ktoandzia 10.03.06, 21:08 czy ktoś z was robi sam zaproszenia?zastanawiam się czy kupić (potrzebuję ok 40-50)czy robić, co wyjdzie taniej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ktoandzia Re: zaproszenia 10.03.06, 21:10 no tak ale zaproszenia kosztują ok 4 -5 zł za sztukę... Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: zaproszenia 10.03.06, 21:10 my robimy sami, papier zwykly do drukarki, 50 zl na pieczatke do laku, 50 zl na pieczatkie do papieru i 5 lasek laku za 5 zl. I sznurek za 15 zl. Lacznie ok. 130 zl! to duzo? a za to duzo frajdy! Odpowiedz Link Zgłoś
anabas Re: zaproszenia 10.03.06, 22:05 Ja kupilam kartki zaproszenie w hurtowni, 5 szt kosztuje 3zl czyli 1 szt kosztuje 60 gr. To tanio i kartka jest naprawde piekna. Odpowiedz Link Zgłoś
pauulka Re: zaproszenia 10.03.06, 23:47 My sami robimy zaproszenia.2 kolorowe papiery wyniósły nas 250zł na ok.260 zaproszeń, do tego koperty za 20zł i sznureczek za 12zł.Czyli zdecydowanie się opłaca, szczególnie gdy jest potrzebna duża ilość zaproszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
gonio74 Re: zaproszenia 11.03.06, 16:14 Ja robiłam sama, ale papier kredowy dostałam za darmo i muszę dokupić tylko koperty. Do wycinania dałam do studia, facet obiecał, że nic za to nie weźmie. Tylko,że jak ostatnio poszłam do sklepu oglądać koperty to się załamałam, bo takie jakie mi są potrzbne to kosztują 90 groszy, ale może zamówię u tego faceta co mi będzie przycinał te zaproszenia to zapłacę ok 60 groszy. Jak ktoś sie zdecyduje na robienie zaproszeń samemu to trzba poszukać wszystkiego w hurtowni bo w sklepach jest masakra. Za taki papier jakiego ja urzywałam musiałabym zapłacić 1 zł( za kartkę), tak więc do tego 90 gr za kopertę, to by było 1,90 za wszystko, to nie za dużo. Ja jednak robię zaproszenia skromne, ale facet jak je zobaczył to powiedział, że są bardzo ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
mariszka72 Re: zaproszenia 11.03.06, 16:23 My będziemy też sami robic, tym bardziej, że to tylko na 20 osób. Narazie jesteśmy w trakcie "brainstorming" i szkicowania pomysłów z Narzeczonym. Wiemy tylko tyle, że będziemy je ręcznie pisać (a raczej Narzeczony, bo pięknie kaligrafuje i często robi to w pracy) i że będzie papier ręcznie czerpany. Odpowiedz Link Zgłoś
roymiro1 Re: zaproszenia 12.03.06, 12:05 Ja zrobiłam tak: kupiłam na allegro czyste zaproszenia z kopertami ( 2,50 zl. za szt) a tekst drukuje sama. W sumie za 60 zaporszeń zapłaciłam 150 zl. Też chciałam robić sama ale jak policzyłam papier plus koperta to wyszło mniej więcej podobnie a tu mam ładnie i tanio sami oceńcie: www.allegro.pl/item88116181_zaproszenia_slubne_245.htmlPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś