Dodaj do ulubionych

LOKAL W WLKP

18.04.06, 15:58
Witam wszystkich i proszę o namiary na dobre lokale w okolicach Poznania (do 40 km). Najlepiej znane z własnych doświadczeń. Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • ogi2 Re: LOKAL W WLKP 18.04.06, 16:38
      Cześć, polecam hotel atrium w Puszczykowie, Henlex-szczepankowo, Hubertus -
      Mosina. Pałac krześlice. Zajrzyj również na forum ślubne dla wielkopolanek.
      www.narzeczeni.net
      • pina.colada Re: LOKAL W WLKP 18.04.06, 17:00
        dzięki bardzo, właśnie czegoś w tym guście szukam big_grin
      • aldialdi Re: LOKAL W WLKP 18.04.06, 17:26
        Do podanych powyżej dodam jeszcze Motel AB w Stęszewie (miałam tam weselicho)
        Euro Hotel w Swarzędzu, ponoć fajnie jest również w Jaśminie w Owinskach ale
        tam będę na weselu w czerwcu smile
        • filmgraf Re: LOKAL W WLKP 19.04.06, 06:38
          Na dzień dzisiejszy nie polecam "Henlexu" w Szczepankowie,złe po raz kolejny
          obsługa dała się we znaki.
          Polecam AB - Stęwszew,; Biała Dama - Kórnik; Podróżnik - trasa Katowicka koło
          Środy; Delicjusz - Rosnówko - bardzo dobra na wysokim poziomie obsługo oraz
          jedzenie; Sobieski, Atrium,. W sobotę testujemy Merkurego z tego co mogę o nim
          powiedźieć dobre jedzenie. Jeszcze u Krzysztofa w Kostrzynie oraz Euro Hotel -
          Swarzędz to tyle co mi przyszło do głowy z dobrych lokali
          pozdrawiam
          Paweł
          • alicja7-84 Re: LOKAL W WLKP 19.04.06, 13:58
            Ja i mój narzeczony bylismy na weselu Chacie wiejskiej w Skórzewie i było
            super...swietny klimat...po obejrzeniu prawie wszystkich knajp zdecydowanie na
            głowe pobił wszystkie Jasmin w Owińskach i w sierpniu przyszłego roku mamy tam
            nasze weselesmile
            • pina.colada Re: LOKAL W WLKP 19.04.06, 15:28
              Jaśmin poleca mi wiele osób. Podobno bardzo ładnie i bez wygórowanych cen. W takim razie pojedziemy tak w pierwszej kolejności. A tobie Alicjo udanego wesela
          • pina.colada do filmgraf-a 19.04.06, 15:25
            dzięki bardzo big_grin
            • gogoja Re: do filmgraf-a 19.04.06, 18:01
              baaardzo pieknie jest w pałacu w kobylnikach i w pałacu w szczepowicach...ceny
              jak w knajpach typu jasmin...
              • lulu20 Re: do filmgraf-a 19.04.06, 21:48
                a ja tradycyjnie dodam Skrzynki wink
                • agu2005 Re: skrzynki 20.04.06, 10:10
                  Ja też jestem za Skrzynkami-z tych wszystkich ofert mi najbardziej odpowiada
                  Dworek w Skrzynkach.Zarezerwowałam 1 sobote czerwca 2007.Pozdrawiam
                  • aldialdi Re: skrzynki 20.04.06, 11:59
                    A mnie jedna rzecz w Skrzynkach odrzuciła - hodowla świnek za płotem, jak tam
                    przyjechaliśmy to akurat strasznie kwiczały, okropność.
                    • pina.colada skrzynki - cena 20.04.06, 12:36
                      a może ktoś wie jaka jest cena za osobę w Skrzynkach, bo wysłałam im maila ale nie odpisują od kilku dni sad Oczywiście tak pi razy drzwi tongue_out
                      • agu2005 Re: skrzynki - cena 20.04.06, 13:05
                        Powiem Wam dziewczyny że byłam tam w sierpniu na weselu koleżanki i szczerze
                        mówiąc nie słyszałam żadnych świnek a tym bardziej nie czułam żadnego smrodku-o
                        tym wszystkim dowiadziałam sie z forum ślub i wesele.
                        Jeśli chodzi o ceny to 140 zł za os, bez ciasta i tortu i alkoholu
                        oczywiście.Ale menu jest naprawde bardzo fajne i dużo.Po północu grill z
                        bajerkami wg uznania. Samemu sie wybiera kolor serwetek a do tego dobieraja
                        kwiaty świeże , stoły mogą być okrągłe, kwadratowe i prostąkątne-jakie się chce.
                        A do tego wynajęcie całego hotelu ok.48 osób kosztuje 2000zł-także nie tak źle.
                        Pozdrawiam
                        Jak ktoś chce to mogę zdjęcia przesłać
      • paola_23 Re: LOKAL W WLKP 11.08.06, 11:36
        My wybraliśmy Hubertusa!
        Jestem narazie baaaardzo zadowolona!
        Sala po kapitalnym remoncie!
    • aihnoa Re: LOKAL W WLKP 20.04.06, 15:43
      No to ja jeszcze dodam palacyk w Brodnicy (30 km od Poznania):
      www.brodnicamansion.com/
      Fantastyczna obsluga i bardzo urokliwe miejscesmile
      Pozdrawiam!
      • nadzieja7 Re: LOKAL W WLKP 24.06.06, 22:44
        Aihnoa,
        czy bylas w Brodnicy na weselu?
        Ile kosztwalo menu? Na stronie jest bardzo mało wiadomosci.
        Jesli mozesz napisz prosze wiecej.
        • aihnoa Nadzieja7 11.08.06, 10:49
          Nie wiem, czy nie za późno, ale..
          Byłam na weselu - swoim własnymwink i za jedzenie (dobre i dużo) płaciliśmy ok.
          110 zł/os (bez alkoholi, soków, tortu, które organizowaliśmy sami).
          Z tego co wiem, teraz cena trochę wzrosła - najlepiej zadzwonić i zapytać.
          Wszystko było świetnie zorganizowane, nasze zmiany i sugestie - wprowadzone w
          życie (nawet te, które nam przyszły do głowy już w dzień ślubu); naprawdę nie
          zauważyliśmy ani jednego minusu - a i goście do dziś wspominają super zabawęsmile
          Gdybyś potrzebowała dodatkowych info, możesz pisać na mail: aihnoa@gazeta.pl
    • nomi26 Re: LOKAL W WLKP 11.08.06, 14:52
      O Atrium słyszałam różne opinie, z tych złych to że dość małe porcje jedzenia
      jak na tą cenę, plusem jest otwierany dach przy ładnej pogodzie. Mnie osobiście
      zainteresowała Rezydencja Solei (niestety cena dość wysoka), nowy lokal (od
      roku) w Strzeszynku. Czy ktoś słyszał coś o nim ??
      • ogi2 Re: LOKAL W WLKP 11.08.06, 15:04
        Byłam tam gościem miesiąc temu na weselu. Lokal super, pięknie położony.
        Jedzenie niestety zimne-ze względu na nieudolną obsługę kelnerskąsad Więc obiad
        zjedliśmy zimnysad Jeśli wymienią obsługę to myślę ,że mogłoby być sympatycznie.
        Brudne talerze stały jeszcze godzine po tym jak jużgoście dawno zjedli.... to
        na pewno było dużym minusem.
        • nomi26 Re: LOKAL W WLKP 11.08.06, 15:14
          og2 - mówisz o Rezydencji Solei? Ja w przyszły weekend idę zobaczyć tam jak
          wygląda sala przygotowana na wesele. Czy oprócz tego że zimne jest dobre ?
    • syllviagolon Re: LOKAL W WLKP 11.08.06, 18:03
      biore slub w czerwcu 2007, bawimy sie w "PODKOWIE LEŚNEJ" w Krajkowie kolo
      Mosiny 30 km od centrum. lokal rewelacja z klasą ale bez przepychu, nasi
      znajomi (2 pary) tam sie bawili i bylo swietnie. lokal w lesie, stadnina koni,
      bryczki, hotel... jedzenie pycha, tylko z terninami kiepsko, bo sa oblegani.
      polecam maja swoja strone...
      • ogi2 Re: LOKAL W WLKP 11.08.06, 20:18
        tak piszę o rezydencji solei, jedzenie było zimne, trudno powiedzieć czy dobre,
        bo zimne to nic nie smakouje, np: zimne ziemniaki..., ogolnie sala bardzo ładna
        taras 9chodzi mi o sale na górze) max na 60 osób.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka