Dodaj do ulubionych

biała / kremowa/ ecru sukienka do kolan

09.05.06, 11:56
Widziała może któraś z was taką w salonach/sklepach Warszawy? Chodzi mi o
proste "A", najlepiej bez ramiączek. Słub mam cywilny, nie chcę wywalać dużej
kasy na sukienkę i wolałabym najpierw przymierzyć zanim (i jeżeli w ogóle)
np. zdecyduję się uszyć.
Dzięki z góry za pomoc.
Obserwuj wątek
    • agnieszkat83 Re: biała / kremowa/ ecru sukienka do kolan 09.05.06, 12:02
      Jasne, że masz rację jeśli chodzi o niepotrzebne wydawanie pieniędzy ale pomyśl
      nad tym czy nie lepiej jednak włożyć dłuższą sukienkę bo taką do kolan możesz
      ubrać na każdą inną okazję. A białej nie polecam
      • harriet_makepeace Re: biała / kremowa/ ecru sukienka do kolan 09.05.06, 12:03
        bo taką do kolan możesz
        > ubrać na każdą inną okazję
        no i właśnie o to chodzi smile recycling smile
      • harriet_makepeace no i dlaczego nie polecasz białej? n/txt 09.05.06, 12:04
        • agnieszkat83 Re: no i dlaczego nie polecasz białej? n/txt 09.05.06, 12:11
          Po pierwsze nie sądzę, że będziesz chciała często wracać do swojej sukienki
          ślubnej bo przecież każdy zdąży ją sobie dość dobrze obejrzeć a po drugie jak
          będzie biała to szanse, że w niej gdzieś wyjdziesz są bliskie zeru. A biała do
          kolan jednoznacznie kojarzy sie z pierwszą komunią. No i skoro nie chcesz na
          nią wydawać za dużo kasy to może warto pomśleć o czyms jednorazowym
          • harriet_makepeace Re: no i dlaczego nie polecasz białej? n/txt 09.05.06, 12:21
            Ale widziałaś gdzies taką? Bo w zasadzie o to mi głównie chodzi. Długiej
            sukienki po prostu mieć nie chcę i chcę kupić coś na tyle prostego, żeby z
            żakiecikiem, albo chustą, albo bolerkiem i do innych butów i dodatków wyglądało
            zupełnie inaczej i nadawało się do ponownego "użycia".
            Nota bene jak ja brałam pierwszą komunię to wszystkie dziewczynki miały
            sukienki do kostek... (ja też)
    • kdys Re: biała / kremowa/ ecru sukienka do kolan 09.05.06, 12:18
      Obawiam się, że w salonach nie znajdziesz tego typu sukienki. Jeśli są już
      krótkie to tylko z przodu, a z tyłu ogon. Pozostaje krawcowa. W innym wątku
      znalazłam super link do stron, gdzie podane są oprócz zdjęć kroje. Jest kilka
      takich, o jakich piszesz.
      www.dessy.com/index.cfm?go=list
      Sporo zdjęć ładnych krótkich sukienek znajdziesz też na gimbli.

• harriet_makepeace Re: biała / kremowa/ ecru sukienka do kolan 09.05.06, 12:24
        Dzięki smile)))) No właśnie w amerykańskim sklepie internetowym wypatrzyłam jedną
        która mi się b. podoba, ale jej sprowadzenie do Polski strasznie dużo by
        kosztowało sad
        • burleska Re: biała / kremowa/ ecru sukienka do kolan 09.05.06, 12:32
          Ja mam taką ślubną sukienkę z deni cler!!! Też do cywilnego kremowo/ecru/
          zlota,jedwabna, troszkę za kolano. Cena (jak dla mnie i tak za wysokasmile)) ale na
          dolnym poziomie cen sukienek z salonów ślubnych.
          • harriet_makepeace Re: biała / kremowa/ ecru sukienka do kolan 09.05.06, 12:39
            deni cler mówisz, zajrzę, sprawdzę... dzięki smile
            • burleska Re: biała / kremowa/ ecru sukienka do kolan 09.05.06, 13:24
              wejdź sobie na ich stronę, o ile się oczywiście otworzy (mi się otworzyła za 3
              razem), ta sukienka pojawia się jako pierwsza, w całej Polsce nie ma już
              rozmiarów 36-38, więc ja zwężam 42smile)))
              • harriet_makepeace Re: biała / kremowa/ ecru sukienka do kolan 09.05.06, 19:28
                masz rację jest super smile no nic bedę się musiała zabawić w łowcę smile
                • maya28 Re: biała / kremowa/ ecru sukienka do kolan 11.05.06, 11:23
                  Sprawdź jeszcze kolekcję Max Mary, bo wiem, ze mieli biale sukienki, teraz z
                  reszta biały jest na czasie, wiec powinno byc w czym wybierac. Zobacz sobie tez
                  sukienki Dagnez ( znjadź strone przez google) bo oni robią nietypowe białe
                  sukienki, własnie ala ślubne.
    • dziewczynamarka Re: biała / kremowa/ ecru sukienka do kolan 09.05.06, 20:35

zajrzyj tu:
      ---------------------------
      fajna strona z bazą firm
      www.udanewesele.pl
    • th28.08 Talita 10.05.06, 23:23
      Ja przez dłuższy czas też rozważałam opcję krótką, miałam już nawet upatrzony
      model, ostatecznie jednak się nie zdecydowałam.
      Przymierzałam sukienkę w salonie Angel na Okrzei. W tej chwili już jej tam nie
      ma, mogłabyś ewentualnie obejrzec zdjęcia w katalogu albo podam Ci stronkę
      firmy http:/www.galasuknieslubne.com kolekcja Dry model 11 - Talita. Mam też
      jej zdjęcia z targów ślubnych na Torwarze, gdybyś była zainteresowana.
      Sukienka wraz z trenem kosztowała 1300zł
      • th28.08 Re: Talita 10.05.06, 23:25
        www.galasuknieslubne.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka