Dodaj do ulubionych

Zaręczyny

20.05.06, 12:22
Witam wszystkich, mam pewien dylemat..Otóż pragnę się zaręczyć i chce żeby
wszystko było super,i chciałbym to zrobić w obecnosci rodziców mojej
ukochanej. Tylko że nie wiem w którym momencie powiniem poprosić o rękę mojej
wybranki jej rodziców, czy na początku czy na końcu..??
Obserwuj wątek
    • agnieszka5661 Re: Zaręczyny 20.05.06, 12:30
      Teraz to zazwyczaj robi się tak, że najpierw oświadczasz się ukochanej, tylko w
      cztery oczy w jakimś romantycznym miejscu żeby zapamiętała to do końca życia, a
      później oficjalne zaręczyny z rodziami dwóch stron przy jakimś uroczystym
      obiedzie.
    • ann_0 Re: Zaręczyny 20.05.06, 12:33
      polecam na poczatku, zaoszczedzi to stresów. Pamietam jak moj narzeczony
      oswiadczał sie oficialnie /pierwsze oswiadczyny byly na plazy/ w obecności moich
      i jego rodziców po godzinie od przyjazdu to caly dygotoał. i nie ukladaj sobie
      przemowieniasmile tylko krociutko
    • agacciam Re: Zaręczyny 20.05.06, 13:20
      ja też proponowałabym najpierw jej samej a potem przy rodzicach, będzie ci
      znacznie łatwiej a i ona będzie się bardziej cieszyła bo to takie wasze będzie,
      a nie że będziecie się dzielić tym z innymi. potem uroczysty obiad z rodzicami,
      najpier jednymi, potem drugimi, albo razem jak wolicie i też postaraj się od
      razu powiedzieć, przynajmiej będzie temat do rozmowy przy obiedzie, ale
      postaraj się żeby wszyscy usiedli i wtedy zaczynaj smile)
      • timonr Re: Zaręczyny 20.05.06, 14:05
        Własnie tak myślałem i chcę zrobić, znaczy najpierw mojej ukochanej oświadczyc
        się, gdy będziemy sami w miejscu romantycznym i tylko naszym, a później by
        miała miejsce sytuacja zaręczyn z rodzicami. Tylko że, moja ukochana chciałaby
        bym pierścionek wręczył jej podczas zareczyn gdy będą nasi rodzice, a nie
        podczas oświadczyn i z tym mam problem, gdyż nie wiem czy pierścionek ma być
        przed moim zapytaniem jej rodziców o rękę, czy już po..Nigdy nie myślałem,ze to
        będzie tak stresujące, a tu jeszcze miesiąc smile
        • agacciam Re: Zaręczyny 20.05.06, 14:17
          ja miałam oświadczyny niespodziankę i bardzo milo to wspominam. jeśli zrobisz
          swojej ukochanej niespodziankę i np. oświadczysz się za tydzień a nie miesiąc i
          będziecie świętować to tylko razem, a za miesiąć powiecie rodzicom to będzie
          piękniejsze niż tak ofocjalnie. zaskocz ją a będzie szczęśliwa smile)
          • timonr Re: Zaręczyny 20.05.06, 14:41
            Przyznam Ci się, że zawsze tak chciałem i chcę, tak niespodziewanie, tak
            romantycznie, tak wyjatkowo...Tylko, że zawsze jest jakieś ale uncertainJednak tak
            sobie postanowiłem, że taką niespodzianke sprawię, pomimo wszystko..a z
            rodzicami naszymi to za miesiąc tak już oficjalnie..już nie mogę
            doczekać..Dzięki za radę.
    • mrowka05052007 Re: Zaręczyny 20.05.06, 14:39
      www.zareczyny.pl
      Może się przyda?!
      • timonr Re: Zaręczyny 20.05.06, 14:49
        Wielkie dzieki, tam jest fajnie napisane o tym jak przykładowo to powinny
        wygladac oswiadczyny już w części oficjalnej, dzięki, na pewno częśc
        wykorzystam.
    • agaya2015 Re: Zaręczyny 08.04.15, 11:01
      Serdecznie zachęcam do skorzystania z pomocy konsultanta ślubnego.
      Agaya to grupa profesjonalnych konsultantów ślubnych. To prężny zespół pełen pomysłów i energii. Działamy z pasją. Wiemy, co robimy i dlaczego. Oferujemy pomoc na każdym etapie przygotowań do uroczystości: od kompleksowej organizacji wybranych elementów dnia ceremonii, poprzez koordynację dnia uroczystości, a kończąc na konsultacjach oraz ślubnym SOS.
      Trzeba pamiętać, że konsultant ślubny ma świetne rozeznanie w branży ślubnej. Co za tym idzie,
      orientuje się w jakości i proponowanych cenach poszczególnych podwykonawców, których poleca.
      Przy wyborze odpowiedniej firmy ślubnej, konsultanci potrafią pięknie przygotować dzień ceremonii,
      proponując takich podwykonawców i negocjując takie zniżki, aby Para zmieściła się w zaplanowanym budżecie. W ten sposób z wraca się, czasem z nawiązką, jego wynagrodzenie. Dlatego jest to dobra opcja nawet przy weselu o mocno ograniczonym budżecie.
      Zapraszamy serdecznie do zapoznania się z naszą ofertą i inspiracjami.
      Agaya Konsultanci Ślubni
      www.agaya.eu
      www.facebook.com/agaya.konsultanci.slubni
    • microbot12 Re: Zaręczyny 10.04.15, 01:21
      podziel "ceremonię" na dwie części smile najpierw oświadcz się ukochanej, potem dopiero razem powiadomcie rodziców smile
    • beatrixx-kiddo Re: Zaręczyny 13.04.15, 10:49
      Tak tak, pani spamerko, na pewno założyciel wątku czekał od 2006 roku na tę poradę.
    • respberry90 Re: Zaręczyny 14.04.15, 11:07
      Witam! przy poszukiwaniach fotografa zapraszam do zapoznania się z naszym portfolio fotografia i fim www.kraskastudio.pl smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka