrzebuje? namiar na dobra fryzjerke i makijazystke (najlepiej w jednej osobie)ktora przyszlaby do domu.... moze znacie taka (takie) osobę(y) ? Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: Toruń 08.03.06, 13:38 fryzjerki i makijażystki też poszukuje, a jeśli chodzi o ozdoby do włosów pochodź w sklepach gdzie są sukienki. Tam jest tego pełno w salonach. Buty......... pytałam się w kilku sklepach o ślubne to patrzyli na mnie jak na wariatkę. W sklepie ccc w geancie pani pokazała wszystkie białe buty jakie ma w ofercie.... Bardzie do pracy do spodni pasowały niż do sukienki Odpowiedz Link Zgłoś
aga199 Re: Toruń 08.03.06, 20:25 szukasz bucikow do slubu? ja mam slub 16.04.06 mam buciki(rozm.37) i wszelkie dodatki do wlosow i naszyjnik -jest przepiekny, welon i cudne haftowane rekawiczki.Moge odsprzedac w kwietniu Odpowiedz Link Zgłoś
ladybird4 Re: Toruń 10.03.06, 13:34 dziekuje bardzo za oferte ale ja mam stope-kajak wiec rozmiar 37 nie wchodzi w gre Odpowiedz Link Zgłoś
arikiel Re: Toruń 08.03.06, 13:39 Mam koleżankę, która już kilkakrotnie malowała dziewczyny do ślubów, bym musiała spytać czy jeszcze się tym zajmuje. Ale co do fryzjera to też bardzo prosiłabym jakiś namiar, bo jakoś nie widzę wracać od fryzjera przed mszą, jakby na przykład padało... Odpowiedz Link Zgłoś
ladybird4 Re: Toruń 08.03.06, 13:41 to poprosze spytaj czy to aktualne i przede wszystkim na jakich pracuje kosmetykach dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
arikiel Re: Toruń 08.03.06, 13:43 Pracuje głównie na kosmetykach Avon. Oczywiście spytam Odpowiedz Link Zgłoś
silgna Re: Toruń 08.03.06, 13:54 Cześć dziewczyny! Ja mam pana młodego z Torunia i troszkę chodziłam po sklepach więc jeśli chodzi o buty to naprawdę bajeczne są na Wielkich garbarach. Błagam tylko mi nie wykupcie Sliczne z okrągłym noskiem i zgrabnym obcasem. Dla mnie cudo! Co do makijażystek to świetnie malują panie Z Ambasady urody( chyba tak się to nazywa). Malowały moją przyjaciółkę i wyglądała rewelacyjnie!ale co do cen to nie wiem nic. Fryzjerka super pani Iwonka w leopatrze lub jakiś młody chłopak, którego nie znam, ale ostatnio ponoć robi furorę w Toruniu, a ma zakład na Kościuszki koło erbowej. Pozdrawiam gorąco i zazdroszcze, bo Toruń to cudne miasto i też bym chciała tam się szykować do ślubu. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalami Re: Toruń 08.03.06, 15:26 ja też szukam makijazystki i fryzjera... tylko że mam problem, bo ślub biorę 15.08 - to jest wolny wtorek, święto kościelne i narodowe, więc nie wiem, jak to będzie z ochotą tych osób do pracy w ten dzień chętnie zbiorę namiary różne i chętnie podzwonię po różnych osobach pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agaban12 Re: Toruń 08.03.06, 14:22 Ja buty kupiłam na www.bialebuty.com.pl. Jest spory wybór. Bałam się troszkę, ze może nie będą pasować ale są idealne. Co do fryzjera - też jestem w trakcie poszukiwań. Makijaż hmmm .. moja siostra robiła w zakladzie kosmetycznym na Żeglarskiej ale to bylo 4 lata temu i nie wiem czy Pani, która ją malowała jeszcze tam pracuje. Ozdóbki do włosów ... zobacz może w Carfurze - tam jest taki sklep z różnymi rzeczami do włosów, może znajdziesz coś fajnego. Życze udanych poszukiwań. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
lila4 forum.e-wesele.pl 08.03.06, 15:38 tu jest dział bydgoszcz, może połączą z Toruniem, przecież to tylko kawałek drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
agaban12 Re: Toruń 10.03.06, 10:04 A co tutaj taka cisza i spokój? Czyżby u przyszłych mężatek z kujawsko- pomorskiego nic się nie działo? Nam sie w końcu udało znaleźć sklep, w któym uszyją garnitur dla mojego mężczyzny w pięknym czekoladowym kolorze. W sobote kolejne nauki ... no i koniecznie musimy zapytać o poradnię przedmałżeńską bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia czy to obowiązkowe czy zalezy od parafii. Pozdrawiam wszystkie pomorzanki i kujawianki. Miłego piątkowego dnia. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
dor_a Re: Toruń 15.03.06, 15:35 mam pytanie gdzie udalo Wam się zamówić czekoladowy garnitur, bo tam gdzie my szukaliśmy to mówili,że na takie kolory to jeszcze nie pora Odpowiedz Link Zgłoś
agaban12 Re: Toruń 16.03.06, 09:40 Cześć, na ul. Szewskiej jest taki nowy sklep Der-Red (chyba jakoś tak się nazywa)przed salonem ślubnym Susan Howard. Jest tam surdut w bardzo ciemnym brązie - taka ciemna (bardzo)czekolada. Bardzo miła obsługa no i szyją "na miarę" - łącznie z kamizelką i krawatem. A&A Odpowiedz Link Zgłoś
jachuw fryzura ślubna 10.03.06, 12:08 Cześć, szkoda, że operujecie tu tylko rodzajem żeńskim Szukam sprawdzonej stylistki (to taka podrasowana fryzjeka, nie?) z Torunia, która mogła by uczesać mi narzeczoną w poniedziałek wielkanocny (znaczy w święto). Ewa nie tyka się kopa, więc ja się muszę wykazać! serdecznie pozdrawiam, liczę na pomoc Starszy kapciowy Odpowiedz Link Zgłoś
agaban12 Re: fryzura ślubna 10.03.06, 13:17 Do tej pory rodzaj żeński bo tylko taki był odzew no ale od dzisiaj to się pewnie zmieni. Witam(y) w takim razie pierwszego mężczyznę na toruńskim (i nie tylko)podforum. Niestety nie jestem w stanie Ci pomóc w sprawie stylisty, sama jestem na etapie gorączkowych poszukiwań. Ale jeśli znajdę kogoklowiek wartego polecenia na pewno napiszę. Udanych poszukiwań. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
anitayan Re: Toruń 14.03.06, 14:58 Cześć dziewczynki, ja jestem z Bydgoszczy i ślubuje 12 sierpnia i mam do was ogromną prosbę. Sukienke już mam, wpłaciłam już 3/4 ceny, ale jak teraz na nią patrze to ryczeć mi się chce. Inaczej wyglądała "na żywo" a inaczej na zdjęciu. W lipcu będe robiła jeszcze poprawki, bo ciut za duża. A Wy co o niej sądzicie? www.przewodnikmp.pl/forum/viewtopic.php?p=5371#5371 Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: Toruń 14.03.06, 18:17 troche dużo masz tego dołu, za dużo różnych elementów ale podstawy sukienki są ok, słuchaj masz jeszcze kupę czasu i na pewno można coś zmienić. Ja zamówiłam swoją sukienkę w piątek, pani mi powiedziała że jeszcze przez dwa miesiące mogę coś zmienić bo dopiero później bedą się zabierać do szycia, a ślub mam tydzień przed Tobą!! Odpowiedz Link Zgłoś
komar.ka fotograf- polecam 15.03.06, 14:47 Własnie znalazłam post o targach ślubnych w Bydgoszczy. Zachwalali tam fotografa Piotra Ulanowskiego. Faktycznie zdjęcia ma fajne. Ja już mam fotografa (kuzyn ze szkoły fotograficznej), ale jakby któraś z Was szukała to polecam- www.ulanowski.pl Niech żyje 05.08.06 Odpowiedz Link Zgłoś
agaban12 Re: Toruń 16.03.06, 09:47 Może faktycznie ciut za dużo tego dołu. Ale masz jeszcze sporo czasu i jeśli będziesz chciała coś poprawić to na pewno zrobisz to dobrze. Poza tym, piszesz, że "na żywo" wygląda inaczej, jak mniemam - lepiej. Moze na zdjęciu po prostu materiał jakos tak się kiepsko ułożył albo światło źle pada. Nie martw się, głowa do góry. Wszystko bedzie dobrze. A z ewentualnymi poprawkami na pewno do sierpnia zdążysz. Pozdrawiam A&A Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: Toruń 16.03.06, 09:52 Co prawda jestem z Łodzi - ale... Pozdrawiam Torunianki! Byłam w Toruniu w wakacje - super miasto - baaaardzo mi się podobało Odpowiedz Link Zgłoś
agaban12 Re: Toruń 16.03.06, 09:56 To prawda, miasto jest super a jego mieszkańcy jeszcze fajniejsi Pozdrowienia dla Łodzianek! Aga Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: Toruń 16.03.06, 12:55 Ladybird to moze my się dogadamy z butami... Chociaż powiedz jak coś znajdziesz. Bo moja stopa to w porywach nawet rozmiar 41... Odpowiedz Link Zgłoś
aida808 Re: Toruń 16.03.06, 13:09 Witam, ja również jestem z Torunia i chętnie połączyłabym wątki toruńsko-bydgoskie ślub mam w Toruniu w kościele w Kaszczorku (10.06), a wesele w Myślęcinku Suknie wybierałam..uwaga... w ciągu 1 dnia!!!! Teraz jestem na etapie robienia zaproszeń (a co, robie sama, beda oryginalne)Jesteśmy na polmetku nauk przedmałazeńskich Czy znacie moze namiary na jakas Poradnię Rodzinna w Toruniu? Najgorszej ze moj pan jeszcze w ogole nie ubrany(( Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: Toruń 16.03.06, 19:25 Niestety nie mam pojęcia jak poradnie ale jestem pewna że mój facet ze swoim zapałame do poszukiwania ubrań pewnie pójdzie w dzińsach Odpowiedz Link Zgłoś
anitayan Re: Toruń 17.03.06, 09:07 Własnie dziewczynki jak to jest z Waszymi chłopami, czy oni tez ciągle powtarzają że bardzo chca ślubu, ale jak mają coś sami załatwić to albo numer telefonu zgubili, albo było już za późno. Bo ta moja cholera wczoraj miał zadzwonić to fotografa no i oczywiście tego nie zrobił "bo juz było za późno".Jesli chodzi o garnitur to mówi "żabka co mi wybierzesz to ubiore", wiec mówie do niego że wybrałam smoking+melonik+laseczka( oczywiście żart) a on mi mówi NO JAK BARDZO TEGO CHCESZ. Ale ogólnie kochane z niego chłopisko Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agaban12 Re: Toruń 17.03.06, 10:24 Z moim mężczyzną jest podobnie. Jakbym mu powiedziała, że najlepiej będzie wyglądał w jutowym worku to też chyba bez szemrania by założył A tak poza tym to najkochańszy facet pod słońcem ... A jak idą przygotowania? Pozałatwiałyście już wszystko? Ja nadal rozglądam się za jakąs fajną fryzurką i jakoś nic mi nie pasuje. Eh te kobiety ... Pozdrawiam i życze miłego piątku. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
aida808 Re: Toruń 17.03.06, 10:51 no właśnie fryzura...ja wiem już jaką chciałąbym mieć, ale naprawdę nie wiem do jakiego fryzjera iśc zeby czasami mi jej nie spieprzył!!!Macie moze jakiegos zaufanego fryzjera? Odpowiedz Link Zgłoś
alina1980 Re: Toruń 17.03.06, 12:35 Hej. Dziewczyny my ślubujemy 01.07.2006r. Wesele odbędzie się w restauracji Portowej. Przygrywał nam będzie zespół toruński "Mączka band". Podobno są jednym z 4-ech najbardziej popularnych toruńskich zespołów. Zobaczymy, ale słuchając ich kaset to nie mogłam uwierzyć, że to śpiewa facet, który stoi przede mną. Zapowiada się wspaniale . Nie mamy jeszcze kamerzysty, umówionego fotografa, makijażystki, fryzjerki i sukienki,garnituru. Narazie w wirze pracy nie mam czasu by porozglądać się po sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
pinkdot Re: Toruń 17.03.06, 13:00 Witam Torunianki Ja co prawda nie będę ślubować w Toruniu ale z racji studiów jeszcze do końca czerwca mieszkam tutaj i mam pytanie dotyczące nauk przedmałżeńskich. Gdzie zaliczałyście kurs? Średnio żarliwa katoliczka ze mnie i nie mam pojęcia gdzie to załatwić, żeby nie natrafić na jakichś nawiedzonych księży, zależałoby mi na takim z w miarę normalnym podejściem do życia. Tak poza tym to całe te nauki jakoś mnie przerażają, więc byłabym bardzo wdzięczna za wszelkie porady. Aa, jeszcze jedno... może wiecie czy jest w Toruniu możliwość zrobienia takiego kursu intensywnego, w przyśpieszonym tempie? Odpowiedz Link Zgłoś
golka46 Re: Toruń 17.03.06, 23:47 cześć Jestem z Torunia ale obecnie mieszkam za granicą. Mam 10 dni urlopu podczas którego musze zorganizowac najwiecej jak sie da.Zaczynam od lokalu na 100 osob chiałabym na wrzesień ale wiem ze jest wiekszość juz zarezerwowana. Jeżeli macie fajny lokal to prosze dajcie namiary. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: Toruń 18.03.06, 08:42 Dziewczyny aż mi się wierzyć nie chce że tyle spraw przed Wami. Alina1980, golka46 no czas się brać do roboty. Co do sali to fajny jest hotel w Łysomicach, nie wiem jak Toruń. Ja swój lokal rezerwowałam od razu po zaręczynach w maju zeszłego roku, i tak nam się udało. Co do kamerzysty fotografa itp to najlepiej kupić poradnik "Ślub i wesele" ja dostałam go na targach ślubnych. Tam ogłaszają się prawie wszyscy z pojazdami włącznie więc na pewno będzie to jakaś pomoc. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś