Dodaj do ulubionych

pomysł na wesele

11.04.06, 19:06
Witam wszystkich. We wrześniu sie pobieramy. Planujemy skromne przyjęcie na
50-60 osób. Ale chcielibyśmy, żeby ten dzień i wesele było niebanalne. Chodzi
o to, że nie chcielibyśmy typowego przyjęcia weselnego, ale żeby odbiegało
ono trochę od utartych standardów. Może ktoś przeżyła taki niesamowity ślub?
Albo był jego bohaterem?
Może podpowiecie mi także na jakiej stronie internetowej można znaleźć
odpowiedź na nurtujące mnie pytanie.
Pozdrawiam wiosennie!!!
Obserwuj wątek
    • heather4 Re: pomysł na wesele 11.04.06, 20:23
      a co masz na myśli mówiąc niestandardowe?
    • atka123 Re: pomysł na wesele 11.04.06, 20:30
      Niestandardowe, czyli jakie?
      Mnie ostatnio bardzo spodobał się ten kiczowaty pomysł amerykańskich weselisk na
      świeżym powietrzu. Tylko nie żadne obciachowe namioty, ale naprawdę otwarta
      przestrzeń pod gwiazdami. Wieczorem jakieś lampiony, delikatna muzyka, żadnych
      rosołków i schabowych, tylko szwedzki stół. Żadnych tańców, oczepin o północy i
      picia na umór.

Fajnie by było, gdyby ksiądz jeszcze chciał dać ślub poza kościołem...

Wiem, kicz aż piszczy. Ale za to jaki ładny kicz wink)
      • twitti Re: pomysł na wesele 11.04.06, 21:18
        a nam sie marzy obiad na sali a potem przyjecie w ogrodzie.. z namiotem lub
        bez.. wszystko jedno, w kazdym razie z lampionikamismile i z grillami, pieczonym
        prosiaczkiem, muzyka rnb i regee (czy jak to sie pisze)smile do tego z
        fajerwerkami o polnocysmile marzenia.. moze kiczowate, ale przynajmniej wlasnesmile
      • mariszka72 Re: pomysł na wesele 11.04.06, 22:45
        Dziewczyny, pomysł jak najbardziej fajny, tylko weźcie pod uwagę KOMARY. Byłam
        na kilku takich ślubach i weselach (właśnie w Ameryce) i te przeklęte komary
        wspominam do dziś smile Wprawdzie na jednym ślubie wszyscy goście się psikali
        sprayami przeciw-komarowymi i paliły się specjalne świece przeciw-komarowe, ale
        to akurat mało pomogło. A wyobrażacie smród spraya w połączeniu z perfumami?
        Tragedia!

Chyba że tej wyjątkowej zimy wszystkie komary wymarzły, czego nam wszystkim
        życzę smile)))
      • mareszka Re: pomysł na wesele 12.04.06, 16:28
        >Fajnie by było, gdyby ksiądz jeszcze chciał dać ślub poza kościołem...

A wiesz Atka, że mój chyba będzie chciał. Dokładniej to nie ksiądz, a zakonnik.
        I jeszcze, żeby było mało, to sam nam zaproponował! Musi tylko wystąpic o
        delegację, mam nadzieję, że to się uda, bo jesteśmy z Łodzi, a oboje kochamy
        góry. No i właśie ojciec Jacek zaproponował nam plenrowy ślub w górach. Sami
        mamy poszukać gdzie.
    • wezyr17 Re: pomysł na wesele 11.04.06, 22:46
      W naszym klimacie dość niebezpieczne są pomysły z grillem, lampionami, zadnych
      namiotów itp.
      • olkao Re: pomysł na wesele 11.04.06, 23:01
        U mnie będzie cos pomiędzy weselem, a plenerową imprezą z grillemwink
        Tzn.żadnych rosołków tylko szwedzkie stoły - TAK smile
        Owszwem - knajpa, a raczej gospoda góralska i mozliwość wyjścia na dwór , do
        dużego ogródka z grillem. Mam nadzieję, że pogoda pozwoli aby spora część
        imprezy przeniosła się na dwórsmile
        Żadnych oczepin i innych zabaw, tylko muzyczka sącząca się z głośników - TAK,
        TAK, TAK!!!
        Byłam na kilku weselach w tym stylu i były to najfajniejsze z tych około 30
        wesel jakie w życiu zaliczyłam - oczywiście jako gość lub świadkowasmile))
        • heather4 Re: pomysł na wesele 12.04.06, 14:21
          dla mnie najważniejsza jest oprawa muzyczna. Jako że mam wybredne ucho i żaden
          zespół (w granicach możliwości mojej kieszeni) mnie nie zadowala, zatrudnię
          dj'a i sama ułożę listę utworów. Spora część gości zna tańce towarzyskie i
          łacińskie, więc miło będzie bawić się do muzyki kubańskiej czy salsy, zamiast
          robić dyskotekę w strojach balowych.
    • aanusia22 Re: pomysł na wesele 12.04.06, 14:58
      a może ślub nad morzem tylko ty i on oraz plaża
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka