Dodaj do ulubionych

Ubranie dla Pana Młodego

24.05.06, 12:46
Jak sie ubieraja wasi narzeczeni? Nam wszyscy doradzają żakardowe kamizelki i
muszniki a mój narzeczony nie znosi tego typu rzeczy. Ostatnio w sklepie
ekspedientka powiedziała, że Mlody nie może być w krawacie bo nieelegancko a
w muszce nikt juz nie chodzi. Musi byc kamizela bo inaczej Młody nie będzie
się odróżniał od reszty gości.
Jestem absolutnie innego zdanie. Co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • azova Re: Ubranie dla Pana Młodego 24.05.06, 12:51
      Według mnie najważniejsze jest to, żeby On się dobrze czuł. A muszki wcale nie
      wyszły z mody. Właśnie muszką może się odróżniać od innych gości, a nie
      żakardową kamizelką. Poza tym sam fakt, że to on będzie stał przed ołtarzem nie
      pozwoli gościom się pomylić, że to właśnie jego dzień smile
      Mój M. zakłada zwykłą kamizelkę od garnituru (chociaż na początku chciał iść
      bez...), bo świecących nie lubi i do tego krawat, jakiś jasny, bo chcę żeby
      pasował do sukni. Niekoniecznie cały jasny ale z elemantami kremowymi.
      Przy wyboreze czegokolwiek pamiętajcie, że to WAM ma się podobać!!!
      • veevaa Re: Ubranie dla Pana Młodego 24.05.06, 13:31
        Tris, zmiencie sklep w takim razie. Moze tej pani nie zalezy na tym, zeby
        sprzedac? A odroznial sie bedzie, bo bedzie mial Ciebie przy bokusmile
      • solis12 Re: Ubranie dla Pana Młodego 25.05.06, 15:01
        Witaj znowu Azova! Jak ja Cię lubiebig_grin Znowu czytasz w moich myślachbig_grinbig_grin Zgadzam
        się zTobą w 100%. Uwazam że każdy zakłada to co mu pasuje i w czym się dobrze
        czuje. Mój K. będzie miał muchę i wcale nie uważam żeby to było nie modne,
        wrecz przeciwnie wydaję mi się ze ładna muszka wygląda lepiej niż ten cały
        musznik, który niejednokrotnie wyglada jak harmonijka z serwetki. Czasem lepiej
        założyć coś sprawdzonego i klasycznego niż eksperymetować i przegiąć. Ale tak
        jak mówisz najwazniejsze żeby każdy zakładał to co mu się podoba. Pozdrawiam.
    • monikaa13 Re: Ubranie dla Pana Młodego 24.05.06, 16:36
      A mi sie to wszystko widzi co mówiła Ci ta Pani, w końcu to slub i nie wypada
      ubrać sie jak na rozmowę w sprawie pracy. Uważam, ze piekna kamizelka z
      musznikiem wygląda bardzo elegancko i naprawdę można się do tego przyzwyczaić

Mój mąż miał oliwkowy garnitur, do tego wyszywaną kamizelkę w kolorze ecru, do
      tego taki sam musznik i biała koszulę.

Przyznam, ze na początku nawet nie myślałam o takiej kamizelce, wydawało mi się
      że taka w kolorze garnituru będzie dobra, ale Panio w sklepie bardzo dobrze
      wszystko nam doradziła i całe szczęście bo w tej kamizelce zwykłej wyglądałby
      prawie jak w pracy
    • muszka1979 Re: Ubranie dla Pana Młodego 24.05.06, 16:43
      Ja też myślę tak jak Ty. Nie podobają mi się wcale te kamizelki, a
      najważniejsze, żeby pan młody dobrze się w swoim stroju czuł i prezentował. Nie
      może się czuć przebrany, a nie ubrany. Wg mnie i tak się wyróżnia, każdy wie,
      kto jest panem młodym, nie musi się przebierać jak na bal przebierańców.
      Niektórzy tak właśnie wyglądają w swoich slubnych strojach.
      Mój narzeczony będzie ubrany w czarny garnitur bez kamizelki (jego krój wręcz
      nie pasuje do kamizelki), białą koszulę, jasny krawat. Wygląda w tym świetnie!
      Poza tym poszukaj innych wątków - było ich już sporo na ten temat.
      • milka_kalibanka Re: Ubranie dla Pana Młodego 25.05.06, 14:47
        mój narzeczony będzie ubrany w czarny garnitur, białą koszulę i krawat. Nie
        wyobrażam sobie, żeby zakładał żakardową kamizelkę. Na szczęście on też
        tego "cuda" nie akceptuje.
    • maya28 Re: Ubranie dla Pana Młodego 24.05.06, 16:49
      no ja też uważam, ze krawat zwykły jest za mało odświetny, muszka mi tez by nie
      pasowała. Mojego na szczęście ubiera krawiec, do ktorego mam zaufanie, ze
      świetnie doradzi dodatki. Jestem przekonana, ze jeżeli wszystko bedzie dobrze
      dopasowane, to będzie się czul w tym super.
    • adzi25 Re: Ubranie dla Pana Młodego 24.05.06, 17:01
      Moj nie będzie miał musznika i kamizelki, za to bardziej imprezową koszulę-nie
      klasyczna gładką, ale w delikatne paski(troche błyszczące) do tego krawat tez
      błyszczący koloru złotego-oczywiście wszystko do siebie pasuje.Taki strój nie
      jest moim zdaniem takim do pracy(choć mój poniewaz jest sportowcem w gajerkach
      nie chodzismile)
    • twitti Re: Ubranie dla Pana Młodego 24.05.06, 17:18
      mi na poczatku tez strasznie nie podobaly sie wszystkie te kolorowe kamizelki i
      dziwne krawaty. ale poszlismy do sklepu i zaczelo sie przymierzaniesmile i
      zamowilismy ecri garnitur raczej klasyczny i do tego brazowa kamizerke z tym
      dziwnym musznikiemsmile kurcze, jak slicznie wygladal moj Psmile
    • wujo_prezio Re: Ubranie dla Pana Młodego 24.05.06, 18:18
      a ja uwazam ze najbardziej elegancki jest smoking, koszula ze stojka i muszka, Kolorowe kamizelki sa oklepane. Pozatym mi sie to strasznie nie podoba. Muszki sie nosi i sa najbardziej eleganckie!
      • trisiestry Re: Ubranie dla Pana Młodego 25.05.06, 11:07
        Czyli wynika mi z tego, że każdy ubiera to co mu najbardziej pasuje. Niektórzy
        lubia bezowe garnituri, inni żakardowe kamizelki inni smokingi itp.
        Co komu pasuje.
    • ebenark Sprzedawcy usiłują nam wszystko wepchać 25.05.06, 11:46
      Wg. mnie żakardowe kamizelki i muszniki to przeżytek.Wogóle mi się nie podobaja.
      Moja miłość będzie w muszce, żadnych kamizelek.
      A tak pozatym pora letnia, gorąco, albo upał, a te sirotki nasi mężowie maja
      się pocić w koszulach, kamizelkach i marynarkach?(klimatyzacja nie wiele tu
      pomoże)
      Mijcie więcej litości dal swych kochanych wybranków.
      Aha i pozdrowienia dla wszystkich Pań ze sklepów z garniturami, na 20
      expedientek tylko 1 zna się na rzeczy. Szokujące co?
      • narcyz79 Czarny garniur ma klasę 25.05.06, 15:04
        Mój narzeczony idzie w czarnym garniturze, śnieżnobiałej koszulki, z podwójnym
        mankietem, srebrne spinki + zakryte guziki a do tego biała mucha atłasowa.
        Wygląda szałowo, dostojnie, wytwornie. Ja mam białą suknię, więc wszystko
        będzie ok smile
        • ebenark Moj tak jak Twoj 25.05.06, 15:24
          Moj będzie ubrany dokładnie tak jak Twoj (z wszystkimi szcegółami)tylko,że
          muszka będzie czarna-wygląda super
          A moja suknia biała.
          Fajnie, że ktoś ma taki gust jak my
          Pozdrawiam Cię Narcyz
    • anksma Re: Ubranie dla Pana Młodego 25.05.06, 15:10
      Ja kiedyś też chciałam żeby mój chłopak szedl w krawacie bo nie podobały mi się
      muszniki. Ale teraz widzę że jednak jak się założy musznik to będzie bardziej
      elegancko wyglądał, bo krawat to każdy facet na weselu bedzie miał, wiec nawet
      by się nie wyróżniał, no i do tego oczywiscia jakaś kremowa, jasna kamizelka.
      Co do much to mi się wogóle nie podobają, dla mnie to jest właśnie przeżytek.
      Kojarzy mi się z Mikkewink))
    • ladybird4 Re: Ubranie dla Pana Młodego 25.05.06, 15:14
      nie dziwie sie ze nie podchodza mu zakardowe kamizelki - bo mnie rowniez nie
      ale moze kompromisem mogloby byc wybranie takiego jak mu sie podoba materialu w
      sklepei i uszycie na wymiar u krawcowej?
      my tak zrobilismy, bo nie moglismy patrzec na te zakardy, i to jeszcze za 350zl
      a tak, zaplacilismy za kamizelke+krawat angielski 140zł!!! i jeszcze pasuje
      kolorystycznie idealnie do moich dodatkow!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka