Dodaj do ulubionych

USC-potrzebne papiery

26.04.06, 03:54
Pytam, bo nie wiem. Jakie sa potrzebne dokumenty do zawarcia zwiazku
malzenskiego z Urzedu Stanu Cywilnego-piszcie, bo termin sie zbliza!!!
Obserwuj wątek
    • malenkaa5 Re: USC-potrzebne papiery 26.04.06, 07:37
      Witam,zeby zalatwic dokumenty z USC nalezy nmiec najpierw skrocony odpis aktu
      urodzenia,jezeli slub zalatwiasz np. w miescie Pana mlodego. Jak jestescie z
      jednego miasta,to nie potrzebujecie-sami sobie sprawdza to!!!
      A tak to bierzecie z USC tylko pisemko potwierdzajace wasz faktyczny stan(ze Ty
      jestes panna a on Kawaler).Deklarujecie sie tam od razu na nazwisko po slubie i
      nazwisko dzieci.Pisemko kosztuje ok 80 zl.Z tym idziecie do ksiedza. I to
      wszystko co z USC. Aaa....pamietajcie ze to pisemko jest wazne tylko 3 miesiace-
      wiec nie ma sensu zalatwienia go szybciej.
      Pozdrawiam...
      • adelheid2 Re: USC-potrzebne papiery 26.04.06, 13:35
        dziekuje Tobie bardzo za odpowiedz.Zycze powodzenia!!!
        • agnrek Re: USC-potrzebne papiery 26.04.06, 13:38
          www.wom.warszawa.pl/index_procedury.php?kat=74&grupa=29
          Tu znajdziesz wszystko.
          • annawoj moze ktos wie?:) 26.04.06, 16:02
            mam jeszzce jedno pytanko:ja jestem z Radomia, moj narzeczony z Augustowa,
            mieszkamy w Warszawie, a slub w Radomiu.Gdzie zatem udajemy sie po papiery z
            USC, kazdy w miejscu swojego zameldowania, czy gdzie?
            • azova Re: moze ktos wie?:) 26.04.06, 16:10
              Po skrócone odpisy aktu urodzenia udajecie się do miejsc, gdzie się
              rodziliście. Jak masz w dowodzie miejszce urodzenia Radom, to do Radomia.
              Rozwodnik dostanie skrócony odpis aktu małżeństwa w mieście, w którym brał
              ślub. A adnotację o rozwodzie chyba w sądzie, ale wystaczy mieć wyrok z
              oryginalną pieczątką sądu.
              Ale jeśli bierzecie ślub w Twoim rejonie, to zadzwoń do USC w Radomiu i spytaj
              czy w ogóle musisz ten dokument pobierać skoro oni mają wszystko u siebie w
              aktach. Z tego co wiem nie ma takiej potrzeby, ale dla pewności zadzwoń.
          • kasia_kar Re: USC-potrzebne papiery 26.04.06, 20:23
            a jeżeli bierzemy ślub poza miejscem urodzenia zarówno moim jak i narzeczonego?
            Czy musimy jechać do naszych miast, gdzie się urodziliśmy po dokumenty?
            • malenkaa5 Re: USC-potrzebne papiery 26.04.06, 22:23
              tak,wtedy i Ty i narzeczony potrzebujecie odpisy aktu urodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka