Dodaj do ulubionych

Cel: bukiet

25.04.06, 13:31
Jak tam u Was z bukietami? Ja znalazłam takie:
www.petalsgalore.com/collections/bouquets/bouquet-41-lg.jpg
www.frugalbride.com/bouquet45.jpg
Obserwuj wątek
    • arieska Re: Cel: bukiet 25.04.06, 13:52
      Oba cudne-konwalie sa wspaniale, lubie sie w nie "wwąchiwać". Kalie tak
      eleganckie,ze warto walczyc z przesądami smile
    • inga34 Re: Cel: bukiet 25.04.06, 13:57
      ja wolę konwalię, moje ulubione kwiatki, sama wybrałam jednka taki
      bukiet
      • esmeralda_pl Re: Cel: bukiet 25.04.06, 13:58
        śliczny... ja na kalie się nie zdecyduję - w mojej rodzinie przyniosły chorobę
        i nieszczęście
      • marvel_maid Re: Cel: bukiet 25.04.06, 14:10
        Bardzo ładnysmile
    • twitti Re: Cel: bukiet 25.04.06, 13:59
      mi sie podobal taki jaki miala jenifer lopez w filmie "powiedz TAk"
    • tuskazet Re: Cel: bukiet 25.04.06, 14:17
      Ten z kalii jest cudny - sama taki bym chciała ale moja mama dostałaby zawału.
      Kiedyś jej pokazałam podobny i później miała koszmary z kaliami w roli głównej.
      • agnrek Re: Cel: bukiet 25.04.06, 14:41
        Moja siostra miała kalle i jest zsczęśliwą mężatką. Przestańmy z tymi
        przesądami smile Jeden powie, drugi powtarza.
        W sumie fajnie powiedzieć - "O, małżeństwo mi się nie udało, to pewnie przez te
        kalle na ślubie i perły na szyi".
        • anna7755 Re: Cel: bukiet 25.04.06, 14:45
          ja z obawą wspomniałam w domu, że podobają mi się kalie w bukiecie ślubnym,
          byłam święcie przekonana, że usłyszę: nie kaliom!, a okazało się, że moja mama
          miała w bukiecie kalie, rodzice są szczęśliwym małżeństwem od 33 lat, to może
          jednak szczęście kalie przynoszą? pozdrawiam przesądne jak i nieprzesądne.
          • marvel_maid Re: Cel: bukiet 25.04.06, 15:51
            Moja mama była zachwycona zdjęciami bukietów, które tu wkleiłam. Zapytana o
            przesąd nt kalii roześmiała się i stwiedziła, że takie myślenie "panowało"
            kiedyś, ale "bez przesady"smile
        • tuskazet Re: Cel: bukiet 25.04.06, 14:49
          Ja nie jestem przesądna - kupiłabym kalie ale wtedy mojej mamie byłoby przykro
          (dla niej wszystkie kalie bez względu na odmianę są kwiatami pogrzebowymi).
          Więc żeby wilk był syty i owca cała - wybiorę coś co zadowoli nas obie, pewnie
          storczyki smile
          • agnrek Re: Cel: bukiet 25.04.06, 15:00
            Ja mojej mamie na górb najcześciej kładę róże, sama z nich będę miała bukiet i
            do głowy by mi nie przyszło, żeby w tego wytwarzać kolejny "mądry i potrzebny"
            zabobon.
            Ale jeśli ktoś ma się lepiej z zabobonem czuć, to czemu nie?
            • tuskazet Re: Cel: bukiet 25.04.06, 20:54
              agnrek napisała:

> Ale jeśli ktoś ma się lepiej z zabobonem czuć, to czemu nie?

A kolor czarny jako kolor żałoby nieodpowiedni na ślub i wesele to nie zabobon?
              Tak jak według Ciebie czerń nie pasuje na ślub tak według mojej mamy kalie nie
              pasują do bukietu ślubnego. Ja osobiście nie mam nic przeciwko czarnym
              sukienkom. Tak jak nie mam nic przeciwko kaliom, jednak jeśli mojej mamie
              miałabym sprawić tym przykrość - zrezygnuję i wybiorę inne. Gdymym była gościem
              panny młodej dla której czerń nie byłaby odpowiednia - przyszłabym w nie-
              czarnej sukience.
              • agnrek Re: Cel: bukiet 28.04.06, 16:43
                Czarny jest smutny, posępny - tylko dlatego moim zdaniem jest niewłaściwy na
                ślub. Nie dorabiaj tu zbędnej ideologii, nie ma potrzeby smile
                Ktoś kiedyś powiedział, że kalle (kalie to nie jest poprawna nazwa!!!) nadają
                się tylko na grób i tak powstał przesąd.
                Ja twierdzę, że czerń nadaje się na każdą okazję, ale.... wprowadza
                niepotrzebny grobowy nastrój.
            • tuskazet Re: Cel: bukiet 25.04.06, 20:56
              I wyrazy współczucia z powodu straty mamy.
              • twitti Re: Cel: bukiet 28.04.06, 08:02
                U nas w rodzinie kalie tez sa kojarzone jako cos pechowego, przynaszacego
                nieszczescie.. podobno ktos kiedys mial bukiet z nich i potem zmarl..
                • anna7755 Re: Cel: bukiet 28.04.06, 16:44
                  myślę, że każdego to czeka, pozdrawiam.
            • anna-f1 Re: Cel: bukiet 27.04.06, 17:07
              Dziewczyny,
              chciałąbym zrobić sama bukiet, tylko proszę powiedźcie mi czy np róże
              wytrzymają mi cała noc ... ? Boję sie ze mi klapną ... Czy w kwiaciarni nie
              pryskają ich jakimś specjalnym płynem ???
        • morietka Re: Cel: bukiet 29.04.06, 18:44

A ja będę miała kalie i... perły na szyi !!!

big_grin big_grin big_grin
    • marvel_maid A może... 25.04.06, 15:07
      A może połączyć kalie z innymi kwiatami (w celu przeciwdziałania złym urokomsmile
      www.crystallilies.com/bouquetsbig/8401/calalilies.html
      www.crystallilies.com/bouquets/8401/whitechaircallas.jpg
      • kami315 Re: A może... 25.04.06, 21:17
        Mnie rodzice od kilku lat przekonują do ślubu. Mama (najbardziej przesądna osoba
        w naszym domu poza tatą wink powiedziała: "Może być w czarnej sukni, w maju i w
        perłach, tylko wyjdź za mąż". O kaliach nie słyszała, żeby coś było z nimi nie
        tak. Co innego chryzantemy smile))
        • matimoni Re: A może... 28.04.06, 08:11
          No i ja tak własnie spełniam marzenie mojej mamy - wychodzę za mąż - ale, żeby
          nie było tak wszystko po jej myśli (oczywiście z nutką żartobliwej złośliwości
          z mojej strony) - to będę miałą co prawda nie czarną ale ecru - którego to
          koloru ona tez nie uznaje za suknię ślubną, będę miała ślub w maju i to 13-go,
          będę miała perły na szyi i bukiet wyłącznie z kalii wink
          A jeśli nie będę szczęśliwą mężatką to tylko i wyłacznie z tego powodu, że mam
          wredny charakter a nie z powodu tych wszystkich w/w rzeczy smile))
        • agnrek Re: A może... 28.04.06, 16:44
          Chryzantemy nie pasują? eeee, a margerytki to przeciez też chryzantemy, tak?
    • anja_d Re: Cel: bukiet 27.04.06, 17:23
      Ten drugi jest sliczny, taki wlasnie wybralam tylko z herbacianych kwiatow smile
      • tadaam a co powiecie na słoneczniki? 28.04.06, 14:34
        albo 3 duże, te z długimi łodygami, albo z 5 malutkich.....
      • alyy Re: Cel: bukiet 28.04.06, 16:30

Miałam bukiet z kall herbaciano-pomarańczowych. Same kalle owinięte kawałkiem materiału, z którego uszyta była suknia. Moim zdaniem jednak kalle pasują do skromnych, nie "udziwnionych" sukien... Do dzisiaj słyszę pochwały nt. bukietusmile
        A co do przesądów - jestem szczęśliwą mężatką od września, jeszcze nie umarłam smile
        • gixera Re: Cel: bukiet 28.04.06, 16:36
          A jaki jest przesad nt kalii?
        • anna7755 Re: Cel: bukiet 28.04.06, 16:37
          b. mi się podoba taki bukiet, jeszcze nie pytałam w kwiaciarniach, mam jeszcze
          troche czasu, ciekawa jestem jaka jest cena takiego bukietu, mogłabyś podać
          jego cenę, z góry dziękuję surprised)
    • agnrek Re: Cel: bukiet 28.04.06, 16:34
      www.kwiaty-polskie.pl/index.php?okazja=wiązanki%20ślubne
      • vibbeke ceny... 28.04.06, 18:15
        jestem w szoku po obejrzeniu tej strony... nie myślałam jeszcze o bukiecie bo
        na to mam jeszcze dużo czasu, ale nie spodziewałam się że kosztuje on tak dużo -
        150 zł. za parę kwiatków? Tylko dlatego że nazywa się to wiązanka ślubna?
        Chyba zrobię sobie sama...
        • agnrek Re: ceny... 28.04.06, 22:26
          150 pln to dużo??? Zobacz tutaj, to zmienisz zdanie:
          www.roze.pl/page/pl/doslubu/
          Ja się nastawiłam na 250 pln, więc 150 pln jest dla mnie miłym zaskoczeniem.
          • karmela77 Re: ceny... 02.05.06, 14:31
            o rany, ale ceny.też się nie spodziewalam takich wysokich...
    • aganwi Re: Cel: bukiet 02.05.06, 13:55
      Bardzo ładne- szczególnie z konwalii, bo callie są troszkę oklepane,.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka