adelheid2 26.04.06, 03:54 Pytam, bo nie wiem. Jakie sa potrzebne dokumenty do zawarcia zwiazku malzenskiego z Urzedu Stanu Cywilnego-piszcie, bo termin sie zbliza!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malenkaa5 Re: USC-potrzebne papiery 26.04.06, 07:37 Witam,zeby zalatwic dokumenty z USC nalezy nmiec najpierw skrocony odpis aktu urodzenia,jezeli slub zalatwiasz np. w miescie Pana mlodego. Jak jestescie z jednego miasta,to nie potrzebujecie-sami sobie sprawdza to!!! A tak to bierzecie z USC tylko pisemko potwierdzajace wasz faktyczny stan(ze Ty jestes panna a on Kawaler).Deklarujecie sie tam od razu na nazwisko po slubie i nazwisko dzieci.Pisemko kosztuje ok 80 zl.Z tym idziecie do ksiedza. I to wszystko co z USC. Aaa....pamietajcie ze to pisemko jest wazne tylko 3 miesiace- wiec nie ma sensu zalatwienia go szybciej. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
adelheid2 Re: USC-potrzebne papiery 26.04.06, 13:35 dziekuje Tobie bardzo za odpowiedz.Zycze powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: USC-potrzebne papiery 26.04.06, 13:38 www.wom.warszawa.pl/index_procedury.php?kat=74&grupa=29 Tu znajdziesz wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
annawoj moze ktos wie?:) 26.04.06, 16:02 mam jeszzce jedno pytanko:ja jestem z Radomia, moj narzeczony z Augustowa, mieszkamy w Warszawie, a slub w Radomiu.Gdzie zatem udajemy sie po papiery z USC, kazdy w miejscu swojego zameldowania, czy gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
azova Re: moze ktos wie?:) 26.04.06, 16:10 Po skrócone odpisy aktu urodzenia udajecie się do miejsc, gdzie się rodziliście. Jak masz w dowodzie miejszce urodzenia Radom, to do Radomia. Rozwodnik dostanie skrócony odpis aktu małżeństwa w mieście, w którym brał ślub. A adnotację o rozwodzie chyba w sądzie, ale wystaczy mieć wyrok z oryginalną pieczątką sądu. Ale jeśli bierzecie ślub w Twoim rejonie, to zadzwoń do USC w Radomiu i spytaj czy w ogóle musisz ten dokument pobierać skoro oni mają wszystko u siebie w aktach. Z tego co wiem nie ma takiej potrzeby, ale dla pewności zadzwoń. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_kar Re: USC-potrzebne papiery 26.04.06, 20:23 a jeżeli bierzemy ślub poza miejscem urodzenia zarówno moim jak i narzeczonego? Czy musimy jechać do naszych miast, gdzie się urodziliśmy po dokumenty? Odpowiedz Link Zgłoś
malenkaa5 Re: USC-potrzebne papiery 26.04.06, 22:23 tak,wtedy i Ty i narzeczony potrzebujecie odpisy aktu urodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś