jesica5 28.05.06, 22:25 Proszę poradzcie mi,czy może mąż rzucic musznikiem,a ja podwiązką w czasie odczepin?ja nie będę miała welonu,więc czy pozostaje tylko bukiet?czy praktykuje się rzuty podwiązką w ogóle? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szara82 Re: Czy moża rzucić??? 28.05.06, 22:28 Oczywiście, że można. W końcu to Wasze wesele Odpowiedz Link Zgłoś
jesica5 Re: Czy moża rzucić??? 28.05.06, 22:29 Tylko pewnie podwiązka za daleko nie poleci... Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley A pfe! 28.05.06, 23:11 jesica5 napisała: > ja nie będę miała welonu,więc czy pozostaje tylko bukiet? > czy praktykuje się rzuty podwiązką w ogóle? Na mój gust pomysł mocno niesmaczny. Bukietem jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
pelka-ka Re: A pfe! 28.05.06, 23:13 troche dziwnie tak rzucać częsciami bielizny osobistej... Odpowiedz Link Zgłoś
pelka-ka Re: A pfe! 28.05.06, 23:17 A tak w ogóle to chyba OCZEPIN, a nie ODCZEPIN Wydaje mi się, że chodziło kiedyś o to, że przestajesz być panną, więc ci zakładają na głowę czepiec, a nie o to, że masz się od kogoś odczepić...? Odpowiedz Link Zgłoś
jesica5 Re: A pfe! 29.05.06, 10:09 To jest przejęzyczenie,a nie wymaga mi wyjaśniania skąd tradycja;0) Odpowiedz Link Zgłoś
mariszka72 Re: Czy moża rzucić??? 29.05.06, 02:12 jesica5 napisała: > czy praktykuje się rzuty podwiązką w ogóle? Jak najbardziej, szczegolnie w USA. Nie pamiętam ani jednego wesela na którym by nie była tam praktykowana ta "tradycja". Z tym że tam podwiązkę akurat rzuca pan młody, a panna młoda rzuca mniejszą wersję swojego bukietu. Co kraj to obyczaj! Co nie oznacza, że WY na swoim weselu nie możecie wymyślić coś innego Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_plus Re: Czy moża rzucić??? 29.05.06, 12:44 To rzuć wiązaneczką odpiętą od klapy(cz tam kieszonki) męża. Też bukiecik, tylko maleńki. Odpowiedz Link Zgłoś
maya28 Re: Czy moża rzucić??? 29.05.06, 13:12 rzucić podwiązką można, tylko, moim zdaniem, to część garderoby, która chyba powinna byc zarezerwowana dla Twojego już męża. Po drugie, gdzie ta dziewczyna którą ją złapie ma ją założyć? Jakoś tak dziwnie podwiązke po kimś zakładać.. Ja chyba przygotuję na okolicznośc oczepin malutki bukiecik " na straty" albo jakiś mały krótki welonik, w którym ta która go złapie przetańczy pierwszy taniec.. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Czy moża rzucić??? 30.05.06, 10:07 Miotanie po sali bielizną osobistą nie jest w dobrym guście. Zdecydowanie lepiej sobie na tę okazję przygotować ekstra bukiet. Odpowiedz Link Zgłoś