Dodaj do ulubionych

Goście nam odmówili !!!

25.03.06, 19:05
Tak wiec z 80 zostalo 41 osób - no coz z rodzina to na zdjeciu dobrze sie
wyglada- cos w tym jest !!
a jak u was?
Obserwuj wątek
    • ardzuna Re: Goście nam odmówili !!! 25.03.06, 20:43
      A teraz wyobraź sobie, ze ledwie ci starcza pieniędzy na jedzenie, a tymczasem
      musisz się jakoś ubrac, czasem jeszcze dojechać na ślub i dać te kilkaset
      złotych w prezencie. Co być zrobiła?
      • aiwon Re: Goście nam odmówili !!! 25.03.06, 21:21
        Problem w tym ze sa to ludzie sytuowani (maja swoje firmy) wiec nie rozumiem
        • nionczka Re: Goście nam odmówili !!! 27.03.06, 09:49
          Nie przejmuj sie. Lepiej,ze Ci odmówili z wyprzedzeniem i mozesz (mozesz?)
          zoaszczedzic na przyjeciu. Najgorsze kiedy nie odmawiaja, ale potem nie
          przychodza.
          Moim skromnym zdaniem to lekka przesada obrazac sie o cos takiego. O ile ciocie
          i wujkowie sa bliska rodzina Twoich rodziców, ich dzieci juz sa dalsza rodzina
          dla Ciebie. Uwazam, ze postapilas w porzadku. Szkoda, ze nie odecnili Twoich
          dobrych checi.
          My z rodziny zapraszamy malo osob (tylko tych, z ktorymi mamy jakis kontakt).
          Wylaczamy np kuzynów mojego narzeczonego, z ktorymi on nie ma zadnego kontaktu.
          Bedziemy miec za to wielu przyjaciól. Tak wiec bedziemy miec tylko te osoby, na
          ktorych nam zalezy i ktorym na nas zalezy.
          Zapraszamy jakies 80 osob i szczerze mowiac nie spodziewam sie wiecej niz 60.
          (Ale biore slub zagranica wiec dochodza dodatkowe koszty dla gosci).
    • aiwon Re: Goście nam odmówili !!! 25.03.06, 21:24
      Odmowili nam z powodu nastepujacego:
      zaprosilismy bez dzieci nasze ciocie i wujkow- poniewaz mamy duze rodziny i
      nie jest mozliwe zaproszenie wszystkich
      • ardzuna Re: Goście nam odmówili !!! 25.03.06, 22:16
        też ich rozumiem, oni o was muszą myśleć to samo. Zaprosiliście ich bez dzieci
        = z rodziną wygląda siedobrze tylko na zdjęciach
        • aiwon Re: Goście nam odmówili !!! 25.03.06, 22:23
          Dziwna jestes !
          Jestem ciekawa czy bylabys w stanie zaprosic 179 osob bo tyle nam wyszlo
          wszystkich!!!!!!!!
          Chcialam zaprosic kazda siostre mamy i brata.
          Oni niestety maja po 3 dzieci wiec nie bylo mozliwe zaprosic wszystkich czy to
          tak trudno pojac
          ???
          • saga1985 Re: Goście nam odmówili !!! 25.03.06, 22:28
            Ale dzieci również należą do rodziny... Całkowicie rozumiem, że 80 osób a 180
            to wielka różnica, ale spróbuj zrozumieć zaproszonych gości. Przykra dla Ciebie
            sytuacja sad
            • aiwon Re: Goście nam odmówili !!! 25.03.06, 22:56
              Wiem ze dzieci naleza do rodziny to chyba jasne!
              Wiec co mialam sobie zaprosic tylko wybrane ciocie albo wujkow z dziecmi to
              dopiero by byl sajgon w rodzinie !!!!!!!!!!
              Chcielismy aby wszystkie siostry i bracia sie spotkali - lecz nikt tego nie
              dostrzeglsad
              • ardzuna Re: Goście nam odmówili !!! 25.03.06, 23:38
                Widzisz, ale oni na pewno myślą o was, że to wy ich zawiedliście. "Rodzina" ma
                dwa końce - wy macie jakieś oczekiwania od nich, oni od was.
          • efdurka Re: Goście nam odmówili !!! 26.03.06, 19:27
            Lal! jak ci wyszlo ze skoro ciocie i wujkowie maja po 3 dzieci to bedzie razem
            180 osob????? z ciotkami i wujkami wyszlo 80 osob, a ich dzieci to setka????
            dobre!
            • aiwon Re: Goście nam odmówili !!! 27.03.06, 16:42
              do efdurka blee !!!!

Bo moja mama i moj tata maja po kilka siostr !!!!!!!!! i maja po 3 dzieci
              a do tego dochodzi jeszcze rodzina mojego narzeczonego ktora tez jest liczna
              I TERAZ DOBRE NIE moze ci liste mam poslac niedowiarku
              • esmeralda_pl Re: Goście nam odmówili !!! 28.03.06, 09:32
                a jakbys dzieci bez osób towarzyszących zaprosiła, toż to dopiero byłaby
                obraza!!!!
      • hera21 Re: Goście nam odmówili !!! 26.03.06, 18:46
        Dziewczyno co się przejmujesz. To ja mam się "zastawić i postawić" dla rodziny>:/Ja tez mam zamiar zaprosić gości bez dzieci bo bym chyba z torbami poszła i to jeszcze przed ślubemsmile, a tego nie chcę. Moim zdaniem to przesada obrazić się za to i nie przyjść bo każdy, a zwłaaaaaaszcza rodzina powinna zrozumieć że nie każdego stać na wesele na 180 osób. Głowa do góry i bądz szczęśliwa mimo wszystko.
    • polciaaa Re: Goście nam odmówili !!! 26.03.06, 00:34
      Bardzo nieprzyjemna sytuacja, przykro mi.
      My mamy ślub w sierpniu i zaproszenia będziemy rozwozić dopiero maj/czerwiec
      więc nie wiem, jak to u mnie bedzie wyglądało.
      Niestety musisz pogodzić się z tym, że nie jesteś w stanie wszystkich
      zadowolić, zawsze ktoś będzie miał jakieś ALE.
      Może po prostu w miejsce tych ciotek i wujów zaproś znajomych wink
      • aiwon Re: Goście nam odmówili !!! 26.03.06, 10:52
        Przeżyje - slub odbedzie sie nawet przy udziale nas, rodzicow i swiadkow smile
        • gonio74 Re: Goście nam odmówili !!! 26.03.06, 11:09
          Tak trzymać, skoro oni nie rozumieją waszych problemów to ich strata, że nie
          będą na weselu. Ja tez mam taką ciotkę co to nigdy do siebie nikogo nie
          zaprasza, ale jakby jej ktoś nie zaprosił to by była obraza do końca życia. To
          siostra mojej mamusi, więc schodzę jej z drogi, ale coraz bardziej odsuwam od
          kontaktów. Ja będę zapraszała gości już za dwa tygodnie i też dużo nie
          zapraszaliśmy, zobaczymy jak będzie z frekfencją, ale już dzisiaj wiem, że se
          strony tatusia nikt nie przyjdzie. No i kij im w oko....
          • laurenka4 Re: Goście nam odmówili !!! 26.03.06, 11:23
            nie przejmuj sie, ja uważam, że jak komuś zależy na kontaktach to jest w stanie
            wiele zrozumieć. My mamy 30 osób na uroczystym obiedzie. Rodzice i chrzestni,
            rodzenstow i przedstawiciele kuzynowstwa. A mnie nawet chcrzestna nie umiała
            potwierdzić czy przyjdzie. Jest sama, dostała zaporoszenie z osobą towarzyszącą.
            Opłaty okołoweselne są niemałe, a ona nie wie, może tak a może nie. Chrzestna w
            takim dniu .....
            • aiwon Re: Goście nam odmówili !!! 27.03.06, 16:52
              Ps. Zapomnialam dodac :
              Slub i wesele płacimy samiiiiiii - to tymbardziej powinni nas zrozumiec !!!
              ale punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia stara prawda smile))))
              pozdrawiam panny mlode
    • kasila Re: Goście nam odmówili !!! 26.03.06, 11:27
      cześć! nie widzę nic złego w tym, że zapraszacie tylko "dorosłych" bez dzieci.
      Przecież nie wyrzekacie się rodziny, nie rozumiem dlaczego tyle osób odmówiło.
      Widocznie nie zależy im, aby świętować ten dzień z Wami. U mnie w rodzinie
      szykuje się mała uroczystość i zaproszeni będą rodzeństwo i rodzice Państwa
      Młodych. I nikt nie ma pretensji o to, że nie będzie zaproszony, mają trudną
      sytuację materialnąi nie organizują dużego wesela. Ale nie przyszło nam do
      głowy, żeby się obrażać. Współczuję Ci, nieprzyjemna sprawa. Uważam, że nie
      mają o co się obrażać. Przecież ICH zaprosiliście. moi znajomi w swojej
      rodzinie zapraszają się wyłącznie bez dzieci i nikt z tego powodu tragedii nie
      robi.
      pozdrawiam
      • agnieszka2211 Re: Goście nam odmówili !!! 26.03.06, 21:05
        wedlug mnie nie ma cie obrzac. Nie mozna zaprosic wszystkich jak sie ma suzo
        rodzine. Wiadomo, ze kazda marzy o pieknym slubie i weselu, o swietnej zabawie
        i o tym, by najblizsi cieszyli sie i swietowali razem szczescie dwojga ludzi.
        Ale nie zawsze tak jest. Trzeba myslec o zyciu po TYM dniu. Nie ma sensu sie
        zadluzac i potem splacac przed kilka dobrych miesiecy. Jezeli rodzina jestok,
        to to zrozumie i bedzie sie cieszyla szczesciem mlodych bez wzgelu na to, czy
        za darmo moga sie najesc, czy nie. Ja slubuje 22.04, pocztakowo mial to byc
        slub cywilny, skromny. Ale jednak bierzemy koscielny i robimy uroczystosc w
        domu. Czesc ciotek sie obrazila, a czesc uwaza to za dobry pomysl. Teraz widze
        na kogo mozna liczyc. To NASZ dzien i nikt tego nie zepsuje.
    • kadrowa Re: Goście nam odmówili !!! 26.03.06, 23:24
      Ja z mężem przed ślubem przyjełam dwie mozliwości 1)wszyscy,2)rodzice siostry
      ichrzestni. Pomimo tego że nie było nas stać na wszystkich, dokredytowałam się.
      Było zaproszonych 160 osób, 6 nie przyszło, zabawa była zajefajna. Po weselu
      spłaciłam kredyt i kupiłam nowy z salonu japoński samochód. Nie można rodziny
      dzielić na gorszych czy lepszych. Ci nie zaproszeni tak to odczuwają, a Ci
      zaproszeni mają gdzieś że uważach ich za lepszych ale to że ich dzieci już nie
      to ich "rusza". Decyzja zależy od ciebie.
      • sylwusek Re: Goście nam odmówili !!! 26.03.06, 23:43
        Ja ze względu, że nie chcę mieć wesela i zapraszać mnóstwa osób wybrałam też
        dwie opcje:
        1. ślub i obiad dla najbliższych(rodzice, dziadkowie, siostry, bracia - 19
        osób) lub
        2: ślub za granicą

Nie masz się co przejmować, że odmówili Wam przybycia to tylko o nich świadczy
        jakimi są ludzmi, pamiętaj: ślub bierzesz dla siebie a nie dla innych!!!!!
        • aleks2539 Re: Goście nam odmówili !!! 27.03.06, 08:18
          ja jeszcze zaproszeń nie mam ale jak już jestesmy w temacie - jak mam zaprosić
          wujostwo bez dzieci? Tak aby nie musieli się domyślać i aby na pewno bez nich
          nie przyszli. Jakieś propozycje?
    • ewaes Re: Goście nam odmówili !!! 27.03.06, 08:55
      My zapraszaliśmy 200 osób. Obecnie jesteśmy w trakcie potwierdzeń i wychodzi,
      że będzie ok. 120, czyli 60%. Głównie odmawia rodzina, dlatego bardzo się
      cieszymy, że zaprosiliśmy też przyjaciół i znajomych. Bo znajomi chętnie
      przyjdą smile
      • olkao Re: Goście nam odmówili !!! 27.03.06, 09:42
        ewaes napisała:

> My zapraszaliśmy 200 osób. Obecnie jesteśmy w trakcie potwierdzeń i wychodzi,
        > że będzie ok. 120, czyli 60%.

No i tak to przeważnie bywa! Od razu trzeba brać to pod uwagę!
        My planujemy wesele na około 80-90 osób, więc zapraszamy mniej więcej 115...
        Jeszcze nie zaczęliśmy rozdawać zaproszeń, a już niektórzy powiedzieli, że
        niestety nie będą mogli być...
        Inna sprawa, że jednak wiemy iż oni naprawdę NIE MOGĄ, a nie NIE CHCĄ...
        Ale ogólnie - nie ma co desperować - tak to już jest, że na rzadko którą
        imprezę przychodzi 100% zaproszonych - czy to imieniny, 10ciolecie matury, czy
        wesele... smile
        • ewaes Re: Goście nam odmówili !!! 27.03.06, 10:32
          olkao napisała:

ewaes napisała:

> My zapraszaliśmy 200 osób. Obecnie jesteśmy w trakcie potwierdzeń i wychodzi,
          > że będzie ok. 120, czyli 60%.

No i tak to przeważnie bywa! Od razu trzeba brać to pod uwagę!

Jak najbardziej braliśmy to pod uwagę i wcale nie jestem zdziwiona taką liczbą
          potwierdzeń. Specjalnie zapraszalimy całą rodzinę i przyjaciół, żeby te 140
          osób, które zdeklarowaliśmy w sali weselnej jakoś się nazbierało smile
          • olkao Re: Goście nam odmówili !!! 27.03.06, 21:23

> Jak najbardziej braliśmy to pod uwagę i wcale nie jestem zdziwiona taką
            liczbą
            > potwierdzeń. Specjalnie zapraszalimy całą rodzinę i przyjaciół, żeby te 140
            > osób, które zdeklarowaliśmy w sali weselnej jakoś się nazbierało smile

Wiem! smile To nie było do Ciebie, tylko podałam Twój przykład jako potwierdzenie
            tego, co napisałam! smile)) Pozdrawiam!
        • aiwon Re: Goście nam odmówili !!! 27.03.06, 21:39
          Przykro nam najbardziej z powodu iż, chrzestna odmówiła mojemu narzeczonemu,
          poza tym sie nie przejmujemy 41 osob ktore pozostalo to chyba najbardziej
          zyczliwe dusze
          • golinda Re: Goście nam odmówili !!! 28.03.06, 09:17
            my też cześć zapraszamy z dziecmi, a czesc bez...
            choć jak uwazam, ze w ogole bez dzieci powinno sie zapraszac
            ze strony mojego narzeczonego muszą być dzieci, bo oni też zapraszali zawsze z
            dziećmi, ale ja nie mam zamiaru zapraszać moich kuzynów, których 10 lat nie
            widziałam...po co?
            wolę znajomych
            ślub mamy w sierpniu, a zaproszenia będziemy rozwozić w święta wielkanocne,
            resztę na weselu brata w maju
            jak ktoś powie, że nie przyjdzie, to będziemy mieć czas, żeby znajomych zaprosić
            • askiem Re: Goście nam odmówili !!! 28.03.06, 09:51
              Moim zdaniem lepsze wesele z 41 osobami, ale takimi które chetnie przyjada i
              chcą z Wami dzielić radość w tym dniu, niż wesele gdzie bedzie 120 drętwych,
              obgadujących i kręcących nosami...
              Dla was i tak bedzie to najpiekniejszy dzień a zaoszczędzone pieniądze możecie
              przeznaczyć np. na wycieczkę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka