Dodaj do ulubionych

Wesele w restauracji czy wynajac sale i kucharza?

17.03.06, 20:49
Ile zaoszczedze jak zrobie wesele w wynajetej sali zaakladajac, ze bedzie
100 osob? I czy warto sie tak stresowac? W restauracji wiadomo bedzie tip
top,a tak to nie wiadomo? Jak radzicie?
Obserwuj wątek
    • nadya22 Re: Wesele w restauracji czy wynajac sale i kucha 17.03.06, 22:22
      Moge ci zagwarantowac ze to oszczednosc ok 5 tysięcy! Ja robie wesele na 100
      osób i przy firmie cateringowej (110 zl/osobe w tym wystroj sali wyniesie nas
      wszystko 17 tysiecy)a jak wynajmiemy sale i gosposie i sami kupimy produkty to
      koszt zamknie sie w granicach 12 tysiecy( z
      obraczkami,kwiatami,ksiedzem,wodka).Aha zapomnialabym 110zl to jest bez wodki a
      jak masz gosposie (ok 1200zl)to na osobe wychodzi ci z wodka ok 70zl za osobe)
      • martyna1985 Re: Wesele w restauracji czy wynajac sale i kucha 18.03.06, 08:19
        My zamówiliśmy salę i kucharza, sala 2000 a kucharz 2500 (bez produktow), jak
        bysmy chcieli wynajac firme cateringowa, ktora bierze 95zl/os to wyniosloby to
        nas prawie 4 tys drozej.
        • epox123 Re: Wesele w restauracji czy wynajac sale i kucha 18.03.06, 11:25
          ja wynajełam salę (od środy do wtorku) sala na ponad 100 osób+wynajęcie naczyń
          koszt 900 zł+ media
    • polciaaa Re: Wesele w restauracji czy wynajac sale i kucha 18.03.06, 12:47
      Ja także się zastanawiałam co lepsze, wiadomo, że sala plus kucharz wychodzi
      taniej, ale ile przy tym nerwów i latania.. Zdecydowaliśmy się na restaurację,
      płacimy 120zł./os. z poprawinami, nie jest tak źle.
      We własnym zakesie musimy tylko zamówić ciasto, napoje i alkohol, poza tym
      przychodzimy "na gotowe". Może kilka tysiecy wiecej, ale komfort psychiczny.
      Coś za coś.
    • efcik1 Re: Wesele w restauracji czy wynajac sale i kucha 19.03.06, 10:48
      My mieliśmy wesele w restauracji,i tak jest dużo załatwiania i nerwów, nie
      chciałam serwować tego całej rodzinie, a tak by było, gdybysmy zrobili z
      kucharką. W restauracji wchodzisz- wychodzisz i nic cię nie obchodzi, ja jestem
      zadowolona, moja rodzinka równieżsmile
      • magdziolek87 Re: Wesele w restauracji czy wynajac sale i kucha 19.03.06, 10:59
        A my zdecydowaliśmy się na salę z kucharką. Kucharka sprawdzona na kilku
        weselach, więc nie ma problemu. To co do nas należy to przywieźć jej produkty
        jak da nam liste. Nikt z rodziny nie idzie do pomocy, bo ona ma swoją pomoc. W
        sumie kucharka wyniesie nas ok 2000zł. Sala 700zł.+media i 2 zł.od osoby za
        wypożyczenie zastawy. Napewno zostanie duuużo jedzenia, bo każdym weselu
        zostaje więc my zabierzemy jedzenie do domu, część damy gościom. A w
        restauracji??? Nawet jak coś zostanie to się tego nie zabiera. No przepraszam
        jeszcze zależy w której, ale w większości wychodzi się z pustymi rękami
    • joasia84 Re: Wesele w restauracji czy wynajac sale i kucha 19.03.06, 12:06
      My wynajmujemy salę a do tego firma cateringowa, która zajmuje sie wszystkim.
      Tort i ciasto również oni. Wychodzi około 70 zł od osoby. Plus sala do
      1500 /nie wiem ile dokładnie bo nie mogę się zdecydować/, no i alkochol. To
      jest i tak mniej niż restauracja, która liczy sobie około 110 zł od osoby.

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/4;53;87/st/20070707/e/Na+zawsze+razem%3A%29/k/dce4/event.png
    • alexa.s Re: Wesele w restauracji czy wynajac sale i kucha 19.03.06, 15:11
      A czy mozesz mi podac namiary na Firme cateringowa? z gory dziekuje
    • ewcia1980 Re: Wesele w restauracji czy wynajac sale i kucha 20.03.06, 09:49
      nie ma co ukrywac - wynajmowanie sali i organizowanie jedzenia we własnym
      zakresie wychodzi DUZO, DUZO taniej.
      no ale cos za cos. jest za to DUZO, DUZO wiecej pracy. i to niestety przed
      samym slubem.
      moja przyjaciółka wybrała takie rozwiazanie i na swoim slubie była wykonczona.
      dlatego ja wybrałam sale z firma cateringowa.
      drozej ale bez problemów.
    • bacha1979 Re: Wesele w restauracji czy wynajac sale i kucha 20.03.06, 10:12
      Z kucharkją itp. jest duzo latania, załatwiania itp. Coś za coś...
      • misiaczyca1 Re: Wesele w restauracji czy wynajac sale i kucha 20.03.06, 10:26
        my tez rozważalismy takie rozwiązanie.
        Restauracja wyjdzie nas 1000zł.drożej niż "kucharzenie" po swojemu.
        w restauracji ide tylko w sobote i wychodze w niedziel rano.Robie poprawiny
        wiec zabieram jedzenie i koniec.
        A na sali wynajetej i z kucharka nie rpzespane noc bo jest goraco i nie iwme
        czy mi sie galarteka stęgnie.Czy sie sałatka nie popsuje od ciepła.Zabrakło
        marchewki to trzeba 15x dziennie jezdzic poz apomniane rzeczy bo nikt nie jest
        genialny na tyle zeby wszystko zaplanowac.
        na koncu moja mama która bedzie pilnowała wszystkie bedzie tak zmeczona i
        przesmiergła cebulą ze usnie przy stole.hehehehe ładna perspektywa.
        argument był taki,ze na kucharka zrobi tyle jedzenia ile sie chce i poprwiny
        bede takie ak wesele.ale restauratorka nam odda jedzenie i pozatym w domu
        troche przed weselam na poprwiny dorobimy.pozatym to bedzie grill u nas w
        ogladzie wiec kiełbacha w łąpe i koniec.....

\
        • martyna1985 latanie?? 20.03.06, 13:55
          Z naszm kucharzem trzeba tylko pojechac po zakupy do makro czy gdzies, zapłacić
          za nie i to wszystko. On całą resztę roi sam, ma swoich ludzi do tego, by
          biegał, kupował itp
          • misiaczyca1 martyna1985 20.03.06, 14:02
            martyna bez urazy.z całym szacunkiem
            ale nie odpowiadaj na moje posty.Pisz do autorki.do innego postu ale na Boga
            niech Twoj nick nie bedzie koło mojego.
            nie denerwuj sie.grzecznie PROSZE.
            pozdrawiam.`
            .
            .
            .
            .

uncertain
    • alexa.s Re: Wesele w restauracji czy wynajac sale i kucha 21.03.06, 23:07
      dzieki wielkie za wasze podpowiedzi i rady, zapraszam do dalszej dyskusji
      • estellla Re: Wesele w restauracji czy wynajac sale i kucha 22.03.06, 12:26
        a my robimy wesele w sali bankietowej i płacimy 85-90zł max za osobe,i nie ma
        żadnego ganiania i mojego i Mam,ktore i tak maja wiele na głowie na co dzien ;-]
    • alexa.s Re: Wesele w restauracji czy wynajac sale i kucha 22.03.06, 14:19
      stella gdzie znajduje sie ta sala bankietowa?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka