Dodaj do ulubionych

Czego nie należy dawać w prezencie weselnym..

04.05.06, 08:46
Po swoim weselu i po obejrzeniu prezentów, z których nie sposób się cieszyć
(!!!) chciałabym wpisać jak w temacie:

1. pojedynczych sztućców - dostaliśmy taki prezent : 1 łyżka, 1 widelec, 1
nóż... heh (sądząc po opakowaniu - tzw. puchar przechodni, opakowanie nosiło
ślady wielokrotnego rozpakowywania i zaklejaniatongue_out)

2. pojedynczych filiżanek z talerzykiem, choćby Bóg wie jak pięknych - jak wyżej

3. Prezentów od serca - dostaliśmy jakiś dzbanuszek na mleko - i co z tego-
skoro jestem przywiązana do obgryzionego kawałka ołówka, to nie znaczy, że dam
go w prezencie

4."gołych rąk" - czasem 1 róża wystarczy
Obserwuj wątek
    • niemamloginu2 Re: Czego nie należy dawać w prezencie weselnym.. 04.05.06, 08:51
      rozumiem, ze pojedyńczych nie ale podwójne można smile słyszałam,ze na prezent nie
      powinno się nadać rzeczy ostrych - typu nóż. Ale w sumie jak są takie ładne całe
      zestawy sztućców to przecież nie wyjmie się nozy smile

O tym nieszczęsnym dzbanuszku na mleko już się jakiś temat wałkował. Niestety
      jak mnie nie stać na prezent to wówczas na wesele nie ide - sprawa prosta.
      • niemamloginu2 Re: Czego nie należy dawać w prezencie weselnym.. 04.05.06, 08:52
        nadać rzeczy ostrych = miało być dawać rzeczy ostrych hehe
      • kociapka1 Re: Czego nie należy dawać w prezencie weselnym.. 04.05.06, 08:54
        Chyba dzbanuszki na mleko są popularnetongue_out Ja dostałam od ciotki i nie wiem, co z
        nim zrobić, bo ani toto ładne, ani użyteczne... (kawy nie pijamy, a dla gości
        mamy w komplecie, który sami sobie kupiliśmy)
        • twitti Re: Czego nie należy dawać w prezencie weselnym.. 04.05.06, 08:56
          pustych kopertsmile jak tu niektorym osobom sie zdarzylosmile
      • kbor hmmm 05.05.06, 13:00
        A co to za myslenie?
        Prezent wyznacznikiem uczestnictwa w weselu?

Pogratulowac!!!!
    • regndronning Re: Czego nie należy dawać w prezencie weselnym.. 05.05.06, 08:53
      zgadzam sie z punktem 4. Tak potraktowal nas nasz swiadek z cywilnego
      (najlepszy kumpel mojego meza) i szczerze mowiac jestem bardzo zla na niego.
      Nie mamy po nim zadnej pamiatki - nie mwoie tu o jakims wielkim prezencie.. ale
      chociazby drobiazg jak dwie filizanki, rzeczony dzbanuszek na mleko lub ksiazka.
      • ilekobietamalat Re: Czego nie należy dawać w prezencie weselnym.. 05.05.06, 09:08
        regndronning napisała:

> chociazby drobiazg jak dwie filizanki, rzeczony dzbanuszek na mleko lub
        ksiazka

widzisz niedawno byla tu taka panna przyszla mloda co byla oburzona ze ktos
        chce jej kupic dwie filizanki w prezenciesuspicious
        wiec to roznie bywa.
        • regndronning Re: Czego nie należy dawać w prezencie weselnym.. 05.05.06, 09:21
          Czytalam ten watek.. smile narobila niezlego rabanu, ze cale forum chodzilo w
          posadach. My dostalismy 2 razy po dwie filizanki + zestaw 6. I nie mamy nic
          przeciwko.. Po pierwsze- niesttey to sie tlucze (mamy mlodego kota ktory
          uwielbia chodzic po stolach) po drugie pijemy duzo herbat i kaw i nie zawsze
          chcemy uzywac do tego kubkow. Po trzecie jak przychodza goscie (czasami
          pojdeynczy wiec nie trzeba calej zastawy ruszac) to milo podac w takiej
          filizance.
          Bardzo ladny dostalismy prezent o znajomej.. kubki z naszymi podobiznami smile
          cieplo nam sie na sercu az zrobilo od nich smile
      • mariszka72 Re: Czego nie należy dawać w prezencie weselnym.. 05.05.06, 13:31
        regndronning napisała:

> Tak potraktowal nas nasz swiadek z cywilnego
        > (najlepszy kumpel mojego meza) i szczerze mowiac jestem bardzo zla na niego.
        > Nie mamy po nim zadnej pamiatki - nie mwoie tu o jakims wielkim prezencie..

To, że BYŁ waszym świadkiem, oczywiście, nie liczy się jako "pamiątka", bo kto
        by tam o tym pamiętał...
        • justm mariszka 05.05.06, 13:35
          ktoś ci na odcisk nadepnął, że tak zajadle się tu wypowiadasz?
          uśmiechnij się dziewczyno, słońce za oknem, 24 stopnie ciepła.
          a twoje zdanie na temat prezentów znamy juz na pamięć.
        • regndronning Re: Czego nie należy dawać w prezencie weselnym.. 05.05.06, 16:36
          Mariszka...
          nie marudz...
          nawet idac na urodziny czy imieniny daje sie kwiatka.. ja anwet kwiatow od tego
          pana nie uswiaczylam..
          • mariszka72 Re: Czego nie należy dawać w prezencie weselnym.. 05.05.06, 16:56
            regndronning napisała:

> nawet idac na urodziny czy imieniny daje sie kwiatka.. ja anwet kwiatow od
            > tego pana nie uswiaczylam..

Czyli jednak PRZEDE WSZYSTKIM chodzi o prezenty, branie, branie, branie...
            To, że on był ŚWIADKIEM tak ważnej uroczystości nie ma znaczenia. Ważniejszy
            był kwiatek, którego nie dostałaś. Więc odpowiedz sobie szczerze, czym tak
            naprawdę był dla Ciebie ślub?

Jeden z naszych świadków nie da nam żadnego prezentu. Jest młodszym bratem
            Narzeczonego, płaci za swoje studia, mieszka z rodzicami. Nie oczekujemy od
            niego niczego, prócz BYCIA naszym świadkiem. TAK się umówiliśmy i tego
            chcemy.
            • regndronning Re: Czego nie należy dawać w prezencie weselnym.. 05.05.06, 17:38
              Nie nie chodzi o branie...
              bynajmniej...
              ale istnieje cos takiego jak dobre maniery...
              a ... sorry ze bede zlosliwa, ale odpowiadam pieknym za nadobne.. moze przy
              ktoryms z kolei slubie nie ma to juz takie znaczenia smile dla mnie przy moim
              pierwyszm i mam andzieje ostatnim ma... zeby miec jakas pamiatke
    • caysee Re: Czego nie należy dawać w prezencie weselnym.. 05.05.06, 09:55
      Podobno nie nalezy w ogole na slubie dawac sztuccow - to taki przesad w mojej
      rodzinie, ktory niby zle wrozy.
    • aiczka Re: Czego nie należy dawać w prezencie weselnym.. 05.05.06, 11:51
      Rzeczy, które wypada później eksponować w mieszkaniu (bo jak się obdarowanemu
      nie podobają, to jest biedny).
    • judith79 Re: Czego nie należy dawać w prezencie weselnym.. 05.05.06, 13:09
      meblitongue_out dostalismy cos wielkiego, brzydkiego, do niczego nie pasujacego i
      fatalnej jakosci, bardzo jestem ciekawa czy darczynca postawil by to u siebie.
    • mariszka72 Re: Czego nie należy dawać w prezencie weselnym.. 05.05.06, 13:28
      kociapka1 napisała:

> 4."gołych rąk" - czasem 1 róża wystarczy

Nie wystarczy. Patrz wątek obok:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=41240165
      • krewetka Re: Czego nie należy dawać w prezencie weselnym.. 05.05.06, 14:42
        najgorsza to chyba pusta koperta....
        • marcysia51 Re: Czego nie należy dawać w prezencie weselnym.. 05.05.06, 20:47
          Ja jestem ze wszystkich swoich prezentów slubnych zadowolona bo dostałam
          tylko ... dwa.
    • kami315 Re: Czego nie należy dawać w prezencie weselnym.. 05.05.06, 21:01
      ZAWSZE pytam młodych, czy mają jakieś życzenia, czy czegoś potrzebują. Jak nie,
      to daję kasę. Taka już wolę być praktyczna.
      Sama niecierpię niespodzianek, choć czasem muszę przyznać jestem pod wrażeniem,
      gdy niespodziewanie dostanę coś, o czym nie pomyślałam, a co mi przypadło do gustu.
      Wniosek z tego taki - albo dajemy coś fajnego, albo kasę.
      (Fajnego nie musi oznaczać drogiego.)
      • czarna_waw A co byscie chcialy dostac? 05.05.06, 21:21
    • minerwamcg Re: Czego nie należy dawać w prezencie weselnym.. 06.05.06, 20:18
      1. Sprzętu AGD, chyba, że się dostało sygnał, że by się coś takiego przydało.
      Ludzie na ogół takie rzeczy mają, czasy, kiedy żelazko czy magnetofon trzeba
      było zdobywać podstępem spod lady szczęśliwie minęły. Nie są to też rzeczy
      jakoś straszliwie drogie.

2. Rzeczy do upiększania mieszkania (dywanik, obrazek, zasłony, narzuta,
      wazonik, bibelot itp. duperszwance) - jeżeli dokładnie nie znamy gustów państwa
      młodych i kolorystyki mieszkania. Ja raz podarowałam przyjaciółce dywanik do
      sypialni - ale odważyłam się tylko dlatego, że dokładnie znałam i jej dom, i
      gust.

3. Sztućce, garnki, talerze - o ile nie mamy sygnału, żeby się przydały. To też
      na ogół każdy ma, a co zrobić z trzecim kompletem garów albo drugim serwisem, o
      ile państwo młodzi nie dysponują serwantką z wolną półką?

4. Rzeczy, które podobają się tylko ofiarodawcy i wyłącznie jemu smile Jedyny
      paskudny prezent, jaki dostaliśmy, pochodził od znajomego teściów i był gipsową
      płaskorzeźbą o treści sielsko-patriotycznej smile))) Ofiarodawca na szczęście nie
      bywa u nas w domu (prawdę mówiąc w ogóle nie oczekiwaliśmy od niego
      czegokolwiek poza życzeniami przez telefon), więc mogliśmy to cudo schować
      głęboko smile
    • a_weasley Ostre? Można, ale... 06.05.06, 20:22
      Ostre przedmioty dawane w prezencie niosą zły urok, ale to się prosto odczynia -
      obdarowany musi ofiarodawcę ukłuć (bardzo ładnie to wychodzi na filmie).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka