Dodaj do ulubionych

Atrakcje weselne:)

27.04.06, 22:00
WItam,

Czy planujecie jakieś specjalne atrakcje na Wasze wesela? A może ktoś
zorganizował coś specjalnego. Na przykład konkurs Karaoke lub zrobiliście coś
specjalnego dla swojego męża lub żony podczas zabawy- na przyklad
zaśpiewaliście piosenkę dedykowaną dla drugiej połowy. Co myslicie o takich
pomysłach?
Czekam na pomysły, może znacie jakiś oryginalny pomysł, aby urozmaicić nieco
weselesmile

Obserwuj wątek
    • slinshine Re: Atrakcje weselne:) 27.04.06, 22:06

• marybelle Re: Atrakcje weselne:) 27.04.06, 22:09
        WIesz nie chodzi mi o zabawy oczepinowe... Tylko wlasnie o coś innego, co byłoby
        fajną atrakcja. Na przykład, moi znajomi ostatnio zaprosili na slubie grupę
        ludzi, którzy odtańczyli im break-dance. Byli to znajomi, nie jakaś tam wynajęta
        za grubą kasę ekipa. I z tego co widziałam na kasecie ludziom się bardzo
        podobało. Ja tez nie cierpię tych oczepinowych zabaw..
        • slinshine Re: Atrakcje weselne:) 27.04.06, 22:13
          No tak takie normalne to co innego ale nie takie jak znajomi mieli pani lezy na
          panu itpsmile
          • marybelle Re: Atrakcje weselne:) 27.04.06, 22:17
            NO wiec czekam na opinie, pomysły, opowieści...
            • keksi Re: Atrakcje weselne:) 27.04.06, 22:22
              TAK! wyobrazcie sobie, ze na niemickich weselach sa zabawy i atrakcje
              zorganizowane przez gosci, przyjacio i znajomych panstwa mlodych. sa smieszne
              ale wystepy na poziomie, pokazy slajdow z dziecinstwa i mlodosci, oczepin nie ma
              ale chalalabym chociaz rzucanie welonu. to co najfajniesze to wypuszczanie
              balonow z kartkami z adresem Mlodych. ten kto natrafi przesyla kartke z powrotem
              i ludzie sie spotykaja.
              • marybelle Re: Atrakcje weselne:) 27.04.06, 22:24
                SUper, Te slajdy mogłyby być fajne,ale pomysł z balonami jest tez niczego sobie,
                skzoda że nie ma takiego w Polsce. Bo pewnie nawet jakby tak ktos zrobił to nie
                sądzę, zeby ten kto znalazł, wiedział, ze należy odesłąc...
                • keksi Re: Atrakcje weselne:) 27.04.06, 22:47
                  na ostanim weselu pomysl z balonami zadzialal, bo Mlodzi dostali pare dni po
                  weselu kilka kartek i spotkali sie z ludzie, ktorzy odeslali kartki. podobno
                  niesamowite wrazenia. a na prpjekci slajdow usmialam sie bo Pan Mlody lat siedem....
            • dusia0701 Re: Atrakcje weselne:) 27.04.06, 22:23
              Jeśli chodzi o moje wesele to świadkowa ma wiele mniej lub bardziej
              zwariowanych pomysłów. Niestety nie chce mi ich zdradzićsmile Prawde mówiąc aż się
              bojesmile Póki co to wiem tylko tyle że na weselu jedną, specjalnie dedykowaną dla
              nas piosenke zaśpiewa mój tata (tego akurat się nie boje bo tata jest muzykiem
              z wykształceniasmile. Trzyma to oczywiście w wielkiej tajemnicy, ale jak widać
              przede mną nic się nie ukryje.
              • marybelle Re: Atrakcje weselne:) 27.04.06, 22:26
                No wlasnie co do śpiewania... Ja się zastanawiałam czy nie zaśpiewać czegos
                mojemu mężowi, ale hmm, nie mam koncepcji na piosenke.. moze macie pomysł?
                • dusia0701 Re: Atrakcje weselne:) 27.04.06, 22:29
                  Na pewno macie jakąś piosenke z którą wiążą sie miłe wspomnieniasmile Ja nie wiem
                  co zaśpiewa tata bo jak juz pisałam to "tajemnica" smile Mam tylko cichą nadzieje
                  że to nie będzie "zabiore Cie Magdaleno"smile
                  • novenka Re: Atrakcje weselne:) 28.04.06, 09:10
                    My rowniez planujemy kilka trakcji i o kilku slyszelismy:

1. balony z kartkami - podobno sie sprawdzaja, oczywiscie tylko czesc osob
                    odsyla kartki, ale jest to bardzo mile. Podobno kiedys jakas para znalazla taka
                    kartke w zupelnie innym miescie (balonik sobie polatal smile) i odeslala z malym
                    upominkiem - przeowdniekiem po miescie, w ktorym "wyladowala" karteczka. My z
                    balonow zrezygnowalismy, ale uwazam, ze to fajny pomysl.

2. slajdy z dziecinstwa - my planujemy taki pokaz slajdow w czasie konsumpcji
                    tortu weselnego, kiedy i tak wszyscy goscie siedza i odpoczywaja. Mikrofony
                    oddajemy w rece swiadkow, ktorzy beda opowiadali rozne historyjki i anegdoty z
                    naszego dziecinstwa / mlodosci.

3. pokaz sztucznych ogni - planujemy rowniez pokaz sztucznych ogni. Wymarzylam
                    sobie, zeby odbyl sie on po podziekowaniach dla rodzicow. Jak tylko rodzicom
                    wreczymy kwiaty, zaprosimy ich i wszystkich gosci na taras, gdzie odbedzie sie
                    pokaz sztucznych ogni do muzyki "cudownych rodzicow mam...". Trzeba to
                    oczywiscie dogadac z ekipa od fajerwerkow i swoim zespolem, ale jak widac
                    wszystko jest mozliwe.

4. i mamy jeszcze w planie karaoke, wydrukujemy tytuly piosenek i rozdamy w
                    trakcie wesela z informacja, ze jesli ktos bedzie mial ochote zaspiewac, to o
                    danej godzienie bedzie taka mozliwosc. Oczywiscie moze zabraknac chetnych, ale
                    mam bardzo wesola i muzykalna rodzine, wiec mysle, ze kilka osob sie skusi.
                    Jednak bez zadnego przymuszania i losowania.

Pozdrawiam,
                    Novenka
                    • twitti Re: Atrakcje weselne:) 28.04.06, 10:51
                      U nas z atrakcji to sam grill, fajerwerki o polnocy, prosiak pieczony i
                      drewniana ksiega do ktorej goscie beda wpisywac zyczenia i zlote mysli - po
                      piwie na pewno beda zlotesmile
                      • justm Re: Atrakcje weselne:) 28.04.06, 10:57
                        twitti - i w końcu kto organizuje fajerwerki i za ile?
                        napisz do mnie, pls.
                        • twitti Re: Atrakcje weselne:) 28.04.06, 10:59
                          nie robie zadnych profesjonalnych, tylko poszukamy jakis dobrych, duzo i do
                          samodzielnego odpalenia.. mysle ze fajnie to wyjdziewink ale jeszcze nie
                          rozgladalismy siesmile tylko decyzje podjelismysmile wiem ze mozna kupic w firmach
                          ktore robia te profesjonalne pokazy..
                          • justm Re: Atrakcje weselne:) 28.04.06, 11:41
                            to informuj na bieżąco smile
    • ewprasa Re: Atrakcje weselne:) 01.06.17, 20:36
      Udane wesele to zasługa w dużej mierze zespołu. Jeśli zespół dobrze gra ,potrafi porwać do tańca nie tylko młodzież ale wujostwo i starszyznę to połowa sukcesu.Oni widząc jak goście się bawią sami zorganizują odpowiednie konkursy czy zabawy. Odchodzi się już od przyśpiewek i dziwnych zwyczajów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka