anulka9941 19.07.07, 17:57 Co sadzicie o sali Rick??Czy ktos mial tam przyjecie??\czy parkiet nie jest za mały na przyjecie na okolo 120 osob Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iisiia Re: Restauracja Rick 21.07.07, 10:26 zdecydowanie zamala sala na 120 osob bedzie pupa o pupe !! ja rowniez mam wesele na ta ilosc gosi i zrezygnowalam z tej restouracji !!! Odpowiedz Link
ala.81 Re: Restauracja Rick 21.07.07, 11:28 yłam tam szukając sali na wesele. NA 120 osób to stanowczo za mała sala, 60 będzie ok Odpowiedz Link
krzysiekp6 Re: Restauracja Rick 30.07.07, 11:44 Ja byłem w tej restauracji już na 3 weselach (w tym raz na swoim) i za każdym razem było około 120 osób. Miejsca było sporo. To co jest najważniejsze to jedzenie naprwdę na najwyższym poziomie + miła obsługa+strzeżony parking. Nie musiałem się o nic martwić. Pełen profesjonalizm. Być może nie jest tam najtaniej ale moim zdaniem to najlepsza sala w Częstochowie. Odpowiedz Link
pracownik48 Re: Restauracja Rick 30.07.07, 15:01 DOŚĆ TYCH BREDNI!!!!!!!!!!!! PANIE MIROSŁAWIE S. ZACHWALA PAN SWOJE BO NIKT TEGO NIE CHCE ROBIĆ ZA PANA.FUJ!!! NIE WSZYSTKO ZŁOTO CO SIĘ ŚWIECI.PRACOWAŁEM U PANA I WIEM WIĘCEJ NIŻ GOŚĆ ZAMAWIAJĄCY IMPREZĘ(JAKOŚĆ I WYRÓB CIAST POWINNA ZAINTERESOWAĆ NIE TYLKO SANEPID)PROFESJONALIZM DLA PANA TO PUSTE SŁOWO PS:PROSZĘ NIE ZAPOMNIEĆ POKAZAĆ TEGO POSTU SWOIM WSPANIAŁYM PRACOWNIKOM POZDRAWIAM Odpowiedz Link
krzysiekp6 Re: Restauracja Rick 31.07.07, 08:36 Nie wiem kim Pan jest, ale wygląda na to że frustracja to Pana główny problem życiowy i jak widać nie potrafisz sobie z nia poradzić. To ja zachwalam ten lokal a nie Mirosław S. Odpowiedz Link
tomekj13 Re: Restauracja Rick 28.01.08, 09:31 Zupelnie niedawno mialem okazje bawic sie w tej restauracji Z reszta na wlasnym weselu:) Musze przyznac ze goscie byli naprawde bardzo zadowoleni wychodzac z sali Wczesniej mialem okazje uczestniczyc w dwoch innych uroczystosciach weselnych jako gosc i rowniez bawilem sie przednio. Obsluga spisywala sie na medal i jedzonko tez bardzo dobre. Ale dosc juz tych pozytywow Pan S.(wlasciciel) niestety nie do konca jest osoba uczciwa Chodzi mi tu konkretnie o jakies dodatkowe koszty o ktorych wyzej mymieniony nic wczesniej nie wspominal Nie pisalbym tego postu gdyby owe koszta byly niskie Ale chodzi tu przynajmniej o jakies 1500zl a mysle ze to nie jest malo Oprocz tego umawialem sie na konkretna kwote od osoby a w momecie podpisywanie umowy kwOta ta zostala zwiekszona o 10zl Oczywiscie pan S zaczal mi wpierac ze umawialismy na taka a nie inna cene(chyba dosc krotka pamiec)Umowe podpisywalem tydzien przed takze bylo dosc malo czasu na szukanie innej sali Posumowujac wesele kosztowalo mnie blisko 3000wiecej niz zakladalem PANIE S TAK SIE NIE ROBI!!!!!!!! Odpowiedz Link
galie Re: Restauracja Rick 10.07.08, 09:25 ja też tam pracowałam i wiesz co jesteś chory. Nic takiego się tam nie dzieje. Odpowiedz Link
drugiry100 Re: Restauracja Rick 02.06.09, 14:30 ty to jakiś dziwny jesteś....no chyba że 48 to rok twoich urodzin...wiesz po 60tce to sie raczej nie kelneruje...a już na pewno nie po weselach...jeśli nie wyrabiałes albo np.zachlałeś morde w pracy to miej pretensje do siebie... Odpowiedz Link
malina-m11 Re: Restauracja Rick 12.07.09, 00:21 polecam jak najbardziej w zeszlym roku mielismy tam wesele bylo 116 osob i nie bylo ciasno bylo w sam raz ani nikt sie o siebie nie obijal ani nie bylo wrazenia ze jest malo osob co do ceny : jako jedyni a odwiedzilismy wiele sal i restauracji zagwarantowali nam ze cena w ciagu 1,5 roku sie nie zmieni !!!!!! nie wiem moze mielismy szczescie ale moja mama chciala gwarancji podpisanej wraz z pieczatka wiec nie mieli raczej jak sie wywinac ale co najwazniejsze : obsluga poprostu rewelacyjna kelnerzy pierwsza klasa a potawy poprostu wszystko rozplywalo sie w ustach to nie tylko nasze zdanie ale i gosci bardzo duzo osob pozniej mowilo ze sa pod wielkim wrazeniem wlasciciele udzielaja wielu rad ktore na prawde sie sprawdzaja pozdrawiam ich goraco oraz obsluge oraz kelnera obslygujacego nas i nasz stolik bo rowniez dzieki nim to byly serio serio piekne dni bo nie musielismy sie o nic na sali martwic poprostu moglismy sie bawic aha i bardzo wazne klimatyzacja akurat w sierpni nam tylek uratowala bo goscie nie uciekali z sali :))))))))) Odpowiedz Link
iza.krzysiu21 Re: Restauracja Rick 30.07.07, 13:12 cześć to zalezy od twoich gości jeśli nie wszyscy się bawią tzn .dużo starszych to spoko ale dla młodych to moze być ciasno...:( Odpowiedz Link
magda1127 Re: Restauracja Rick 31.07.07, 08:57 Ja tez miałam wesele w Ricku w zeszłym roku bylismy bardzo zadowoleni, o nic nie musieliśmy się martwić. Polecam wszystkim znajomym. Odpowiedz Link
ellka25 Re: Restauracja Rick 20.08.07, 18:28 Byłam tam na weselu, lokal bardzo przyjemny, obsługa też...ale trzeba wszystkiego pilnować, żeby wszystko i wszystkim podano...a to mi się nie podobało, bo właściwie trzeba było sprawdzać po stolikach czy goście wszystko dostali....i na 120 osób jest za ciasno... Odpowiedz Link
renataw0 Re: Restauracja Rick 13.04.08, 00:28 Mnie natomiast znajoma opowiadała ze obsluga tam caly czas chodzi podaje jedzenie, wymienia talerze szklanki itd.. tak slyszalam Odpowiedz Link
galie Re: Restauracja Rick 10.07.08, 09:23 ja też miałam tam wesele i nie musiałam niczego sprawdzać. Byliśmy bardzo zadowoleni. Może nie była to tania impreza ale coś za coś... Odpowiedz Link
ala01234 Re: Restauracja Rick 07.10.07, 18:41 Rozglądając sie za salą trafiłam i tam. Pan S. nie zrobił dobrego wrażenia a cenę jaka nam powiedział za barmana przygotowującego drinki była powalająca. Ogólnie nie polecam Odpowiedz Link
zabara Re: Restauracja Rick 28.01.08, 10:01 Na 120 osób to napewno nie!!!Jedzoko dobre Odpowiedz Link
tomka123 Re: Restauracja Rick 17.03.08, 09:34 tak sie zlozyło ze bylam tam juz na 4 weselach-najmniejsze na 90osob pozostale na okolo 110-120 i moim zdaniem z miejscem do tanczenia nie bylo problemu.Wiadomo ze mogloby byc wiecej,ale moim zdaniem fakt ze bylo nieco mniej miejsca niz np w Beacie dziala na korzysc zabawy, gdyz goscie wtedy probuja bawic sie razem, a nie sa porozrzucani po calej sali i kazdy tanczy tylko sobie i bawi sie sam.Jesli chodzi o ranking sal weselnych to ja ja zdecydowanie stawiam ją na 1 miejscu, a bawilam sie ostatnimi czasy rowniez w la torre, beacie, astorii, Kindze,Kleopatrze i Penelopie.Zwracalam uwage nie tylko na smak i ilosc podawanych posilkow ale takze na sposob ich podania, sztucce, obrusy, naczynia, dekoracje potraw i stołu, estetyka sali, krzesła itd itd Odpowiedz Link
renataw0 Re: Restauracja Rick 13.04.08, 00:21 Ja poznałam Panią S.. i bardzo miła Pani. natomiast co do barmana , to sie wynajmuje caly bar cena 1500zl ..niema tragedi Odpowiedz Link
ala01234 Re: Restauracja Rick 10.07.08, 18:16 nie no spoko nie ma tragedii zqa 1500 zł. śmieszy mnie ta cena za ten bar. w Zornicy jest kapitalnie ta sprawa rozegrana. można wybrać sobie bufet z alkoholami samemu się alkohol oczywiście kupuje(co kupić poleca pani Basia) i barmani robią poncze dwa, a inne alkohole typu malibu. gin czy whiskey też stoją i nic się za to nie płaci ekstra barmanom. Litości z tym Suligą ludzie Odpowiedz Link
betiblu Re: Restauracja Rick 20.03.08, 11:59 Ja też interesowałam się tym lokalem. Ale właściciel powiedział, że mogę przyjść jak liczba zaproszonych gości osób wzrośnie do 100, bo na mniejszą liczbę nie robią....Nawet w "niechodliwych" miesiącach. Nie liczy się dla niego klient tylko kasa... Odpowiedz Link
mariusz.ania.k Re: Restauracja Rick 20.03.08, 22:33 No to śmieszne,bo sala jest mała jak na 100 osób.Bawiłam sie tam i mam wrażenie,że jest do 90,góra 100 osób,a nie od 100!!!!!! Odpowiedz Link
zora_23 Re: Restauracja Rick 21.03.08, 17:50 Zgadzam sie z Tobą, że liczy sie dla nich tylko kasa. Na mnie ta sala zrobiła ogromne wrażenie, ale po wstępnej rozmowie z właścicielką troszkę mi przeszło...Też usłyszałam, że poniżej 100 osób się im nie opłaca i co najwyżej mogą mi wyprawić wesele w lutym przy mojej liczbie gości(85 osób). Zastanawialiśmy się długo i w dniu kiedy mielismy wpłacić zaliczkę spotkałam znajomą, która sporo opowiedziała mi o tej sali. Okazalo się, że jej siostra tam miała wesele i bardzo sie rozczarowali. Na samym weselu niby wszystko było ok ale później okazało się, że właściciel wymyślił jeszcze sporo rzeczy za które mieli zapłacić a o których wcześniej nie było mowy. Poza tym jedzenie które zostało mogli sobie pozbierać co najwyżej ze stołów a do kuchni nie mieli wstępu...Tak więc zrezygnowałam z tej sali. Odpowiedz Link
renataw0 Re: Restauracja Rick 13.04.08, 00:26 hmm opłaca nie opłaca. moim zdaniem nie jest az tak zle z tą cena poniewaz masz wliczone tam ,ciasta ,owoce ,tort.. a co do umowy to sie ja czyta ..a jak sie przeczyta to niema wymyslonych rzeczy. wszystko jest opisane.. Odpowiedz Link
madziula88 Re: Restauracja Rick 09.02.09, 18:36 bardzo pozytywne wrazenia z wesela na tej sali - polecam Odpowiedz Link
koni_0 Re: Restauracja Rick 10.07.08, 10:02 my bylismy bardzo zadowoleni, nieczego nie brakowało, obsługa tez była super. Nie było żadnych dodatkowych (ukrytych) dopłat. Gorąco polecam. Odpowiedz Link
drugiry100 Re: Restauracja Rick 02.06.09, 14:35 no popatrz ojej....a ty pewnie byś chciała za to co zostało z wesela pożyć z miesiąc....brednie opowiadasz...zawsze możesz walnąc pare pojemników na sali i poprosić żeby tam wrzucali wszystko czego goście nie zjedzą Odpowiedz Link
mkika Re: Restauracja Rick 13.04.08, 14:01 witam, sama planuje wesele i zastanawiam sie nad Rick. Jakoz ze mieszkam za granica wszystko zalatwiam przez internet i telefon. Czy ktos ma moze jakies zdjecia( zwlaszcza budynku z zewnatrz)? Moze moglibyscie polecic jakies inne miejsce na ok 100 osob? monika.karon@gmx.de Odpowiedz Link
ala01234 Re: Restauracja Rick 10.07.08, 18:13 jak na 100 osób polecam Zornice, nie ma drugiej w Czewie takiej eleganckiej sali, niesamowitej obsługi i tak doskonale dobrego jedzenia. sama tam teraz miała i gorąco polecam. REWELACJA inne sale zostają daleko z tyłu pod każdym względem Odpowiedz Link
stasen-1 Re: Restauracja Rick 28.07.08, 10:50 Od kilku lat robimy imprezy w RICK-u. Miałem tam swoje wesele, moja młodzsza siostra miała tam komunie. Organizujemy tam także imprezy rodzinne. Zawsze wszystko jest przygotowane profesjonalnie, nigdy nie było żadnych wpadek. Naprawdę polecam. Odpowiedz Link
hibern Re: Restauracja Rick 29.12.08, 11:27 Gorąco polecam. Miałem swoje wesele w Ricku w tym roku. O nic nie musiałem sie martwić. Pyszne posiłki, profesjonalna obsługa i żadnych problemów. Naprawdę polecam. Odpowiedz Link
kara-czi Re: Restauracja Rick 29.12.08, 11:32 Miałam wesele w Restauracji RICK. Sala jest bardzo ładna. Jedzenie jest bardzo smaczne i profesjonalnie przygotowane. Obsługa także stanęła na wysokości zadania. Ogólnie byliśmy bardzo zadowoleni. Moja siostra także bedzie miała swoje wesele w Rick-u. Polecam :) Odpowiedz Link
michas779 Re: Restauracja Rick 02.04.09, 08:31 ja również byłem zadowolony. Smaczne potrawy, ładna sala, drink bar. Obsługa także była profesjonalna. Odpowiedz Link
andzio1979 Re: Restauracja Rick 02.04.09, 13:55 Sala super - godna polecenia - chodz dosc droga Odpowiedz Link
toni29 Re: Restauracja Rick 07.04.09, 15:02 ludzie wszytko tylko nie rick obsługa poprostu tragiczna trzeba ich o wszystko prosić a zaznaczam że nie byłem tam tylko raz poza tym wręcz przymuszają młodych do zespołów które im najbardziej sie podobają i faktycznie z ceną za osobę jest inaczej przy umowie a inaczej szef mówi wcześniej!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
hibern Re: Restauracja Rick 01.06.09, 11:33 Gorąco polecam. Pyszne jedzonko i super obsługa. Odpowiedz Link
drugiry100 Re: Restauracja Rick 02.06.09, 14:24 Polecam gorąco....to profesjonaliści w każdym calu ....nigdy wszyscy goście nie bawią sie jednocześnie więc nie będzie za ciasno :)))) Odpowiedz Link
ah81 Re: Restauracja Rick 15.07.09, 14:01 Miałam dwudniowe wesele w Ricku w sierpniu 2008. Postanowiliśmy z mężem,że napiszemy opinię dopiero gdy porównamy kilka innych sal w Częstochowie. Od czasu naszego ślubu byliśmy na kilku weselach i musimy powiedzieć,że do końca życia będziemy się cieszyli,że mieliśmy wesele właśnie tam. Nasze wesele było zorganizowane na 100 osób i nie było ciasno (mimo iż większosć osób była młoda i cały czas tańczyła). Rick nie jest tani...z właścicielem nie da się dyskutować/negocjować gdyż i tak postawi na swoim. Każdy z nas zapomina iż właściciel sali nie porowadzi instytucji charytatywnej i nie zorganizuje nam wesela za 100 PLN/osobę zachowując wysoki standard. Jeżeli ktoś chce mieć świetne wesele i zapłacić malutko- musi zapomniec o Ricku. My nie braliśmy żadnych pieczonych świnek, wiejskich stołów, barmanów itp.Uznaliśmy iż przy takiej ilości zaproponowanego jedzenia zbyt dużo by nam zostało- i nie pomyliliśmy się. Zwłaszcza,że po pierwszym dniu o 5 rano trzeba zabrać jedzenie które pozostało nieruszone. Ma to swoje plusy i minusy. Plus- nie martwimy się,że jest to restauracja, która dzień później zaserwuje nam jedzenie z dnia wczorajszego. Minus- bardzo dużo pracy przy pełnym zmęczeniu, zwłaszcza gdy młodzi chcieliby iść juz spać :). Kwestia napojów- w Ricku można zamówić nielimitowaną ilosć, część osób uznaje,ze to minus- 15 PLN/os (cola, sprite,fanta, tymbarki-napoje, woda)...hmm może i to dużo ale byłam na weselu gdzie świadek jechał dokupić dwa razy napoje bo były źle wyliczone i brakło. Poza tym takie małe buteleczki ładnie wyglądają na stole, kelnerzy często je donoszą dzięki czemu napoje są zawsze zimne. Musze przyznać,ze sami raz wkurzyliśmy się na właściciela. Na początku naszych rozmów mówione było,że za dzieci do 12 roku życia płaci się połowe ceny, później żona właściciela powiedziała,ze do 10 roku życia jest zniżka. Natomiast gdy podaliśmy liczbę gości 100 osób i poprosiliśmy aby odliczył część, gdyż mieliśmy 3 małych dzieci powiedział,ze wtedy będziemy płacili więcej od każdej dorosłej osoby, gdyż on nie odejmie nam połowy kwoty tylko każde dziecko policzy jako 1/2 dorosłej osoby, ale w sensie obecności. Przy 100 osobach płaciliśmy chyba 190 PLN/os(plus 15PLN/os napoje), gdyby właściciel odjał nam 3 dzieci wyszłoby,ze na weselu mamy 98,5 osoby i płacilibyśmy 200 PLN/os, w związku z czym większa byłaby dopłata za dorosłe osoby niż zniżka na dzieci. Jest to nasz błąd bo nie wzięliśmy tego wcześniej na piśmie... za niedopilnowanie się płaci. Generalnie wesele w Ricku ma same plusy. Sala jest ładna, obrusy są zawsze czyste, zastawa stołowa jest bardzo przyzwoita, kawa i herbata zawsze podawana jest w filizankach (zdarzyło mi się na innej sali dostac kawę w szkalnce bez ucha na spodeczku...XXI wiek...), kolejny plus tort weselny był w cenie-przepyszny. Toalety są na bieżąco sprzątane. Obsługa jest rewelacyjna, jeżeli kelner właśnie niesie komuś danie a ktoś chce kawe przeprosi i powie,że za 2 minutki doniesie- i faktycznie tak jest. Na poprzednich weselach ani razu nie dostałam mleka do kawy mimo wielokrotnego przypominania. Dodatkowo kelnerzy są bardzo mili dla gości, bardzo o nich dbają. Jedzenie jest bardzo smaczne, bardzo ładnie podane, świeże. Na naszym weselu hitem była tilapia po włosku zapiekana z mozzarellą, pstrąg saute i kurczak w sosie coctajlowym- gorąco polecam!!! Generalnie nie było jedzenia które smakowałoby "gorzej", naprawdę wszystko na najwyższym poziomie. Słyszłam,że kilka osób żaliło się, że Rick ma bardzo mały ogródek- fakt, jest kilka stolików na krzyż, ale moim zdanie to jest właśnie plus, gdyż goście bawią się za weselu zamiast siedzieć na zewnątrz, nikt się nie rozchodzi, nikogo nie trzeba szukać :). Klimatyzacja na sali bardzo dobrze działa- w toalecie nie ma klimatyzacji i jest faktycznie ciepło. Jeżeli ktokolwiek będzie miał jakieś pytania- piszcie, wiadomo każdego ciekawi coś innego. Mnie osobiście podobała się jeszcze jedna rzecz- "tradycją" w Ricku jest to,że przed podaniem obiadu rodzice młodych wychodzą na środek aby przywitac przybyłych gości, jest to bardzo ładny gest i jezeli ktoś nie zna młodych (bo jest osobą towarzyszącą) dodatkowo wie chociaż które osoby są rodzicami :). Podsumowując- gorąco polecam Ricka- warto poczekać na tą salę nawet 2 lata! Odpowiedz Link
ah81 Re: Restauracja Rick 15.07.09, 14:12 Zapomniałam o jeszcze jednek kwestii, która pokazuje klasę tego lokalu i jego właściciela. Na naszym weselu była jedna osoba, która preferowała kuchnię wegetariańską, dla właściciela nie było problemu do przygotowania osobnego menu (bez dopłat). Trzy dni przed weselem okazało się,że będzie jeszcze jeden jarosz- ponownie nie stanowiło to problemu. Dzięki czemu 97 osób miało jedno menu, wegetarianin miał swoje osobne jedzenie i jarosz również. Każde danie było podawane w tym samym czasie. Goście byli tym zachwyceni :) Odpowiedz Link
judka861 Re: Restauracja Rick 30.08.09, 12:44 Witam my mamy wesele w przyszlym roku i bardzo nieokoi mnie fakt tego jedzenia do wziecia .Chodzi mi o to czy tam wogole cos zostanie na tych stołach ?? Odpowiedz Link