filar_zf 10.03.06, 09:00 Witam wszystkich w piątek ) nareszcie Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 09:08 Wczoraj poszłam na fikołki, później pojechałam na narty, niestety strasznie sypało mokrym śniegem, gogle mi parowały, nie dało się spokojnie jeżdzić. Całe spodnie i kurtka mokre, straszna droga powrotna, bo ciągle sypało. Dobrze, ze tato prowadził, bo ja zasypiałam. Dzsiaij Oluś spotyka się z kolegą na popijawie, powiedzcie kto ma tak dobrze jak on puszczam go, nie marudzę. Wraca jutro, więc albo dzisiaj posprzątam i jutro bede miała spokój, albo nałóże sobie maseczki i zrobię babski wieczór. Jutro w końcu zabieram go na tygodnowe zakupy, zrobię na cały tydzień i mam spokój, bo jak robię u siebie codzienie to po pierwsze tracę czas, a po drugie wydaję 2 razy więcej, niż jak pojadę do marketu. MIłego dnia ja dzisiaj nie mam zamiaru się w pracy przemęczać Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 09:17 O tak, zrób sobie salon piękności! A ja teraz z innej beczki. Ja nie mam bierzmowania, chodze na spotkania przygotowujące. (Swoją drogą b. fajny ksiądz prowadzi, naprawdę życiowy. Wczoraj mówił o małżeństwie i o różnicach miedzy konstrukcją kobiety i mężczyzny. Uśmialiśmy się do łez, aż żałowałam że Darka nie ma, bo ksiądz gadał na prawdę do rzeczy). Ksiądz powiedział, że osoby, które nie zachowują czystości przedmałżeńskiej (=mieszkają ze sobą) nie mogą w tym czasie przyjmować bierzmowania. W takiej sytuacji ida do spowiedzi tuż przed bierzmowaniem, które odbywa się tydzień przed ślubem. Coś takiego ponoć jest w kościelnym prawie. Słyszałyście o tym? Kurcze, chciałam iść do bierzmowania wcześniej. Nie wyobrażam sobie też żebym miała np. coś ukrywać na spowiedzi - bez sensu. Zaskoczył mnie ksiądz tym tekstem. Słyszałam, że trochę inaczej traktuje się młodych żyjących ze sobą - nie zmusza się ich do dwóch spowiedzi, tylko jednej tuż przed ślubem. Ale o bierzmowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 09:19 Niestety w tym Ci nie pomogę. Zupełnie sie w tym nie orientuje Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 09:09 Cześć, piątek nareszcie i mój urlop nareszcie. Chociaż urlop wypadł mi zupełnie jakoś nie w porę (musze wziąć, bo to zaległy z zeszłego roku, a w budżetówce to pilnują takich rzeczy). Wcześniej nie mogłam bo czekałam na wyznaczenie terminu egzaminu w pracy i to się przełużało, bo kolejni członkowie komisji szli na urlop lub zwolnienie. A poza tym chciałam zaczekać aż Darek skończy kontrakt i spokojnie będziemy mogli odpocząć razem. Teraz znowu nie będzie mnie akurat w momencie kiedy będa likwidować moją instytucje i będą jakieś przeniesienia. Boję sie że jak mnie nie będzie to coś mnie ominie. Cóż pozostaje mi liczyć na "pełnomocnictwo" w mojej sprawie kolegi z pokoju, tu raczej jestem spokojna że zadba i o mnie. No ale na urlopie będe musiała wisieć na telefonie żeby być na bieżąco z sytuacją. Żebym tylko nie musiała wracać, cholerka. Ach, co ma być to będzie, tylko trochę jestem zła... W związku z powyższym moja obecność na forum będzie pewnie sporadyczna w ciągu najbliższych trzech tygodni ( Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 09:18 trzy tygodnie urlopu ?! Jeju, marzy mi się coś takiego, ale wtedy jak bym miała wracać to bym się chyba poryczała życzę Bogusiu miłego wypoczynku i odstresowania się, a my tu będziemy na Ciebie czekały, chyba nigdzie się nie wybieramy przynajmniej ja , z tamtego roku zostało mi 4 dni zaległego urlopu i mam go wybrać najpóźniej do wielkanocy, tylko jeszcze nie mam na niego pomysłu. Na razie, po ogłoszeniu przez moją szefową odejścia w lipcu, zaczynam wysyłać dokumenty do firm, zacznę od Philipsa LG i HP. Jesli mnie nie przyjmą to przynajmniej dowiem się ile proponują i podszkolić się w rozmowach. NAjwyższy czas, po ponad 6 latach, trochę się rozwinąć w nowej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 09:23 Oj tak, ja już dostaję kota w tej pracy. Jak nie ma nowych wyzwań to człowiek w robocie się uwstecznia. Jestem zła na tą sytuację, ale może to na dobre wyjdzie, zmienię na coś ciekawszego. CZego i Tobie życzę. Chociaż ja bym chciała trochę dłużej posiedzieć w jednej robocie, jak na razie dwa lata to maks. Bez sensu tak ciągle skakać. Odpowiedz Link Zgłoś
kinnga1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 09:34 Dzien dobry Dziewczynki !! Nareszcie piątek Nie4stety ja pracuje i w piatki i w soboty i w niedziele ....wiec roznica jest taka ze czasem gdzies wyskoczymy. Nie ma nic gorszego niz raczkujaca firma Pracuje ostatnio po 14 godzin , a jeszcze studia mam Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 09:40 Kinguś, znam ten ból, studia, praca. Kiedyś w weekendy studiowałam, były egzaminy, a z pracy wychodziłam o 17 na obiad, wracałam o 18 i tak do 23, dzień w dzień, ale robiliśmy we dwójkę pracę, którą teraz robimy w 5 osób. Ja siedzę już ponad 6 lat w tej firmie, w mojej karierze jedyna, ale mam doświadczenie i praktykę w firmie produkcyjnej z rozbodowaną księgowością i innymi działami, jako taki język, szkolenia. Nie jest mi tu źle, ale może zmiana by się przydała, po prostu tu chyba niczego innego się nie nauczę. Będzie mnie to kosztowało nerwów, ta firma jest blisko domu, ale trzeba próbować. Przecież nie będę tu siedzieć do emerytury Odpowiedz Link Zgłoś
askiem Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 09:47 Hej dziewuszki! Ja też się cieszę, że już piątek! Tymbardziej, że mam wolny weekend (pierwszy raz od niepamiętnych czasów) - tak to zawsze uczelnia (jedna lub druga), wstawanie o 4-tej i tłuczenie się pociągiem... A od czerwca mam zamiar wziąść się za poszukiwanie pracy (przede wszystkim lepiej płatnej i z możliwością rozwiju). Ale i tak na weekend nie będę całkowicie bez pracy, bo moja mamuśka ma imieniny i obiecałam jej pomóc. Więc czeka mnie kuchcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
askiem Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 09:51 Najgorsza w pracy jest rutyna, brak szans na rozwój, na dokształcanie, brak szans na awans... Ja właśnie dlatego decyduję się na poszukiwania czegoś nowego. Pewnie, że zawsze może być "coś" nie tak, ale trzeba próbować, choćby po to by zdobyć nowe doświadczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 09:55 Dokładnie właśnie to- brak rozwoju, brak awansu, w sumie nawet nie wiem czy zarabiam czy mało na moim stanowisku. Siedzę sobie cichutko i nic nie wiem o innym świecie. Dokształcanie tylko w wąskim zakresie swoich obowiązków, a szkoleń już w moim zakresie brak i prawdę mam już dość tych papieró, codziennie to samo!! Odpowiedz Link Zgłoś
askiem Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 10:02 Ja pracuję w sekretariacie i zarabiam 160zł więcej niż nasze sprzątaczki. Główna księgowa ma o 450zł więcej od sprzątaczek... To jest budżetówka - hihi. Odpowiedz Link Zgłoś
askiem Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 10:06 To ja dołanczam do grona "lubiących fotografię" Uwielbiam zdjęcia i nawet te z cyfrówki staram się wywoływać, bo w komputerze to nie to samo... A marzy mi się taka lustrzanka cyfrowa... tym to można pstrykać Odpowiedz Link Zgłoś
askiem Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 10:07 Kinga - no wiesz? Dlaczego nie spróbować? Tymbardziej, że to wystawa amatorów... Całe Forum trzymałoby za Ciebie kciuki - to jest siła... Odpowiedz Link Zgłoś
kinnga1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 10:11 Askiem , lustrzanka cyfrowa jest super i mi tez sie marzy. a narazie pstrykam zdjecia aparatem o parametrach telefonu komorkowego ale uwazam ze zdjecia robi czlowiek a nie aparat , wiec jest nie masz pomyslu to nigdy nie zrobisz dobrego zdjecia kwiatka - bo zdjec takiego kwiatka jest juz tysiace , a jesli nie masz uczuc to nigdy nie zrobisz dobrego portretu...Ale Pawel obiecal ze za pieniazki ktore nam zostana z wesela kupimy aparat Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 10:20 Mój tato jest fanatykiem fotografii, nie zaraził mnie tym i czasami mnie nawet tym wkurza, bo pcha się wszedzie jedną cyfrówkę Sony utopił w morzu teraz ma dwie też Sony, ale nie takie malutkie tylko duże, z porządnymi obiektywami i muszę przyznać, ze ma do tego dryg. W zamieszchłych czasach wywoływałam z nim zdjęcia w ciemni. ehhh to były czasy jednak fajnie mieć swojego konika i pasję Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 10:28 Zuziu! Mamy podobnych fcetów, okres w tym samym czasie i jeszcze dzieciństwo takie samo??? ) Odpowiedz Link Zgłoś
kinnga1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 10:31 Mam jeszcze dwa tygodnie na podjecie decyzji Napewno napisze wam czy sie udalo ** Odpowiedz Link Zgłoś
kinnga1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 10:33 Moze jestescie siostrami syjamskimi i nie wiecie o tym Dziewczynki ja lece bo mam praktyke sadowa Ale wroce niedlugo Kiara nie pojechalam do Krakowa bo pogoda fatalna i ta praktyka... Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 10:38 okres dziewczyn które przebywają razem, jakby nie patrzeć my się regulują chciałaś powiedzieć ojców, bo olek nie przejawia pasji do fotografii, do nowych zabawek owszem, ale aparat go nie kręci Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 10:50 Siła netu jest większa niż myślałam; wpływa nawet na cykl. A mówiąc o naszych facetach miałam na myśli ich reakcje na poważne rozmowy, a raczej brak reakcji, czyli ciężkość gadki (to zgeneralizowanie oczywiście, przecież da się z nimi porozmawiać, ale oni nie są do tego wyrywni, tak mi się wydaje.) Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 10:56 nie są wyrywni, to trzeba przznać, mój za to jest jeszcze nerwowy, nie potrafi spokojnie usiedzieć przy żadnej rozmowie. Co do neta to wchodzimy w nowe relacje międzyludzkie, netowa przyjaźń jest fajna, ale śniło mi się, że was spotkałam, aż mi łezki połyneły Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 11:04 Mnie tak dziwnie jak pomyślę że na tyle dni Was opuszczę... Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 11:06 nie martw się, będziemy tutaj, ominie Cię parę tematów, ale będą następne odpoczywaj !! Odpowiedz Link Zgłoś
kinnga1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 09:48 Jasne , ja też uważam że trzeba się rozwijać i iść do przodu. Dlatego jak tylko firma juz stanie dobrze na nogi chcę iść do pracy w swoim zawodzie , bo nie po to studiuję to co lubię żeby kiedyś pracować w zupełnie innej branży Ale narazie to niemożliwe , pracy jest bardzo dużo , wykonujemy ją w trójkę (plus księgowa) a i tak na nic nie mamy czasu. Zwłaszcza że chłopcy pracują jeszcze w innych firmach. I do 16 sa w pracy a potem zaczynaja pracować dla siebie. To jest naprawdę koszmar...A nie stać nas jeszcze żeby kogoś zatrudnić... Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 09:52 Ja studiowałam coś innego, teraz pracuję zupełnie w innej braży, może kiedyś mi się uda dorwać coś co studiowałam, ale cos mi sie ta perspektywa oddala. Napewno nie chcę być głóną księgową, mogę być najwyżej kierownikiem jakiegoś działu np. kosztów lub materiałówki. Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 09:58 Kinga, studiujesz coś związanego z fotografią? Byłam na twoje stronie, ale na razie tak pobieżnie. Jeszcze tam zajrzę bardziej wnikliwie. Ale to świetne hobby. Mój tata jest pasjonatem fotografii, nie udało mu się zaszczepiś bakcyla u mnie, ale jakies podstawy mi przekazał. Lubię w każdym razie popatrzeć na dobre zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
kinnga1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 10:04 Nie studiuje administracje publiczna i zamierzam byc urzednikiem panstwowym chociaz ostatnio coraz bardziej "napalam sie" na prawo...kto wie , moze jeszcze mi sie uda :] a fotografia to tylko pasja ... chociaz ostatnio dostalam zaproszenie do wystawienia swoich prac na wystawie amatorow ...ale zdaje sobie sprawe ze moje zdjecia nie sa az takie fajne zeby je ludziom pokazywac i boje sie ze zrobie z siebie idiote wiec raczej nic z tego nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 10:22 Wystaw je bez gadania !!! Masz pasję w tym co robisz i to się liczy, a może jest to szansa. Pomyśl o tym poważnie. A ja jestem po stosunkach międzynarodowych, więc też urząd, ambasada lub firma zagraniczna dział administracyjny. Księgowość nie ejst taka zła Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 10:26 No to będziemy koleżankami po branży Próbuj z tą wystawą, nie ma co się czaić. Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Witajcie:) 10.03.06, 11:14 Też jestem ZA wystawą Filar, a ja mojego wysyłam do rodziców, a sama mam spotkania przyjaciółkowe Aż sie doczekac nie mogę, zwłaszcza, ze jutro spotkanie cafeart, wielu osób jeszcze nie znam. Też mamy swoje prace, ale w cafe dajemy upust swym pasjom Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Witajcie:) 10.03.06, 11:22 Cześć Inga, no to jest nas większość!! Ma iść na tą wystawę. A mój jutro wróci sponiewierany, bo to nie pierwszy raz tylko Michał pewnie będzie chciał iośc na miasto na panienki, Olek pójdzie z nim i będzie siedział i pił, bo z panienek nici A ja odpocznę Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Witajcie:) 10.03.06, 11:25 hah, odpocznę, mój odpoczynek to pewnie będzię polegał na tworzeniu nowych kartek i innych cudów. Zaproszenia czas zrobić A już nie powiem, że mój końcowy egzamin na podyplomówce zawisł w nicości... Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Witajcie:) 10.03.06, 11:31 jaka podyplomówka ? w końcu udało mi się wejść na stronkę cafeartu i to bardzo ciekawe. Ja własnie mam zamiar zająć się decoupagem. Moja ciotka robiz tem wspaniałe rzeczy, do tej pory z mamą zbierałyśmy dla niej serwetki Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Witajcie:) 10.03.06, 11:36 Tak, robimy cafe co się da hahaha, w niedzielę ładny kurs opublikujemy (dziś go wrzuciałma) - na szydełko. Ja chcę się choć prostych rzeczy na szydełko nauczyćA o decoupade przed świętami będą łądne rzeczy - np. jak zrobić pisankę. Studia...cóż, naleciałości po poprzednije pracy, teraz to już mi się jedno dla moich własnych dzieci może przydać jak się im języki zapolączą (no ale najpier trzeba je urodzić) - logopedia. Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Witajcie:) 10.03.06, 11:42 teraz będę tam zaglądać, szydełko czemu nie, kiedyś babcia mnie uczyła, ale już zapomniałam. A pisanka napweno zrobię! Pamiętam, ze tato mnie zabierał na jakieś ćwiczenia w mówieniu. teraz też mi język podobno trochę za bardzo wychodzi ale już za późno Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Witajcie:) 10.03.06, 11:48 Zobacz Jajaka decoupażowe Ewci A z tymi naszymi artykulatorami to tak już jest, każdemu coś nie styka, a to język wychodzi, a to szpara między zebami, hahah Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Witajcie:) 10.03.06, 11:50 szparki to mam gdzie indziej a język to już tak ma, że pcha się tam gdzie go nie trzeba popatrzę sobie na jajeczka Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Witajcie:) 10.03.06, 11:52 piękne, ale to już wyższa szkoła jazdy, jak mi w ogóle jakieś wyjdą to będę szczęśliwa Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Witajcie:) 10.03.06, 11:54 Racja, Ewa to mistrzyni Piekne rzeczy robi, nawet mebeli odnawia. Ale jej kurs jajeczny będzie bardzo pomocny (jestem w tarkcie redakcji tekstu i obrabiania fot). Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Witajcie:) 10.03.06, 12:00 Zaraz obejrzę te jaja. Z robótek to ja lubię makramę, tylko dawno sie w to nie bawiłam, muszę do tego wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Witajcie:) 10.03.06, 12:05 Różne wyroby ze sznurka i węzełków. Sznurek = zarówno kordonek, jak i gruby sznur. Z tego można zrobić serwety, obrusy, bransoletki, tkaniny ozdobne na ścianę typu gobelin, paski (Super wychodzą, teraz są bardzo modne), zawieszke na doniczkę (to chyba najczęściej spotykana forma, z sizalowego sztywnego kosmatego sznurka), torebki i mase różnych innych rzeczy które człowiekowi przyjdą do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Witajcie:) 10.03.06, 12:01 to świetnie, bo pzryda się wszystko d podstaw, tło, materiały, itd. Moja ciotka też jest w tym dobra, no i ma na imię Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Witajcie:) 10.03.06, 12:07 O jajach przekżę Ewci, dziś się widzimy a na razie siedzi w łazience i maluje toaletkę hehe Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Witajcie:) 10.03.06, 12:05 Ewcie widać maja smykałkę do decu Ja tu gadu gadu i tak się zakręciłam, że zadzwoniłam do innej firmy niż miałam!!!! No ładnie Ja to głównie koraliki i kartki robię, ale ostatnio decu też próbowałam (z moim Adamem nawet - nakupował mi gadżetów do moich skarbów, z okazji urodzin, i jak siedliśmy to... Na razeie pokracznie idzie Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Witajcie:) 10.03.06, 12:09 ale jeszcze nic nie powiedziałam o Twoich kartkach. Sa cudowne. Wczoraj z koleżanką z biurka zachwycałyśmy się. Masz talent! Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Witajcie:) 10.03.06, 12:10 oj, i tam dotarłaś Dzięki wielkie Miło, że Ci się podobają Od dzieciństwa robię te rzeczy i jakoś mi się nie nudzi hahah Rodzice cześto nadal mówią na nie "laurki" hahah Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Witajcie:) 10.03.06, 12:22 dotarłam, lubię klikać na wszystkie linki a to przez Bi bo patrzyłam na niego Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 11:16 AAA Filar, pamietasz moje narzekania na krawcową?? Napisała mi dziś smsa!!! coś w stylu: Ponoć na ulicy X sa materiały, ale nie mam tam nr. Super!!!! co?? Dziś jadę do innej, a tej podziękuję, chyba dobrze, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 11:29 Oczywiście pamiętam. To Ty będziesz biegała, załatwiała, a ona uszyje i zgarnie kasę, jakby sama wszystko załatwiała. A poza tym to ona się na tym zna i tak sie umawiałyście, wieć nie powinnaś mieć żadnych obiekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 12:18 Czesc Dziewczyny! Co tam w ostatni dzien pracy,ja jutro standardowo ide do pracy JAk tam pogoda u was sie zapowiada na weekend ,dalej sypie sniezek? Co do krawcowej to ja bym na Twoim miejscu zrezygnowala jak zaczyna kombinowac,wydaje mi sie ,ze dobra krawcowa wie skad wziac material i to w dobrej cenie... Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 12:20 Wląśnie. Zaraz jade do księgowości, potem do nowej krawcowej umówiłam się z koleżanką, która mnie wesprze Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 12:24 Cześć Marlenko,, ja udaje że pracuje, głowa mnie boli i ma dzisiaj wolny wieczór.A co u Ciebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 12:26 Ja tez myślę że lepiej zmienić kawcową póki masz jeszcze trochę czasu. ta jeszcze ci jakiś numer wywinie skora taka niesolidna. P.S. Karteczki urocze! Cześć Marlenko! Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 12:28 Krawcowa- postanowione. Dziś idę do nowej Dopiero w poniedziłek będę mogła opowiedzieć jak było A karteczki raz jeszcze dzieki. Obecnie do zaproszeń się przymierzam. No i chcę zrobić serię kartek typu "powiększyła się nam rodzina" dla rodziców naszego przyszłego chrześniaka Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 12:32 A u mnei dalej śnieg sypie a już mślałam, ze wiosna Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 12:34 A u nas nie, ale zalega wszędzie... I chyba zimno, aż się nie chce wychodzić... Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 12:36 Zuzia u mnie jakos leci,tez bym sie wybrala na narty ,ale cholera jezdzic nie umie i nie ma tu sniegujedyne co mi pozostalo to rolki,ale troszke za zimno jeszcze,ja jak zwykle dzis na popludniowa zmiane,wiec zostalo mi jeszcze jakies dwie godzinki.Szkoda ,ze jestem tak daleko bo wpadlabym do Ciebie i zrobilybysmy sobie babski wieczor,wysko na jakoas iprezke itd ,a co jak chlopom mozna to nam nie? Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 12:52 ja też dopiero rok temu się nauczyłam. Jak przyjedziesz to Cię nauczymy Nic trudnego. Chciałabym gdzieś wyskoczyć, ale za bardzo nie ma z kim. Imprezki domowe też są fajne, gdybyście były bliżej... Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 12:56 Dziewczyny, a skąd własciwie jestescie? Filar z gór, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:11 nie, do gór mam 100 km, Środa Śląska koło wrocławia, ale pochodzę z W-a, tu się przeprowadziliśmy w '88 r. Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:25 aha A ja z malborka, Pomorze, były też Kaszuby, Warszawa, no a teraz Łódź (oj, to już rok!!! może uda sie nam w końcu mieszkanie kupić, to się zadomowię) Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:26 no to kawałek W Malborku yłam raz jeszcze z niemca (czyt, jak byłam z Gebelsem ) Odpowiedz Link Zgłoś
julietter Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:31 Witam wszytskich Trudno pisać w rodzaju żeńskim, bo Siesio trochę burzy ten stan, oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Dzisiaj mam trochę nostalgiczny nastrój, ponieważ jutro przekraczam swego rodzju magiczną barierę wieku... czyli 30... Zawsze uwielbiałam urodziny, ale dzisiaj jakoś dziwnie się czuję. Nigdy się nie przejmowałam wiekiem, ale ta cyferka 3 na początku wprowadziła troszkę zadumy w mój nastrój... Mam takie wrażenie jakby się kończył nieuchronnie pewien etap w życiu a zaczynał inny, bardziej poważny, zobowiązujący, nie wiem czy taki mój... Czy któraś z Was przechodziła to podobnie? Chyba nie jestem jedyną trzydziestką? Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:34 Przede wszystkim wszystkiego najlepszego!!!!!! No i nie przejmuj sie kazdy wiek wnosi cos pozytywnego,a kobietki po 30tce ponoc juz sa bardzo doswiadczone i wiedza po co zyjaPamietaj ze dzis masz sie usmiechac a nie smucic. Odpowiedz Link Zgłoś
julietter Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:36 Dzięki Marlenko. Zawsze się cieszyłam, ale od rana tak mnie jakoś dopadło. Jutro pewnie się obudzę i znowu będę podekscytowana kiedy kolejny raz będę mogła zdmuchnąć świeczki na torcie i pomyśleć życzenie. I to ile świeczek, hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
siesio1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:36 hej!Jak ja kończyłem 30 lat wyłapałem okrutnego doła...:Mam nadzieje,że Ciebie to niedopadnieAle zawsze można będzie o Tobie powiedzieć-"rycząca trzydziecha"-mam nadzieje ,że sie nie obraziłaź(to jest komplement Odpowiedz Link Zgłoś
julietter Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:38 Pewnie, że się nie obrażę Siesio. Ale przynajmniej jeszcze nie rycząca czterdziestkaA tak swoją drogą śmiałam się ostatnio, że nie zdążę wyjść za mąż przed trzydziestką (bo ślub w czerwcu))) Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:36 Oj przechodziła!!! Witaj w klubie! Rozumiem twoje refleksje, oj rozumiem... (ja już 30,5). Owszem zaczyna się inny etap, ale to chyba tak płynnie. Muszę ci powiedziec że ja od wieku 20 lat co roku musze się chwilę zastanowić zanim uzmysłowię sobie ile mam lat... Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:39 ojej! Tak się ucieszyłam że jest ktoś w moim wieku, że nie złożyłam życzeń! Juli, spełnienia marzeń i siebie. Abyś spotykała dobrych ludzi na swojej drodze i żeby aniołki nad Tobą czuwały. Wszystkiego dobrego! Odpowiedz Link Zgłoś
julietter Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:40 Dziękuję Bogui bardzo za życzenia! Szkoda, że nie mogę się z Wami podzielić tortem Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:42 zrob zdjecie i wyslij nam na maila ,chociaz oczy pocieszymy Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:40 mi już bliżej do 30-tki niż 20-ki, ale cos zawsze w życiu się kończy a nastepne zaczyna, co nie oznacza, ze zaczyna się cos mniej wartościowego ) uśmiech na twarzy i wszystko bedzie wspaniale Odpowiedz Link Zgłoś
julietter Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:45 Dzięki Zuziu i w ogóle dziękuję Wam za słowa otuchy i życzenia. Nie chcę dramatyzować. Wcześniej też o tym myślałam i dochodziłam do wniosku, że człowiek przechodzi przez kolejne etapy, do których należy podchodzić z ciekawością, a nie oglądać się z żalem za siebie. Ale człowiek jest też takim refleksyjnym stworzeniem. I jedno to argumenty racjonalne, a drugie to ten niewytłumaczalny i czasami mało kontrolowalny nastrój, który człowieka dopada... Ale wiem, że jutro na imprezce już będę wesoła. W końcu życie kobiety po 30. to dopiero początek. A co dopiero będzie jak przyjdzie czterdziestka...;- ) No i ja też uważam, że kobiety są jak wino... Odpowiedz Link Zgłoś
julietter Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:51 Słuchajcie czy u Was też atakuje zima???? W Poznaniu znowu sypie śnieg. Już powoli to kota można dostać z tą pogodą. A wiosny nie widać Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:51 nie zeby was denerwowac ,ale ja juz chodze w kurtce wiosennej Odpowiedz Link Zgłoś
julietter Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:57 Marlena, nawet takich rzeczy nie mów... U nas na wiosnę się nie zanosi. Za tydzień lecę do siostry do Londynu, więc mam nadzieję, że też wystarczy kurtka wiosenna. Ile u Was stopni Marlenko? Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 14:01 Wcale nie denerwować WRRRRRRRRRRR! W Stolycy zima zima zima. Zwierzaczki cudne, szcególnie ten czarny gacek wielkouch) Odpowiedz Link Zgłoś
siesio1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 14:12 spokojnie....jeszcze 11 dni i wiosna....przynajmniej w kalendarzu.. Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 14:15 no to nie denerwuj, bo u mnie sypie jakby się wściekło )) Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 14:20 heheheh,ja nikogo nie denerwuje tylko zachecam na wycieczke do angli Dzis jest okolo 12-14 stopni ,bede wiedziala dokladnie zaraz jak bede jechala do pracy,bo moj inteligentny samochod pokazuje mi jaka mam temperature na zewnatrz. Odpowiedz Link Zgłoś
siesio1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 14:22 no to Twój samochód jest inteligentniejszy odemnie,ja nie pokazuje temperatury na zewnątrz Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 14:23 ale jakbyś wystawił na zewnątrz swój termometr kto wie Odpowiedz Link Zgłoś
siesio1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 14:25 gdybym tak zrobił ,to by odpadł... Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 14:34 moj tez ostatnio cos tak podejzanie mi smierdzial spalona guma,na poczatku myslelismy ,ze to pompa od wspomagania zaczyna szwankowac,pozniej ze pasek ,ale byl zmieniany w serwisie,a teraz juz przestalo smierdziec wiec przestalam sie przejmowac, Siesio moze sie tez nie przejmuj a samochod sam sie naprawi Odpowiedz Link Zgłoś
julietter Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 14:38 Właśnie wróciłam od szefa i taka miła niespodzianka. Bardzo Wam wszystkim dziękuję za piękne życzenia i że mnie tak podnosicie na duchu. Jesteście wszyscy bardzo kochani. A teraz zajrzę jeszcze na maila Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 14:40 Obawiam sie ,ze jeszcze nie doszloale na pewno dojdzie predzej czy pozniej,bo nie dostalam jeszcze potwerdzenia Odpowiedz Link Zgłoś
julietter Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 14:42 Dziękuję za słodką kartkę na mailu I za zdjęcia zwierzątek. Ja też marzę o psie, ale na razie za dużo pracuję. A na Kotka mój Robert się chyba nie zgodzi:- ( Odpowiedz Link Zgłoś
julietter Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 14:43 Będę musiała Was już pożegnać, bo za 5 minut zaczynam kolejne spotkanie Nie ma dziś wytchnienia... Życzę wszystkim udanego weekendu. Wpadnę jeszcze w niedzielę na forum, więc może się spotkamy Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 14:44 trzymaj się, do zobaczenia za jakies 3 tygodnie Miłego weekendu i udanych urodzin! Odpowiedz Link Zgłoś
askiem Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 14:45 Właśnie w radio słyszę, że dzisiaj jest dzień mężczyzny... Słyszałyście o czymś takim, czy tylko dla mnie to nowość? Bo dzień chłopaka to chyba był we wrześniu... W każdym razie Sesio i inni mężczyźni - wszystkiego najlepszego - obojętnie czy taki dzień jest, czy też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
askiem Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 14:47 Jula! To jeszcze na koniec życzenia ode mnie: obyś zawsze miała z kim miała gdzie i miała za co! Wszystko inne już ci dziewuszki pożyczyły, więc niech się spełni!!! I udanego urlopu... Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 14:49 i ja sie stleniam ,bo czas do pracy,laseczki wrzucam wam jeszcze linka ze sklepem sukien gdzie zamowilam swoja u tej panu,zebyscie mialy co ogladac stores.ebay.com/Kanacca_Wedding-dress-gown_W0QQcolZ4QQdirZQ2d1QQfsubZ2QQftidZ2QQtZkm Pozdrowionka i milego weekendu!!!! -- naszeprzygotowaniaslubne.w.interia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
askiem Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 14:51 Papa - trzym się Marlenko! Miłej pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
askiem Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 14:57 Koniec pracy. Zbieram manatki i uciekam do domku Papapapa... Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 14:47 w koncu to Twoje swieto i masz czuc sie wyjatkowo,nawet gdyby to bylo 89) A zwierzak to jednak duza odpowiedzialnosc Odpowiedz Link Zgłoś
siesio1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 14:24 mój samochód jest głupi bo sie psuje Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 14:14 Julciu, a teraz życzenia: Z okazji...urodzin życzę szczęścia w życiu osobistym, sukcesów w pracy, dobrego zdrowia, domku z ogrodem i basenem, eleganckiej limuzyny, samych zwycięstw, spełnienia marzeń, miłych niespodzianek losu, grona prawdziwych przyjaciół, niewyczerpanych pokładów energii, uśmiechu na co dzień, drogi usłanej różami, satysfakcji z pracy, genialnych pomysłów, niskich podatków, słodkiego, miłego życia, świeżości spojrzenia, głównej wygranej na loterii, pozytywnej aury, pogody ducha, pomyślnych wiatrów, gorącej miłości, wygodnych butów, cudownych wakacji, szczęścia, pociechy z dzieci i wnuków, punktualnych pociągów, świętego spokoju, jachtu, żadnych trosk, powodzenia u płci przeciwnej, wysokich lotów, rześkich poranków, pomyślności, trafnych decyzji, intuicji w interesach, prezentów od losu, dużego łóżka, pękatego portfela, szerokiej drogi, miłego szefa, jasności umysłu, niebanalnych wyzwań, miłych snów, pewności siebie, wielkiej fortuny, wielu uśmiechów, bogatego wujka, błyskotliwych ripost, romantycznych wieczorów, udanych łowów, pasjonującej pracy, szansy na sukces, dużo słodyczy, pozycji lidera, szampańskiej zabawy, mocnego dachu nad głową, samych pozytywnych wibracji, pełni życia, wielu niezapomnianych chwil, dużo słońca, olimpijskiej kondycji, pomyślności, jak najmniej zmartwień, wyjścia z każdej sytuacji, uwielbienia u podwładnych, pasma sukcesów, niezmiennie zielonego światła, czystego nieba, stu lat życia, końskiego zdrowia, sławy, pokaźnego konta, manny z nieba, wysokich wygranych, ciągle nowych rekordów, niskich kosztów, bezpiecznych lądowań, wielu ciekawych znajomości, wygranych przetargów, sumiennych dłużników, taaaaakiej ryby, najwyższego miejsca na podium, dobrego fryzjera, radosnych świąt, serca jak dzwon, pewnej ręki, komfortowych warunków, przyjemnych doznań, wielu wzruszeń, mocnej głowy, powodzenia, otrzymania najwyższych odznaczeń, osiągnięcia wyznaczonych celów, pełnego sejfu, szczęścia w kartach, sprzyjającej pogody, dobrych zbiorów, kolorowych chwil, twórczego podejścia do pracy, połamania pióra, góry pieniędzy, samych słonecznych dni, uroku osobistego, mnóstwa prezentów, udanych negocjacji, serdecznych przyjaciół, grzecznych dzieci, udanych wakacji, miejsca w Księdze Guinessa, większości w parlamencie, miłego wypoczynku, wesołego towarzystwa, dobrego apetytu, szczęśliwej podróży, złotej jesieni, poczucia humoru, anielskiej cierpliwości przy czytaniu tych życzeń, wiecznej młodości, licznego potomstwa, niezawieszającego się komputera, sławy i chwały, lekkości bytu, pokojowego rozwiązania wszystkich konfliktów, szybkiego rozwoju gospodarczego, hojnych sponsorów, korzystnego układu gwiazd, miłosnych uniesień, czytelnych instrukcji, cichych wielbicieli, mistrzowskich zagrań, dobrej nocy, wielkiej przygody, słodkich snów, wystrzałowej zabawy sylwestrowej, zgranej ekipy, pomyślności na nowej drodze życia, pociechy z pociechy, lojalnych współpracowników, bujnej wyobraźni, interesujących przeżyć, rodzinnej atmosfery, pomyślnych wieści, radości życia, dobrego serca, pełnego szkła, suto zastawionego stołu, złotej rybki, zimnego piwa, zasięgu w każdym miejscu, gry fair play, nieomylnych decyzji, miejsca w historii, głównych ról, kreatywności, podróży dookoła świata, udanych szkoleń, efektywnych poszukiwań, pakietu kontrolnego, bogatej kolekcji, dużo wolnego czasu, beztroskiego życia, dobrej passy, celnych strzałów, zdobycia Mount Everestu, wolności, gradu prestiżowych nagród, spokoju ducha, oddechu od codzienności, samych piątek w szkole, godnych przeciwników, szczerych komplementów, wszelkiej pomyślności, codziennych atrakcji, świetlanej przyszłości, hossy a giełdzie, korzystnego horoskopu, zdjęcia na okładce, miłych sąsiadów, wiary w sukces, mocy zawsze z Wami, wielu alternatyw, przychylności bogów, tolerancji, własnego odrzutowca, gorączki sobotniej nocy, piwniczki pełnej wina, silnej woli, wyrozumiałego spowiednika, zamku w Szkocji, ambitnych planów, kilku odkryć i kilku wynalazków, owacji na stojąco, zniewalającego uśmiechu, szczęśliwego trafu, płomiennych uczuć, pomocnej dłoni, niezawodnej pamięci, nieprzemijającej urody, asa w rękawie, sprawnych hamulców, miękkiego lądowania, dużo nadzienia w pączku, strumienia szampana, kominka, rozbicia banku, recepty na szczęście, zabawy do białego rana, odwagi cywilnej, dobrej prasy, ptasiego mleczka, przygód z happy endem, długich wakacji, dużo rodzynek w cieście, zmysłowych nocy, gwiazdki z nieba, wiernego psa, celnego oka, sportowego wozu, różowych okularów, ruchu w interesie, stabilnej waluty, zgrabnej figury, siły perswazji, zdolności nadprzyrodzonych, ostatniego słowa, dobrego smaku, własnego sposobu na życie, w zdrowym ciele – zdrowego ducha, właściwych wniosków, widoków na przyszłość, podzielnej uwagi, czterolistnej koniczyny… Mam nadzieję, ze wszyscy się dołączą ) Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 14:31 No i wyszło na to że tylko Zuzia się postarała z życzeniami ) Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 15:47 troszkę sie napisałam, ale miałam pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 16:09 No dziwczynki, to ja się odwieszam na kilka dni! Do zobaczenia, mam nadzieję że juz w wiosennej aurze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 16:12 Trzymaj się cieplutko i odpoczywaj Ściskam Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 22:03 Właśnie skończyłam sprzatać, wolałąm dzisiaj, żeby jutro mieć spokój. Jutro tylko umyć podłogę, siedzę sobie ale chyba nikogo nie ma. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 23:21 a jednak nie za poznoJak tam Olus juz sie wybyl na meski wieczor? Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 23:21 Ciekawe co to z Ania sie stalo,ze dzis nie zagladnela... Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 23:23 wybył, siedzę sama ale mam posprzątane też się zastanwawiałam co z Anią, może nie mogłam, albo nie było jej w firmie. Nie wiem mam nadzieję, ze się wyjaśni Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 23:23 jeszcze tylko prysznic i maseczka, i lulu Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 23:27 włąśnie jeszcze przeglądam ogłoszenia o pracę Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 23:28 o prace?przeciez masz prace... Widze ze wieczor pieknosci Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 23:31 mam pracę,ale dzisiaj czy wczoraj pisałyśmy z dziewczynami o pracach. W tej odcjodzi szefowa, wszystko się rypnie i tutaj nie mam już szans rozwoju, awansu, tkwię w miejscu. Chce iść na rozmowy i zobaczyć co proponują, czy wogóle moje doświadczenie jest w cenie, ile proponują, bo nie znam wogóle rynku. A zawsze mogę trafić na coś lepszego. Tam, taki wieczór, najpierw się narobiłam maseczka i to wszystko. A co u ciebie, Czemu jeszcze nie śpisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 23:34 I masz racje doceniam takich ludzi,ktorzy chca cos ze soba robic rozwijac sie,to tylko dobrze swiadczy o Tobie,ze nie chcesz sie zatrzymac w zyciu. A ja dopiero z pracy niedawno wrocilam,biorac pod uwage,ze u mnie jest godzina wczesniej niz w Polsce,jakos tak sie przyzwyczailam,ze jak tylko wracam to zaraz siadam przy kompie i skrobie cos tamuzaleznienie wiemAle co tam jutro do pracy mam na 12.45 wiec sobie moge jeszcze posiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 23:35 Zuzia ,a jak z Olkiem tak juz wszytsko sie wyprostowalo? Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 23:39 dzięki. Miło słyszeć, ze podejmuję słuszne decyzje. Z Olkeim w porządku, po tej awanturze już do tego nie wracaliśmy. Jest bardzo dobrze, jest miły, słodki,ale nadal nie chce rozmawiać. Zaufałam,ale cały czas się boję, trzesę się na samą myśl, ze coś może się stać, że coś może ukrywać. Na razie mam rywalkę-jego pracę.Mam już dość siedzenia samej w domu, dobija mnie to. Cały czas brakuje mi konstruktywnej rozmowy. Może w ten weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 23:40 jutro niestety musze wstać około 8 i iść zrobić wymaz z gardła, ale później jak będę zmęczona to znowu zakopię się w kołderkę mam posprzątane co mi szkodzi : Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 23:43 a no jasne ,ja to sobie lubie lezniuszkowac w cieplej kolderce A jak tam jeszcze problemy ze strunami? Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 23:48 ja uwielbiam spać i leniuchować w łóżeczku dalej z gardłem, babka kazała mi zrobić wymaz i brać jakieś tabletki na niestrawność bo może być to od żołądka. Zobaczymy, Jutro zobię, czeka się 5-6 dni, więc w następną środę pójdę dopiero do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 23:42 rozmowy nie unikniecie jak chcecie,zeby wszystko jakos sie ukladalo,bo jesli Tobie to jest potrzebne,to bedziesz zawsze szukala pretekstu by doprowadzic do rozmowy ,a on bedzie szukal pretekstu by uniknac,tak wiec im szybciej tym lepiejWiem ze sie obawiasz to normalne po tym wszystkim co musialas przezyc,ale wazne,ze dalas mu druga szanse,oby on tylko to docenil. A na siedzenie w domu najlepsze jest jakies fajne towarzycho-latwo mowic trudniej znalezc... Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 23:44 w sumie to sama mam ochote gdzies wyjsc poszalec ,ale nie mam tu znajomych z ktorymi moglabym to zrobic,a we dwoje z polowka to tak dziwnie jakos,w takim towarzystwie to jakas romantyczna kolacja itp Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 23:49 ale czasami romantyczną kolację można zamienić na dyskotekę Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 23:51 ale dlugo ciagnie ci sie z tym gardziolkiem,niedobrze,to moze tez wina tej beznadziejnej pogody.Trzeba pochlonac jakies wielkie lody wtedy wszytsko wroci do normy Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 23:53 moze najlepszym wyjsciem bedzie zrobienie wlasnie jakiejs takiej uroczystek kolacyjki,i powolutku powolutku wydrazenie takie dziurki w nim do rozmowy,a moze cos wiecej da sie wskurac,na przyklad to bys z nami robula przygotowania do slubu Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 23:54 raczej musze go przydybać gdzieś gdzie nie będzie miał szans ucieczki,np. samochód spokojnie będę go urabiała Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 23:56 heheheh,ale koniecznie zamknij w samochodzie wszystkie drzwi i okna,ale jak ci sie wydaje ten okrutny babsztyl odpuscil sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 23:58 wydaje mi się, ze nie odpuście, jeśli do tej pory nie pisałą to jestem pewna , ze napisze,. Boję się tylko, ze Olek mi o tym nie powie i nie napisze do niej @, więc zostaje jeszcze raz zobaczyć GG Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 11.03.06, 00:02 Marlenko, idę powoli w stronę łóżeczka, zanim się połężę będzie pewnie 1 nas ranem a jutro 8 weak up Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 11.03.06, 00:04 ja tez juz powoli zmykam ,bo cholera trzeba jednak na ta 1wsza wstac do pracy))ale tak powaznie to zycze Ci kolorowych senkow!!!Kalaruchy pod poduchy Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 11.03.06, 00:04 chyba karaluchy -a juz sama nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 11.03.06, 00:07 karaluchy pod poduchy, a szczypawki pod zabawaki kolorowych snów śpij dobrze, całuję i ściskam A propo nie umiem łąmać haseł ) Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 11.03.06, 00:08 a jak beda gryz prosze do mnie przyjsc)(to mi kiedys sprzedala sasiadka) A co do hasel to wcale nie jest to takie trudne Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 11.03.06, 00:11 jasne ,przesle Ci program do lamania hasel,ale pierw musze sie skonsultowac z moim bratem ,bo on jest w jego posiadaniu,w niedziele bede z nim gadala to mi przesle to cudenko na maila ,a ja Tobie Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 11.03.06, 00:13 czekam na program i zdjęcia z niecierpliwością Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 11.03.06, 00:16 buzka i spij dobrze niech ci sie jakis fajny towarek przysni)) Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 11.03.06, 00:12 dobra lecę Marlenko, kutro napiszę Ci coś na @ Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 11.03.06, 00:03 dokladnie gg pod kontrola,moze trzeba zlamac haslo na maila)) Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 23:53 lody pochłaniam i to od razu tak z pół litra jak mam doła, dużą łyżką truskawkowo-waniliowe Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 23:45 nie mam daleko do rodziców, prawie codziennie po pracy idę do nich, ale ciągnie mnie do domu. Koleżąnki też pracują, a z resztą nie ma ich tak dużo, przydałoby się zwierzątko, ale to obowiązek. Bardzo mądrze mówisz, ze ja zawsze dążę do rozmowy, a przy jego nastawieniu raczej do konfrontacji. Boję się i nie wiem czy docenił, to się okaże Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 23:50 bedzie dobrze,uszy do gory grunt to mocno czegos chciec a potem zazwyczaj sie to maZwierzak fajna sprawa,nie myslals ponownie o kroliku?W sumie na spacer nie trezba z nim wychodzic ,jedyne co to jesc trzeba dac no klatke posprzatac,czasem to jest bolesne dla nosa) Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 23:52 Pewnie masz rację. miałam już królika, ale króliczkie nie są tak kontaktowe jak np. pies. Kota nie mogę Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 23:54 To prawda krolik to nie pies,chociaz moj jak biega luzem po domu to do klatki znosi sobie z miski psow pedigrepal,lubi tez jesc ciastka,no i jest mocno zazdrosny jak widzi,ze sie glaska psy to zaczyna tak szarpac klatka,ze historia, z reszta to juz trzecia klatka w jego zywocie Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 23:57 mój nie był tak inteligentny, ale był słodki spał mi w nogach,a le nigdy nie nauczył się sikać do kuwety i miał probelm z ząbkami Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 11.03.06, 00:02 ach te zabki,wszystkie kable u nas poobklejane bo porobil takie brakiraz jak przegryz kabel to autentycznie siersc mu sie lekko zjezyla na czubku glowy))A moj krolik ma taki charakterek bo przyglada sie psom,patrzy jak one sie zachowuja ,ze one wskakuja na fotel czy lozko to on tez,w ogole strasznie lubi przebywac z zwierzakami,na przyklad moja kotka wchodzi do niego do kaltki jak jest otwarta i razem spiaza duzo jednak nie biega po domu bo sama wiesz co potrafia kroliki zrobic,ale za to cale lato biega po ogrodku,jest grzeczny bo nie wychodzi za ogrodzenie,mielismy tylko problem bo inne koty probowaly go atakowac,ale nasza kicia potrafi przy nim siedziec caly dzien i poganiac inne koty,to na prawde smiesznie i nie wiarygodnie brzmi,ale oni wszyscy razem zyja jak jedna wielka rodzina,no bo w sumie sana przyklad moj pies potrafi warknac na kota,bo cos tam mu sie nie spodoba,ale nie daj boze jakis obcy pies sprobuje cos do kicki to moje psy potrafia tak stanac w jej obronie ,ze glowa mala Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 11.03.06, 00:05 mój królik też był z psem i kotem , spokonie było, ale kable to cała historia najlepiej było jak przyszedł szczeniak a kotka już byłą, tydzień chodziła półkami i nie schodziłą na dół, późńiej się zparzyjażnili, jak miałą cieczkę to wystawiałą mu tyłek, bawili się razem, jak już się znudziło to zaczepiałą pazurem za ucho i był koniec, kotka jadła pedigry i mieli współne miski Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 11.03.06, 00:07 tak wspolne miski to podstawastrasznie milo wspomina sie zwierzaki ja juz tu hopla dostaje bez nich ,dlatego chce je jak najszybciej sciagnac,w sumie cale zycie wychowywalam sie ze zwierzetami,wiec teraz tak jakos mi ciezko bez nich,moze jednak sie zdecydujesz na malego psiaka? Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 11.03.06, 00:08 chciałąbym małego, ale ze schroniska, ale boję się że jak pódę to się poryczę i będę chciałą wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 11.03.06, 00:10 tak jest ,ja z kolezanka okolo roku temu bylam na skarbowcow po psiaka,ryczalysmy obie i w koncu wybralysmy,chorego,nie widzial na jedno oczko i w ogole strasznie z nim bylo,w sumie to byl szczeniak,teraz wyrosl na fajnego brzdaca,wysle ci maila jego zdjecie,no w sumie to jej, z dnia jak ja wzialysmy ze schroniska,w sumie to ta moja kolezanka uratowala maluchowi zycie,gdy byla z kuzynka po nastepnego psa to w schronisku mocno sie zdziwili ,ze ten piesek przezyl. Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:42 Bez wzglądu na wiek - samych świata dobroci i samych dobrych mocy. Ja 2 dni temu - 27, pomyślić że 10 lat temu, myślałam, ze to "starość". No ale w końcu tu gdzieś sie życie np. Morrisona sokończyło. Buziaki urodzinowe***i pogody ducha Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:02 tez mi sie chce strasznie jakiegos babskiego posiedzenia ,ale co zrobic(((A narty -slyszalam tylko pozytywne opinie na ten temat ,chyba na przyszla zime sie zmobilizuje Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:04 Ja już pisałam filar, że raz wybrałam sie na narty... i w górach cały śnieg sie roztopił, ale za to nad morzem milismy ful (jak to mamy do nas dzwoniły i opowidałay). No a teraz to mieszkam tak, ze wszystkich znajomych mam o wiele za daleko. ja dobrze, że jest net Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:05 net wspaniala rzecz,wlasnie wczoraj na kursie jezyka mialam przez 5 minut mowic o wynalazkach techniki i padlo na internet i nawet o forum wspomnialam Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:09 się nie dziwię ja już mam tylu przyjaciół z netu, że ho ho Ha, nawt z Adamem na necie się poznałam Odpowiedz Link Zgłoś
siesio1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:12 cześć dziewczyny.Mimo ,że weekend sie zaczyna jestem wsciekły .pojechałem na warsztat samochodem łozysko w kole wymienić i przy okazji wynaleźli sto tysięcy innych usterek(a to swożeń, a to końcówka drążka(bez skojarzeń))i kupa kasy pójdzie.Ale pewnie was to średnio obchodziSaamochód ma jeździć i tyle Marlena ...Slicznie wygląsz w tej sukni....Dzięki za fotkiAcha....Sprawdź czy w tej Angli to nie lwy przypadkiem chodzą Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:14 Siesio, a wierzysz im, ze to prawda. A, zapomniałabym wszystkiego najlepszego z okazji dnia mężczyzn!! Dużo radości i usmiechu. Ściskamy Cię wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
siesio1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:15 dzięki za życzenia.Wierzę bo widze, cały czas jestem przy naprawie i sam wszystko oglądam i podejmuję decyzję.... Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:19 No to dobrze: bo oni nie zawsze móią prawdę, nawet facetom. Przesyłam Ci coś jeszcze dla usmiechu: Dlaczego faceci są tacy fajni 1. Ich dupa nigdy nie jest czynnikiem decydującym podczas rozmowy o pracę. 2. Ich orgazmy są zawsze prawdziwe. Zawsze! 3. Ich nazwisko zostaje. 4. Garaż jest ich - cały. 5. Ich plany weselne troszczą się same o siebie. 6. Nigdy nie mają ochoty odwieźć przyjaciela od bzykanka. 7. Mechanicy samochodowi zawsze mówią im prawdę. 8. Gucio ich obchodzi, że ktoś zauważa ich nową fryzurę. 9. Gorący wosk nigdy nie wchodzi we włosy łonowe. 10. Ta sama robota... większa płaca. 11. Zmarszczki dodają charakteru. 12. Nie muszą opuszczać pokoju aby poprawić sobie krocze. 13. Suknia ślubna 2000 PLN; Wynajem smokingu 100 PLN. 14. Ludzie nigdy nie gapią się na ich klatkę piersiową podczas rozmowy. 15. Nowe buty nie tną, nie robią pęcherzy, nie deformują stóp. 16. Jeden nastrój, zawsze! 17. Rozmowy telefoniczne w 30 sekund. 18. Pięciodniowe wakacje wymagają tylko jednej walizki. 19. Sami otwierają słoiki. 20. Dostają fory za każdy przejaw troskliwości. 21. Bielizna kosztuje 5 PLN za trójpak. 22. Jeśli mają 34 lata i są samotni, nikt tego nie zauważa. 23. Mogą po cichu doznawać przyjemności z jazdy siedząc na miejscu pasażera. 24. Trzy pary butów w zupełności wystarczą 25. Mogą w ciszy oglądać piłkę nożną ze znajomymi przez wiele godzin ani przez chwilę nie myśląc "Musi być na mnie zła." 26. Nie używają podpasek. 27. Jeśli inny facet przyjdzie na przyjęcie w takim samym ubraniu, mogą zostać najlepszymi przyjaciółmi na wiele lat. 28. Nie muszą znać nazw więcej niż pięciu kolorów. 29. Nie muszą się zastanawiać, w którą stronę kręcić nakrętką czy też śrubą. 30. Posiadają dar niezauważania zagnieceń na ubraniach. 31. Ta sama fryzura potrafi przetrwać latami, a nawet dekadami. 32. Ich brzuch zazwyczaj ukrywa duże biodra. 33. Jeden portfel, jedna para butów, jeden kolor przez wszystkie pory roku. 34. Manicure robią przy pomocy scyzoryka. 35. Zakupy Świąteczne dla 25 członków rodziny robią 24 Grudnia, w kilka minut. 36. Cały Świat jest dla facetów ubikacją Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:19 hehehhehe,moze to i lwy sami ocenicie ,jutro jak bede jechala z lekami to zrobie zdjecie kotu o ile bedzie jest super,normalnie mialam ochote go ukras taki wielki Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:27 Siesio bardzo dziekuje za pozytywna opinie w sprawie sukienki,meski punkt widzenia zawsze inny Odpowiedz Link Zgłoś
siesio1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:30 bardzo proszęa teraz zmykam do telepunktu umowę z neostradą przedłużyć,żebym mógł z Wami dalej pogadać.... Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy 10.03.06 10.03.06, 13:32 oj Siesio to koniecznie lec,bo nie moze Cie tu zabraknac Odpowiedz Link Zgłoś
kiara80 Re: Do Ingi34 10.03.06, 12:37 Witam Wszystkie gaduły Ja tylko na chwilę Oglądałam kota Ingi i nie mogę się powstrzymać przed zadaniem pytania w jakich granicach kosztuje kotek takiej rasy? Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Do Ingi34 10.03.06, 12:39 swoja droga prawdziwy biszkopt))moja kotka to dachowiec chociaz ktos stwerdzil ,ze kot szynkretowy Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Do Ingi34 10.03.06, 12:42 hahaha, nie wiem, dostałam go, Adam płacił hahah Nie tak, powaznie, to dalismy jakieś 250zł, ale Bi nie ma rodowodu jest po rodzicach egzotykach. Chciałam takiego persowatego kociaka, ale egzotyk jest o tyle fajniejszy, że ma krótsze kłaczki Odpowiedz Link Zgłoś
kiara80 Re: Do Ingi34 10.03.06, 12:44 Ojej to Ci zazdroszczę strasznie, jest fantastyczny!!!!!!!!!!!!!!!!! Wszystkie zdjęcia są super!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Do Ingi34 10.03.06, 12:46 Wiem, Bi mi też zawrócił w głowie jak totalne osiem, a jak czasem przyjdzie i spojrzy na mnie tymi swoimi slepiami, albo mruknie, że mu nudno, to jakoś sił się nie mam gniewać - mimo że sobota i 6 rano Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Do Ingi34 10.03.06, 12:50 moja kicia ma wszystkie mozliwe kolory jakie moze miec kot chybaa to tego jest taka kochana,zachowuje sie troche jak piesek ,bo wychowala sie z dwoma psami,przyszla do nas jak byla malenka nie wiem ile miala moze dwa trzy miesiace,ktos ja chyba z domu wyrzucil,moj brat od razu ja wzial do domu i moje psy wziely ja pod opieketeraz razem z nimi chodzi na spacery, czasem dziwnie to wyglada,kiedys jak bylam w polsce i chodzilam na zakupy z psiakami i kotem to wszyscy dosc dziwnie na mnie patrzyli ,a zwlaszcza jak cala trojka siedziala pod drzwiami i grzecznie czekala)) Dodam jeszcze ze w wielkiej brytani sa strasznie duze koty,wezme aparat ze soba jak gdzies bede szla i wam zrobie zdjecia ,sa na prawde duze,lubie takie koty) Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Do Ingi34 10.03.06, 12:59 no to od tych kolorów, tak na nią powiedział U nas na osiedlu jest taki wilki, piekny , rudy kocur i wychodzi na dwór jak pies własnie Normalnie sobie spacerue ze swoim panem Bi, to jak na dworzu to w transporterze jak go puszczam samego robi się płaski i szuka miejsca gdzie by sie ukryć Ale jest jednocześnie ciekawy bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Do Ingi34 10.03.06, 13:04 u nas jest o tyle dobrze,ze ja otweram okno i moj kot czmycha sobie na ogrodek,lazi gdzie mu sie podoba,a potem jak sie zmeczy to wraca,mieszkam w bloku,ale mamy za oknem szczesliwie ogrod.tzn mieszkalam,bo obecnie jestem w wielkiej brytani i mieszkam w wynajetym mieszkaniu,gdzie nie pozwalaja miec mi zwierzat,ale juz po slubie planujemy kupno domu w zwiazku z czym sciagne caly moj kochany zwierzyniec tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Do Ingi34 10.03.06, 13:07 oj, musisz tęsknic, co? To faktycznie masz do Polski daleko. Choć teraz to już mały problem - te samoloty tak często latają nawet z tej okazji - częstego i taniego latania kupiliśmy bilety do londynu i za 2 tyg już tam będziemy Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Do Ingi34 10.03.06, 13:09 tak z samolotami dobrze,ale z tym wolnym z pracy gorzejZwierzakow strasznie mi brakuje czasem siedze patrze na ich zdjecia i mi lezka sie zakreci,tym bardziej ze okropnie do nich sie przywoazalam sa dla mnie jak rodzina,kropka (suczka)ma juz 15 lat,Dasti jej syn ma 13,a Zuzia(kotka)ma 12,krolik Tuptus ma 5 Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Do Ingi34 10.03.06, 13:11 oooo, ładny komplecik prawdziwy zwierzyniec Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Oj i zaraz już papa 10.03.06, 13:15 Jeszcze sie pokręcę, kwiatki podjeje i trza ruszać No i za moją krawcową trzymajcie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Do Ingi34 10.03.06, 13:16 MArlenko, ale się uśmiałam, mam na imię Zuzia,a aOlek mówi na mnie Tuptuś Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Do Ingi34 10.03.06, 13:18 A mi brakuje zwierząt, miałak królika:Kjujik, kotkęzajbę i psa Dzekiego. Dzekiego uśpiliśmy w listopadzie, po 10 latach z nami, niestety nic już nie dało się zrobić, miał paraliż. Do tej pory płaczę ) Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Do Ingi34 10.03.06, 13:21 niestety króliczek sam odszedł po dwóch latach Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Do Ingi34 10.03.06, 13:23 bo kroliczki ponoc taka mniej wiecej zywotnosc maja,moj sie ostro trzyma Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Do Ingi34 10.03.06, 13:21 Inga wyslalam Ci zdjecia mojego zwierzynca)) Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Do Ingi34 10.03.06, 13:21 Dobre)))))Mam nadzieje,ze Cie nie urazilam,bo czasem ludzie na mnie krzywo patrza jak mozna kotu dac na imie po ludzku Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Do Ingi34 10.03.06, 13:28 Nasz pies - mieszka z rodzicami, zwie się Mikołaj Mój brat stwoerdził, że skoro na 2 ma po tacie, to na birzmowanie po Mikołaju weźmie. I tak sie stało. Ja jestem z tych, którzy zwierzęta traktuja jak pełnoprawnych członków rodziny, a nie jak "zwierzeta" - no wiecie o co mi chodzi. Już sprawdzam skrzynke. jej...musze zaraz jechac Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Do Ingi34 10.03.06, 13:32 ja tez wierzaki traktuje jak rodzine,strasznie przyzywam jak dzwonie i moj brat mowi,ze Kropce siersc wypada,czy Dasti jakis taki nie swoj ,zaraz wysylam go do wtedrynarza , apotem sama dzwonie do wterynarza i pytam jak sie spray maja,"moj"wterynarz sie smieje,ze dbam o zwierzaki jak o swoje dzieciZuzia malo kiedy odwiedza weterynarza,tylko na szczepienie ,na szczescie nie choruje Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Do Ingi34 10.03.06, 13:21 Niezłe zoo, fajnie. Tylko chyba w wlk bryt są wredne przepisy jeśli chodzi o przywóz zwierzaków. chyba że coś się zmieniło, ale jakiś czas temu moja psiapsiółka jechala do anglii i musiała ku swej rozpaczy (i kota) zostawić zwierza na kilka miesięcy u obcych ludzi. Okropnie to obie przeżyły. Cześć Grześ! Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Do Ingi34 10.03.06, 13:25 tak to prawda ,ze sa zle przepisy,ale sprytny polak wie jak je obejsc,moje zwierzaki zostana przywiezione powiedzmy na wakacjeno i juz im sie tu spodoba i zostana,ale tego juz nikt sie nie dowie Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Do Ingi34 10.03.06, 13:32 Hmmm, to jakby co zapytam Cię o radę, bo ta kumpela pewnie znowu wybierze sie na wyspy, tym razem na dłużej. Pochwalisz się i mi swoimi zwierzaczkami? Ja niestety nie mam pod ręką fotek mojej Almy (to z hiszpańskiego - mojego ukochanego języka), ale też jest słodka. Tygrysek szaro-bury (obydwa), szczuplutka (co u kastrata jest nietypowe). Jak ona ze mną rozmawia! reaguje na imię i w ogóle gada do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
julietter Re: Do Ingi34 10.03.06, 13:34 A tak poza tym wiekiem to chciałam zapytać Ingę czy Twój kotek to brytyjczyk? Jest śliczny. Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Do Ingi34 10.03.06, 13:36 jasne zaraz przesle,tylko nie mam zdjecia mojego tupka i nie wiem gdzie sie podzialo,bo bylo ...ale jak znajde to i jego przesle,a jakby kolezanka potrezbowala informacji to nie ma sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 papapa, do poniedziłku:) 10.03.06, 13:46 Teraz to już lecę. marlenko, zwierzaku - cuene, kocio faktycznie kolorowy A sukienkę i mi przeslij. papapa do poniedziłku Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: papapa, do poniedziłku:) 10.03.06, 13:51 ok suknia pojdzie i do Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Do Ingi34 10.03.06, 14:20 nie doszly?zaraz wysle jeszcze raz. Julcia co do zyczen tez sie dolaczam rzecz jasna,ale zajzyj na skrzynke Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Do Ingi34 10.03.06, 14:32 juz poszlo jeszcze raz,teraz powinno byc na pewno Odpowiedz Link Zgłoś