alexa.s 17.03.06, 20:49 Ile zaoszczedze jak zrobie wesele w wynajetej sali zaakladajac, ze bedzie 100 osob? I czy warto sie tak stresowac? W restauracji wiadomo bedzie tip top,a tak to nie wiadomo? Jak radzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nadya22 Re: Wesele w restauracji czy wynajac sale i kucha 17.03.06, 22:22 Moge ci zagwarantowac ze to oszczednosc ok 5 tysięcy! Ja robie wesele na 100 osób i przy firmie cateringowej (110 zl/osobe w tym wystroj sali wyniesie nas wszystko 17 tysiecy)a jak wynajmiemy sale i gosposie i sami kupimy produkty to koszt zamknie sie w granicach 12 tysiecy( z obraczkami,kwiatami,ksiedzem,wodka).Aha zapomnialabym 110zl to jest bez wodki a jak masz gosposie (ok 1200zl)to na osobe wychodzi ci z wodka ok 70zl za osobe) Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: Wesele w restauracji czy wynajac sale i kucha 18.03.06, 08:19 My zamówiliśmy salę i kucharza, sala 2000 a kucharz 2500 (bez produktow), jak bysmy chcieli wynajac firme cateringowa, ktora bierze 95zl/os to wyniosloby to nas prawie 4 tys drozej. Odpowiedz Link Zgłoś
epox123 Re: Wesele w restauracji czy wynajac sale i kucha 18.03.06, 11:25 ja wynajełam salę (od środy do wtorku) sala na ponad 100 osób+wynajęcie naczyń koszt 900 zł+ media Odpowiedz Link Zgłoś
polciaaa Re: Wesele w restauracji czy wynajac sale i kucha 18.03.06, 12:47 Ja także się zastanawiałam co lepsze, wiadomo, że sala plus kucharz wychodzi taniej, ale ile przy tym nerwów i latania.. Zdecydowaliśmy się na restaurację, płacimy 120zł./os. z poprawinami, nie jest tak źle. We własnym zakesie musimy tylko zamówić ciasto, napoje i alkohol, poza tym przychodzimy "na gotowe". Może kilka tysiecy wiecej, ale komfort psychiczny. Coś za coś. Odpowiedz Link Zgłoś
efcik1 Re: Wesele w restauracji czy wynajac sale i kucha 19.03.06, 10:48 My mieliśmy wesele w restauracji,i tak jest dużo załatwiania i nerwów, nie chciałam serwować tego całej rodzinie, a tak by było, gdybysmy zrobili z kucharką. W restauracji wchodzisz- wychodzisz i nic cię nie obchodzi, ja jestem zadowolona, moja rodzinka również Odpowiedz Link Zgłoś
magdziolek87 Re: Wesele w restauracji czy wynajac sale i kucha 19.03.06, 10:59 A my zdecydowaliśmy się na salę z kucharką. Kucharka sprawdzona na kilku weselach, więc nie ma problemu. To co do nas należy to przywieźć jej produkty jak da nam liste. Nikt z rodziny nie idzie do pomocy, bo ona ma swoją pomoc. W sumie kucharka wyniesie nas ok 2000zł. Sala 700zł.+media i 2 zł.od osoby za wypożyczenie zastawy. Napewno zostanie duuużo jedzenia, bo każdym weselu zostaje więc my zabierzemy jedzenie do domu, część damy gościom. A w restauracji??? Nawet jak coś zostanie to się tego nie zabiera. No przepraszam jeszcze zależy w której, ale w większości wychodzi się z pustymi rękami Odpowiedz Link Zgłoś
joasia84 Re: Wesele w restauracji czy wynajac sale i kucha 19.03.06, 12:06 My wynajmujemy salę a do tego firma cateringowa, która zajmuje sie wszystkim. Tort i ciasto również oni. Wychodzi około 70 zł od osoby. Plus sala do 1500 /nie wiem ile dokładnie bo nie mogę się zdecydować/, no i alkochol. To jest i tak mniej niż restauracja, która liczy sobie około 110 zł od osoby. tickers.tickerfactory.com/ezt/d/4;53;87/st/20070707/e/Na+zawsze+razem%3A%29/k/dce4/event.png Odpowiedz Link Zgłoś
alexa.s Re: Wesele w restauracji czy wynajac sale i kucha 19.03.06, 15:11 A czy mozesz mi podac namiary na Firme cateringowa? z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: Wesele w restauracji czy wynajac sale i kucha 20.03.06, 09:49 nie ma co ukrywac - wynajmowanie sali i organizowanie jedzenia we własnym zakresie wychodzi DUZO, DUZO taniej. no ale cos za cos. jest za to DUZO, DUZO wiecej pracy. i to niestety przed samym slubem. moja przyjaciółka wybrała takie rozwiazanie i na swoim slubie była wykonczona. dlatego ja wybrałam sale z firma cateringowa. drozej ale bez problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Wesele w restauracji czy wynajac sale i kucha 20.03.06, 10:12 Z kucharkją itp. jest duzo latania, załatwiania itp. Coś za coś... Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczyca1 Re: Wesele w restauracji czy wynajac sale i kucha 20.03.06, 10:26 my tez rozważalismy takie rozwiązanie. Restauracja wyjdzie nas 1000zł.drożej niż "kucharzenie" po swojemu. w restauracji ide tylko w sobote i wychodze w niedziel rano.Robie poprawiny wiec zabieram jedzenie i koniec. A na sali wynajetej i z kucharka nie rpzespane noc bo jest goraco i nie iwme czy mi sie galarteka stęgnie.Czy sie sałatka nie popsuje od ciepła.Zabrakło marchewki to trzeba 15x dziennie jezdzic poz apomniane rzeczy bo nikt nie jest genialny na tyle zeby wszystko zaplanowac. na koncu moja mama która bedzie pilnowała wszystkie bedzie tak zmeczona i przesmiergła cebulą ze usnie przy stole.hehehehe ładna perspektywa. argument był taki,ze na kucharka zrobi tyle jedzenia ile sie chce i poprwiny bede takie ak wesele.ale restauratorka nam odda jedzenie i pozatym w domu troche przed weselam na poprwiny dorobimy.pozatym to bedzie grill u nas w ogladzie wiec kiełbacha w łąpe i koniec..... \ Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 latanie?? 20.03.06, 13:55 Z naszm kucharzem trzeba tylko pojechac po zakupy do makro czy gdzies, zapłacić za nie i to wszystko. On całą resztę roi sam, ma swoich ludzi do tego, by biegał, kupował itp Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczyca1 martyna1985 20.03.06, 14:02 martyna bez urazy.z całym szacunkiem ale nie odpowiadaj na moje posty.Pisz do autorki.do innego postu ale na Boga niech Twoj nick nie bedzie koło mojego. nie denerwuj sie.grzecznie PROSZE. pozdrawiam.` . . . . Odpowiedz Link Zgłoś
alexa.s Re: Wesele w restauracji czy wynajac sale i kucha 21.03.06, 23:07 dzieki wielkie za wasze podpowiedzi i rady, zapraszam do dalszej dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
estellla Re: Wesele w restauracji czy wynajac sale i kucha 22.03.06, 12:26 a my robimy wesele w sali bankietowej i płacimy 85-90zł max za osobe,i nie ma żadnego ganiania i mojego i Mam,ktore i tak maja wiele na głowie na co dzien ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
alexa.s Re: Wesele w restauracji czy wynajac sale i kucha 22.03.06, 14:19 stella gdzie znajduje sie ta sala bankietowa? Odpowiedz Link Zgłoś